Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Tour Colombia

Optakt: 3. etape af Tour Colombia

08. februar 2024 18:35Foto: Unipublic / Luis Angel Gomez / Sprint Cycling Agency

Harold Tejada tog karrierens første sejr og et skridt mod et godt samlet resultat på en dramatisk 2. etape, der kunne have kostet favoritterne chancen for at vinde samlet. Så galt gik det ikke, men måske kan der ske omvæltninger igen allerede torsdag, når der bydes på en uhyre uforudsigelig rundstrækningsetape, der utvivlsomt er et stort mål for sprinterne, men som meget vel kan være for vanskelig for dem - og dermed i stedet blive scenen for nye angreb fra favoritter, outsidere og ryttere, der kan vinde fra et udbrud.

Artiklen fortsætter efter videoen.

DELTAG I SÆSONSPILLET MED KAPTAJN

DELTAG I SÆSONSPILLET UDEN KAPTAJN

 

Ruten

Efter to dage med etaper, der praktisk talt var genbrug af etaper, vi kendte fra 2020, prøver man endelig noget nyt på tredjedagen. Her skal man nemlig køre i Tunja, der for fire år siden var vært for det indledende holdløb, men denne gang er det ikke tempomaskinerne, der får lov at udfolde sig. I stedet skal der køres et rundstrækningsløb, der jo som udgangspunkt lugter af sprinterfest, men helt så enkelt er det ikke. Den lille rundstrækning byder nemlig på to mindre og ganske stejle bakker, der utvivlsomt kan trætte sprinterne, og det kan meget vel sætte scenen for et ret uforudsigeligt cykelløb, hvor det bestemt er sandsynligt, at det ender i en eller anden form for massespurt, men hvor der afgjort også er terræn til, at de mest eksplosive af klassementsrytterne kan teste hinanden.

 

Igen er der tale om ganske kort etape, hvor der skal køres bare 141,9 km med start og mål i Tunja. Der er tale om et rent rundstrækningsløb, der består af 11 omgange på den 12,9 km lange runde, der er henlagt til byens nordlige udkant. Fra start kører man ad en lige og flad vej mod nordøst, men allerede efter 1,2 km drejer man mod nordvest. Efter yderligere to hurtige sving kører man nu op ad den første af de to bakker (600 m, 7,6%), hvis top rundes efter 2,5 km, dvs. på sidste omgang med 10,4 km igen

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

På toppen drejer man ind på en stor hovedvej, der går mod sydvest og først er faldende og siden flad. Med 6,0 km igen drejer man mod sydøst i en rundkørsel, og med 5,1 km igen skal man igennem endnu en rundkørsel. Herefter skal man op ad rundstrækningens anden bakke (500 m, 7,4%), fra hvis top der på sidste omgang resterer bare 3,9 km. Bare 100 m efter toppen vender man 180 grader i en rundkørsel, hvorefter man kører ad samme vej ned ad bakken tilbage til rundkørslen, hvor man med 2600 m igen drejer til højre ind på en stor, bred boulevard, der leder mod nord og nordøst frem til mål. Efter svinget i rundkørslen falder det ganske, ganske let hele vejen frem til mål. Der er indlagte spurter på målstregen efter tredje, sjette og niende omgang, dvs. efter hhv. 38,7 km, 77,4 km og 116,1 km.

 

Etapen byder på i alt 1694 højdemeter.

 

Tunja har én gang tidligere været besøgt af løbet, nemlig i 2020, hvor løbet åbnede med et holdløb, der blev vundet af EF foran Deceuninck-Quick Step og Ineos. Derudover er byen ofte blevet besøgt af Vuelta a Colombia, hvor de seneste vindere er Rodrigo Contreras (2022), Wilson Marentes (2016), Weimar Roldan (2014), Luis Felipe Laverde (2010), Victor Hugo Pena (2009), Jose Santiago Ojeda (2008), Manuel Medina (2006), Jose Humberto Martinez (2002), Graciano Fonseca (2001), Raul Alexander Montana (2000) og Israel Ochoa (1999). Clasico RCN var også forbi i 2003 og 2001, hvor Jose Castelblanco begge gange sejrede. I 2020 var byen vært for linjeløbet ved de colombianske mesterskaber, hvor Sergio Higuita sejrede, og det samme gjaldt i 2016 og 2017, der gav sejre til hhv. Edwin Avila og Sergio Henao, samt helt tilbage i 2000, hvor også enkeltstarten blev afviklet i byen. Hect Valenzuela Chiran vandt linjeløbet, og Israel Ochoa vandt tidskørslen.

 

 

 

 

 

DELTAG I SÆSONSPILLET MED KAPTAJN

DELTAG I SÆSONSPILLET UDEN KAPTAJN

 

Vejret

Vejrudsigterne i Colombia er i denne uge næste tro kopier af hinanden. Torsdagen bliver skyet med kun lidt sol og en temperatur, der vil stige fra 17 til 20 grader, og da man denne gang slutter tidligere, ventes der tørvejr hele vejen med kun en risiko for en tordenbyge på 25% til allersidst. Vinden vil være let og tiltage fra en styrke på 9 km/t til 15 km/t, samtidig med at den vil dreje fra sydøst til sydsydøst. Det giver sidemedvind frem til toppen af første bakke og dernæst sidemodvind. Man får direkte modvind på sidste bakke, hvorefter der vil være direkte medvind på nedkørslen og sidemedvind på det flade stykke ind til mål.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Favoritterne

Risikoen ved små hold og få WorldTour-hold er altid, at et løb kan blive svært at kontrollere. Det blev vi i den grad mindet om på 2. etape, der undervejs truede med at give særligt Harold Tejada så stort et forspring, at de største favoritter kunne få meget svært ved at vinde samlet. Selvom colombianeren endte med at vinde etapen gik det dog ikke så galt, og selvom han har sikret sig et fint lille forspring, er kongeetapen også så svær, at de største navne burde kunne få skovlen under det colombianske talent - hvis altså de er så stærke, som man forventer.

 

Spørgsmålet er nu, om vi torsdag vil se mere af samme form for anarki. Det er i hvert fald en ret interessant rundstrækning, der er designet, og selvom jeg føler mig ret sikker på, at sprinterne vil gå efter etapen, kan de meget vel få det svært. Jeg vil i hvert fald blive overrasket, hvis Mark Cavendish og Fernando Gaviria kan være med her. De to bakker er korte, men de er stejle, og de kommer talrige gange. Den sidste kommer endda i den fulde finale, og jeg vil snarere tro, at vi får et ret selektivt løb, hvor klassementsrytterne vil angribe hinanden, og hvor vi sagtens kan få endnu en udbrudssejr.

 

Efter i dag tror jeg, at vi kan være ret sikre på, at det bliver anarki fra start. Det kan tage meget lang tid at få etableret et udbrud, og jeg vil næsten tro, at i hvert fald EF vil gøre alt for at ramme det. Astana skal naturligvis nu kontrollere, og afhængig af Gavirias ambitioner har de en allieret i Movistar. Spørgsmålet er bare, om spanierne tør lade være at jagte udbrud, når de i dag var ved at tabe hele løbet.

 

Jeg kan se flere scenarier. Vi bør få endnu et solidt udbrud, og afhængig af dets sammensætning har de en ret god chance for at holde hjem. Vi kan sagtens få endnu en udbrudssejr, særligt hvis EF og Movistar begge har en mand med. Det er dog også muligt, at der vil være nok hold, der misser det, og at de får dem hentet. I det tilfælde vil jeg dog forvente, at vi får nye angreb i finalen - særligt fra EF. Bakkerne er nok for korte til, at de bedste bare kan køre fra hinanden, særligt fordi der er ret hård modvind på den sidste, men det kan blive et løb, der er ret svært at kontrollere. Holder det tidlige udbrud ikke, kan en ny gruppe køre væk, og de kan så afgøre det i en taktisk finale eller i en spurt. Rundstrækningen består dog også mest af lange, lige veje, der favoriserer et felt, og derfor kan det også blive samlet til en spurt. Sker det, bliver det bare i et mindre felt, for jeg har svært ved at tro meget på Gaviria og i hvert fald på Cavendish.

 

Som det fremgår, er jeg pokkers meget i tvivl om, hvordan det ender, og det gør det svært at pege på en klar favorit. Derfor prøver jeg at pege på en rytter, der kan vinde på næsten alle måder. Det var i dag en fornøjelse at se Andrea Piccolo, der efter sit elendige 2023 endelig lignede den komet, han var i 2023. Han er på alle måder skabt til denne rute med korte, eksplosive stigninger, og som sagt tror jeg, at EF vil angribe i tide og utide. Det er selvfølgelig et problem, at han er nr. 2 i klassementet, men forskellene er så små, at Astana skal kontrollere et hav af ryttere. Faktisk er det jo nok ham blandt EF-rytterne, de bedst kan lade køre, og derfor er han nok alligevel den rytter, der har den bedste chance for at komme afsted - enten tidligt eller sent. Samtidig vil han være et pokkers godt bud på en vinder, hvis vi får en reduceret massespurt, og derfor tror jeg, at han får revanche for dagens nederlag.

 

EF har dog også andre gode bud. Rundstrækningen passer glimrende til Richard Carapaz , men han vil ikke have frihed. Alligevel er han pokkers snu til at finde sine momenter, og jeg tør ikke udelukke, at han alligevel kan komme afsted. Det vil i givet fald være sammen med flere af favoritterne, men af dem vil han også være den hurtigste. Ja, faktisk vil han vel næsten have en chance i en reduceret massespurt, hvis det har været meget selektivt, men det kræver, at Piccolo er sat af. Holdets tre øvrige ryttere vil have mere frihed, og her er det nok Esteban Chaves og Rigoberto Uran , der har den største chance, mens spurtsvage Jefferson Cepeda får det svært.

 

Jeg har også meget fidus til Brandon Rivera, der igen i år virker flyvende fra start. Som han bekræftede i dag, er han en ganske hurtig herre, og han bør også være en af de stærkeste i dette felt. Piccolo slår han næppe på stregen, men han kan slå de fleste, og dermed har han gode chancer, hvis italieneren skuffer, eller hvis han kan komme med i den rette gruppe undervejs. Han vil ikke være alt for frygtet og dermed have frihed. Landsholdet har dog også Jhonatan Restrepo, der sammen med Piccolo må regnes som den største favorit i en reduceret massespurt, og som også kan vinde fra udbrud. Han har dog været en skygge af sig selv i lang tid, senest i Castellon. Som bekendt er Egan Bernal heller ikke helt langsom, men han får ingen frihed af Carapaz, der slår ham på stregen.

 

Astana skal køre løbet defensivt, og skal de vinde etapen, skal det altså være via en spurt. Derfor tror jeg, at deres bedste chance er Cees Bol, men det er også en god en af slagsen. Den store hollænder fandt sig selv i 2023, hvor han havde en helt ny holdbarhed, og hvis han kan klare højderne, er han mit bedste bud på en sprinter, der kan overleve stigningerne. Sker det, vil han formentlig være storfavorit i en spurt. Får vi et hårdere løb, bekræftede Harold Tejada i dag, at han kan spurte, men i en flad spurt skal vi have en noget mindre gruppe - uden Piccolo og Restrepo - hvis han skal vinde. Hurtigere er på papiret Alexey Lutsenko, men efter dagens udvikling vil jeg forvente, at han agerer hjælper for Tejada. Naturligvis kan man ikke helt afskrive Mark Cavendish, men gårsdagens meget svage spurt bekræfter vel, at han ikke uventet er langt fra formen fra start.

 

Skal Movistar vinde, skal de satse på en massespurt med Fernando Gaviria. Som udgangspunkt vil jeg forvente, at hans holdbarhed ikke længere rækker, men vi taler om februar i højderne. Han plejer at starte sæsonen meget stærkt, og derfor tør jeg ikke helt udelukke ham. Som han viste i går, bør han vinde, hvis han sidder med hjem. Alternativt skal holdet satse på udbrud, og her er bedste bud nok formstærke Sergio Samitier, der ikke er rasende hurtig. Nairo Quintana får ingen frihed, og Ivan Ramiro Sosa passer slet ikke til dette løb.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Corratec har en spændende kandidat i Mark Stewart. Britens holdbarhed var sidste år uhyre svingende, men har han martsformen er han et pokkers godt bud, både til et udbrud og en reduceret massespurt. Han var dog en skygge af sig selv hele efteråret, og europæerne underpræsterer ofte i dette løb grundet højderne. Som alternativ har holdet Niccolo Bonifazio, der vil være deres foretrukne sprinter. Han vil være mere holdbar end Cavendish, men jeg vil blive forundret, hvis han sidder med hjem. Til udbrud har de også Davide Baldaccini og Lorenzo Quartucci.

 

Bingoal har jo Davide Persico, der i går viste sig endnu hurtigere end ventet. Han ligner en mand, der kan vinde i dette felt, men jeg vil blive meget forundret, hvis han klarer disse stigninger, som det også gælder for Michiel Lambrecht. I stedet tror jeg, at deres bedste chance er et udbrud med den ganske hurtige Lennert Teugels .

 

Fra de mindre hold er der et par andre gode kandidater til et udbrud. De skal også kunne gøre det færdigt, og derfor er en vis fart en fordel. Det gør dem også relevante i en reduceret massespurt, men her kan de få svært ved at vinde. Jeg vil fremhæve Sergio Henao, der i dag viste uventede livstegn ved at sidde med favoritterne, Laureano Rosas, Aldemar Reyes, Oscar Sevilla, Fabio Duarte, Pablo Alarcon, Ignacio Prado, Christofer Jurado, Franklin Archibold, Byron Guama, Santiago Montenegro, Alejandro Osorio og Adrian Bustamante. Andre stærke folk til et udbrud er Diego Camargo, Robinson Chalapud, Diego Pescador, Yeisson Casallas,Jonathan Caicedo, Rodrigo Contreras, Cristian Munoz, Jose Tito Hernandez og Luis Mora, der dog alle kan få svært ved at gøre det færdigt. Jeg har rangeret dem efter min tiltro til dem nedenfor.

 

BEMÆRK: Optakten er af tidsmæssige grunde skrevet inden det fulde resultat af 2. etape er kendt. Giver det fulde resultat anledning til ændringer, vil jeg opdatere optakten i morgen eftermiddag inden starten kl. 15.30.

 

Feltet.dks vinderbud: Andrea Piccolo

Øvrige vinderkandidater: Brandon Rivera, Jhonatan Restrepo

Outsidere: Cees Bol, Richard Carapaz, Fernando Gaviria, Mark Stewart, Sergio Henao

Jokers: Esteban Chaves, Rigoberto Uran, Harold Tejada, Laureano Rosas, Aldemar Reyes, Oscar Sevilla, Adrian Bustamante, Byron Guama, Lennert Teugels, Alexey Lutsenko, Niccolo Bonifazio, Davide Persico, Mark Cavendish

 

DELTAG I SÆSONSPILLET MED KAPTAJN

DELTAG I SÆSONSPILLET UDEN KAPTAJN

Andrea Piccolo
Brandon Rivera, Jhonatan Restrepo
Cees Bol, Richard Carapaz, Fernando Gaviria, Mark Stewart, Sergio Henao
Esteban Chaves, Rigoberto Uran, Harold Tejada, Laureano Rosas, Aldemar Reyes, Oscar Sevilla, Adrian Bustamante, Byron Guama, Lennert Teugels, Alexey Lutsenko, Niccolo Bonifazio, Davide Persico, Mark Cavendish
Sergio Samitier, Jefferson Cepeda, Fabio Duarte, Pablo Alarcon, Ignacio Prado, Christofer Jurado, Franklin Archibold, Santiago Montenegro, Alejandro Osorio, Rodrigo Contreras, Jonathan Caicedo, Diego Pescador, Cristian Munoz, Diego Camargo, Robinson Chalapud, Yeisson Casallas, Jose Tito Hernandez og Luis Mora, Davide Baldaccini, Lorenzo Quartucci, Nairo Quintana, Michiel Lambrecht
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour Colombia
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?