Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO
Optakt: 1. afdeling af Uno-X Cup

Optakt: 1. afdeling af Uno-X Cup

13. januar 2021 07:00

Hvem tager første skridt mod den samlede sejr i Uno-X Cup? Det får vi svaret på i aften, når 1. afdeling af DCU´s og Feltet.dk´s næste store e-løbsserie løber af stablen. Løbet er åbent for alle, og vi livestreamer med optakt fra klokken 19.30. Inden da kan du nå at læse Alex Rasmussens rutegennemgang og favoritvurdering.

Annonce

TILMELD DIG 1. AFDELING AF UNO-X CUP 2021.

I aften åbnes den anden udgave af Uno-X Cup med et brag, når bjergrige 39 kilometer lægger virtuel asfalt til den første af seks afdelinger.

 

Serien afvikles i fem forskellige kategorier, som starter med et minuts mellemrum. A-klassen lægger ud klokken 19.45.

 

Aftenens løb vil blive livestreamet og kommenteret her på Feltet.dk, på vores Facebook-side samt på vores Youtube-kanal. Ræset vil desuden kunne følges på DCU´s og DCU e-cyklings respektive Facebook-sider.

 

Ræset kommenteres af den tidligere firedobbelte baneverdensmester Alex Rasmussen, Zwift-ekspert Klaus Møller samt Feltet.dk´s CEO Jesper Johannesen med optakt fra klokken 19.30.

 

Det samlede klassement i Uno-X Cup afgøres via et pointsystem, som baseres på indlagte spurter og naturligvis resultatet over målstregen ved hvert af seriens seks løb.

Seriens resultater vil blive offentliggjort her på siden, hvilket gælder for alle kategorier ved samtlige afdelinger over de kommende fem uger.

 

Du kan læse meget mere om serien i denne artikel eller under Alex Rasmussens følgende optakt.

1. afdeling køres på ruten "Muir and the Mountain" og har 1 indlagt spurt, placeret ved passage af målbanneret som afslutning på lead-in efter 5,2 kilometer.

 

Alex Rasmussens dom

1. afdeling byder på en hård start på den nye Uno-X Cup med 767 højdemeter fordelt på 39,3 kilometer.

 

Vi har en indlagt spurt ved målpassagen på toppen af Titans Grove, hvor der også er mål til sidst. Mange af dem, som ikke tror på sig selv til finalen, vil benytte denne mulighed for at score point til den samlede stilling. Der er 10, 6, 4, 2, og 1 point til de 5 første over stregen.

 

Efter toppen af Titans Grove kommer der en kringlet nedkørsel med masser af kontrabakker, og jeg forventer, at feltet er en smule splittet på dette stykke.

 

Der er intet fladt stykke, inden vi rammer Epic KOM (9,4 km á 4,0 %), som starter meget stejlt med stykker over 10 % på de første 500 meter af den 9,4 kilometer lange stigning.

 

Epic KOM falder til 3-4 %, når man krydser den lange bro, og så tager den for alvor fat igen, når man kommer ind i de alpinske bjergbyer.

 

Efter 4 kilometer af stigningen kommer der et helt fladt stykke på brostenene igennem slottet, hvor man kort kan få pusten, inden den bliver stejl, hvor sneen begynder at dukke op.

 

Man kommer igennem en masse gallerier, hvor stigningsprocenterne for alvor tager fat, inden man kommer helt op i det åbne landskab, hvor det begynder at gå ned af.

 

Dernæst får man 3 kontrabakker, inden det sidste stykke til den ”normale top”, som er ca. 1,2 kilometer med 8 % i snit.

 

Som om det ikke var nok, har vi smidt Radio Tower Climb med som bonus. En stigning på 1 kilometer med næsten 14 % i snit.

 

Her kommer det hele til at blive splittet i atomer, og det bliver et festfyrværkeri af et cykelløb.

 

På toppen af Radio Tower er der 18 kilometer hjem, hvor det går ned ad bakke i 8 kilometer. Her vil grupperne begynde at blive samlet igen, og det bliver spændende at se et forfølgelsesløb hele vejen til stregen.

 

Feltet kører via Ocean Boulevard og igennem tunnelen under vandet, inden vi drejer til højre over mod Titans Grove, som er finalestigningen på 2,6 kilometer med 2,2 % i snit.

 

Titans Grove er en meget speciel stigning med masser af sving og variation i stigningsprocenten. Det er på ingen måde en regulær stigning, hvis stejleste del kommer på de sidste meter op mod stregen.  

 

Det kan kun blive et fantastisk cykelløb, som vi får at se til 1. afdeling af Uno-X Cup.

 


Startlisten vil blive opdateret helt frem til løbsstart, men Team PO Auto CeramicSpeed er igen blandt de helt store favoritter med sølv- og bronzevinderne fra VM, Anders Foldager og Nicklas Amdi Pedersen.

Derudover har de også Joakim Lisson, Frederik Muff og Emil Toudal, som er helt i toppen af Zwiftpower-rankingen.

Kigger vi på nogle af de andre hold, er der blandt andet Isle of Man-rytteren Tyler Hannay fra Canyon Dev-holdet, Gustav Heby og Dennis Lock fra Fusion ECT og Aske Søby fra KST-holdet.

Ruten ligger rigtigt godt til nogle af de lette ryttere under 60 kilo, så vi vil helt sikkert få nogle overraskelser at se.


RUTEN, EKSLUSIV DET 5,2 KILOMETER LANGE LEAD-IN, KAN SES HER.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Hvordan deltager jeg?

Ønsker du at deltage i løbsserien som dansk rytter, skal du først og fremmest være medlem af DCU e-cykling. Det er gratis, og du registrerer dig til DCU e-cykling via dette link 

 

Herfra følger du linket over på Zwift, logger ind i Zwift, og så er du registreret. Bemærk; inden du følger linket ind i Zwift, skal du være logget ud.

 

Hvis du ikke allerede har et login til Zwift, skal du oprette et abonnement til Zwift samt koble din profil til Zwiftpower.com (mere herom senere i artiklen). Dernæst skal du naturligvis tilmelde dig løbsserien, hvilket gøres ét løb ad gangen fra uge til uge.

 

Der er flere måder at tilmelde sig på. Den nemmeste er gennem Zwifts egen hjemmeside, Zwift.com, eller app, Zwift Companion, som kan downloades til alle de forskellige platforme.

 

Begge steder skal du åbne fanen ”Events” og derefter finde datoen og tidspunktet for det pågældende løb. Tryk på løbet og scroll derefter ned for at vælge din ønskede kategori, som du tilmelder dig ved at trykke på +.

 

Alternativt kan du tilmelde dig via Zwiftpower.com, hvor du under fanen "Events" i toppen af skærmen kan finde dit specifikke løb. På selve løbssiden skal du så trykke på den gule bjælke ”Join Event”, som åbner en fane med de respektive løbskategorier i højre side af skærmen. Her trykker du på + ud for din ønskede kategori.

På Zwiftpower.com er det muligt at se de kommende tre dages begivenheder, og for at kunne tilmelde sig løb via denne hjemmeside skal man have en profil og have denne koblet op til sin Zwift-konto.
 

Skulle du ikke være tilmeldt, før du åbner Zwift, har du naturligvis også muligheden for at tilmelde dig in-game.

Feltet.dk vil løbende bringe dig et link til det kommende løbs oversigtsside, hvor du både kan tilmelde dig og se samtlige informationer om det pågældende løb.
 

Er du tilmeldt på forhånd, vil du kunne stille dig op ved startstregen fra 30 minutter før løbsstart. Åben Zwift, vælg en verden og tryk ”Join Event” nede i venstre hjørne. Så er du klar til at give vennerne baghjul.

 

Regler

- Løbene afvikles som pointløb med et varierende antal af indlagte spurter for hver afdeling. Hver passage af målstregen udgør en pointspurt, med undtagelse af passager hvor lead-in er kortere end 500 meter.

 

- Løbene afvikles i fire styrkebaserede kategorier (se kategori-kriterierne senere i artiklen) samt en E-kategori forbeholdt kvinder. 

- Der køres med separate starttidspunkter med ét minut imellem hver kategori, fra A-klassen klokken 19.45 til E-kassen klokken 19.49. Ryttere i forskellige kategorier vil derfor ikke blive påvirket af hinanden.

- Samtlige seks løb vil tælle med i det samlede klassement, som baseres på et pointsystem (se nedenfor).

 

- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og powermeter (og ikke zPower) anvendes. Du skal desuden være medlem af DCU e-cykling.

 

- Kører man i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat ikke godkendt. Det samme risikeres, hvis man bryder ens kategoris grænser for watt pr. kilo.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Powerups vil være til rådighed.


- Alle kategorier kører samme rute og distance.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E (se nedenstående kategorier).


- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest tre dage efter løbet.


- Tjek efterfølgende altid dit resultat på din Zwiftpower.com-profil for at sikre, at du fortsat kører i den rette kategori.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Pointsystem 

Det samlede klassement i Uno-X Cup 2021 vil blive baseret på et pointsystem med 60-2 point til de 50 bedst placerede ryttere på hver etape.

 

Etapevinderen tildeles 60 point, andenpladsen 55 point, tredjepladsen 50 point, fjerdepladsen 48 point, femtepladsen 47 point og så videre ned til 50. pladsen, som modtager to point. Gennemførende ryttere udenfor top 50 får ét point.

 

På de indlagte spurter vil der være point til de fem første over stregen (10-6-4-2-1). Hurtigste segment-tid betyder således ingenting for pointene.

Ved 1. afdeling er der en enkelt indlagt spurt. Denne er placeret ved passage af målbanneret på toppen af Titans Grove efter 5,2 kilometer.

 

Foruden et individuelt klassement byder løbsserien også på en holdkonkurrence, hvor hvert mandskabs tre mest pointscorende rytteres pointantal vil blive lagt sammen til en holdscore ved hver etape.

 

Samtlige seks afdelinger vil tælle med i det endelige klassement, hvilket gælder både det individuelle klassement og holdklassementet.

 

Kategorier 

Alle etaper vil blive afviklet i fem forskellige kategorier, A-B-C-D-E, baseret på den enkelte rytters styrke. E-klassen er forbeholdt kvinder, men kvinder er samtidig frit stillet til at køre i en hvilken som helst klasse.

 

Hver kategori vil have sit eget individuelle klassement og holdkonkurrence.

  

Helt konkret er kategorierne baseret på rytternes FTP - det maksimale antal watt, som man kan træde i en time. Overskrider man grænsen for sin kategori, eksempelvis 4 watt/kg i B, risikerer man at blive fjernet fra resultatlisten.

 

Samtlige afdelinger vil afvikles i følgende separate kategorier (FTP i W/kg kropsvægt)
A: 4 < W/kg

B: 3,20-3,99 W/kg

C: 2,50-3,19 W/kg

D:  2,49 W/kg

E: Kvinder
 

 

Sådan kører du med om sejren 

Brug af pulsbælte og wattmåler er obligatorisk. Man vil blive fjernet fra resultatlisten, hvis man ikke bærer et pulsbælte eller ikke er koblet op til en wattmåler (og dermed bruger zPower), som både kan være i form af hometrainerens interne wattmåler eller en ekstern wattmåler.

 

Derudover må in-game enkeltstartscykler ikke tages i brug.

 

Disse regler er naturligvis til for at undgå snyd, og i denne forbindelse er det også altafgørende, at man registrerer sin korrekte højde og vægt, da disse har stor indflydelse på ens ingame-præstation.

 

For at deltage i kampen om den samlede sejr skal man desuden registrere sin Zwift-profil på Zwiftpower.com (og lade Zwiftpower dele sine data).

 

SE HVORDAN DU REGISTRERER DIG PÅ ZWIFTPOWER.COM LIGE HER.

 

Det enkelte løbs uofficielle resultater kan findes på Zwiftpower.com umiddelbart efter løbets afslutning, men det er løbsarrangørerne, der bestemmer det officielle resultat, og dette offentliggøres efter hvert løb på Feltet.dk.

 

På Zwiftpower.com kan man derudover se, hvorvidt man har overskredet sin kategoris watt-grænse eller er rykket op i kategori.

 

Det er derfor vigtigt at tjekke sit resultat på Zwiftpower.com, da man ikke kan få godkendt sin placering, hvis man kører i en lavere kategori, end Zwiftpower.com bestemmer.

 

Får man et WKG eller UPG ud for sit løbsresultat grundet for høje watt eller forkert kategori, skal man altså rykke en kategori op til næste uges løb!

 

Kan du ikke finde dig selv i resultatlisten på Zwiftpower.com, så tjek din profilside på hjemmesiden.

 

På din Zwiftpower-profilside kan du både finde en oversigt over dine løbsresultater og se din øjeblikkelige kategori, som er bestemt ud fra gennemsnittet af dine tre bedste fysiske præstationer i de seneste tre måneder.

 

Ved løb af under en times varighed må ens bedste 20 minutters power undervejs højest være 105 % af den øvre watt-grænse for ens specifikke kategori. Dette skyldes antagelsen om, at FTP udgør 95 % af ens 20 minutters power.

 

Det vil sige, at eksempelvis B-rytterne højest må ligge på 4,21 watt/kg i 20 minutter. Når gennemsnittet af en rytters tre bedste 20-minutterspræstationer overstiger dette tal, vil rytteren rykkes op i A-klassen og dermed ikke længere kunne fremgå af resultatlisten i B-løb.

Annonce

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

HOMETRAINER? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG SPAR MANGE PENGE