Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 1. etape af Giro della Toscana

Optakt: 1. etape af Giro della Toscana

25. september 2017 23:17Foto: Sirotti

Efter sidste års sprintervenlige udgave af Giro della Toscana er det i år udelukket, at de hurtige folk kan slås om den samlede sejr i det to dage lange etapeløb. Derfor vil det fornemme felt af hurtige afsluttere være topmotiverede til tirsdagens indledende etape, der med en flad finale giver dem den eneste chance for at gå efter succes i løbet af de to dage i en af Italiens mest cykelgale regioner.

Ruten

Sidste år var løbet for de hurtige folk, og havde det ikke været for en brølstærk kvartet, kunne Sam Bennett være endt som dobbelt etapevinder. Denne gang skal de hurtige folk imidlertid slå til på 1. etape, hvis de vil fra Toscana med en etapesejr - og skal de have en chance, skal de endda overleve et par stigninger undervejs samt kunne afslutte i en let stigende finale.

 

I alt skal der tilbagelægges 181,8 km med start og mål i Pontedera, og der er tale om et rundstrækningsløb, der afvikles på to forskellige rundstrækninger. Først gælder det tre omgange på en stor 54,4 km lang runde i det kuperede område syd for start-og målbyen (hvoraf de første 5,5 km af første omgang er neutraliseret). Den indledes fladt, men byder herefter på fire mindre stigninger midtvejs. De to længste bringer imidlertid kun feltet op i 150 m højde, og der er derfor ikke tale om uoverkommelige udfordringer. Den sidste har top efter 42 km, og herefter venter en nedkørsel og ca. 5 flade kilometer, inden man krydser målstregen.

 

Efter afslutningen på tredje omgang ender løbet med tre omgange på en lille 7,7 km lang rundstrækning i byen. Den er stort set helt flad, idet rytterne bevæger sig mellem 0 og 20 m over havets overflade, og der er heller ikke mange tekniske udfordringer. I finalen stiger det let over 300 m med knap 2 km igen, inden det igen falder. De sidste 800 m stiger svagt med ca. 1,3%. Finalen er ikke teknisk, idet der på de sidste 2 km kun er ét sving med 500 m igen.

 

Pontedera var også målby for sidste etape sidste år, hvor Sam Bennett spurtede sig til sejr foran Mark Cavendish og Daniele Bennati. I 2006 lagde man asfalt til en lang Giro-enkeltstart, hvor Jan Ullrich tog en sikker sejr foran Ivan Basso og Marco Pinotti.

 

 

 

 

Vejret

Italien viser sig fra sin smukke side i denne uge. Rytterne kan se frem til en næsten skyfri himmel og temperaturer på 25 grader. Der vil være en let vind fra nordøst, hvilket giver medvind på første og modvind på anden del af den indledende rundstrækning samt sidemed- og -modvind på det meste af den lille runde. Der til være medvind og sidemedvind i det meste af finalen, indtil man rammer modvind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Årets løb er entydigt delt i to dele: en dag for sprinterne og en dag for klassementsrytterne. Tirsdagens første etape er muligheden for de hurtige folk, og den vil de med sikkerhed gribe. Ruten byder ganske vist på enkelte stigning midtvejs, men de bør ikke kunne sætte mange af de hurtige folk til vægs. Dette er eneste chance for sprintere i årets løb, og da klassementsrytterne vil være interesserede i at spare på kræfterne til kongeetapen, ligner det en massespurt på den stigende opløbsstrækning i Pontedera. Vi har derfor udsigt til en hel klassisk sprinteretape, hvor Dimension Data, Bahrain-Merida og måske UAE og Wilier vil tage kontrol og sikre, at de hurtige folk skal slås om sejren.

 

Selve spurten er let stigende, og der er et sent sving, der betyder, at det er vigtigt at have et godt lead-out. Det stigende opløb øger chancen for at redde en dårlig position, men formentlig er vinderen en af de første sprintere gennem sidste sving.

 

Det får os til - dog med nogen tøven - at pege på Mark Cavendish som favorit. Briten er på papiret feltets suverænt hurtigste, men han er stadig på vej tilbage fra den skulderskade, han pådrog sig under Touren. Han har mildt sagt været langt fra niveauet i Tour of Britain og specielt Kampioenschap van Vlaanderen og Primus Classic, men noget tyder på, at der nu er bedring at spore. I hvert fald var han med fremme i GP d’Isbergues, hvor et udbrud ganske vist holdt hjem, men hvor han slog en formstærk Nacer Bouhanni i spurten. Det er nu mere end en uge siden, og man må formode, at han er langt stærkere nu. Et svagt stigende opløb er ikke dårligt for ham, men den helt afgørende forskel er, at ha med Bernhard Eisel og Ryan Gibbons formentlig har det bedste tog. Det betyder meget i denne finale, og Cavendish burde derfor have en ideel position i sidste sving. Er han det, burde han - hvis formen er forbedret som ventet - være i stand til at gøre det færdigt.

 

Hans værste rival er formentlig Sonny Colbrelli. Egentlig er etapen for let for italieneren, men han synes at være i storform. VM var en lille skuffelse, men forud for det sejrede han i sprinterløbet Coppa Bernocchi, hvor han slog selveste Elia Viviani, og den præstation gentog han, da han vandt feltets spurt i Memorial Marco Pantani. Med andre ord er han ikke blot tæt på topformen, han synes også at have ekstra gode spurtben i øjeblikket. Han har i Enrico Gasparotto og Grega Bole et glimrende tog og er samtidig god til at positionere sig. I en flad spurt er han normalt ikke i stand til at slå Cavendish, men i et stigende opløb er han brølstærk - også selvom det gerne måtte have været stejlere.

 

Marko Kump er generelt fløjet under radaren i tiden hos UAE, men han har faktisk vist yderst lovende takter, når han endelig har haft chancen. Senest imponerede han stort ved at slå flere topnavne og kun akkurat blive overgået af Arnaud Demare i Brussels Cycling Classic. Det opløb var også stigende, endda mere end dette, og i virkeligheden er denne finale perfekt for den formstærke kroat. På papiret er det måske kun Cavendish og Jakub Mareczko, der har en højere topfart, og er han i en god position i svinget, er han stærk nok til at gøre det færdigt. Hans problem er, at toget ikke er optimalt, men han har dog Federico Zurlo til at føre sig frem.

 

Da Cavendish ikke var på toppen forrige weekend i Belgien, tog Ryan Gibbons over. Det kan ske igen denne gang, og er det tilfældet, er det sydafrikaneren, der har det bedste tog. I Belgien havde han ikke meget held som følge af styrt, men han har i Giroen vist, at han er et stort sprintertalent. Samtidig burde det stigende opløb være til hans fordel.

 

Wanty har to gode kort i Andrea Pasqualon og Danilo Napolitano, og det er ikke helt klart, hvem der satses på. Det stigende opløb tiltaler imidlertid Pasqualon, der netop har det som speciale at spurte op ad bakke. Samtidig har han i de seneste løb, specielt i Tour of Britain, været dybt imponerende imod nogle af feltets bedste sprintere, og da Napolitano skuffede i Danmark, formoder vi, at Pasqualon er manden. Med Napolitano som lead-out man, har han formidabel støtte. Han er normalt ikke helt hurtig nok i en flad finale, men i en stigende spurt er han ikke uden chance. Får Napolitano chancen, kan man heller ikke afskrive den aldrende italiener, der flere gange i år har vist sig frem, hovedsageligt på grund af sin gode positionering.

 

Jakub Mareczko er formentlig den eneste, der kan matche Cavendish på topfart, men italieneren har til gengæld mange andre svagheder. Hans positionering er katastrofal, og derfor er det sene sving til hans klare ugunst. Lægger man dertil, at han er helt uden tog, bliver det formentlig for svært for den ellers lynhurtige italiener, der tillige er hæmmet af det stigende opløb.

 

Det er Marco Canola til gengæld ikke. I en flad spurt er han helt uden chance, men i en stigende spurt er han specialist. Formen har været fremragende det meste af året, og han synes stadig at have masser af friskhed. Han er god til positionering og har Pierpaolo De Negri til at køre sig frem, men desværre er spurten nok for nem til, at han kan vinde.

 

Vi glæder os meget til at se Filippo Fortin i denne spurt. Italieneren havde det svært som professionel, men han har siden skiftet til kontinentalniveau endelig indfriet potentialet. Han har været en af de bedste på sit niveau og har et fornuftigt hold til at støtte sig. Han har farten til at blande sig helt fremme.

 

Endelig vil vi pege på Paolo Toto. Italieneren er altid med fremme i de reducerede massespurter i de italienske endagsløb, og han er en ganske hurtig herre. Denne etape er formentlig for let, men det bliver interessant at se, hvad han kan præstere, også selvom han desværre ikke synes at være i topform. Alternativt har Sangemini Nicola Gaffurini, men han er næppe hurtig nok i en ren spurt.

 

Eduard Prades, Francesco Gavazzi, Dylan Page, Nikolay Trusov og Igor Boev kan alle tænkes at blande sig, men er ikke hurtige nok til at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Mark Cavendish

Øvrige vinderkandidater: Sonny Colbrelli, Marko Kump

Outsidere: Andrea Pasqualon, Jakub Mareczko, Danilo Napolitano

Jokers: Marco Canola, Filippo Fortin, Paolo Toto

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Omloop Het Nieuwsblad(1.UWT) 29/02

Tour de Taiwan(2.1) 01/03-05/03

Le Samyn(1.1) 03/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIND KONTANTER - DELTAG I FELTET.DK STORE CYKELSPIL