Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 5. etape af Tour de Pologne
02. august 2017 15:22 af Emil AxelgaardFoto: A.S.O.

Caleb Ewan fik endelig vist, at han ikke blot på papiret, men også i realiteten er den hurtigste sprinter i Polen Rundt og fik dermed i sidste øjeblik reddet et løb, der ellers kunne være endt som en skuffelse. Peter Sagan sikrede sig samtidig 4 værdifulde bonussekunder og styrkede dermed sin position i kampen om den samlede sejr forud for onsdagens femte etape, der giver ham en fremragende mulighed for at sikre sig endnu en etapesejr på en kuperet rute, der passer ham som fod i hose.

Ruten

Tidligere var der en tendens til, at etaper i Polen Rundt enten var næsten helt flade eller sluttede på en stigning. I de senere år har man i højere grad midtvejs i løbet haft mere blandede ruter med små stigninger tæt på mål, der har skabt en vis udskilning. Det har givet anledning til både udbrudssejre og reducerede massespurter, og det er et af de to scenarier, vi kan vente, når feltet igen testes på en sådan etape på løbets femte dag.

 

Helt i tråd med den generelle tendens, der betyder, at løbet i år byder på usædvanligt korte etaper i modsætning til en tradition om mange etaper på næsten 250 km, er der kun 130 km på programmet på onsdagsetapen. De fører fra Olimp Nagawczyna til Rzeszow. Starten på etapen er hård, idet man først slår en lille sløjfe syd om startbyen for at køre op over en lille stigning, der bringer rytterne fra 200 til 400 m over havets overflade. Herefter vender man tilbage til byen for at fortsætte mod syd og siden sydøst gennem relativt fladt terræn.

 

Der fortsættes derfra videre mod nord og øst ca. midtvejs på etapen, hvor man har nået mere kuperet terræn, og det betyder, at man skal op over en kategori 3- (2,2 km, 7,4%) og en kategori 2-stigning (1,2 km, 8,4%) med top efter hhv. 71,4 og 79,7 km (sidstnævnte stiger med hele 11,4% over de første 500 m). Herfra går det videre mod nord op mod målbyen, hvor kategori 2-stigningen Lany leder op til den afsluttende rundstrækning, der rammes efter 95,8 km, hvorefter bjergspurten følger 700 m senere. Herefter venter en nedkørsel, inden det går fladt ind mod mål, hvor stregen krydses efter 107,7 km.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på den 22,5 km lange rundstrækning. Den går først gennem fladt terræn mod syd forbi den sidste spurt, der kommer 700 m efter passagen af stregen. Derefter gælder det igen kategori 2-stigningen Lany, der denne gang tackles fra den nordlige side. De sidste 1200 m af stigningen er de samme ved begge opkørsler og stiger med 8,7% i gennemsnit med 4,8% over de første 500 m, 12,8% over de næste 500 m og 7,8% over de sidste 200 m. Toppen kommer med 10,6 km igen, og de fører mod nord først via en nedkørsel og siden fladt terræn. De sidste 3 km er stort set helt flade og byder på et højresving i en rundkørsel md 2400 m igen og to skarpe højresving hhv. 1050 og 850 m fra stregen

 

Etapen har i alt 1250 højdemeter.

 

Rzeszow har været besøgt flere gange i de seneste år, senest i 2016, hvor Fernando Gaviria vandt en reduceret massespurt. I 2014 var Theo Bos hurtigst i en massespurt, mens det var tilfældet for Thor Hushovd i 2013. Nordmændene vandt også i 2009, hvor Edvald Boasson Hagen var hurtigst, mens Jurgen Roelandts vandt en spurt i en 12-mandsgruppe i 2008.

 

Vejret

Den ekstreme varme fortsætter. Onsdag vil byde på hele 34 grader og høj solskin, selvom der mod slutningen af etapen vil være flere skyer. Det vil være ganske blæsende med en jævn til frisk vind fra sydvest, der dog aftager en anelse til sidst. Det giver side- og sidemedvind det mest af dagen. På den sidste rundstrækning vil der hovedsageligt være sidevind, men der vil være sidemedvind på stigningen. Herefter vil der være sidevind, inden man får sidemodvind i de sidste kilometer frem mod mål. Med 1 km igen drejer man ind i sidemedvind.

 

 

 

 

 

Analyse af 4. etape

Så lykkedes det endelig! Caleb Ewan var på papiret den i særklasse hurtigste sprinter i årets Polen Rundt, og forventningen forud for løbet var, at han burde vinde mindst én etape. Der var imidlertid en smule usikkerhed om hans form efter en længere løbspause, og det var specielt i spurten på 1. etape tydeligt, at der var lidt rust, der skulle bankes af. Her tillod han ikke blot Sagan at overrumple ham i spurten, han manglede også den sædvanlige topfart til at gå forbi.

 

Det helt store problem for Ewan har dog været, at Orica-toget i begge de to første spurter har mistimet det totalt. På 1. etape måtte man brænde Mezgec af alt, alt for tidligt, og scenariet gentog sig på 2. etape. Specielt her var det katastrofalt, da det i den hurtige spurt i Katowice er næsten umuligt at vinde mange positioner, og Ewan var derfor mere afhængig af sit lead-out end af sin fart.

 

I dag fik de så endelig timet det til perfektion. Denne gang lod man Sky dominere finalen og lod Mezgec og Ewan vente i slipstrømmen. Da Lukasz Wisniowski i front begyndte at tabe fart, og Danny Van Poppel naturligt tøvede med at starte en alt for lang spurt, viste Mezgec den klasse, der har gjort ham til en højt skattet lead-out man. Med god timing skød han frem, og da han fik afleveret Ewan i den perfekte position, skulle meget gå galt, hvis australieren skulle besejres.

 

Som så ofte før læste Sagan spurten helt rigtigt, og han lod sig ikke narre af, at Sky havde ramt fronten for tidligt med for få mand. Han forblev længere tilbage i Ewans nærhed og var lynhurtig til at springe ud af Erik Baskas hjul og gribe Ewans slipstrøm, da Mezgec startede. Igen forsøgte han at snyde Ewan ved at starte tidligt, men denne gang var australieren dog opmærksom, og endelig fik vi at se, at Sagan trods alt stadig har sine begrænsninger. Ewan var klart hurtigere end verdensmesteren, og selvom han har forbedret sig markant i de rene massespurter, kan han fortsat ikke konkurrere med de allerbedste på ren topfart.

 

Det ser til gengæld ud til, at Danny Van Poppel ikke mangler meget i at kunne netop det. I de to foregående spurter har han været den hurtigste, men han er blevet slået i kraft af dårlig positionering. I dag var Sky bevidste om ikke at lave samme fejl to gange, og de dominerede totalt i finalen. Desværre fik de startet for tidligt, så Van Poppel kun i kraft af stor styrke kunne fastholde en god position, og det kostede det lille forspring, der var nødvendigt, hvis han skulle slå Ewan. Selvom han igen kørte en fabelagtig spurt og var klart hurtigere end Sagan, manglede han det sidste for at gå forbi australieren. Det er dog stadig meget opløftende, at hollænderen efter et elendigt forår fik bekræftet det potentiale, han så fornemt stillede til skue ved denne tid sidste år.

 

Også Sacha Modolo kørte en fremragende spurt, og han kan kun ærgre sig over, at Roberto Ferrari i år ikke har kørt de lead-outs, han gjorde sidste år. Modolo blev fanget for langt tilbage og var for længe lukket inde. Da han først fandt en åbning, viste han fremragende fart, men da var det for sent. Det ser dog ganske lovende ud forud for Vueltaen, hvor han i et relativt svagt felt burde have gode muligheder.

 

Man må også tage hatten af for Boy Van Poppel. Dannys storebror er lead-out man for Nizzolo og får kun sjældent chancen for selv at spurte. Det gør han dog i dette løb, og selvom han slet ikke er blandt de hurtigste, har han konsekvent været med fremme. Det viser, hvor langt man kan komme i disse massespurter, hvis man har næse for at positionere sig, og den har Van Poppel udviklet efter en lang og flot karriere som sidste mand før sin sprinter.

 

Etapen bød også på gode præstationer fra unge Lorrenzo Manzin, der igen fik vist det potentiale, som vi alt for sjældent set. 19-årige Alan Banaszek fik også vist, at han har potentialet til at blive topsprinter på WorldTour-niveau. Til gengæld måtte Max Walscheid og Riccardo Minali, der ellers er fantastisk hurtige, endnu engang indse, at topfart ikke er nok, hvis man vil være succesfuld sprinter. De mangler stadig meget i positioneringen, og det kostede dem et topresultat. Potentialet er stort, men der er meget at arbejde med, inden de for alvor kan begå sig stabilt på højeste niveau. Her kunne de lære meget af Boy Van Poppel, der trods sin lavere fart har opnået langt bedre resultater. Fra nu af er der hårde stigninger på programmet hver dag, og derfor må de vente til næste løb, inden de igen får chancen for igen at vise potentialet.

 

I klassementssammenhæng var det naturligvis interessant, at Sagan igen sikrede sig bonussekunder, og dermed styrkede sin position som løbets store favorit. Et samlet udbytte på 14 sekunder af de tre flade etaper, er bestemt tilfredsstillende for verdensmesteren. Derudover røg Simon Spilak helt ud af klassementet, men det er i skrivende stund uklart, hvad der er forklaringen på hans store tidstab.

 

Favoritterne

Med dagens lange maraton ude af verden er det slut for de rene sprintere i årets Polen Rundt. Fra nu af er der svære stigninger på programmet hver eneste dag, og det betyder, at løbet totalt vil ændre dynamik. Klassementet kommer i spil på de to store etaper i weekenden, men forud for det går en relativt uforudsigelig mellemetape, der kan blive til lidt af hvert.

 

På papiret burde etapen ikke spille nogen rolle i klassementet. Ganske vist er der ikke megen information om den første lange del af sidste stigning, men der synes at være tale om en lang, jævn opkørsel, hvor det kun er de sidste 1200 m, der er stejle. Det er slet ikke nok til, at klassementsrytterne kan gøre en forskel, og selvom vi utvivlsomt vil se nogle af dem forsøge sig, burde der ikke kunne skabes varige afstande mellem de bedste.

 

Nu forholder det sig imidlertid sådan, at en af klassementsrytterne i årets løb er Peter Sagan. Der venter 10 bonussekunder på stregen, og da slovakken er den naturlige favorit til at tage sejren, er der gode muligheder for, at han kan styrke sin position yderligere. Derfor kan etapen sagtens ende med at spille en større rolle, selvom den på papiret burde være for nem.

 

Det betyder dog også, at der er mange hold, der har en interesse i, at det ikke skal være for nemt for Sagan. Specielt BMC vil gøre meget for at forhindre ham i at score 10 bonussekunder, og de vil derfor utvivlsomt forsøge at få en stærk mand med i udbruddet. Daniel Oss virker enormt velkørende og er stærk i dette terræn. Det vil ikke være dumt at få italieneren med i udbrud og derved øge sandsynligheden for, at Bora ikke kan skabe samling.

 

I det hele taget er det den etape, der giver et udbrud de bedste muligheder, og derfor kan vi vente os en forrygende aggressiv start. Det vil helt sikkert tage tid at få udbruddet etableret, og Bora skal virkelig være på tæerne for at forhindre, at gruppen bliver for stor og stærk. Næsten alle hold har en interesse i at være repræsenteret, og der bliver derfor krig i den første del af etapen.

 

Til sidst vil der blive etableret et udbrud, der sandsynligvis er relativt stærkt, og herefter vil det være op til Bora at tage kontrol. Det store spørgsmål er, om de får nogen hjælp. Det er umiddelbart svært at se, hvem der for alvor skal tro på, at de kan besejre Sagan, og det kan meget vel ende med, at Bora bliver alene om arbejdet. Sker det, er der gode chancer for, at udbruddet holder hjem - men kun hvis der ikke er ryttere med, der på nogen måde kan true topplaceringerne i klassementet.

 

Alligevel tror vi mest på, at det bliver samlet. Bora har et forrygende stærkt hold, og i finalen kunne der meget vel være hold, der vil forsøge at sætte Sagan under pres. Afhængig af hvem der har folk ude foran, kunne man sagtens forestille sig, at de øvrige hold med folk i toppen af klassementet, specielt BMC, vil sætte et dræbende tempo og gå i offensiven med angreb. På den stejle del af stigningen bør der samtidig komme angreb fra klassementsrytterne - måske Dylan Teuns og Wilco Kelderman endda selv vil forsøge at ryste Sagan - men på en stigning som denne kan verdensmesteren ikke rystes. Den aktivitet kan dog gøre det svært for udbruddet at holde hjem. Efter stigningen vil Bora samtidig kunne få hjælp, hvis der er andre hurtige folk, der har overlevet - man kunne eksempelvis sagtens forestille sig, at Nathan Haas ville have blik på bonussekunder - og derfor tror vi, at det bliver samlet til en reduceret massespurt. En udbrudssejr kan dog ikke udelukkes.

 

I det lys er det helt umuligt ikke at pege på Peter Sagan som etapens helt klare storfavorit. De foregående spurter har vist, at det kun er Danny Van Poppel og Caleb Ewan, der er hurtigere end ham, men modsat de to er han næsten sikker på at overleve stigningerne. I teorien er det for svært for de to rivaler, og dermed er chancerne for, at Sagan er hurtigste mand i feltet store. Dertil skal lægges, at han under alle omstændigheder vil være den friskeste af sprinterne, hvilket vil give ham en stor fordel i en spurtafgørelse. Finalen måtte gerne have været mere teknisk, men efter et hårdt løb kan han slå alle i dette felt. Derfor er Sagan klart manden, der skal slås på denne etape.

 

Blandt de øvrige sprintere er en af de mest holdbare Luka Mezgec. Sloveneren har hidtil ageret lead-out man for Ewan, men dette er hans store chance for selv at køre en spurt. Sloveneren klatrer langt bedre end de fleste og burde være i stand til at overleve en stigning som denne. I Slovenien Rundt chokederede han ved nærmest at køre feltet i sænk på kongeetapen, og hvis han har samme form nu, bliver han farlig. I sit hjemmebaneløb viste han nemlig, at han også stadig kan begå sig i spurterne på højeste niveau, og det gør ham i stand til måske at true Sagan.

 

Sacha Modolo har i år vist en langt større holdbarhed end tidligere. Han blev blandt andet nummer 6 i Flandern Rundt og har i det hele taget nået et helt nyt niveau. I Giroen har han før imponeret i meget svært terræn, og er han i topform, bør han være i stand til at overleve stigninger som disse. Der er dog tvivl om hans form efter en længere træningsperiode, men hans indsats i spurterne har i hvert fald været lovende. Han er ikke så holdbar som Mezgec, og der er ingen garanti for, at han klarer strabadserne, men kommer han med over, har han farten til at vinde etapen.

 

Et af de helt store spørgsmål er, om Niccolo Bonifazio kan overleve. Italieneren har før overlevet hårdere stigninger, men han har også været helt bag om dansen. Specielt synes han ofte at lide i varmen, og han har ikke virket specielt overbevisende i dette løb. Der er derfor ingen garanti for, at han klarer strabadserne, men hvis han gør, skal Sagan se sig godt for. Italieneren er på papiret en af de få, der kan true Sagan, specielt efter en hård dag med mange stigninger. Sidste år vandt han en etape i dette løb, og det kan han meget vel gøre igen.

 

Udover Sagan er den mest holdbare af sprintere helt entydigt Jose Joaquin Rojas, der med sikkerhed vil være at finde i finalen. Spanieren er en fremragende klatrer, og i teorien bør han være en af de hurtigste blandt de overlevende. Desværre spurter han sjældnere og sjældnere, og han synes ikke at være så hurtig som tidligere. Dertil kommer, at han aldrig vinder de spurte, hvor han efter en hård dag er en oplagt favorit. Vi tvivler på, at han reelt kan slå Sagan, men i teorien er han en af topfavoritterne.

 

Kan Danny Van Poppel komme med over? Umiddelbart er det klare svar nej, men man skal passe på med helt at afskrive hollænderen. Således klatrer han normalt ganske fint, og i dette løb har han imponeret stort. Han sad længe helt fremme i feltet på 3. etape og virker til at være bedre kørende end længe. Hidtil har han spurtet bedre end Sagan i dette løb, og derfor vil han klart være den største trussel, hvis han skulle komme med over stigningen.

 

Det bør Oscar Gatto helt sikkert gøre. Efter en svær start på sæsonen har italieneren været i fremgang siden juni, og han imponerede specielt i Østrig, hvor han vandt bjergprologen. Senest har han trænet i højderne, og han burde i teorien uden problemer kunne klare stigningerne her. Efter et hårdt løb er han også god i en spurt, men der er meget, der skal flaske sig, hvis han skal slå Sagan.

 

Den store joker er Caleb Ewan. Vi vil blive overraskede, hvis australieren klarer den, men man skal aldrig udelukke noget. Det er værd at huske på, at han i år sad med i finalen i Milano-Sanremo, og han er nu langt mere holdbar end tidligere. Distancen er overskuelig, og det er en stor fordel for Ewan. I betragtning af hans form peger alt dog på, at feltets hurtigste mand ikke klarer den.

 

På papiret er denne etape skræddersyet til Kristian Sbaragli, der er en af de meget hårdføre sprintere. Desværre styrtede han slemt på 1. etape og har lidt en del siden. Det er derfor usikkert, hvor meget han er kommet sig. Det kan åbne døren for en formstærk Youcef Reguigui, der kørte en flot spurt i Katowice, men som næppe er hurtig nok til at vinde. Også Nathan Haas vil helt sikkert forsøge at score bonussekunder i spurten, men det vil være en mindre sensation, hvis han slår Sagan.

 

Etapen er helt perfekt for Enrico Battaglin, men den altid ustabile italiener kan sagtens være elendigt kørende. Han er tydeligvis ikke på toppen, men han har dog været fornuftigt kørende. Han bør uden problemer komme med over, men som for mange af de øvrige hurtige folk, er det svært at se ham true Sagan.

 

Endelig vil vi nævne Jens Debusschere, Tom Van Asbroeck og Boy Van Poppel. Alle tre er de sprintere, der på papiret er for tunge til at klare stigningen. På deres gode dage klatrer de dog alle fint, og de synes at være i god form. De har derfor alle en chance for at komme med over, og sker det, har de en reel vinderchance.

 

Også Jose Goncalves, Tom-Jelte Slagter, Petr Vakoc, Salvatore Puccio, Matteo Montaguti, Mati Breschel Daniel Oss, Giovanni Visconti, Macoej Paterski, Jan Tratnik, Alexei Tsatevich og Bob Jungels kan tænkes at forsøge sig i en spurt, men det vil være en overraskelse, hvis de vinder.

 

Skulle et udbrud holde hjem, hvilket der som sagt er en reel chance for, vil vi fremhæve Matteo Montaguti, Davide Villella, Koen Bouwman, Floris Gerts, Rohan Dennis, Daniel Oss, Jose Goncalves, Hubert Dupont, Rafael Valls, Maciej Paterski og Sebastien Reichenbach som kandidater.

 

 

Feltet.dks vinderbud: Peter Sagan

Øvrige vinderkandidater: Luka Mezgec, Sacha Modolo

Outsidere: Niccolo Bonfiazio, Jose Joaquin Rojas, Danny Van Poppel, Oscar Gatto

Jokers: Caleb Ewan, Kristian Sbaragli, Enrico Battaglin, Nathan Haas, Youcef Reguigui, Jens Debusschere, Tom Van Asbroeck, Boy Van Poppel

Udbrudskandidater: Matteo Montaguti, Davide Villella, Koen Bouwman, Floris Gerts, Rohan Dennis, Daniel Oss, Jose Goncalves, Hubert Dupont, Rafael Valls, Maciej Paterski, Sebastien Reichenbach

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger