Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Gran Camiño

Optakt: 3. etape af Gran Camiño

26. februar 2022 15:58Foto: Sirotti

Michael Woods beviste nok engang, at han er en sand konge af stejle mure, men intet er endnu afgjort i det galiciske etapeløb. Der venter nemlig en altafgørende weekend, hvor det første af to store slag skal slås på lørdagens kongeetape, der med tre ganske svære stigninger i finalen lægger op til et forrygende opgør i kampen om både etapesejr og samlet triumf.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (MED KAPTAJNER)
 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (UDEN KAPTAJNER)

 FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

 

Ruten

Nok var afslutningen på anden etape spektakulær, men det er først lørdag, at det gælder kongeetapen. Galicien byder ganske vist ikke på høje bjerge, men terrænet er rigeligt svært til godt cykelløb, som vi så i forbindelse med Miguel Angel Lopez’ kollaps i Vueltaen sidste år. Det er præcis det terræn, der danner rammen om lørdagens kongeetape, hvor en ellers ganske flad dag afsluttes med tre ca. 7 km lange og ganske stejle stigninger, hvor det sidste klatreslag skal slås inden søndagens enkeltstart.

 

Med en distance på bare 148,4 km er der tale om en meget kort etape, der fører feltet fra Maceda til Luintra. Startbyen ligger på et næsten helt fladt plateau, og derfor er det stort set helt fladt, når man kører mod først sydøst og siden sydvest ned mod byen Xinzo de Limia. Umiddelbart inden byen skal man dog op og ned ad en bakke, inden man i centrum kører den første spurt i etapens sydligste punkt efter 33,2 km.

 

Læs også
Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

 

Efter spurten vender man rundt for at køre mod nordvest, stadig ad det helt flade plateau, inden en nedkørsel leder ned mod Allariz, som nås efter 52 km. Herfra går det mod nordvest op ad en lille bakke, inden det falder jævnt mod nordvest og nord hele vejen til den store havneby Ourense, der nås efter 77 ganske lette kilometer. Det lette terræn fortsætter, når man sætter kursen mod nordøst for atter at køre væk fra vandet langs floden Miño gennem et helt fladt område, der leder direkte frem til et højdedrag, som ligger lige nord for målbyen, Luintra.

 

Her ændrer etapen karakter, når man drejer mod sydøst for at køre op ad kategori 2-stingningen Alto de Nogueira (6,9 km, 7,1%), der er en ganske stejl, men helt jævn stigning med top efter 101,9 km. Toppen ligger i udkanten af Luintra, og herfra stiger det let mod øst, indtil man krydser målstregen for første gang, dog fra den forkerte retning.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på en 45 km lang rundstrækning i området nord for byen. Fra start går det via en let nedkørsel mod øst, sydøst og nordvest ned fra højdedraget tilbage til floden Sil, som man med det samme krydser for at køre mod nord op ad kategori 1-stigningen Alto de Seragude (7,4 km, 6,7%), der er en meget ujævn stigning. De første 3,2 km stiger således relativt jævnt med hele 11,0% og et maksimum på 15%, men derefter er der kun én stejl kilometer med 7,2% i det let stigende terræn på 1-4%.

 

Toppen rundes efter 124,2 km, hvorefter de sidste 24,2 km indledes med en i starten let og siden meget teknisk nedkørsel, der leder mod sydvest og syd tilbage til Sil-floden, som kortvarigt følges mod vest frem til byen Os Peares, hvor dagens sidste spurt kommer efter 138,3 km. De sidste 10,1 km starter herfra brutalt, når man kører mod sydvest og syd op ad kategori 1-stigningen Alto de Moura (7,9 km, 7,5%). Den er stejlest i bunden med 2 km med 10-11% med et maksimum på 24%, hvorefter der følger 2 km med 7-8%, inden den stiger med 5-7% frem til toppen, som rundes efter 146,4 km. Derfra resterer bare 2,0 km, som er let faldende og lynhurtige. Vejen er relativt lige og har kun et blødt sving med 1200 m igen og siden en relativt skarp kurve med 800 m igen, hvorefter det falder ad en lige vej ind til stregen.

 

Etapen byder på i alt 2669 højdemeter.

 

Luintra har kun én gang tidligere været mål for et stort cykelløb. Det var i Vueltaen i 2016, hvor Simon Yates i finalen kørte væk fra et stærkt decimeret felt og sejrede med 20 sekunder ned til Luis Leon Sanchez, 22 sekunder ned til en forfølgergruppe, hvis spurt blev vundet af Fabio Felline, og 29 sekunder ned til det lille felt.

 

 

 

 

Læs også
Hattrick-dansker tager stort hop

 

 

 

 

 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (MED KAPTAJNER)
 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (UDEN KAPTAJNER)

 FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

 

Vejret

Galicien viser sig fra sin smukke side til den første udgave af løbet, men lørdagen bliver nu temmelig overskyet med kun få solstrejf og en opklaring mod slutningen, hvor temperaturen i målbyen vil være flotte 15 grader. Der vil bare være en let vind (6-8 km/t) fra syd. Det giver modvind ned til første spurt og derefter med- og sidemedvind frem til stigningerne. Der vil være sidemodvind på den første af disse, sidevind på nedkørslen, medvind på den anden af dem og sidemod- og modvind på nedkørslen. Slutteligt vil der være modvind på den sidste stigning, og det varer ved, indtil man får sidevind over de sidste 800 m.

 

Favoritterne

Som de foregående optakter bliver denne optakt end lidt mere skitseagtig gennemgang end vanligt i lyset af det store antal løb, der køres i weekenden.

 

Med dagens magtdemonstration beviste Michael Woods nok engang, at han er en sand konge af stejle procenter, og han gjorde også større forskelle, end jeg havde ventet. Alligevel kan han ikke vide sig sikker inden enkeltstarten, der er hans helt, helt store svaghed, og som hans efterfølgende kommentarer klart indikerede, vil han formentlig gerne have en større buffer, inden hadedisciplinen venter på søndag.

 

Det skaber en interessant situation inden kongeetapen. Alejandro Valverdes enkeltstarter har nemlig været så ringe de senere år, at han bestemt heller ikke kan vide sig sikker på noget, hvis det ender i status quo i morgen. Derfor går de to førende ryttere formentlig ind til etapen med et fælles mål om at vinde tid inden det afgørende slag søndag.

 

Det har de også gode muligheder for at gøre. Det kan godt være, at stigningerne ikke er specielt lange, men det kan kun blive en medrivende finale. Her er der nemlig stort set intet fladt terræn, og alle tre stigninger er ganske stejle, ikke mindst de to sidste. Det er altså et løb, hvor der kan køres offensivt fra distancen, og hvor det formentlig kan eksplodere allerede på den første af de tre stigninger. Nok er stigningerne ikke så stejle som muren i Ezaro, men det er meget sandsynligt, at bedste mand kan køre alene hjem og tage et stort skridt mod den samlede sejr.

 

Læs også
Giro d’Italia: Ruten, etaper og etapeprofiler

 

Jeg regner med, at favoritterne skal køre om det. Den første del er meget, meget let, og særligt Movistar har en interesse i at få deres etapesejr og bringe bonussekunderne i spil. Jeg udelukker dog heller ikke, at Woods er klar til at bringe bonussen i spil, så han kan styrke sig selv yderligere, men selv hvis israelerne lader det udbrud, som der formentlig skal kæmpes lidt for at ramme, køre, kan Movistar formentlig køre dem ind alligevel. De er stærke, og særligt Nelson Oliveira er uhyre formstærk og kan køre stærkt på flad vej. Jeg udelukker heller ikke, at Cofidis vil hjælpe i jagten.

 

Når de rammer stigningerne, vil jeg tro, at der bliver kørt afventende på den første. Det er den letteste af de tre, den kommer lidt tidligt, og der er modvind hele vejen op. Snarere forventer jeg, at vi vil se Movistar lægge et pres, men det er også muligt, at Cofidis vil gøre det. Til gengæld regner jeg med, at ballet kan blive åbnet allerede på anden stigning, der starter med det absolut sværeste stykke af alle, og hvor der vil være medvind. Det er nærliggende at tro, at Movistar vil udnytte deres kort ved at angribe tidligt med Ivan Ramiro Sosa allerede her, og så kan løbet kun eksplodere.

 

Derfor tror jeg også, at det bliver en meget selektiv finale over de to sidste stigninger. Det kan ende mand mod mand mellem Woods og Valverde på første stigning, Sosa kan få lov at køre væk, men det kan også ende med en vis regruppering inden den sidste stigning. Her vil der til gengæld være modvind, og da kun de første fire kilometer er svære, skal forskellen gøres her. Det øger chancen for en eller anden form for spurt, men den første del er rigeligt svær til, at bedste mand med nogenlunde sandsynlighed kører alene væk, trods modvinden. Efter toppen er det lynhurtigt, og er man alene her, holder man også hjem.

 

Jeg peger på Michael Woods igen. Canadieren signalerede inden løbet, at han følte sig i forrygende form, og det blev i den grad bekræftet i dag. Han er dårligere på længere stigninger, men har forbedret sig markant, som sejren i Romandiet bekræftede, og disse har faktisk en længde, der passer ham godt. De to sidste stigninger er med deres stejle begyndelser også perfekte for en mand, der elsker stejle procenter. Jeg tvivler på, at han vil satse noget med en stor offensiv, men hvis han kan, vil han formentlig gerne køre alene fra bunden af den sidste. Det tror jeg, at han kan, og derfor er han min favorit. Holdet har selvfølgelig også Jakob Fuglsang , men i dag fik vi desværre bekræftet, at han fortsat er et stykke fra fordums styrke. Morgendagens etape passer ham bedre, og som en af de stærkeste ender han formentlig også langt fremme, men da hans vigtigste opgave er at hjælpe Woods, er det ret svært at se, hvordan han skulle vinde etapen. Eneste model er nok, at han og Woods fanger Valverde i en sandwich til sidst, hvorefter Fuglsang kan snige sig væk, da de skal undgå, at spanieren spurter sig til bonussekunder.

 

Hans værste rival må igen være Alejandro Valverde. Spanieren bekræftede sit høje niveau i dag, og selvom han også er konge af stejle procenter, er Woods i dag nok en større specialist. Jeg vil tro, at Valverde har en bedre chance for at matche sin rival på morgendagens stigninger, men til gengæld bliver jeg også overrasket, hvis han kommer af med Woods. Det behøver han imidlertid heller ikke, for som vi så i torsdags må han trods aftagende fart stadig være hurtigst af de to. Kommer Woods ikke af med ham efter 4 km af sidste stigning, tror jeg, at han vinder i en spurt og tager minimum fire vigtige bonussekunder i forhold til Woods.

 

I dag var Ivan Ramiro Sosa tredjebedst, inden han gik ned til sidst. De længere stigninger passer ham betydeligt bedre, og han står ganske stærkt i denne finale. Som sagt tror jeg, at Movistar spiller ham tidligt ud, og hvis ikke Jakob Fuglsang er flyvende - og sådan så det ikke ud i dag - kan det sagtens være, at han får så stort et forspring, at han kan holde hjem. Det er også muligt, at Movistar kan fange Woods i en sandwich på sidste stigning, og så ved vi godt, hvem Woods helst vil lade køre, hvis ikke han kan svare på det hele. Gonzalo Serrano så godt ud i dag, men han er utvivlsomt ren hjælper.

 

På 1. etape signalerede Ruben Fernandez, at han har ambitioner i dette løb, og han så også velkørende ud. Hans topniveau kan næppe matche de bedstes, men han kan måske udnytte de to favoritters magtkamp til at snige sig væk. Han ligner i hvert fald én af de stærkeste. I det hele taget kan Cofidis måske komme i en position, hvor de kan udnytte overtallet. Jesus Herrada vil have det lettere på disse mindre procenter, selvom længden af stigningerne er et problem. Det er de også for Davide Villella, som nok kan få svært ved at være med lige så langt fremme her. Til gengæld bør vi se Ion Izagirre i en bedre tilstand. Dagens finale var ikke ideel for ham, og i denne afslutning står han stærkere. Han har også tabt tid og får frihed, men jeg er lidt usikker på, om formen rækker, ikke mindst efter styrtet i Algarve.

 

I dag bekræftede Jefferson Cepeda fra Caja Rural sin gode form, men han begik den altid farlige fejl at gå i rød zone for tidligt på så stejle procenter. Undgår han det i morgen, vil han helt sikkert ende længere fremme, men til gengæld har han heller aldrig været med helt fremme på dette niveau i de rigtige bjerge.

 

Det har til gengæld Jefferson Cepeda fra Drone Hopper, nemlig i Tour of the Alps. Han passer nok endnu bedre til denne etape end sin fætter, men til gengæld har han ikke mange kilometer i benene. Dagens etape viste dog, at hans form slet ikke er ringe, og derfor kan det sagtens være ham, der er bedst i den interne fætterkamp. Efter i dag er min tiltro til Eduardo Sepulveda også steget betydeligt. Han viste sidste år i Tyrkiet, at han stadig har et fornuftigt niveau, og dagens finale passede ham dårligt. Morgendagens er langt bedre.

 

Læs også
Oversigt: Disse hold er udtaget til Giro d´Italia 2024

 

EF fik sig en lussing i dag, men mon ikke Mark Padun vil gøre det bedre i morgen? Han plejer at blive bedre undervejs, og morgendagens etape passer ham langt bedre. Jeg tvivler dog på, at formen rækker hele vejen, men vi ved også fra Dauphiné, at han kan være forvandlet fra den ene dag til den anden. Stigningerne bør også passe langt, langt bedre til Hugh Carthy, som vi kan vente os se længere fremme, men dagens præstation var så sløj, at han næppe kan være med helt fremme. Jeg tror dog, at han vil kunne gøre det bedre end Odd Christian Eiking, til hvem morgendagens etape passer dårligere end dagens.

 

En anden rytter, der bør være bedre på morgendagens etape, er Filippo Zana. Han er ikke på sit bedste niveau endnu, men han synes i fremgang siden Oman. Han fremstår som en ren klatrer, der bør sætte pris på de længere stigninger. Jeg er mere i tvivl om, hvorvidt Roger Adria, der ellers i dag endelig viste sit store potentiale, ikke vil finde denne etape lidt for voldsom. Hans holdkammerater Urko Berrade og Igor Arrieta bør også gøre det hæderligt.

 

Derudover vil man kunne vente sig flere gode præstation af Delio Fernandez, Jose Neves og Tiago Antunes, men de får det nok sværere i en mere klatretung finale. Måske kan Oscar Cabedo også gøre det bedre, hvis ikke han går i det tidlige udbrud, selvom det indikerer, at hans form ikke er i top.

 

Feltet.dks vinderbud: Michael Woods

Øvrige vinderkandidater: Alejandro Valverde, Ivan Ramiro Sosa

Outsidere: Ruben Fernandez, Jefferson Cepeda (Caja Rural), Jefferson Cepeda (Drone Hopper), Jakob Fuglsang, Edoardo Sepulveda

Jokers: Mark Padun, Filippo Zana, Ion Izagirre, Hugh Carthy, Jesus Herrada, Davide Villella, Roger Adria, Delio Fernandez

 

 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (MED KAPTAJNER)
 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (UDEN KAPTAJNER)

 FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

Michael Woods
Alejandro Valverde, Ivan Ramiro Sosa
Ruben Fernandez, Jefferson Cepeda (Caja Rural), Jefferson Cepeda (Drone Hopper), Jakob Fuglsang, Edoardo Sepulveda
Mark Padun, Filippo Zana, Ion Izagirre, Hugh Carthy, Jesus Herrada, Davide Villella, Roger Adria, Delio Fernandez
Odd Christian Eiking, Tiago Antunes, Jose Neves, Urko Berrade, Joaquim Silva, Igor Arrieta, Victor Langellotti, Luis Angel Maté, Ibai Azurmendi, Gonzalo Serrano, Alessandro de Marchi, Edoardo Zardini, Fernando Barcelo, Oscar Cabedo
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Gran Camiño
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta España Femenina(2.WWT) 28/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?