Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af PostNord Danmark Rundt

Optakt: 2. etape af PostNord Danmark Rundt

13. september 2017 12:00Foto: Sirotti

Casper Pedersen leverede en mindre sensation ved at sikre sig en dybt imponerende solosejr på en. 1. etape, der udviklede sig langt hårdere end ventet. Danskeren får imidlertid kam til sit hård, hvis han vil forsvare trøjen onsdag, hvor en ellers relativt let etape på Fyn med udsigt til vindstød af stormstyrke kan udvikle sig til en episk og yderst dramatisk affære.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten

Anden etape har som regel budt på lidt flere stigninger end første etape, og det er også tilfældet i år, hvor man forlader det relativt flade Sjælland til fordel for Fyn, hvor der er lagt op til en tur rundt i De Sydfynske Alper. Efter stigningerne venter imidlertid et fladt indløb til Odense, hvor det hele afsluttes med det, der ligner en finale for sprinterne i den fynske hovedstad.

 

Etapen byder på i alt 183,8 km og starter i Svendborg på Sydfyn. Herfra snor etapen sig rundt i det smukke kuperede sydfynske terræn. Ruten tager feltet forbi ikke færre end syv af de fineste slotte og herregårde. Fra Svendborg går det op langs kysten gennem Lundeborg, forbi Hesselagergård og Hesselager by og videre op forbi Glorup Herregård, Ørbæk og Lykkesholms Slot. Efter Kværndrup rundes Egeskov Slot, hvorefter feltet fortsætter retur mod Svendborg forbi Hvidkilde Gods.

 

Svendborgsund-broen passeres ud til Tåsinge og Valdemar Slot. Tilbage på Fyn passeres Rantzausminde og Lehnskov Gods, og ad småveje går det ud langs vandet gennem Fjællebroen til Faaborg. Svanninge Bakker forceres i to omgange med bl.a. Golfbanebakken på vej nordpå gennem Brobyværk og Nr. Lyndelse. Der er bjergspurter efter 43,7 km, efter 131,5 km og på Golfbanebakken efter 137,8 km, og der er indlagte spurter efter 85,1 km og 149,5 km. Etapen slutter med 3 omgange på den hurtige 3,1 km lange rundstrækning i Odense med opløb på Sejerskovvej ud for den Fynske Landsby.

 

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

 

Odense besøges regelmæssigt af løbet, senest i 2014, hvor Andrea Guardini vandt en massespurt, og i 2012, hvor Alexander Kristoff var hurtigst. Mark Renshaw vandt en spurt i 2010, og Guillermo Manuel Bongiorno gjorde det samme i 2008. Robert Förster var den bedste sprinter i 2006, og forud for det vandt Paride Grillo i 2005, Tomas Vaitkus i 2004, Elio Viggano i 2002 og Stefano Casagranda med en solotriumf i 2001.

 

 

Vejret

Når udlændinge bliver spurgt til cykelløb i Danmark, nævner de altid vinden og det dårlige vejr. Det materialiserer sig ikke altid, men i morgen vil landet for alvor leve op til sit rygte. Der er langt op til episk cykelløb på en dag, hvor der ventes at falde 19 mm regn i Odense, og hvor temperaturen vil være bare 14 grader. Vigtigst er dog den hårde vind fra sydvest, der endda vil kunne give anledning til vindstød af stormstyrke. Vinden vil komme fra alle tænkelige retninger på den store rundstrækning om Svendborg, hvorefter der vil være sidemodvind på strækningen til Faaborg. Herefter vil der være sidemedvind på det sidste lange stykke op til målet i Odense.

 

Favoritterne

På papiret var 1. etape klart løbets letteste, og med udsigt til modvind i det meste af finalen var der næppe mange, der havde ventet, at der ville blive skabt stor splittelse. Løbet blev imidlertid langt hårdere end forudsagt, og dermed fik vi for tredje år i træk ikke den ventede massespurt på førstedagen. Det vidner igen om, at det relativt svage felt gør det langt lettere at skabe splittelse, end man ser i større begivenheder. Med udsigt til elendigt vejr i de kommende dage er der derfor lagt op til underholdende og aggressivt cykelløb, hvor det ikke nødvendigvis bare kan koges ned til enkeltstarten og Vejle-etapen.

 

Casper Pedersens præstation var ekstremt løfterig. Ikke blot kunne han holde feltet bag sig, han gjorde det efter en meget aggressiv kørsel i finalen, hvor han angreb igen og igen. Det gør ham til en reel udfordrer til topplaceringerne i klassementet, men det vil trods alt blive svært for den unge dansker at vinde. Etapen viste nemlig også, at Jasper Stuyven og Michael Valgren ikke uventet er løbets klart stærkeste ryttere, og det vil trods alt være en sensation, hvis Pedersen kan matche dem.

 

Trek må til gengæld være lidt i vildrede. Mads Pedersen havde tydeligvis som mål at følge Valgren i tykt og tyndt, men det lykkedes faktisk den forsvarende vinder at knække sin landsmand til sidst. Det lover ikke godt for Pedersen, der også var tydeligt svagere end holdkammeraten Stuyven i sidevinden. Det kunne anspore dem til i stedet at satse på belgieren, men Stuyven er slet ikke så stærk som Pedersen på enkeltstarten. Det kan gøre det vanskeligt at beslutte, hvilke kort der skal spille i de kommende dage.

 

Der skal formentlig allerede tages en beslutning onsdag. Terrænet på Sydfyn er hårdt, men for et felt på dette niveau kan det ikke i sig selv skabe megen splittelse. Alligevel kan dette blive en af løbets nøgleetaper, da vejrudsigten lover brutal sidevind og regnvejr. Det vil derfor være en overraskelse, hvis et fuldt felt skal spurte om sejren i Odense, og lykkes det for alvor at skabe udskilning i de hårde betingelser, kan det måske endda lykkes med et sent angreb i den ellers flade finale. Denne etape kan med andre ord vise sig som den allervigtigste og ende med at gøre langt større skade end både 3. og 4. etape.

 

Vinden vil være så kraftig, at det end ikke er sikkert, at man kan passere Svendborgsundbroen, og det er således muligt, at der vil kunne ske modifikationer undervejs. Under alle omstændigheder vil der formentlig være så stor nervøsitet fra start, at vi næppe vil få et klassisk scenarium med et udbrud fra kontinentalholdene. Feltet kan allerede blive splittet på rundstrækningen omkring Svendborg, og det vil formentlig udvikle sig til et brutalt udskilningsløb, hvor der måske end ikke vil blive etableret et udbrud.

 

Der er en vis sandsynlighed for, at det måske vil falde lidt til ro på stykket frem til Faaborg, hvor der vil være sidemodvind, men det vil formentlig for alvor gå løs igen, når man sætter kursen mod Odense. Astana og Trek viste i dag, at de har intentioner om at gøre løbet så hårdt som muligt, og det vil de formentlig gøre igen. Specielt Trek viste ikke overraskende skræmmende styrke og vil i disse betingelser formentlig kunne splitte feltet, så kun en meget lille gruppe er tilbage, når vi nærmer os Odense. Her vil de formentlig sidde i overtal, og der vil næppe være mange kontinentalryttere.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Med disse vejrbetingelser bliver det næppe den ventede massespurt. I stedet ender det formentlig med, at en lille gruppe skal spurte om sejren, eller at det efter et udskilningsløb vil lykkes en eller flere ryttere at rive sig fri. Valgren viste i dag, at han helt sikkert vil forsøge at udnytte en evt. splittelse til at køre væk, og han viste, at han er stærk nok til at gøre det. Trek vil sidde med flere ryttere i finalen og vil formentlig forsøge at bruge forskellige kort til at køre offensivt.

 

Vi tror ikke, at det kan lade sig gøre at holde det samlet, og vi tror, at det vil kunne lade sig gøre at køre væk i finalen. I dag lignede Valgren og Stuyven de klart stærkeste ryttere, og det vil ikke undre, hvis de kan være med i et fremstød, der holder hjem.

 

Det får os til at pege på Jasper Stuyven som vores favorit. Det var ventet, at belgieren efter de seneste præstationer i Canada formentlig ville være stærkeste mand - vi nævnte ham i vores optakt som den klare favorit til Vejle-etapen - og det indtryk bekræftede han i dag. Normalt vil han skulle køre spurt for Degenkolb, men vi tror ikke, at det kan holdes samlet. Stuyven vil formentlig få til opgave at gå med i fremstødene, og han er stærk nok til at dække det meste. Sandsynligheden for, at han er både stærkeste og hurtigste mand i finalen, er stor. Derfor tror vi, at Stuyven enten tager en solosejr eller bruger sin hurtighed til at vinde efter et brutalt udskilningsløb.

 

I dag så vi ikke meget til John Degenkolb, men det skyldtes formentlig, at han sparede sig til spurten. Tyskeren skal være VM-kaptajn og må derfor formodes at være i ganske glimrende form. Et godt sidevindsløb burde normalt passe den store klassikerstjerne, der næppe vil satse på en spurt, hvis det hele splittes til atomer. Tværtimod vil han være et af de mange kort, Trek kan spille i finalen, og det er klart, at han er storfavorit, hvis han er med i et fremstød, der holder til stregen. Samtidig er han sammen med Kristoff verdens hurtigste i en spurt efter en lang og hård dag, og skulle det derfor ende i en reduceret massespurt, vil han derfor have fantastisk gode muligheder for at gøre det færdigt.

 

Nacer Bouhanni måtte i dag se sig slået, men han har alligevel grund til at være rimelig tilfreds. Franskmanden fik nemlig igen bekræftet det, han har vist på det seneste: at han endelig er tæt på sin topform. Han er kendt som sprinter, men man skal bestemt ikke tage fejl: Bouhanni er meget holdbar og er ganske god til sidevindskørsel. I dette felt burde han sagtens kunne være med, hvis det splitter i sidevinden, og han er formentlig en af feltets stærkeste ryttere. Det store problem for ham bliver at holde det hele samlet til en spurt i en lille gruppe. Florian Senechal, Christophe Laporte og Geoffrey Soupe er også stærke nok til at spille en rolle i finalen, men Cofidis kan ikke matche Trek. Lykkes missionen, vil Bouhanni dog under alle omstændigheder være manden, der skal slås.

 

Sunweb fik ikke den ønskede sejr i dag, men Phil Bauhaus viste god form ved at sidde med i finalen. Han er på papiret hurtig nok til at kunne vinde en reduceret massespurt, men han er slet ikke så holdbar som Bouhanni og Degenkolb, og skal derfor bruge et let løb, hvis han skal have en chance. I stedet er Sunwebs bedste kort formentlig Ramon Sinkeldam, der er en brølstærk klassikerrytter med gode evner i sidevinden. I dag viste han god form ved at lukke hullet, da Stuyven havde splittet feltet, og han vil derfor kunne spille en rolle i et hårdt udskilningsløb, hvor han vil være i stand til at spurte sig til sejren, enten i en reduceret massespurt eller efter et sent angreb.

 

Michael Valgren viste i dag med al tydelighed, at han er klar til at forsvare sin titel, og sammen med Stuyven var han klart stærkeste mand. Der er ingen tvivl om, at han vil forsøge at udnytte det dårlige vejr til sin fordel, og det kan bestemt lade sig gøre. Han kommer næppe væk uden en Trek-rytter, og selvom han vinder tid, kan det derfor blive svært at vinde etapen, specielt fordi han aldrig vil kunne slå Jasper Stuyven eller John Degenkolb i en spurt. Kommer han til gengæld til stregen med Mads Pedersen fra Trek, har han gode muligheder. Pedersen er normalt hurtigere, men Valgren er ikke langsom og var i dag klart stærkere. Derfor kan det godt ende med etapesejr til den forsvarende mester.

 

Mads Pedersen viste i dag visse svaghedstegn, men han var bestemt ikke dårlig. Han kunne matche Valgren stort set hele vejen, og han vil helt sikkert være med fremme igen i morgen. Han er næppe god nok til at vinde en spurt i en større gruppe, hvor Trek vil satse på Degenkolb, men kan han komme med i en lille gruppe til sidst, er han hurtig nok til at gøre det færdigt.

 

Det ser ud til, at Matti Breschel igen er kommet til Danmark i god form. Han manglede det sidste for at lukke hullet, da Stuyven splittede feltet, og han ser bedre ud end længe. Også han vil elske et godt sidevindsløb, hvor det splitter i finalen. Han slår ikke Degenkolb og Bouhanni i en spurt, men kører han væk i en lille gruppe, har han en chance.

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

Thomas Boudat er måske kendt som banerytter og sprinter, men man skal ikke tage fejl. Franskmanden er ganske holdbar og har vist fremragende form på det seneste. Han er næppe robust og hurtig nok til at slå de bedste i en spurt, men han vil kunne sidde med og angribe i finalen. Lykkes det, er der gode muligheder for, at han vil være hurtigste mand.

 

Feltet rummer ganske mange hurtige ryttere, der ikke er hurtige nok i en massespurt, men som alligevel har gode chancer, hvis de skulle komme med i en god gruppe i finalen. Samtidig er de stærke klassikertyper, der vil kunne sidde med efter en god gang sidevindstons. Det gælder specielt Pieter Vanspeybrouck, Florian Senechal, Pim Ligthart, Dries Van Gestel, Adrien Petit, Alexander Kamp og Rasmus Guldhammer, der alle med lidt held kan vinde etapen.

 

Cofidis satser naturligvis på Bouhanni, men skulle etapen alligevel blive for hård, har holdet den endnu mere holdbare Christophe Laporte. Han er normalt Bouhannis lead-out man, men kan måske få sin chance efter et hårdt og selektivt løb.

 

Og endelig er der Casper Pedersen. Danskeren viste i dag, at han er en af feltet stærkeste, og han må formodes igen at kunne være med fremme i morgen. Han er som bekendt ganske hurtig på stregen, men da han formentlig vil skulle køre temmelig defensivt, bliver det nok svært at vinde etapen.

 

Feltet.dks vinderbud: Jasper Stuyven

Øvrige vinderkandidater: John Degenkolb, Nacer Bouhanni

Outsidere: Ramon Sinkeldam, Michael Valgren, Mads Pedersen, Matti Breschel

Jokers: Thomas Boudat, Phil Bauhaus, Pieter Vanspeybrouck, Florian Senechal, Pim Ligthart, Dries Van Gestel, Adrien Petit, Alexander Kamp, Rasmus Guldhammer, Christophe Laporte, Casper Pedersen

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?