Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 3. etape af Volta a Catalunya
22. marts 2017 14:29Foto: Sirotti

Med en fantastisk præstation af Movistar sikrede Alejandro Valverde sig det bedste mulige udgangspunkt til resten af løbet, og han kan således tage et forspring på næsten et minut til sine værste rivaler med til de forestående to bjergetaper. Spanieren har endda en fantastisk chance for at sikre sig endnu en sejr på onsdagens store slag i Pyrenæerne, hvor den relativt lette målstigning er skræddersyet til den eksplosive spanier.

Ruten

Der bliver ingen chance for at komme sig ovenpå holdtidskørslen, idet det næste store slag for klassementsrytterne allerede venter på 3. etape. Sammen med første etape til Calella og sidste etape på Montjuic-rundstrækningen i Barcelona har etapen til skiparadiset La Molina i Pyrenæerne udviklet sig til en moderne klassiker i det spanske etapeløb, og igen i år vil stigningen danne ramme om det første slag mellem bjergrytterne. Der er imidlertid ikke tale om en voldsomt svær stigning, og den passer bedre til eksplosive ryttere end til virkelige klatrere. Alligevel vil det give en første indikation på, hvem der har benene til at slås om den samlede sejr.

 

Sidste år ændrede man lidt på ruten og bibeholdt blandt andet den kortere afstand mellem de to sidste stigninger, som blev introduceret i 2015. I år der ganske vist et par ændringer først på etapen, men den sidste halvdel er nøjagtig den samme som den, der blev benyttet for 12 måneder siden.

 

Med sine 188,3 km er der tale om en længere etape end i 2016, og i år starter man helt ude ved kysten i byen Mataro. Herfra bevæger man sig med det samme mod nord ind i landet, og første halvdel af etapen består af en lang rejse nordpå frem mod Pyrenæerne. Allerede efter 9,2 km venter den lille kategori 3-stigning Alt de Parpers (3,2 km, 4,5%, max. 6%), men derefter er der hovedsageligt tale om en blanding af fladt terræn og lange jævne opkørsler, der aldrig byder på væsentlige stigningsprocenter. Undervejs kommer dagens første indlagte spurt i Manileu efter 69,4 km.

 

Efter 113,8 km, når man frem til Ribes de Freser for foden af Pyrenæerne, og herfra ændrer etapen karakter. Efter at have dystet om pointene i dagens sidste spurt, drejer man mod vest og forlader dalen for at tage hul på kategori 1-stigningen Alt de Toses (6,3 km, 7%, max. 14%), der blev introduceret sidste år. Efter nedkørslen vil feltet klatre op til La Molina (1,,6 km, 4,3%, max. 15%) for første gang og dyster herefter om pointene i en bjergspurt af kategori 1 tæt på målstregen, der imidlertid ikke krydses

 

Rytterne forsætter herfra videre mod vest via en lang nedkørsel til byen Alp, der nås med bare 25,2 km tilbage. I 2014 kørte rytterne her en runde på en flad rundstrækning i dalen, før de vendte tilbage til Alp og startede den sidste stigning. Som i de to foregående år vender man imidlertid denne gang rundt med det samme for at køre op til La Molina, ganske vist ad en anden vej end den man kørte nedad. Den sidste stigning er 12,3 km lang og har en gennemsnitlig stigningsprocent på 4,7 og et maksimum på 15%, men det stiger en smule længere. Ændringen betyder, at næstsidste stigning er 21 km tættere på stregen end for tre års siden.

 

Den sidste stignings data snyder en anelse, da toppen faktisk kommer med 3 km til mål. De næste 1000 m er let faldende, før det igen stiger i de sidste 2 km, hvor de sidste 1000 m går opad med 7% i gennemsnit. Der er adskillige bløde sving på de sidste 1500 m, men den sværeste udfordring er et U-sving bare 100 m fra stregen.

 

I 2014 viste Joaquim Rodriguez, hvorfor stigningen er skabt til eksplosive ryttere, da hans først besvarede Chris Froomes mange angreb, inden han lavede en af sine karakteristisk accelerationer og således sikrede sig sejren fem sekunder foran Alberto Contador, mens Nairo Quintana mistede yderligere fire sekunder. Ikke færre end 48 ryttere sluttede imidlertid inden for et minut af etapevinderen, og det siger en del om stigningens natur. I 2015 udnyttede Tejay van Garderen, at han var ude af klassementet, til at angribe fra bunden, og mens klassementsrytterne kæmpede om den samlede sejr, sikrede han sig etapesejren. Richie Porte var først blevet sat af Contador, men kæmpede sig tilbage og sikrede sig en andenplads på etapen. Heller ikke sidste år kunne folk som Froome, Contador og Quintana gøre forskellen, og i stedet udnyttede Dan Martin sit antrit til at vinde, to sekunder foran Contador, Romain Bardet og Tejay van Garderen, mens Porte og Quintana tabte ni sekunder. I 2001 vandt Santiago Blanco en udbrudssejr i Vueltaen, mens kun Jose Maria Jimenez havde held til at køre væk fra feltet og slutte fire sekunder foran en gruppe på 18 ryttere med alle klassementsrytterne.

 

 

 

 

Vejret

Der er udsigt til sne i Pyrenæerne fra torsdag, men heldigvis bør det blive godt vejr til onsdagens første bjergslag. Der ventes en blanding af sol og skyer samt en temperatur i bunden af sidste stigning på 11 grader. Det bliver imidlertid ganske blæsende med en jævn til frisk vind fra sydvest. Dermed vil der være sidemedvind det meste af dagen, indtil man tæt på toppen af Alt de Toses drejer ind i sidemodvind. Herefter drejer man ind i sidevind på nedkørslen samt den sidste stigning.

 

SÆT PICKS PÅ 3. ETAPE AF VOLTA A CATALUNYA

Analyse af 2. etape

Forud for løbet var det ikke svært at forudsige, at Alejandro Valverde og Movistar havde de bedste forudsætninger for at slutte som bedst af de store klassementsfavoritter og -hold på dagens holdtidskørsel. Det må alligevel betragtes som en betydelig overraskelse, at det spanske mandskab kunne slå BMC, der ganske vist ikke mødte op med alle deres specialister, men havde et på papiret fremragende hold til en kuperet etape som denne. Det havde Movistar imidlertid også, og de gjorde maksimalt brug af deres specialister Andrey Amador, Jonathan Castroviejo og Andrey Amador til at sikre sig en afgørende sejr med et meget homogent hold, der ingen svage led havde.

 

Det er langt fra første gang, det spanske hold imponerer. Således har de meget ofte vundet holdløb i Vueltaen, hvor åbningsetapen ofte har været både teknisk vanskelig og ganske kuperet. Spanierne synes at excellere netop under de betingelser, og sejren her er således blot den seneste i række, der bliver længere og længere. Eneste afvigelse var, at de denne gang tabte tid mod slutningen. Spanierne har notorisk været kendt for altid at være bedste hold på sidste halvdel, men denne gang kunne de ikke helt matche BMC mod slutningen, hvor det fladere terræn og den mindre tekniske karakter favoriserede BMC.

 

Sejren er naturligvis velkommen og vigtig for manager Eusebio Unzue, der stadig drømmer om, at hans hold engang kan blive verdensmestre i en disciplin, der ligger deres hjerte meget nær. På kort sig er det imidlertid langt vigtigere, at spanierne var i en klasse for sig i klassementskampen. Det var hele tiden klart, at Valverde med stor sandsynlighed ville vinde tid på både Chris Froome og Alberto Contador på denne etape, men han må knibe sig selv i armen ved udsigten til at kunne ramme bjergene med en buffer på 46 sekunder til de mange Sky-klatrere og hele 1.15 til Contador.

 

Tidsforskellene er kolossale, men de sætter scenen til et fantastisk cykelløb. Valverde har den fantastiske evne, at han kan score bonussekunder i de flade afslutninger på 4., 6. og 7. etape, og derfor kan man i virkeligheden betragte hans forspring som værende endnu større. Hverken Sky eller Trek kan tillade sig at køre defensivt, og derfor bliver der krig på de kommende to bjergetaper.

 

Trods al balladen om, hvorvidt Movistar brød reglerne ved, at rytterne skubbede til hinanden, var det spanierne, der kørte over forventning. Sky kørte nogenlunde på det niveau, man kunne have forudsagt, og Trek må endda siges at have leveret bedre, end Contador og Bauke Mollema kunne have håbet på. Et tidstabt på 29 sekunder til Sky ville de nok have solgt den for på forhånd, og det er derfor afstanden til Valverde, der må vække bekymring. Hvis Contador viser sig som bedste mand i bjergene, er afstanden ned til Froome, Thomas og Landa ikke større, end at det kan hentes på Lo Port.

 

Også Adam Yates kan være godt tilfreds med en fin præstation for Orica-Scott, og det samme kan Jakob Fuglsang og Astana samt Romain Bardet og Ag2r, der vel var dagens positive overraskelse. Alle er de imidlertid så langt efter, at det kun er Yates, der med en suveræn præstation kan gøre sig håb om at køre podiet.

 

Dagens store taber var Dan Martin. Ganske vist var det klart, at Quick-Step mødte op med et svagere hold end vanligt, men det er en mindre katastrofe, at ireren nu er mere end 2 minutter efter. Det udelukker, at han kan komme i spil til podiet, men det åbner døren for, at han kan få frihed til at jagte etapesejre i bjergene.

 

Endnu værre var det for Ilnur Zakarin. På papiret havde Katusha egentlig et ganske fint hold, men det endte som en regulær katastrofe. Russeren virkede meget stærkere end sine holdkammerater og smed hele 2.48 til Valverde. Han kan med andre ord glemme alt om klassementet, men nøjagtig som Martin kan han som en af løbets allerbedste klatrere glæde sig over udsigten til at kunne gå efter etapesejre.

 

Favoritterne

Der bliver absolut ingen tid for favoritterne til at komme sig, da det første slag i bjergene allerede venter onsdag. Det er imidlertid værd at huske på, hvilken type etape der er tale om. Den indeholder 4323 højdemeter og dermed masser af klatring, men bortset fra Toses er ingen af stigningerne stejle. Specielt er den sidste stigning ganske nem, da den reelle del ikke er særlig lang, og stigningsprocenten er lav. Etapen er hårdere, end den var i 2015, men det ændrer ikke på, at det er en etape for eksplosive ryttere mere end for klatrere. Alligevel er det en vigtig dag, hvor der kan gøres små forskelle, men det er ikke en stigning, der er skræddersyet til folk som Chris Froome og Alberto Contador.

 

Udbrud har generelt gode vilkår i Catalonien, og etapen her kunne være en god mulighed for et angreb. Derfor kan vi vente en ganske animeret start, og som det var tilfældet på 1. etape, vil det formentlig tage lang tid at få udbruddet etableret. Etapens indledning er samtidig ikke nem, og derfor har de stærke ryttere gode muligheder for at ramme dagens udbrud.

 

Trek og Sky ved, at det er en god etape for Valverde, så de har formentlig ingen interesse i at køre udbruddet ind. Valverde selv har heller ingen grund til at tage unødige risici og bringe bonussekunder i spul, så derfor tvivler på, at Movistar vil gøre meget for at jagte. Alligevel tror vi, at favoritterne skal afgøre etapen. Dan Martin vandt sidste år, og efter dagens store skuffelse må han være yderst opsat på at gå efter sejren. Derfor venter vi, at Quick-Step vil ramme fronten og sikre, at udbruddet bliver kørt ind. Måske Orica-Scott også vil komme frem og føre for en formstærk Adam Yates.

 

Når feltet rammer Alt de Toses, forventer vi, at Sky og Trek vil ramme fronten. Hvis de skal ryste Valverde på den sidste stigning, skal løbet gøres så hårdt som muligt, og derfor vil specielt Sky uden tvivl benytte deres fantastiske hold til at gøre en forskel. Derfor forventer vi, at der bliver sat et modbydeligt tempo på dagens hårdeste stigning, og der bør ske en kraftig udskilning. Faktisk vil vi slet ikke udelukke, at Alberto Contador føler sig ansporet til at angribe allerede her, måske sammen med en Mikel Landa, der kan benyttes til at sætte Movistar under pres. Sker det, er det muligt, at etapen bliver ekstremt hårdt, men der er trods alt så langt til mål, at det formentlig skal afgøres på sidste stigning.

 

Opkørslen til La Molina er som sagt meget nem, og historien viser, at det først for alvor går løs til allersidst. Samtidig betyder den sene nedkørsel, at der reelt kun er tale om en 2 km lang rampe op mod mål. Sky vil imidlertid formentlig udnytte deres overtal til at angribe relativt tidligt og således sætte Movistar under pres. Det samme vil mange af de gode klatrere, der har tabt lidt tid i klassementet, og derfor bliver det sandsynligvis mindre kontrollerbart, end det har været tidligere. Derfor er der reelt to muligheder. Enten må Movistar og Quick-Step opgive at kontrollere det hele, og det vil derfor lykkes for et par outsidere at køre om sejren. Alternativt skal det hele afgøres på den lille rampe op mod mål.

 

Movistar viste stor styrke i dag, og med folk som Jonathan Castroviejo, Ruben Fernandez, Marc Soler og Andrey Amador har de styrken til at kontrollere. Vi tror derfor mest på, at det ender i en sidste duel mellem favoritterne, og i det tilfælde må Alejandro Valverde være manden, der skal slås. Stigningen er slet ikke hård nok til, at Contador, Froome og co. kan bringe ham i vanskeligheder, og i en spurt op ad en sådan rampe er han normalt umulig at slå. Den største udfordring for ham bliver som sagt at holde styr på de mange angreb, men ender det i en favoritafgørelse, er spanieren favorit. Derfor er han vores bud på en etapevinder.

 

Som sagt vandt Dan Martin denne etape i 2016, og ireren fremstår som manden, der kan slå Valverde med sit eksplosive antrit på den sidste kilometer. Ireren viste i Paris-Nice, at han er tæt på topformen, og denne finale er skræddersyet til ham. Også han har den store udfordring, at etapen kan være svær at kontrollere, men på den anden side har han tabt så meget tid, at han måske også kan drage fordel af kaosset. Således skal Valverde koncentrere sig om klassementet, mens Martin vil have frihed til at angribe, og kommer han fri, er det svært at se, at han kan slås i denne finale.

 

Sky simpelthen forsøge at udnytte deres overtal, og da de har hele tre kaptajner, har de masser af kort at spille. Chris Froome og Geraint Thomas vil sandsynligvis ikke få meget frihed til at bevæge sig, men det vil Mikel Landa, der ikke har vist samme fabelagtigt form. Det er imidlertid gået ret ubemærket hen, at han faktisk sluttede på 8. pladsen på kongeetapen i Tirreno-Adriatico, og han er derfor ganske velkørende. Samtidig har han et ganske fint punch på en stigning som denne, og der er ingen tvivl om, at Valverde vil være mindre bekymret for baskeren end for de to briter. Husk på, hvordan han sidste år foregreb favoritterne og således sikrede sig en etapesejr i Baskerlandet. Det kan han meget vel gøre igen.

 

En anden formstærk rytter, der er skræddersyet til denne finale, er Adam Yates. Briten viste storform i Tirreno-Adriatico, indtil han desværre blev syg. Det kaster lidt usikkerhed over hans form, men meldingen fra Orica-lejren er, at han er fornuftigt kørende. Han har et punch, der gør, at han måske kan tage kampen op med Valverde og Martin. Vigtigere er det imidlertid, at han har tabt lidt tid, der kan give ham den nødvendige frihed til at køre aggressivt.

 

Netop frihed har Ilnur Zakarin til overflod efter Katushas katastrofale holdtidskørsel. Derfor vil der ikke være mange, der løfter et øjenbryn, hvis russeren angriber tidligt på stigningen. Han var absolut ikke flyvende i Paris-Nice, men han var stadig på et fornuftigt niveau. Historien viser, at han altid er ekstremt stærk i april, og han må derfor formodes at være i gang med at bygge formen op. Han har samtidig en fornuftig spurt, og dette er derfor en etape, der passer ham fint.

 

Chris Froome er naturligvis løbets bedste klatrer, men denne stigning er ikke hård nok til, at briten for alvor kan gøre en forskel. Samtidig har han historisk været relativt dårligt kørende i dette løb, og igen i år er hans form et åbent spørgsmål. Han så imidlertid fremragende ud på dagens etape, hvor han tog nogle kolossale føringer, og måske er 2017 året, hvor han faktisk er stærk nok til at vinde Catalonien Rundt. Hvis han nærmer sig topformen, har han faktisk et rigtigt fint punch, og en Froome i topform kan bestemt vinde denne etape.

 

Selvom Ag2r gjorde det bedre end ventet, satte Romain Bardet som ventet en del tid til. Det viste han på forhånd, og derfor er han her slet ikke for at køre klassement. Nu har han den nødvendige frihed til at angribe på en etape, hvor han tidligere har været meget tæt på sejren. Han blev smidt ud af Paris-Nice og mangler derfor løbsrytme, men meldingen er, at han er velkørende. Han er slet ikke dåtlig på en stigning som denne, og det giver ham gode muligheder.

 

Trek vil muligvis bruge, at også de kan spille to kort ud. Contador vil blive markeret tæt, men der vil være frihed til Bauke Mollema. Hollænderen var ikke imponerende i Tirreno, men han er faktisk ganske god på en stigning som denne, hvor han kan drage fordel af sit fine punch.

 

Også Jakob Fuglsang mistede masser af tid på dagens etape, og han befinder sig derfor i samme situation som Zakarin og Bardet. Danskeren var forrygende kørende i Paris-Nice, hvor han endda var bedre end russeren. Stigningen passer ham ikke ideelt, men danskeren har den frihed, der skal til, og forme til at gøre det færdigt.

 

Cannondale fik klø på dagens etape, men dermed er de nu i en position, hvor deres mange klatrere kan gå i angreb. Bedst muligheder har Davide Formolo, der så ud til at være utroligt velkørende i Paris-Nice, indtil han måtte udgå efter et styrt. Italieneren r en af verdens mest talentfulde klatrere, og vi venter os store ting af ham i år. Onsdag kan være dagen, hvor han udnytter sit tidstab til at give prøver på sit talent.

 

Vi har store forventinger til Alberto Contador og Geraint Thomas, der begge er i storform. Denne stigning er imidlertid ikke ideel for dem, og derfor tvivler vi stærkt på, at de kan køre med om sejren. Vi vil dog ikke helt afskrive Contador, der ser ud til at være i storform. Spanieren har før været tæt på på denne etape, og hvis det bliver rigtigt hårdt, er han en af favoritterne.

 

Endelig vil vi pege på George Bennett, Pieter Weening, Hugh Carthy, Louis Vervaeke, Lachlan Morton og David Gaudu som ryttere, der har mistet tid i klassementet, og som derfor kan drage fordel af situationen til at sikre sig en etapesejr.


SÆT PICKS PÅ 3. ETAPE AF VOLTA A CATALUNYA
 

Feltet.dks vinderbud: Alejandro Valverde

Øvrige vinderkandidater: Dan Martin, Mikel Landa

Outsidere: Adam Yates, Ilnur Zakarin, Chris Froome, Romain Bardet, Bauke Mollema

Jokers: Jakob Fuglsang, Davide Formolo, Alberto Contador, George Bennett, Pieter Weening, Hugh Carthy, Louis Vervaeke, Lachlan Morton, David Gaudu

 

NB! Du kan læse en forklaring til det kaos i reglerne, der ligger bag dagens beslutning om tidsstraf til Rojas i vores kommentar.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

World Cup Tabor(CDM) 16/11

Tour of Fuzhou(2.1) 17/11-23/11

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

CYKELHJELM? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG MANGE SPAR PENGE