Nyt på Zwift: Brite vinder anden afdeling af løbsserie og nationale mesterskaber er offentliggjort

31. januar 2019 16:04

Onsdag aften blev anden afdeling af den professionelle Zwift løbsserie kørt. Vinderen blev Ed Hopper, der kun kørte sit tredje løb i den virtuelle verden.

Anden afdeling af Kiss-løbserien bød på 35 kilometer, fire omgange på den rute i Zwift der hedder Innsbruckring. Ruten er den flade del af VM-ruten fra sidste år i Innsbruck.

Dagens løb bestod af 44 ryttere fra både Pro Kontinentale og Kontinentale hold. De meste prominente navne fra landevejen var Cyril Lemoine og Anthony Perez fra franske Cofidis. De kunne dog ikke stille noget op med britiske Ed Hopper, der vandt ved at køre væk fra feltet og køre alene de sidste ni kilometer. Hvilket er en sjældenhed i Zwift, på grund af draftingsystemet. Den britiske rytter vandt foran Stevie Young fra Zwift All Stars og med Alex West fra Zwift Academy Dream Team på tredjepladsen.

Løbet blev vundet med hele 400 watt i gennemsnittet, den vindende rytter vejer 80 kg og det giver 5,0 watt/kg. Den erfarne Zwift-rytter Alex West der har kørt hele 68 løb i den virtuelle verden, ramte imponerende 13,4 watt/kg i den afgørende spurt.

Alle hold må hver stille med fire ryttere. Det er værd at bemærke at de fire ryttere fra Cofidis ikke gjorde det store væsen af sig i løbet. Både Cyril Lemoine og Anthony Perez kørte begge løbet med kun omkring 3 watt/kg. Hvilket i normale Zwift-løb rækker til C-klassen.

Øvrige resultater fra Kiss-løbsserien

Nationale mesterskaber

Ud over de almindelige Zwift-løb, der bliver kørt hver dag. Så har Zwift nu offentliggjort datoen for de nationale mesterskaber på Zwift. Det bliver den 24. februar og der bliver to klasser en klasse for mænd og en klasse for kvinder. Alle kan stille op i løbet, men for at vinde skal man have en gyldig licens, ved sit nationale forbund, det vil sige en konkurrence licens hos Danmarks Cykelunion.

Løbet vil blive afholdt i Zwifts mest populære verden Watopia og ruten der hedder Figure 8. Ruten skal køres to gange, hvilket bliver til omkring 60 kilometer og 468 højdemeter.

Vinderen af løbet kan på Zwift iklæde sig den nationale mestersskabstrøje, som symbol på, at man har vundet.

Ud over Danmark afholder følgende lande nationale mesterskaber på Zwift.