Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Officielt: Markant ændring i årets PostNord Danmark Rundt

Officielt: Markant ændring i årets PostNord Danmark Rundt

24. februar 2022 16:00Foto: Thomas Sjørup

Frederiksberg plejer at danne rammerne om sidste etape af PostNord Danmark Rundt, men sådan bliver det ikke i år.

Årets PostNord Danmark Rundt bryder med traditionen, når løbet slutter i Vejle i stedet for den sædvanlige afslutning på Frederiksberg.

 

Det blev bekræftet ved rutepræsentationen på Hotel Pinenhus ved Glyngøre torsdag eftermiddag.

 

På sidste etape skal rytterne tilbagelægge 126,5 kilometer og 1700 højdemeter fra Give til Vejle med en finale på den berygtede Kiddesvej.

 

Udover den nye afslutning har arrangørerne også krydret det danske etapeløb med ti grusstykker på 3. etape, der også er løbets kongeetape.

 

Etapen er døbt "Det Nordiske Strade Bianche" med reference til den italienske grusklassiker, og det bliver den længste etape i årets PostNord Danmark.

FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

 

Distancen lyder på hele 239 kilometer fra Otterup til Herning, hvoraf sidstnævnte agerer målby i PostNord Danmark Rundt for første gang nogensinde.

 

Allerede dagen forinden lægger feltet vejen forbi Fyn, som er blevet forbigået de seneste år. Her venter en 12 kilometer lang enkeltstart med start og mål i Assens.

I år begynder løbet med en åbningsetape fra Lillerød til Køge på Sjælland.

 

PostNord Danmark Rundt løber af stablen fra den 16. - 20. august.

1. etape: Lillerød - Køge (225,3 kilometer)

 

For første gange i løbets historie er Lillerød værts- og startby for en etape under PostNord Danmark Rundt.


Efter starten går det stik vest mod Lynge og Frederikssund, hvor de første bonussekunder tildeles i spurtkonkurrencen. Efter Frederikssund og passage af Kronprins Frederiks bro køres der ad mindre veje ned gennem Hornsherred.


Feltet kommer forbi Gerlev, Skuldelev og Selsø Slot, inden de første point til løbets bakketrøje skal uddeles på toppen af Selsøvej.


Fra Skibby går det videre til Kr. Hyllinge, Kr. Såby og Hvalsø ad mindre snoede veje. Efter Hvalsø skal feltet ind på den meget lille vej Åsen, som fører dem videre mod Skjoldenæsholm, Jystrup, Borup og Haslev.

FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

Efter 129 kilometer rammer de Slothusvej, som fører feltet op mod dagens anden bakkespurt ud for Gisselfeld Kloster. De næste godt 20 kilometer køres i et kuperet terræn på små veje.

Når der er kørt 150 af dagens i alt 225 kilometer, skal rytterne igen prøve kræfter med Slothusvej og for anden gang køre om point til bakketrøjen ved Gisselfeld. Efter etapens sidste bakkespurt passerer de 154 ryttere forbi et af Danmarks største godser, Bregentved Gods.

Nu nærmer feltet sig målbyen Køge, men inden det skal rytterne forbi Dalby, Herfølge samt det smukke Vallø Slot.

 

Dagens etape afsluttes i Køge med en lidt over ti kilometer lang rundstrækning, hvor byerne Svansbjerg og Åshøj indgår. Det forventede sprinteropgør vil finde sted på Vordingborgvej.

Det er fjerde gang, at Køge er målby for PostNord Danmark Rundt. Senest var tilbage i 2009, hvor Jeremy Hunt løb med sejren.

2. etape: Enkeltstart i Assens (12,2 kilometer)

 

Igennem årene har enkeltstarten altid haft stor indflydelse på det endelige resultat.

 

I år køres den på en smuk 12,2 kilometer lang rundstrækning med start i Østergade i hjertet af Assens, der senest var startby for 4. etape tilbage i 2005.

 

FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

 

De første 500 meter køres på brosten gennem gågaden, inden rytterne drejer ud på Faaborgvej. Når rytterne drejer væk fra Faaborgvej, køres der på små tekniske veje med Lillebælt som smuk baggrundskulisse.

Målgang er ud for Arena Assens.

 

3. etape: Otterup - Herning (239,3 kilometer)

 

Der er ingen tvivl om at denne etape bliver årets kongeetape.

Distancen alene taler sit klare sprog. Hele 239,3 kilometer er ikke hverdagskost i PostNord Danmark Rundt. Tilsæt så 18,2 kilometer på grus fordelt på ti sektorer, så har man alle ingredienserne til en højdramatisk etape.
 

Efter starten køres der stik vest på tværs af Fyn gennem byerne Søndersø, Morud og Middelfart. Efter passage af den gamle Lillebæltsbro bevæger feltet sig nordvest mod Egtved og videre forbi stigningerne ved Egtvedpigens grav (84 kilometer), Tørskind (89 kilometer) og Blue Hors (92 kilometer).

Første grussektion kommer, når rytterne har tilbagelagt 107 kilometer ved Skovkærvej. I Give passeres Rådhusbakken (som var DM mål i 2021), inden feltet efter 127 kilometer kører ind på den 1,8 kilometer lange gruspavé Sdr. Askærvej.

 

FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

Blot ti kilometer længere fremme venter den legendariske sektor 3, Den Gyldne Middelvej. De to kilometer anses af mange ryttere for at være det sværeste pavéstykke under ”En Forårsdag på Heden”.

Efter Brande kommer sektor 4, 5, 6 og 7, som alle kommer inden for 13 kilometer. Sektor 8 (Høgildgårdvej) er med sine 3,8 kilometer den længste af de i alt ti sektorer på dagens etape.


Efter Hammerum venter de to sidste sektorer, nemlig sektor 9 på Bjerregårdvej og den sidste på Buskvej, som ligger blot ti kilometer før den afsluttende rundstrækning. Etapen afsluttes med tre omgange i Herning, inden der er målgang på Fredensgade.


Det er anden gang, at Otterup er startby for en etape i PostNord Danmark Rundt. For Hernings vedkommende er det første gang, at PostNord Danmark Rundt har etapeafslutning i den stolte cykelby.


4. etape: Skive - Skive (167,3 kilometer)

 

Tilbage i 2005 var Skive også vært for en etape, der havde start og mål i byen. Dengang var det en utrolig populær italiener ved navn Ivan Basso, der vandt etapen efter et fantastisk soloridt.

Etapen bugter sig rundt på Salling, hvor feltet kommer gennem Jonas Vingegaards hjemby, Glyngøre, videre til Roslev og tilbage til Skive, inden ruten slår et lille knæk ud til Højslev.

Det hele slutter med tre små omgange i Skive, hvor bakken på Skovly bliver et godt sted for publikum at overvære løbet.

Den forventede massespurt afgøres på Strandvejen ud for lystbådehavnen.


5. etape: Give - Vejle (126,5 kilometer)

 

To gange op ad Chr. Winthers vej og fem gange op ad Kiddesvej. Det er nogle af elementerne på sidste og afgørende etape af årets PostNord Danmark Rundt.

Alt vil formodentligt være i spil, inden den samlede vinder af den 31. udgave af PostNord Danmark Rundt kan lade sig hylde. Efter præsentation af rytterne på Torvet i Give gives løbet frit ved byens vartegn, Solhjulet.

Etapens første pointspurt er i Jelling efter blot 15 kilometer. Efter Jelling går det via Fårup Sø til Jerlev, hvor dagens anden pointspurt kommer.

Fra Jerlev køres der ind til den kendte stigning - Sandagervej, for blot otte kilometer senere at ramme Østengård-stigningen. Her venter dagens første bakkespurt.

 

FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

 

Herfra følger den klassiske indkørsel til Vejle, men hvor vi tidligere er kørt op ad Gl. Kongevej/ Chr. Winthers Vej, så skal rytterne op ad den ekstremt stejle Chr. Winthers Vej direkte fra Jellingvej.

Chr. Winthers Vej er med 16,3 procent i gennemsnit og passager med maksimalt 21 procent stigning måske den hårdeste stigning i Danmark i forbindelse med et cykelløb.

Efter en kort rundtur i Grejsdalen kommer feltet retur ad Grejsdalvej og drejer nu til højre ind på Gl. Kongevej/Chr. Winters Vej. Fra toppen køres til venstre ad Jellingvej og direkte over til Kiddesvej, som skal passeres ikke mindre end fem gange, inden vi kan kåre den samlede vinder af PostNord Danmark Rundt 2022.


Kiddesvej har været en del af PostNord Danmark Rundt-ruten hvert år siden 2004. Matti Breschel har vundet på den ikoniske stigning ikke mindre end fire gange.

DEL
INFO
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EM - Kvinder (Enkeltstart)(CCW) 17/08

Vuelta a España(2.UWT) 19/08-11/09

One Belt One Road Nation'...(2.NCUP) 17/08-19/08

Tour de l'Avenir(2.NCUP) 18/08-28/08

EM - Herrer (Enkeltstart)(CC) 17/08

Tour de l'Avenir(2.NCUP) 18/08-28/08

Vuelta a España(2.UWT) 19/08-11/09

EM - Kvinder(CCW) 21/08

BEMER Cyclassics(1.UWT) 21/08

Schaal Sels Merksem(1.1) 21/08

Egmont Cycling Race(1.1) 23/08

Tour Poitou - Charentes(2.1) 23/08-26/08

Druivenkoers - Overijse(1.1) 24/08

Tour de DMZ(2.NCUP) 26/08-30/08

GP Lorient Agglomération(1.WWT) 27/08

Bizkaikoloreak (2.NCUPJW) 27/08-28/08

Trofeo Comune di Vertova(1.1) 27/08

Tour of Almaty(2.1) 27/08-28/08

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger