Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 5. etape af Østrig Rundt

Optakt: 5. etape af Østrig Rundt

07. juli 2017 13:47Foto: Lasse Wedege Penning / Motionsfeltet.dk

Med en dominerende solopræstation levede Miguel Angel Lopez op til sin favoritværdighed på kongeetapen, men det lykkedes ham ikke at vinde tid nok til også at tage førertrøjen. Han har nu kun én chance for at vende situationen på fredagens etape, der er løbets sværeste, men et langt fladt stykke til mål betyder, at det bliver vanskeligt at true Stefan Denifls position i toppen af klassementet.

Ruten

Efter løbets kongeetape venter endnu en stor dag i bjergene på løbets kongeetape, hvor der skal tilbagelægges hele 212,5 km mellem Kitzbühel og St. Johann Alpendorf og klatres intet mindre end 3258 højdemeter. Modsat på den foregående dag er det imidlertid næppe en etape for klassementsrytterne, idet den sidste stigning kommer langt fra mål, og det er således kun en lille rampe op til mål, der måske vil kunne gøre en forskel.

 

Fra start bevæger man sig mod syd over en ikke-kategoriseret stigning, inden man kører ned til den første spurt, der kommer efter 25,2 km. Herefter venter kategori 1-stigningen Felbertauern (14,0 km, 6,4%), der har top efter 40,2 km. En lang nedkørsel fører herefter ned til fladt terræn, hvor man rammer rutens sydligste punkt. Herefter går det tilbage mod nord via den lille kategori 2-stigning Iselberg (7,0 km, 5,2%), der har top efter 100,2 km. Efter en kort nedkørsel og et lille fladt stykke med den sidste spurt efter 120,1 km gælder det dagens sværeste udfordring, HC-bjerget Hochtor (17,4 km, 8,3%), hvis top kommer efter 143,2 km. Efter en kort nedkørsel venter kategori 2-stigning Fuscher Thörl (1,9 km, 8,4%), men herefter resterer stadig 63,2 km. De består af en nedkørsel, inden man kører mod vest gennem svagt faldende terræn til målet i St. Johann Alpendorf. Her venter en eksplosiv finale på en 2,7 km lang ikke-kategoriseret stigning, der indeholder stigningsprocenter på 8-10% og har et sidste sving på toppen af stigningen 800 m fra stregen.

 

St. Johann Alpendorf var senest målby i 2011, hvor Alexandre Geniez tog en solosejr. Det samme gjorde Alessandro Bertolini i 2000, mens Gianluca Bortolami vandt en spurt i en lille gruppe i 1999.

 

 

 

Vejret

Efter et løb med flot sommervejr ventes det at slå om i løbet af fredagen. Der lægges ud i 30 grader og høj solskin, men det vil gradvist sky til, inden det der ventes regn sidst på eftermiddagen og først på aftenen. Der vil være en let vind fra nordvest, hvilket betyder sidemedvind frem til toppen af Iselsberg, sidemodvind på det efterfølgende stykke og sidemedvind på den flade strækning frem til mål.

 

Favoritterne

Miguel Angel Lopez har al mulig grund til at ærgre sig over, at han tabte tid i sidevinden på 1. etape. Som ventet viste han sig at være løbets klart bedste klatrer, men han var ude af stand til at vinde nok tid til at tage den samlede føring. Således er han nu 56 sekunder efter Stefan Denifl, der står på tærsklen til at hjemtage en stor triumf i sit hjemlands største etapeløb og dermed fuldende det comeback efter en slem knæskade, som længe har ladet vente på sig.

 

Inden han kan fejre den store sejr, skal han dog overvinde endnu en udfordring. Den sidste etape ventes ikke at gøre en forskel, så det er fredagens meget vanskelige maratonetape, der giver sidste chance for at ændre på tingenes tilstand. Der er tale om en svær bjergetape med mange højdemeter, men de kommer for tidligt til, at de for alvor kan gøre en forskel. Derfor er det ikke en dag, hvor man kan vinde løbet med et storstilet angreb, men man kan tabe det på en dårlig dag.

 

Derfor kan løbet inddeles i to dele. Det er en etape, der er skabt til et udbrud, da det er meget svært at se, hvem der skal kontrollere etapen. Med så svær en start bliver det ikke let at kontrollere, og Aqua Blue Sport får deres sag for i den indledende fase, hvor de skal undgå, at farlige ryttere kommer afsted. Der vil helt sikkert blive kørt vanvittigt stærkt, og der vil blive etableret en stærk gruppe. Heldigvis kan holdet glæde sig over, at der er etableret ganske store forskelle, og at man har et par solide klatrere i Mark Christian og Daniel Pearson til at kontrollere det, der helt sikkert vil blive en hektisk indledning

 

Dernæst vil løbet falde til ro, inden vi kan vente en kamp mellem favoritterne på Hochtor. Det er imidlertid umuligt for en lille gruppe at holde hjem på det lange, flade stykke, så med mindre en af toprytterne har en decideret dårlig dag, må man formode, at der sker en vis regruppering til slut. Det er meget sandsynligt, at Lopez vil være i stand til at køre alene på stigningen, men Denifl bør ikke tabe meget tid. Derfor burde det være muligt for ham efterfølgende at skabe samling. Det mest sandsynlige er, at udbruddet holder hjem, og at favoritterne ender med at skulle spurte om lidt sekunder på den sidste rampe op til mål. Omvendt kan det blive et rigtigt drama og en vanvittigt forfølgelsesløb, hvis Denigl mod forventning virkelig kommer i problemer på Hochtor.

 

Det betragter vi som mindre sandsynligt, og vi har meget svært ved at forestille os, at det ikke ender med en udbrudssejr. Derfor skal vinderen sandsynligvis findes blandt gruppen af stærke klatrere, der kan komme afsted på så hård en etape, holde hele vejen og endelig gøre det færdigt på bakken op til mål.

 

Det får os til at pege på Riccardo Zoidl som vores favorit. Østrigeren er ganske vist endnu ikke ved fordums styrke, men han har generelt været meget velkørende i år. Desværre skuffede han lidt på dagens etape, efter at han allerede havde tabt tid i sidevinden, men mod slutningen så det ud til, at han med vilje smed tid. Han har tabt tilstrækkeligt til, at han kan gå i angreb, og han er en af løbets bedste klatrere. Han kan ikke spurte, men med en ganske stejl stigning op til mål, har han faktisk mulighed for at gøre det færdigt. Derfor tror vi på en populær hjemmebanesejr.

 

Katusha måtte desværre konstatere, at det ikke bliver til samlet sejr til Rein Taaramae. Det giver dem imidlertid nu mulighed for at gå efter en etapesejr, og her har de to gode kandidater. Pavel Kochetkov fremstår specielt som et oplagt bud. Han har ikke haft sin bedste sæson, men meget tyder på, at han nu nærmer sig formen. Han har tidligere vist stor klasse i kuperet terræn og er en ganske god klatrer. Han har også et fint punch på den sidste stigning. Alternativt kan holdet satse på Ilnur Zakarin . Han er langt fra topformen, men kørte i dag alligevel en fornuftig etape. Klasse fornægter sig ikke, og det vil ikke være overraskende, hvis han allerede nu er i stand til at gå efter en udbrudssejr.

 

Også Igor Anton kørte en fornuftig etape i dag. Efter Giroen ventedes han ikke at være i form, men han synes allerede nu at være på et fornuftigt niveau. Han har tabt tilstrækkeligt med tid til at få en vis frihed, og den hårde start er god for ham. Heller ikke han kan spurte, men med en stigning op til mål, vil han havde muligheder for at gøre det færdigt.

 

Det samme har Tom-Jelte Slagter. Som ventet var dagens etape for svær for hollænderen, der er puncheur og ikke klatrer. Han kører dog stadig fint opad og viste med sejren på 2. etape, at han endelig er i form. Han har tabt nok tid til, at han nu kan køre offensivt på denne, og nærmer han sig fordums styrke, vil han kunne angribe i den hårde indledning. Lykkes det ham at komme over Hochtor, er han næsten umulig at slå i en puncheur-finale som denne.

 

En anden kandidat Markus Eibegger. Østrigeren er en af hjemlandets bedste klatrere og er før kørt i top 10 i sit hjemmebaneløb. Han viste også god form i starten af dette løb, hvor han blev nummer 4 på bjergprologen, men har siden tabt tid. Det har været umuligt at finde en forklaring på hans svage præstation de seneste dage, men det er ikke utænkeligt, at han efter det uventede tidstab på 3. etape har sparet på kræfterne til netop denne dag, der er som skabt til ham. Dels er han en god klatrer, og dels er han ganske eksplosiv i en puncheur-finale. Der er derfor ingen tvivl om, at han vil forsøge at ramme dagens udbrud. Hvis han har den form, han havde op til løbet, har han gode muligheder for at vinde.

 

Anthony Perez bliver en mere og mere spændende rytter. Han slog Greg Van Avermaet på kongeetapen i Luxembourg og viste dermed, at hans potentiale er stort. Han er puncheur og ikke klatrer, men forsvarede sig alligevel fint i dag. Det bliver svært at komme med i udbruddet på dagens etape, men lykkes det, vil han være næsten umuligt at slå på bakken op til mål.

 

Stephan Rabitsch vil helt sikkert forsøge at gå i udbrud i jagten på bjergetrøjen. Han har hidtil kørt et fremragende løb og været i offensiven gang på gang. Det har kostet mange kræfter, men han virker stadig til at være frisk. Lykkes det ham at komme afsted, har han punchet til at gøre det færdogt på bakken op tio mål.

 

Endelig vil vi pege på Sven Erik Bystrøm, Mathias Le Turnier, Artem Nych og Christian Mager som gode klatrere, der har tabt tid nok til at få frihed og klatrer godt nok til at komme afsted.

 

Skulle det mod forventning blive samlet til sidst, ligner det endnu en sejr til Miguel Angel Lopez. Han har et ganske godt punch og vil være meget svær at slå på bakken op til mål. Måske kan Slagter gøre ham rangen stridig, men næppe mange andre.

 

 

Feltet.dks vinderbud: Riccardo Zoidl

Øvrige vinderkandidater: Pavel Kochetkov, Ilnur Zakairn

Outsidere: Igor Anton, Tom-Jelte Slagter, Markus Eibegger, Anthony Perez, Miguel Angel Lopez

Jokers: Stephan Rabitsch, Sven Erik Bystrøm, Mathias Le Turnier, Artem Nych, Christian Mager

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SMART LYGTESÆT - BEDST I TEST! FØR 298 - NU KUN 156 KRONER