Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 5. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Lynoptakt: 5. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

25. marts 2023 15:24Foto: Sirotti

I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

STREAM VOLTA A CATALUNYA OG GENT-WEVELGEM UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Ruten

Enkeltstarter er bestemt ikke usete for løbet, men i de senere år har de været sjældne, blandt andet fordi man længe gjorde brug af et holdløb på førstedagen. Faktisk er det i dette årtusinde kun i 2011, 2012, 2013 og 2014, hvor man fire år i træk havde både et holdløb og en enkeltstart, samt i 2018, hvor man kortvarigt genbrugte den model, at der har været en individuel kamp mod uret med i løbet. Sidste år havde vi for første gang siden 2001 et løb helt uden tidskørsler, men i år vender tempokampen tilbage. Det sker ikke i form af det klassiske holdløb, men derimod i form af årtusindets blot sjette enkeltstart, og modsat tidligere år, hvor man nogle gange har haft ganske kuperede ruter, er der denne gang tale om et fladt tonserterræn, der er skabt til de store specialister, som dog skal kunne klare en del tekniske udfordringer. Dermed kan alt forandres på sidstedagen, der i lyset af den lettere rute de foregående dage meget vel kan blive den allervigtigste.

 

Med en distance på 18,6 km er der tale om en relativt lang enkeltstart, der har både start og mål i Carpi, og det er stort set helt fladt hele vejen. Til gengæld er der mange sving. Således skal man dreje hele otte gange, mens man snor sig mod sydøst ud gennem byen, indtil man efter 2,5 km når udkanten af byen. Herefter kører man kortvarigt mod nordøst op langs bygrænsen, inden man efter 3,3 km drejer mod sydvest. Undervejs skal man nu dreje fire gange, inden man efter 6,8 km drejer mod nordøst.

 

På denne vej er der her igennem et hurtigt dobbeltsving, inden man efter 9,3 km drejer mod nordvest for at køre det længste lige stykke, indtil man efter 12,1 km drejer mod sydvest for at køre tilbage mod Carpi. Her afsluttes det hele med en meget teknisk tur ind gennem byen, hvor man efter en passage igennem en rundkørsel med 3900 m igen skal dreje skarpt med 3400 m igen og igennem en rundkørsel med 3000 m igen, hvorefter der med det samme følger to bløde og tre skarpe sving lige i rap. Med 2500 m igen er der endnu et skarpt sving, hvorefter vejen bugter sig mod venstre, indtil det hele afsluttes med hele fem sving med hhv. 1300 m, 1200 m, 600 m, 400 m og 100 m igen.

 

Etapen byder på i alt bare 16 højdemeter.

 

Carpi har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i Giroen i 2008, hvor Daniele Bennati vandt en massespurt i byen foran Mark Cavendish og Robbie McEwen.

 

 

 

 

 

STREAM VOLTA A CATALUNYA OG GENT-WEVELGEM UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Vejret

For nogle dage siden så det ud til, at enkeltstarten skulle afvikles i regnvejr, men nu venter en flot lørdag. Der vil kun være få skyer, og temperaturen vil nå hele 22 grader. Til gengæld vil det være blæsende med en frisk til hård, vestlig vind (24-27 km/t), der kan aftage lidt til allersidst startende. Det giver generelt sidemed- og medvind på første del og mod- og sidemodvind på anden del.

 

Favoritterne

Med en kongeetape, der slet ikke blev så selektiv, som mange havde håbet, er løbet reelt afgjort. Blandt rytterne i top 10 er det kun Ben Healy, der på enkeltstarten kan måle sig med Mauro Schmid, men han er alt for lang efter. Det betyder dog ikke, at sidste etape er uinteressant. Dels er der kampen om podiet, og dels er enkeltstarten i sig spændende.

 

Det er en ganske lang enkeltstart, arrangørerne har sammensat, og den slags kan i dette flade terræn gøre ganske stor skade, da de temposvage klatrere som regel bløder på denne slags ruter. Det er i hvert fald en rute for specialisterne, men den er også næsten urimeligt teknisk. Det længste lige stykke er bare 2,8 km langt, og særligt første og sidste del er ekstremt kompliceret. Det er således en solid blanding af tempoevner og tekniske egenskaber, der vil afgøre slaget.

 

Heldigvis får vi ikke det regnvejr, det så ud til inden løbet. Tværtimod venter der flot vejr, men det bliver meget blæsende. Der er tillige en aftagende tendens på vinden, der kan være en fordel for de allersidst startende. Om det er nok til at få en indvirkning er svært at sige, for det er på grænsen, om vinden når at aftage.

 

Det er dog nok også kun vinden, der kan forhindrede Remi Cavagna i at vinde. Han blev i Vueltaen og senest i Algarve, hvor han slog både Tobias Foss og Filippo Ganna og næsten også Stefan Küng, at han er genrejst som temporytter. Den tekniske rute er en stor ulempe, men med den superform, han har vist, bør han stadig vinde ganske komfortabelt. Jokeren er vinden, de kan hæmme ham.

 

I det hele taget står Soudal meget stærkt. Josef Cerny har ikke kørt en god enkeltstart i nogen tid, men det skyldes primært, at de har været for kuperede, og vi så i Danmark og Slovakiet, at han stadig kan. Han bør være med helt fremme på denne rute, hvor han også har det fint med de tekniske dele. Det har i sandhed også Mauro Schmid, men Danmark og Belgien lærte os, at han ikke er alt for god på flade ruter. Han er til gengæld teknisk fremragende, og selvom han ikke vinder på denne flade rute, bør han være helt fremme. Det, der måske kan give ham sejren alligevel, er naturligvis vinden. Martin Svrcek blev nr. 9 på prologen i Slovakiet sidste år og kan ligesom James Knox alene på materiel komme langt i dette felt.

 

Den største trussel må være Michael Hepburn, der sidste år begyndte igen at køre gode enkeltstarter. Det gjaldt særligt i Giroen, og han bekræftede det i år i Tirreno. Distancen taler lidt mod ham, da han er bedst over kortere distancer, men Giroen viste, at han godt kan begå sig over denne distance. Terrænet passer ham perfekt. Den anden trussel er Lawson Craddock, der med en 6. plads i Vueltaen genrejstes i 2022. Terrænet passer ham ikke ideelt, men i Vueltaen var det også fladt. Til gengæld arbejder de tekniske dele og den lidt kortere distance imod ham, og han synes langt fra sin bedste form.

 

En anden trussel kommer fra EF, og den burde være størst fra Stefan De Bod. Han er ikke nogen tempogigant og har generel svært ved at køre sine bedste enkeltstarter i Europa, men i dette felt er han en af de store specialister. Hans svage kørsel de seneste to dage bekymrer dog. Den anden specialist er Ben Healy, men det er nyt, at han er begyndt at køre gode enkeltstarter. EM viste dog, at han kommer langt i dette felt, og med de ben, han har vist indtil nu, og med hjælp fra vinden tror jeg, at han klarer sig bedre end De Bod. Sean Quinn er en god prologrytter og vil i kraft af svingene formentlig ende langt fremme. Sidste år choksejrede Mark Padun i Galicien, men denne rute passer ham ganske enkelt elendigt. Langt stærkere står James Shaw, der formentlig ender som tredjebedste bud, for han vil have glæde af de tekniske elementer, er i form og har kørt pæne enkeltstarter.

 

Ineos har Leo Hayter, der er svær at vurdere. Han har stort set ikke kørt enkeltstarter, men han blev nr. 3 til VM, selvom vinden arbejdede imod ham. Han har desværre haft det lidt svært, også i dette løb, men med den slags store talenter skal man altid vente det største. Også Brandon Rivera, Cameron Wurf og Elia Viviani kan vel hævde sig i dette felt, hvis de kører i gennem.

 

Trek har Mathias Vacek, der ikke helt har indfriet forventningerne efter junioreuropamesterskabet i 2020, men en 15. plads i Algarve viser, at han bør have en chance for at køre med om 2. pladsen. Algarve viste også, at vi skal vente os en del af Tony Gallopin i dette felt, særligt når ruten er teknisk og eksplosiv.

 

Jumbo har Johannes Staune-Mittet, der senest i Galicien viste, at han er en fin temporytter. Denne rute er dog nok for flad til at passe ham ideelt. Måske passer den bedre til Loe van Belle, der blev nr. 4 på prologen i Slovakiet, men han har slet ikke samme resultater over længere distancer. Algarve viste også, at den bør være for flad for Milan Vader og nok også for Gijs Leemreize, der ellers gjorde det godt sidste år på kuperede ruter. Tijmen Graat har ikke vist meget som temporytter, men Jumbo-talenter kan altid overraske.

 

Tudor har den schweiziske mester Joel Suter. Det er nyt, at han er begyndt at køre pæne enkeltstarter, og han kan næppe være med helt fremme, men terrænet bør passe ham. Desværre synes han efter sin skade ikke at have sin allerbedste form. Rick Pluimers har kørt fornemme prologer, men har slet ikke hævdet sig over længere distancer

 

I dette felt vil jeg også forvente, at den tidligere specialist Manuele Boaro vil gøre det hæderligt. Hos Bora overraskede Ben Zwiehoff i Vueltaen i 2020, men ruten her bør være for flad. James Oram var tidligere en god temporytter, men det synes ikke at gælde længere, hvor James Fouche nok er et bedre kort. Domenico Pozzovivo gør det pænt i dette felt, som Ben Hermans også bør gøre det, men ingen af dem er længere tempostærke nok, slet ikke på denne rute, mens også Marco Frigo sikkert kan gøre det hæderligt. Hos Q36.5 synes Gianluca Brambilla helt at have mistet fordums tempoevner, men de tekniske dele passer ham som fod i hose. Hos Corratec kan Charlie Quartermann gøre det hæderligt i kraft af terrænet

 

Feltet.dks vinderbud: Remi Cavagna

Øvrige vinderkandidater: Michael Hepburn, Josef Cerny

Outsidere: Lawson Craddock, Mauro Schmid, Ben Healy, Stefan De Bod, Leo Hayter

Jokers: Mathias Vacek, Tony Gallopin, Joel Suter, Sean Quinn, James Shaw, Johannnes Staune-Mittet, Loe van Belle, Mark Padun, Ben Hermans, Gijs Leemreize, Domenico Pozzovivo, Manuele Boaro, Gianluca Brambilla

 

Starttider

Du finder starttiderne her.

 

STREAM VOLTA A CATALUNYA OG GENT-WEVELGEM UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

Remi Cavagna
Michael Hepburn, Josef Cerny
Lawson Craddock, Mauro Schmid, Ben Healy, Stefan De Bod, Leo Hayter
Mathias Vacek, Tony Gallopin, Joel Suter, Sean Quinn, James Shaw, Johannnes Staune-Mittet, Loe van Belle, Mark Padun, Ben Hermans, Gijs Leemreize, Domenico Pozzovivo, Manuele Boaro, Gianluca Brambilla
Milan Vader, Martin Svrcek, Charlie Quartermann, Tijmen Graat, Marco Frigo, Elia Viviani, James Knox, Ben Zwiehoff, Patrick Gamper, James Fouche, Rick Pluimers, Brandon Rivera, Cameron Wurf, Rudy Porter, Walter Calzoni, James Oram
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Coppi e Bartali
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Women's Tour(2.WWT) 06/06-11/06

Women's Tour(2.WWT) 06/06-11/06

Asiatiske mesterskaber(CC) 07/06

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 08/06-11/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 09/06

Tour de Suisse(2.UWT) 11/06-18/06

Elfstedenronde Brugge(1.1) 11/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger