Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. etape af Tour de Wallonie
25. juli 2017 15:22 af Emil AxelgaardFoto: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

Dylan Teuns levede op til sin status som løbets favorit og sikrede sig med en suveræn solotriumf på kongeetapen et komfortabelt forspring, der nu bare skal forsvares på løbets to sidste etape. Det burde ikke blive noget problem tirsdag, hvor feltet skal ud på løbets nemmeste rute, og hvor sprinterne derfor håber at komme til fadet.

Ruten

Sprinterne har ganske vist fået en uventet chance i den første del af løbet, men deres store mulighed kommer på 4. etape, der er løbets nemmeste. Det betyder imidlertid ikke, at den er flad, idet der venter en kategori 2-stigning på den afsluttende rundstrækninn, men alt peger dog i retning af, at de hurtige folk skal slås om hæderen.

 

Etapen er med sine 164,1 km relativt kort og fører feltet fra hovedstaden Bruxelles til Profondeville. Første del af etapen går igennem helt fladt terræn først mod syd og siden sydvest forbi de to første indlagte spurter, der er placeret efter hhv. 46,8 km og 70,6 km. Herefter venter dagens sværeste udfordring, kategori 1-stigningen Cote de Peu d’Eau (3 km, 5,1%), der har top efter 91,9 km. Herfra fortætter man gennem hovedsageligt fladt terræn mod sydvest ned til etapens sydligste punkt. Til slut går det mod nord forbi den sidste spurt, der kommer efter 128,5 km, frem mod Profondeville.

 

Efter 134,5 km rammer man den afsluttende rundstrækning, og 5 km senere krydses målstregen for første gang. Derefter afsluttes etapen med en omgang på den 24,6 km lange runde. Den starter hårdt med kategori 2-stigningen Col de la Charlerie (2,8 km, 4,3%), der har top, når der resterer 20,8 km. Herefter fortsætter det med at stige, inden en nedkørsel leder frem til endnu en bakke. Til slut går det ned mod finalen, hvor de sidste 3 km er stort set helt flade. Der er ingen skarpe sving på de sidste 5 km, hvor man følger en snoet vej med en blød kurve 500 m fra stregen.

 

Profondeville har ikke været vært for et stort cykelløb tidligere i dette årtusinde.

 

 

 

Vejret

Mandag blev en meget våd dag for feltet, og det bliver ikke meget bedre tirsdag. På en blandet dag med skyer og sol er der hele tiden en 25% risiko for en byge. Temperaturen vil være 19 grader, og det vil være ganske blæsende med en frisk vind fra nordvest. Det giver sidemedvind det mest af dagen, indtil man får sidevind efter dagens sværeste stigning. Der vil være modvind på det sidste stykke frem til rundstrækningen, hvor der vil være modvind på stigningen, dernæst medvind og til slut sidemodvind igen på de sidste 3 km.

 

Favoritterne

Med Dylan Teuns’ suveræne opvisning på kongeetapen burde der ikke længere være tvivl om udfaldet af årets Tour de Wallonie. Belgieren viste igen, at han er et af verdens helt store talenter til denne type Fleche Wallonne-finaler, og efter fremragende forarbejde af Loic Vliegen sikrede han sig et forspring, som det stærke BMC-mandskab uden problemer kan forsvare på de sidste to relativt lette etaper.

 

Først gælder det løbets nemmeste etape. Normalt er der relativt mange massespurter i det belgiske løb, men i år er der ikke meget at komme efter for de hurtige folk. Der er imidlertid alligevel ret mange sprintere til start, og de vil alle være så sultne, at der ikke bør være tvivl om, at etapen ender i en massespurt. Direct Energie, Veranda’s Willems, Lotto Soudal, Katusha og LottoNL har alle en interesse i et sådant udfald, og dermed bør der være masser af kræfter til at jagte.

 

Eneste potentielle udfordring er den stærke vind. Der venter et ret langt sidevindsstykke i løbets anden halvdel, og det kan bestemt ikke udelukkes, at et hold som Lotto Soudal vil forsøge at udnytte det. Det kan skabe lidt splittelse, men da BMC næppe kan trues, er det svært at se, hvem der skal have interesse i at holde den gående i modvindsstykket frem mod mål. Det vil gøre løbet hårdere, men vi tvivler på, at det vil give afgørende splittelser.

 

Finalen er ganske vist ikke flad, men rundstrækningen er ikke for svær for de fleste af de sprintere, der er til start. Lidt udskilning vil der måske være, men vi regner med et ret stort felt, der skal spurte om sejren i en finale, som ikke byder på mange tekniske udfordringer.

 

Det får os til at pege på Timothy Dupont som vores favorit. Sammen med Bryan Coquard og Jempy Drucker er belgieren feltets hurtigste mand, men han har haft en forfærdelig sæson. Nu tyder meget imidlertid på, at han langt om længe har fundet formen. Således vandt han den benhårde spurt om femtepladsen på bakken i GP Cerami, og han sad med ganske længe på 1. etape. Meget kunne tyde på, at han nærmer sig sit 2016-niveau, og er det tilfældet, bliver han ikke nem at slå. Dels har han vist, at han har farten til endda at slå Gaviria i en direkte duel, dels var han sidste år også fremragende i positionskampen. Det har han ikke været i år, men med større styrke vil han være bedre til at kæmpe for sin plads. Dupont synes at nærme sig sit høje topniveau igen, og derfor tror vi på, at han tager sejren.

 

Hans værste rival er i vores øjne Jasper De Buyst. Belgieren er helt sikkert ikke så hurtige som mange af de øvrige sprintere, men han har en stor fordel, der gav ham sejren på 2. etape: hans tog. Med Nikolas Maes, Tosh van der Sande og Moreno Hofland som lead-out men har han holdet til at dominere finalen. Selvom afslutningen ikke er teknisk, kan det være det, der giver en formstærk De Buyst det forspring, der skal til for at tage sejren. Holdet kan også give Hofland, der normalt er hurtigere, en chance, men efter De Buysts sejr synes det usandsynligt.

 

På papiret er Bryan Coquard feltets bedste sprinter, men han har ikke haft meget held i hverken GP Cerami eller i spurten på 2. etape. Han er helt klart endnu ikke i topform, men hans største problem er hans svage hold. Han er til start uden noget reelt tog og er i forvejen ikke god til at positionere sig. Han er så hurtig, at han naturligvis er en af de store favoritter, men det er tvivlsomt om positioneringen rækker til at vinde.

 

Den er til gengæld ikke et problem for Jempy Drucker, der som sagt er en af feltets tre hurtigste. Hans største force er, at han positionerer sig bedre end de fleste, og hans fart rækker til at slå alle i dette felt. Til gengæld er han på et hold, hvor man primært skal arbejde for Teuns, og derfor kan han mangle støtte til at bevæge sig frem i finalen.

 

Det har været en svær sæson for Juan Jose Lobato, men med dagens fornemme præstation viste han endelig klassen. Formen er med andre ord i top, og det gør ham til en naturlig kandidat på denne etape. Han har farten til at vinde, men som altid med Lobato handler det hele om positionering. Han er blandt de ringeste i feltet til at komme frem i tide, og det kan meget vel koste ham muligheden.

 

Cofidis er til start med en meget formstærk Jonas Van Genechten, der imponerede på 1. etape. Han fik det til gengæld ikke til at fungere på 2. etape, og desværre har det ofte været lidt et problem for ham at kæmpe for sin position. Hans hold har imidlertid et fremragende tog og kan de bringe ham frem i tide, er han hurtig nok til at vinde.

 

Det var en overraskelse, at Katusha i går valgte at køre for Michael Mørkøv. Normalt er Baptiste Planckaert nummer 1 i hierarkiet, men danskeren fik en uventet chance. Efter det flotte resultat bør han få muligheden igen og kan nyde fordel af at have Planckaert til at køre sig frem. Vi tvivler på, at han er hurtig nok til at vinde, men en god position kan bringe ham langt.

 

Supertalentet Yannis Yssaad banker på til den første store sejr, og han har helt sikkert farten til at vinde, hvis han kan komme frem i tide. Rudy Barbier er også en af feltets hurtigste, men desværre synes han at være så langt fra formen, at han næppe overlever stigningen. Det samme kan blive et problem for Kenny Dehaes, der ellers også hører til blandt topsprinterne i feltet.

 

Justin Jules bør også være langt fremme og synes at være i god form, men han havde behov for en mere teknisk finale for at have en stor vinderchance. Coen Vermeltfoort har kørt fremragende i år og er god til at positionere sig, men han mangler nok den sidste topfart for at vinde.

 

Også Boris Vallee, Erwann Corbel, Bert Van Lerberghe, Roman Maikin, Ivan Savitskiy, Samuel Dumoulin, Michel Kreder, Adam Blythe, Aaron Gate, Yannick Martinez, Bnejmain Giraud og Andre Looij vil have ambitioner i spurten, men de vinder næppe.

 

Feltet.dks vinderbud: Timothy Dupont

Øvrige vinderkandidater: Jasper De Buyst, Bryan Coquard

Outsidere: Jempy Drucker, Juan Jose Lobato, Jonas Van Genechten, Michael Mørkøv

Jokers: Yannis Yssaad, Rudy Barbier, Kenny Dehaes, Justin Jules, Coen Vermeltfoort, Moreno Hofland, Baptiste Planckaert

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger