Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 7. etape af Tour of Britain

Lynoptakt: 7. etape af Tour of Britain

09. september 2023 13:40Foto: SWpix.com

Fra søndag til søndag køres årets Tour of Britain, der i år byder på et hav af sprinteretaper, men også en hård sidste weekend med appel til klassikerrytterne samt et stærkt felt anført af Wout van Aert og Tom Pidcock. I en uge med Vuelta a Espana og tillader tiden desværre ikke store forkromede etapeoptakter, men vi vil hver dag give en hurtig oversigt over favoritterne i en lynoptakt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE TOUR OF BRITAIN OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Efter fem helt flade etaper i træk sker der noget i weekenden, hvor de to vanskeligste etaper venter. Der lægges ud med den letteste af de to, når der skal køres en af de etaper, der for et år siden blev aflyst som følge af dronningens død. Det meste af etapen er ganske vist flad, men mod slutningen venter to mindre bakker, hvoraf den første er ganske stejl. I fraværet af store udfordringer i løbet bør være lagt op til en aggressiv finale, hvor den første stigning vil kunne gøre pæne forskelle, men med 25 km til mål fra toppen og derefter kun en lidt lettere stigning er det ikke en dag, hvor bedste mand kører væk. I stedet kan det ende i en spurtafgørelse i et reduceret felt, men måske kan der opstå en situation, hvor taktik kan komme i spil.

 

I alt skal der tilbagelægges 170,9 km, der fører feltet fra Tewkesbury til Gloucester. Fra start går det mod sydøst igennem let stigende terræn, inden man kører mod nordøst op og ned ad en bakke. Dagens første

udfordring melder sig, når man drejer mod sydøst for at passere kategori 2-stigningen Winchcombe Hill (1,8 km, 9,4%), der undervejs har 500 m med hele 15,5%, og som har top efter 20,4 km. Den leder op til et let kuperet plateau, som følges mod sydøst, sydvest og igen sydøst, inden man fortsætter mod sydøst op over den ikke-kategoriserede Withington Hill (1,5 km, 7,0%), hvis top rundes efter 44,2 km.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Herfra bliver det stort set helt fladt. Man lægger ud med at køre mod sydøst og syd, inden man snor sig mod først vest, siden syd og så sydvest ned gennem fladlandet. I det sydligste punkt kører man kortvarigt mod vest, inden man drejer mod nord. Senere går det videre mod nordøst og igen nord frem til Dursley, hvor dagens spurt kommer efter 139,9 km.

 

Kort efter spurten er det slut med det flade terræn. Man kører kortvarigt mod øst, inden det går mod nord op ad kategori 2-stigningen Crawsley Hill (1,7 km, 8,1%), der efter 500 m med 6,0% stiger med 9-10% frem til toppen, som rundes efter 146,0 km. Herfra resterer fortsat 24,9 km, som indledes med, at det falder let mod sydøst, inden det går mod nord ad en nedkørsel ned til Stroud.

 

Herfra fortsætter man mod nord op ad en bakke (2,2 km, 5,7%), der har top med 10 km igen, inden det går ad en let snoet nedkørsel og siden en let snoet og let faldende vej mod nordvest ind til Gloucester, hvor det stiger let frem til 3 km-mærket, derefter falder let og slutteligt stiger let over de sidste 500 m. Man skal igennem to rundkørsler med hhv. 3000 m og 2700 m igen, hvorefter der følger to sving i rap med hhv. 900 m og 700 m igen.

 

Etapen byder på i alt 1841 højdemeter.

 

Gloucester har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb, men etapen var som sagt planlagt som 6. etape i sidste års løb, inden dronningens død førte til aflysning.

 

 

 

 

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

 

 

SE TOUR OF BRITAIN OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Sommeren var ved hele vejen. Lørdagen byder kun på få skyer og en temperatur, der vil stige fra 25 til 29 grader. Det vil være næsten helt vindstille med en meget svag vind (1-2 km/t), der vil dreje fra nordøst over øst til sydøst i finalen. Det gør det lidt svært at sige, hvordan retningen vil være undervejs, men fra bunden af de første af de to finalestigninger vil der være sidemedvind. Kortvarigt får man derefter sidevind, men slutteligt får man sidemedvind hele vejen ind til Gloucester, også på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Den endeløse serie af sprinteretaper er langt om længe slut. Nu kommer de to dage, Ineos har ventet på, og dermed bør det være slut med passiviteten. Det er klart, at det er søndagens etape, der er den sværeste, men det vil være mærkeligt, hvis ikke Ineos forsøger at sætte pres på, isolere Wout van Aert og angribe på skift.

 

Jeg vil dog forvente, at de venter til finalen. Vi har haft en animeret start flere af dagene, men denne gang er der nok en fælles interesse om at få sendt et ufarligt udbrud afsted. Herefter vil jeg forvente, at Jumbo tager kontrol, og at de denne gange får hjælp af Ineos. Derfor regner jeg heller ikke denne gang med en udbrudssejr.

 

Slaget skal slås på de sidste to stigninger. Her må man formode, at Ineos lægger pres på. Den første stigning kan gøre stor skade, og drømmen for dem er at sætte Wout van Aert. Er han ikke på toppen, vil det heller ikke være helt umuligt på så stejl en stigning, men det er svært at se, at Van Aert ikke kan komme tilbage efterfølgende.

 

Spørgsmålet er, hvad der sker, hvis der efter stigningen er en gruppe med eksempelvis Tom Pidcock, Stephen Williams, Carlos Rodriguez og Van Aert. Van Aert skal nok køre med rundt, for i en større gruppe er han endnu mere sårbar, og så skal han stole på, at han kan svare på alle angreb fra de to til sidst. Mere sandsynligt er det dog nok, at der kommer en regruppering, og at vi får en lidt større gruppe frem mod anden stigning. Den er noget lettere, og her bliver Van Aert ikke sat. Spørgsmålet er, om der kan etableres en lille gruppe, der kan samarbejde, eller om vi igen får en regruppering. Det kan gå begge veje, men stigningen er nok så let, at regrupperingen er mest sandsynlig.

 

Det taler for en reduceret massespurt, men helt så enkelt er det ikke. Steven Kruijswijks form er efter skaden tvivlsom, og har Nathan van Hooydonck eller Olav Kooij ikke de bedste klatreben, kan Van Aert blive isoleret. Det åbner døren for angreb, hvor særligt Ineos kan sidde i overtal. Det vil altså være muligt for Van Aert at blive slået på taktik, hvis etapen bliver kørt hårdt nok. En god spurt er dog nok stadig vigtig for at vinde etapen, selvom en solosejr ikke er umulig.

 

Læs også
Se Lotto-stjernes knusende sejr

 

Der er dog ingen tvivl om, at Wout van Aert er favorit. I alle scenarier ovenfor vil han være manden, der skal slås. Hans form er den store joker, men han er altid på et højt niveau, og denne etape bør ikke være svær nok til, at han kan sættes på fysik. Skal han slås, skal han fanges på taktik eller slås i en spurt. Begge dele er mulige, for hans lead-out i dag var ikke overbevisende, men han er den klare favorit. Etapen er heller ikke så svær, at Olav Kooij er uden chance, men han klatrede skidt i Renewi Tour. Overlever han, spurter han formentlig, men er han ikke frisk, vil de måske gå med Van Aert alligevel.

 

Jeg tror, at den største trussel er Danny van Poppel. Han klatrede fremragende i Tyskland, men han kører ikke med i angrebene. I en spurt i en større gruppe bør han dog være med, og med den fart, han viste i dag, og det lead-out, Van Aert kørte, har han en reel chance for at vinde. Holdets anden option er en taktisk finale med Nils Politt og en formstærk Ide Schelling. De er begge hurtige, men skal af med Van Aert for at vinde. Ifølge holdet er Politt kapajn, så Schelling er formentlig hjælper.

 

Ethan Vernon bør også have en chance for at overleve, hvis han har de klatreben, han havde i Romandiet. Det tydede Tyskland dog ikke på, men skulle han overleve, har han en chance mod Van Poppel og Van Aert. Han ledsages af formstærke Stephen Williams, der bør være en af de bedste på bakkerne, men som skal af med Van Aert i det taktiske spil. Helt langsom er han til gengæld ikke, hvis det lykkes.

 

Det er Tom Pidcock heller ikke, men han slår ikke Van Aert. Han skal håbe, at han kan sætte ham på stigningerne, eller at han kan slå ham på taktik. Begge dele kan måske lade sig gøre, men han vil have meget lidt frihed. Hans chance er et Ineos-overtal, hvor den næstbedste option er spurtsvage Carlos Rodriguez samt Magnus Sheffield, der dog næppe er flyvende efter sin lange skadespause. Det sidste bud er Ben Turner, men han skal være bedre end i sidste uge.

 

Movistar er det andet hold, der kan sidde i overtal. Deres hurtige mand er Gonzalo Serrano, der kan slå alle andre end Van Aert på stregen. Han skal dog bevise sin form. Gregor Mühlberger, Oscar Rodriguez og Carlos Verona bør være med fremme på stigningerne - de to førstnævnte er i form - men mangler spurten for at vinde på andet end taktik. Til en større spurt kan Max Kanter være med, hvis det ikke bliver alt for hårdt, men jeg tror ikke, at han kan vinde den.

 

Uno-X har en stærk duo med formstærke Rasmus Tiller og Tobias Johannessen. Sidstnævnte kan være med i front på begge stigninger, mens Tiller kan være med i front på den sidste. Begge skal af med Van Aert for at vinde, men så er de også blandt de hurtigste, særligt Tiller.

 

DSM har til en spurt i en større gruppe Tobias Lund, hvis han har fundet den form, han ikke havde i Danmark. Med den fart, han viste tidligere, giver jeg ham en reel chance for at vinde, men det kræver, at han er frisk efter sit styrt. Jeg tør heller ikke helt afskrive Casper van Uden, men den bør være for svær.

 

Roger Adria er en halvhurtig herre, der bør være blandt de bedste på stigningerne, men mange af de andre klatrere er i en flad spurt nok lidt hurtigere. Folk, der skal alene hjem i det taktiske spil, men kan være med helt fremme, er særligt formstærke Damien Howson, men også Mark Donovan, Kamil Bonneu, Elias Maris, Folk, der kan blande sig i en større spurt, er Paul Magnier, Luke Lamperti, Giacomo Ballabio, Lennert Teugels, Mark Stewart, Rory Townsend, Finn Crockett, Hartthijs de Vries, Joren Bloem og Milan Fretin.

 

Feltet.dks vinderbud: Wout van Aert

Øvrige vinderkandidater: Danny van Poppel, Olav Kooij

Outsidere: Ethan Vernon, Tom Pidcock, Rasmus Tiller, Gonzalo Serrano, Tobias Johannessen

Jokers: Tobias Lund, Max Kanter, Stephen Williams, Magnus Sheffield, Gregor Mühlberger, Ben Turner, Nils Politt, Ide Schelling, Casper van Uden, Roger Adria, Damien Howson, Paul Magnier, Luke Lamperti, Oscar Rodriguez

 

SE TOUR OF BRITAIN OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Wout van Aert
Danny van Poppel, Olav Kooij
Ethan Vernon, Tom Pidcock, Rasmus Tiller, Gonzalo Serrano, Tobias Johannessen
Tobias Lund, Max Kanter, Stephen Williams, Magnus Sheffield, Gregor Mühlberger, Ben Turner, Nils Politt, Ide Schelling, Casper van Uden, Roger Adria, Damien Howson, Paul Magnier, Luke Lamperti, Oscar Rodriguez
Fredrik Dversnes, Carlos Verona, Mark Donovan, Kamil Bonneu, Elias Maris, Giacomo Ballabio, Lennert Teugels, Mark Stewart, Rory Townsend, Finn Crockett, Hartthijs de Vries, Joren Bloem, Milan Fretin, Jack Rootkin-Gray, Harry Birchill, Zeb Kyffin
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?