Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af 4. Jours de Dunkerque

Optakt: 2. etape af 4. Jours de Dunkerque

15. maj 2024 12:29Foto: Sirotti

Milan Fretin fortsatte den nylige Cofidis-succes med en overraskende, men ganske suveræn sejr på 1. etape, og nu er spørgsmålet, om han vitterligt er feltets bedste sprinter. Det får han med det samme chancen for at bevise i det, der igen i år er en nordfransk sprinterfestival, når løbet onsdag fortsætter med endnu en sprinteretape, hvor der denne gang ingen tekniske udfordringer er i finalen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Løbet kan af og til godt være en smule monotont med en endeløs serie af sprinteretaper, og sådan bliver det i særdeleshed i årets første halvdel. Bare 24 timer efter den første chance for sprinterne venter formentlig den næste. Ganske vist er terrænet her en anelse mere kuperet, når man kører mod syd nær kysten, men det er næppe noget, der kan genere sprinterne, som mere skal frygte den potentielle vind frem mod det, der denne gang ligner en rigtig boulevardspurt.

 

I alt skal der tilbagelægges 184,3 km, der fører feltet fra Wimereux til Abbeville. Fra start forlader man havet, når man kører mod øst op og ned ad en lille bakke, inden det bliver fladt. Herefter skal man over den kategoriserede stigning Huplandre (0,9 km, 5,6%), der har top efter 25,3 km, hvorefter man drejer mod syd.

 

Læs også
Optakt: 20. etape af Giro d’Italia

 

Nu kører man mod syd i ganske lang tid, og mens det først kun er let kuperet, melder sig herefter de to kategoriserede stigninger Le Haut Pichot (1,0 km, 10,5%) og Frencq (1,4 km, 4,1%), der har top efter hhv. 43,5 km og 52,5 km og adskilles af faldende terræn. Derfra går det videre mod syd igennem let kuperet terræn, idet man undervejs kører dagens første spurt efter 64,6 km. Senere bliver det stort set helt fladt, når man drejer mod sydvest for at køre frem til den anden spurt, der kommer efter 90,7 km, og sådan fortsætter det, når man kører mod sydøst og syd.

 

Man kører nu kortvarigt mod sydvest hen langs vandet, men det forlader man hurtigt for nu at køre mod sydvest, syd og derefter sydøst igennem let kuperet terræn, der byder på de to kategoriserede stigninger Quesnoy Le Montant (900 m, 4,3%) og Moyenneville (900 m, 4,4%) med top efter hhv. 130,3 km og 141,2 km. Efter nedkørslen bliver det fladt, når man kører mod sydøst og nordøst frem til den afsluttende rundstrækning, der rammes efter 152,3 km, inden man efter 160,0 km krydser stregen for første gang.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på den 24,3 km lange runde. Først kører man mod nordøst igennem fladt terræn, inden man drejer mod sydøst for at køre op og ned ad en bakke og derefter ad let stigende veje. En nedkørsel leder nu mod sydvest, inden en lige og flad vej leder mod nordvest tilbage til målbyen, hvor de sidste 5 km er flade, idet man undervejs kører dagens sidste spurt med bare 6,0 km igen. Med 2800 m igen skal man igennem en rundkørsel og derefter med det samme dreje til højre, hvorefter sidste udfordring er et meget blødt sving med 800 m igen.

 

Etapen byder på i alt 1511 højdemeter.

 

Abbeville har flere gange i dette årtusinde været målby for et stort cykelløb. Én gang var i dette løb, da Olav Kooij sidste år vandt åbningsetapen foran Max Walscheid og Paul Penhoët. Derudover var det alle gange i Tour de la Somme, da det fortsat var et etapeløb. Det har givet sejre til Rick Flens (2006), Lars Boom (2005), Tom Stamsnijder (også 2005), Wouter Van Mechelen (2004), Jimmy Engoulvent (2003), Jeremy Hunt (2001) og Michel Van Haecke (2000).

 

 

 

 

FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Læs også
Hvad har Mads P, Roglic og Evenepoel til fælles?

 

Vejret

Vejrmæssigt bliver det ikke den mest spændende uge, men der vil være en flot dag, nemlig onsdag. Etapen vil starte overskyet med kun lidt sol og en temperatur på 15 grader, og generelt vil det være mere skyet end solrigt, men det vil være tørt, og temperaturen vil stige til 19 grader. Vinden vil bare være let (9-11 km/t) og starte i sydvest og derefter dreje over sydsydvest til syd. Det giver en lang dag med mod- og sidemedvind, indtil man efter sidste stigning får sidemedvind på det allersidste stykke frem til rundstrækningen. Her vil der først være sidemedvind og så skiftevis sidemod- og sidevind, inden man får sidemedvind med 7,7 km igen, hvorefter der vil være direkte medvind over de sidste 2 km.

 

Favoritterne

Inden løbet lignede det et ret åbent sprinterhierarki, og det blev i den grad bekræftet på 1. etape. Milan Fretin var i hvert fald ikke den oplagte vinder, men selvom han var hjulpet meget af det suveræne lead-out fra Alexis Renard, vandt han altså i kraft af en overraskende høj fart.

 

Det gør også 2. etape til en åben sag. Der bør ingen tvivl være om, at vi får en spurt. Vinden vil være svag og helt ufarlig, og selvom vi i dag så, at der ikke helt uventet var et pokerspil i et felt uden en oplagt favorit, bør der være hold til at tage ansvar. Vi får sikkert igen en kamp om at ramme udbruddet, men derefter vil Cofidis tage kontrol. De vil gå 100% efter en spurt, og så må vi se, om der bliver brug for hjælp. Det er ikke sikkert, men bliver det nødvendigt, vil det overraske mig, hvis ikke i hvert fald Ag2r, Total, DSM og Lotto giver en hånd med.

 

Med den svage vind bliver det derfor nok en ret udramatisk dag, hvor spurten ikke kommer i fare. De små bakker på rundstrækningen vil ingen rolle spille. Til gengæld har vi en sen spurt med 6 km igen, og her kan vi formentlig se klassementsrytterne jagte bonus i et løb, hvor hvert sekund plejer at tælle. Derefter er der lagt op til massespurt i en finale, der denne gang er helt, helt enkel. Da der endda også er medvind, er der al mulig plads til at lade farten tale, og det bør derfor være en spurt, hvor positionering ikke bliver altafgørende. Som vi så sidste år er det dog en ret smal vej, og det lykkedes i hvert fald ikke for Tim Merlier at komme frem i tide.

 

Jeg tror, at jeg vil gå med Milan Fretin igen. Som nævnt ovenfor viste han altså en ganske imponerende fart, men som han har spurtet i år, er det heller ikke helt på månen at forestille sig, at han kan komme langt på sin fart i dette felt. Samtidig viste Renard igen, at han er en fremragende lead-out man, og selvom det ikke er altafgørende i denne finale, kan det sagtens være det, der gør forskellen. Han ligner en mand, der igen kan blive sat op fra spids, og som vi så i dag, bør der ikke være mange, der derefter kan gå forbi. Derfor tror jeg på endnu mere succes til Cofidis i morgen.

 

Det ligner dog også en god chance for Sam Bennett. Ireren sad som frygtet for langt tilbage i dag, men hans spurt var god, særligt når man tager i betragtning, at den var lang. I det lys ligner han en af de hurtigste i dette felt, hvad han efter Loire også burde være. Han skal igen kæmpe med sin positionering, men i denne enkle finale burde han have en bedre chance for at sidde bedre end i dag. Han har i hvert fald et tog, der med Edvald Boasson Hagen, Dries De Bondt, Pierre Gautherat og Oliver Naesen denne gang ser ganske godt ud.

 

Dagens skuffelse var FDJ, hvis tog svigtede. På papiret er det dog stadig uhyggeligt stærkt med Sven Erik Bystrøm, Sam Watson, Matthew Walls og Marc Sarreau. Baseret på det, vi så sidste år, er Paul Penhoët også god i positionskampen og en af de hurtigste her. Det er klart, at han stadig skal bevise sig efter sin pause, men efter den lovende start i Vallonien tror jeg, at farten rækker, hvis han endelig sidder rigtigt.

 

I dag gik det ikke for DSM, men deres tog kan mere end det. Vi så jo faktisk Nils Eekhoff køre et fint lead-out for Casper van Uden, og han bør også være en af de bedste lead-out men i dette felt. Holdet blev også svækket af et styrt, og jeg tror egentlig meget på et tog, der også tæller Sean Flynn og John Degenkolb. Med den fart, Van Uden har vist i år, bør han kunne vinde i dette felt.

 

Jokeren er vel Sasha Weemaes. Som vi senest så i Tyrkiet, er han lynhurtig, når han endelig sidder rigtigt efter en let dag, og jeg tror meget på, at han kan vinde i dette felt. Problemet er hans svage positionering og et svagt hold, men i det lys gik det faktisk meget pænt i dag. Det skal flaske sig, men i denne enkle finale kan han vinde, hvis han har heldet til at sidde rigtigt.

 

Læs også
Van Aert er uskadt efter styrt: Kunne ikke undgå det

 

Jeg kan ikke rigtigt finde ud af Israel-PT. På papiret har de et tog, som kun FDJ kan matche, men hvem kører de for? Normalt skal de køre for Pascal Ackermann, men i dag endte han så langt tilbage, at han i lyset af sin formsvage tilstand måske i stedet er hjælper for Jake Stewart. Den eneste, der kan vinde i dette felt, er dog Ackermann, hvis de sætter ham op, burde han med så godt et tog kunne vinde, hvis han i lyset af sin lange skadespause ikke er for formsvag. Til gengæld kan toget være svækket nu, hvor Riley Sheehan synes at have smidt sit klassement i et styrt.

 

Jason Tesson kan helst sikkert vinde, hvis han er tilbage på niveauet fra marts, men det er tvivlsomt efter den lange skadespause. Hans bundniveau har været rystende lavt i år, og dagens start var ikke lovende. Dybest set aner vi dog ikke, hvordan han er kørende, og ser vi den Tesson, vi har set tidligere, står han stærkt på sin fart - og da toget med Anthony Turgis, Lorrenzo Manzin og Geoffrey Soupe er lovende, kan det blive ganske godt.

 

Arnaud Demare fik ikke den bedste start på sit comeback med et styrt. Han har kun fået overfladiske skrammer og meldes til start i morgen, men det skaber ekstra usikkerhed, når formen samtidig ikke meldes i top. Hans tog med Matis Louvel og Amaury Capiot er heldigvis ikke det ringeste, og i denne finale bør han have en chance for at sidde rigtigt. Rækker formen, og er han ikke for forslået, burde han have farten til at vinde. Til gengæld så vi i dag, at Capiot får svært ved at vinde, hvis han agerer plan B, for god positionering er ikke nok med den fart, han viste.

 

I dag kom Pierre Barbier ikke frem, men flasker det sig, burde han have en chance i dette felt. Det så vi senest i Elfstedenronde, og han plejer også at være ganske habil i positionskampen, hvor han har god hjælp af Rudy Barbier. Vi så i dag, at han ikke er et sikkert kort, men farten burde han have.

 

Milan Menten var langt fremme i dag, men vi fik desværre nok bekræftet, at han mangler farten til disse boulevardspurter. Han klarede til gengæld positionskampen godt, hvor han også er hjulpet af Lionel Taminiaux. I denne enkle finale vil det bare undre, hvis det rækker - men han har overrasket mig før.

 

Soudal vil igen prøve med Jordi Warlop, men han bør mangle farten, og det bliver hos Auber også svært for Jeremy Lecroq eller plan B, Romain Cardis. Hos Nice kan Paul Hennequin ikke gentage 2. pladsen, hvis ikke han angriber, og Roubaix kommer Emmanuel Morin eller Rait Ärm næppe heller hele vejen. Hos Q36.5 mangler Rory Townsend den sidste fart, og det gælder formentlig også hos TDT for Sebastian Nielsen, som de kørte for i dag, Axel Huehns og Andreas Stokbro. Endelig kommer Enzo Boulet eller Jon Rye-Johnsen ikke hele vejen for Nantes, som det også gælder for Tobias Nakken og Robert Donaldson for Trinity.

 

Feltet.dks vinderbud: Milan Fretin

Øvrige vinderkandidater: Sam Bennett, Casper van Uden

Outsidere: Paul Penhoët, Sasha Weemaes, Pascal Ackermann, Jason Tesson, Arnaud Demare

Jokers: Pierre Barbier, Milan Menten, Amaury Capiot, Jake Stewart, Corbin Strong, Rory Townsend, Jordi Warlop, Sebastian Nielsen, Axel Huehns, Andreas Stokbro, Emmanuel Morin, Rait Ärm, Jeremy Lecroq

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Olav Kooijs sejr fra 2023.

 

FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Milan Fretin
Sam Bennett, Casper van Uden
Paul Penhoët, Sasha Weemaes, Pascal Ackermann, Jason Tesson, Arnaud Demare
Pierre Barbier, Milan Menten, Amaury Capiot, Jake Stewart, Corbin Strong, Rory Townsend, Jordi Warlop, Sebastian Nielsen, Axel Huehns, Andreas Stokbro, Emmanuel Morin, Rait Ärm, Jeremy Lecroq
Paul Hennequin, Romain Cardis, Enzo Boulet, Jon Rye-Johnsen, Alexander Konijn, Tobias Nakken, Robert Donaldson, Alexis Renard, Lionel Taminiaux, Nils Eekhoff, Marc Sarreau, Rudy Barbier, Pierre Gautherat, Oliver Naesen, Geoffrey Soupe, Lorrenzo Manzin, Fabio Christen, Szymon Sajnok, Antoine Huby, Warre Vangheluwe, Piet Allegaert, Matthee Walls, Sam Watson, Nathan Vandepitte, Jordy Bouts, Matis Louvel, Anthony Turgis
DEL
INFO
4 Jours de Dunkerque
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ford RideLondon Classique(2.WWT) 24/05-26/05

Marcel Kint Classic(1.1) 25/05

Rund um Köln(1.1) 26/05

Rund um Köln(1.1) 26/05

Mercan Tour Classic Alpes...(1.1) 29/05

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 30/05-02/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 01/06

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 02/06-09/06

Classica Andorra Pirineus(1.1) 02/06

Women's Tour(2.WWT) 04/06-09/06

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?