Opsamling på bane-VM dag 5

16. april 2017 16:03Foto: Simon Wilkinson/SWpix.com

De sidste fire medaljesæt skulle uddeles ved VM i banecykling, og det blev en god fransk dag.

I herrernes parløb var Niklas Larsen og Casper Folsach i aktion for Danmark og hentede en flot fjerdeplads, mens Morgan Kneisky og Benjamin Thomas vandt guld. For Thomas var det stævnets anden guldmedalje, efter han vandt i omnium i går.

Den erfarne kan endnu

Francois Pervis har været den stærkeste rytter til 1000 meter på tid, og franskmanden kan endnu. Han var hurtigst i kvalifikationen, og igen i finalen blæste han de andre bagover. Efter 500 meter havde han næsten et sekunds forspring, men på sidste omgang satte han en del til. Det var dog stadig nok til at være hurtigst med 1.00,714.

Sølvmedaljen blev delt mellem to ryttere: Endnu en franskmand i form af Quentin Lafrague og tjekkiske Tomas Babek. De to kørte begge i 1.01,048.

Den i øjeblikket bedste kvindelige sprinter, Kristina Vogel fra Tyskland, føjede også en ny guldmedalje til samlingen. I keirin var hun hurtigst i finalen og forsvarede dermed sit mesterskab fra sidste år.

Martha Bayona fra Colombia vandt sølv, mens belgieren Nicky Degrendele tog bronzen.

Barker sikrede ny britisk guld

Den kun anden britiske guldmedalje ved dette VM blev sikret i damernes pointløb. Efter at have vundet sølv i både scratch og parløb var Elinor Barker endelig den stærkeste. Barker vandt i lighed med amerikanske Sarah Hammer to omgange undervejs, og de 40 point for det kunne ingen af de andre matche.

Barker havde dog slået Hammer i spurterne, mens de var i udbrud sammen, og i det hele taget havde hun overhånden i sidste halvdel af løbet. Barker vandt med 59 point mod Hammers 51. Hollanske Kirsten Wild tog bronzen med 35 point.

Australien blev bedste nation

Tre lande vandt tre guldmedaljer undervejs ved dette VM: Australien, Rusland og Frankrig. Men alligevel kan man godt tale om en klar sejr på medaljestatistikken til Australien, der også tog fem sølv. Og tre bronzemedaljer. De 11 medaljer er langt over nogen andre lande - nærmest var fem medaljer i alt, som fem andre lande tog.

Frankrig sluttede på medaljestatistikkens andenplads med en sølv og en bronze udover de tre guld, mens Rusland kun fik en bronzemedalje udover de tre guldmedaljer. Storbritannien og Tyskland delte fjerdepladsen med to guld, to sølv og to bronze. I alt vandt 16 af de 41 deltagende lande en medalje med Malaysias første VM-guldmedalje og de hongkongske værters bronze som de mest eksotiske.