Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 6. etape af Vuelta a Espana

Optakt: 6. etape af Vuelta a Espana

31. august 2023 15:15Foto: UNIPUBLIC / SPRINT CYCLING AGENCY

Kaden Groves fortsatte sin ustoppelige stime med sejr på også den anden sprinteretape, hvor Remco Evenepoel udnyttede den indlagte spurt til at styrke sin føring yderligere. Den lille gevinst vil dog blegne mod de forskelle, der kan opstå, når løbet torsdag fortsætter med sin anden bjergetape, der byder på det blot andet besøg på den meget stejle Javalambre-stigning - bjerget, hvor Miguel Angel Lopez højst overraskende bragte Primoz Roglic i problemer i 2019 - og som har masser af potentiale til at skabe helt anderledes forskelle, end vi så i modvinden i Andorra i mandags.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Vuelta-arrangørerne sætter en stor ære i at finde nye og spændende stigninger, og én af de nylige succeser kom i 2019, hvor den spritnye Javalambre-stigning var rammen om det første bjergslag. Her gjorde Miguel Angel Lopez noget, der i den sæson var ret uhørt, nemlig kørte fra Primoz Roglic på en stigning, og det udviklede sig til et brag af et bjergslag, der skabte sjældent store forskelle for en første bjergetape. Den succes må naturligvis gentages, og det bliver den i år, hvor Javalambre efter to dage for sprinterne er rammen om løbets anden bjergetape. Den kommer som afslutning på en dag, der trods fraværet af lange stigninger tæller næsten 4000 højdemeter, og baseret på det, vi så i 2019, er der lagt op til et stort slag, der vil give klare svar på, hvem der skal vinde årets Vuelta.

 

Med en distance på 183,1 km er den anden bjergetape betydeligt længere end den første, og den fører feltet fra La Vall d’Uixo til Observatorio Astrofisco de Javalambre. Starten er hård, da man med det samme kører mod vest op ad den ikke-kategoriserede Coll del Marianet (4,4 km, 5,0%), der har top allerede efter 5 km. En nedkørsel leder videre mod vest, hvorefter man fortsætter i samme retning ad relativt flade veje. Efter 18,4 km drejer man mod nordvest for at køre ad en lige vej, der generelt er let stigende, og sådan fortsætter det, når man efter 37,0 km drejer mod nord.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Præcis 6,0 km senere melder dagens næste udfordring sig, når man fortsætter mod nord op ad kategori 3-stigningen Purte de Arenillas (5,8 km, 4,7%), der er en helt jævn stigning med top efter 48,8 km. En relativt let nedkørsel fører nu mod nordøst, inden man kører mod nordvest igennem let kuperet terræn frem til dagens næste udfordring. Den melder sig, når man kører mod nord op ad kategori 3-stigningen Alto Duente de Rubielos (6,1 km, 6,2%), der over de første 4 km hovedsageligt stiger med 7-10%, men derefter flader ud med 2-6% over de sidste 2,1 km frem mod toppen, som rundes efter 83,1 km.

 

Her venter ingen nedkørsel. I stedet rammer man et relativt fladt plateau, som følges mod nordvest ad lange, lige veje, inden man efter 100,8 km drejer mod sydvest og senere syd for at køre videre ad det let kuperede plateau. Efter 118,3 km drejer man mod sydøst for at følge en lige og let faldende vej, indtil man kort efter Sarrion, der passeres efter 133,9 km, drejer mod sydvest for nu at køre ad veje, der generelt er let stigende. Efter byen Manzanera, der passeres efter 147,5 km, stiger det således med 2,7% over 13,1 km, inden man på toppen køres dagens spurt, der også tæller som en bonusspurt, efter 161,6 km. Herefter begynder det at falde videre mod sydvest ad en lidt snoet vej frem til dagens finalestigning.

 

Den melder sig, når man kører mod nord og senere mod nordøst op ad kategori 1-stigningen Pico del Buitre, der leder op til målet ved observatoriet Javalambre. Over 10,9 km stiger den med 8,0% og med et maksimum på 16%, men man skal ikke lade sig snyde af tallene. De første 2 km er nemlig lette med ca. 4%, hvorefter der venter 2 km med 6-7%, men derefter tager den fat med stigningsprocenter på mellem 9 og 12 det meste af vejen. Efter 5 km er der et lille plateau, inden den tager fat igen, og først over de sidste 900 m, der stiger med 7,4%, bliver den en anelse lettere. Stigningen følger en let bugtende vej med enkelte hårnålesving, det sidste med 1800 km igen. Herefter bugter vejen sig let, men der venter en skarp kurve med 400 m igen og til slut næsten en U-vending, inden man bugter sig ind på den 150 m lange opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 4013 højdemeter.

 

Målet på Javalambre-stigningen har én gang tidligere i dette årtusinde været benyttet til et stort cykelløb. Det var til den første bjergetape i Vueltaen i 2019, hvor Angel Madrazo tog det, der vel kan kaldes en historisk billig udbrudssejr, foran holdkammeraten Jetse Bol på en festdag for Burgos, som fik skovlen under Jose Herrada i den ubehagelige Burgos-sandwich, men længere tilbage satte Miguel Angel Lopez overraskende Primoz Roglic, der sammen med Alejandro Valverde smed 12 sekunder, mens Tadej Pogacar tabte 42 sekunder, Nairo Quintana og Sepp Kuss 54 sekunder, Esteban Chaves 59 sekunder og alle andre mere end et minut til Lopez.

 

 

 

 

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

 

 

 

SE VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

 

Vejret

Det flotte vejr fortsætter på en torsdag, der kun vil byde på få skyer, selvom det måske kan sky lidt til i finalen. Temperaturen vil generelt ligge på ca. 29 grader, men aftage i højderne, hvor den vil være 24-25 grader i bunden af sidste stigning. Der vil bare være en let vind (9-12 km/t), og mens den vil starte i sydøst, vil den generelt være i syd, inden den går i sydvest til finalen. Det giver generelt med- og sidemedvind, indtil der vil være et kort sidevindsstykke efter toppen af næstsidste stigning. Derfra får man sidemodvind og slutteligt modvind på det sidste stykke frem til målbjerget, hvor der vil være først sidemedvind og fra 5 km-mærket direkte medvind, indtil man får sidemodvind over de sidste 1800 m.

 

Analyse af 5. etape

Her kan du læse min analyse af, hvordan Filippo Ganna med sin vilde spurt på 5. etape gik Wout van Aert i bedene.

 

Favoritterne

At årets Vuelta er voldsomt brutal, kan man se alene på de mange bjergafslutninger og deres fordeling ud over hele løbet. Det fortæller imidlertid ikke hele historien. Bjergafslutninger har kun værdi, hvis de også er vanskelige, men også på det punkt har arrangørerne haft en heldig hånd. Allerede mandagens mål i Andorra havde pænt potentiale, som dog i høj grad blev ødelagt af den kraftige modvind, men nu skrues der yderligere op for vanskelighederne, når vi i morgen for anden gang skal op ad Javalambre, der er en af de fantastiske bjerge, som arrangørerne gør en dyd ud af at finde i det enorme reservoir af spændende stigninger, man kan finde over det meste af Spanien.

 

Alene stigningen data på den stejle sidste del fortæller, at det er en selektiv sag, men vi kan også se på, hvordan det gik, da man første gang besøgte bjerget i 2019. Dengang kom den også tidligt i løbet, endda som den allerførste bjergetape. Den slags plejer jo at blive grebet defensivt an, men det blev den ikke. Miguel Angel Lopez åbnede ballet og gjorde noget, der i den sæson var ret uhørt, da han satte Primoz Roglic. På stigninger lykkedes det nemlig kun to gange i hele 2019, nemlig da Adam Yates kom af med sloveneren på en mur i Tirreno og så altså på Javalambre - i hvert fald hvis man fraregner den sygdomsplagede Giro.

 

Læs også
Efter dansk sejrsstime: Vi tog store skridt og kan være stolte

 

Sammen med Alejandro Valverde kom Roglic stærkt igen, og til sidst havde han blot tabt 12 sekunder, men bag dem gjorde bjerget stor skade. På karrierens første bjergetape i en grand tour tabte Tadej Pogacar 42 sekunder, Nairo Quintana og Sepp Kuss smed 54 sekunder, Esteban Chaves 59 sekunder og alle andre mere end et minut til Lopez. Med andre ord: Javalambre kan gøre ganske betydelig skade.

 

Modsat i mandags spiller vejret også med. Denne gang vil der være medvind på stor set hele stigningen, og det er kun over de sidste 1800 m, at de skal slås med modvind. Betingelserne er altså til stede for, at vi kan få nogle meget klare svar, hvis altså favoritterne vil køre cykelløb.

 

Det tror jeg, at de vil. Det var i mandags ret klart, at Primoz Roglic er forslået, og han har da også nu selv åbent erkendt, at han er ramt. Det er en svaghed, der formentlig skal udnyttes, og når nu Jonas Vingegaard gav udtryk for, at han havde dårlige ben, er det vel også noget, der skal prøves af.

 

Jeg er dog lidt usikker på, om Remco Evenepoel går ind til etapen med de store angrebsplaner. Han har nemlig sagt, at han skal spare på sig selv i denne første fase, hvad han levede op til i mandags, hvor han var helt usynlig indtil spurten. Det er dog ganske sandsynligt, at særligt Roglics svaghedstegn kan få ham til at ændre strategi, særligt hvis han undervejs fornemmer, at benene er gode.

 

Grundet Roglics problemer vil jeg antage, at Jumbo kører defensivt - særligt når Vingegaard nok også lige skal fornemme, om han føler bedre ben, end han angiveligt havde i mandags. Det betyder dog ikke, at det ikke kan vendes til en offensiv. Det er nok svært at se, at Roglic skulle få så gode ben, at han pludselig kan angribe, men trods eventuelle problemer fra Roglic vil jeg forvente, at Vingegaard er klar til at sætte kniven ind, hvis han føler, at det kan lade sig gøre. Andet vil ligne ham dårligt.

 

I første omgang vil jeg dog forvente, at det er UAE, der tager initiativet. Det var dem, der skabte balladen i mandags, og Juan Ayuso må have tanket masser af selvtillid. Det må det meste af holdet, da også Marc Soler og Jay Vine var fremragende. Nok havde Joao Almeida det svært, men det forhindrede ikke Ayuso i at angribe, så det skulle være mærkeligt, om det forholder sig anderledes i morgen. Til gengæld ved vi også, at den svingede Ayuso ikke nødvendigvis har de samme gode ben.

 

Spørgsmålet er, om de også skal køre om etapesejren. Meget taler for, at det ikke vil være tilfældet. Evenepoel har nærmest tigget og bedt om at komme af med trøjen, og han har tydeligt sagt, at han også vil spare på holdet i den indledende fase. Det virker derfor udelukket, at det belgiske hold tager initiativ. I lyset af Roglics trængsler og Vingegaards angiveligt dårlige ben vil det også undre mig, hvis Jumbo går efter etapen, og det vil ligne Movistar dårligt at tage ansvar i et løb, hvor de er oppe mod nogle af sportens helt store, særligt i en fase, hvor Enric Mas endnu ikke plejer at toppe.

 

Nej, skal vi have samling, peger alle pile på UAE. Som sagt tror jeg, at de fik stor selvtillid i mandags, og jeg anser det bestemt ikke som udelukket, at de vil gå efter etapen. Mit bedst bud er dog, at de lader etapen sejle. Bonussekunderne er ikke altafgørende, Sebastian Molano styrtede i dag, og der kommer flere svære etaper senere på ugen, hvor de også skal være klar. Vi er i en fase af løbet, hvor de nok vil have det lange lys på, og derfor forventer jeg, at de vil spare på kræfterne frem til målbjerget. Her forventer jeg til gengæld også som nævnt, at de vil lægge et pres og åbne løbet, hvis ikke Ayuso har en af sine offdays.

 

Et udbrud kan naturligvis komme tilbage af sig selv. Det gjorde det jo i mandags, hvor man var nødt til at holde Damiano Caruso i snor. Det kan ske igen, hvis udbruddet atter tæller en mand, som man ikke tør lade sejle til månen, men medmindre det sker, hælder jeg til, at vi får en udbrudssejr, medmindre UAE vil det anderledes.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Det bør føre til samme lange kamp om at komme afsted som på 3. etape, og derefter vil Soudal formentlig give udbruddet den snor, de føler passende. Medmindre UAE begynder at jagte, vil der derefter næppe ske det store i feltet før målbjerget, hvor jeg altså vil forvente, at UAE tager teten.

 

Hvem kan så vinde fra et udbrud? Det er åbenlyst, at man skal klatre godt, hvis man vil vinde på så svær en stigning, men starten er alt for hård. Den første stigning er hurtigt overstået, og derefter følger en lettere fase. Det er dog sandsynligt, at udbruddet ikke kører før første Arenillas, og selvom den ikke er alt for svær, betyder den i kombination med det generelt stigende terræn, at de klatrestærke bør have en bedre chance for at komme afsted, selvom det stadig ikke er nogen indledning, som hjælper de rene klatrere meget. Det betyder også, at udbruddet kan indeholde nogle lidt tungere ryttere, der måske kan vinde, hvis de får et forspring inden stigningen, men den er så svær, at det er usandsynligt. Til gengæld betyder den ikke alt for hårde start, at vi godt kan få et udbrud uden sande topklatrere, og derfor behøver man måske ikke at være jordens allerbedste bjergged for at vinde.

 

Jeg vælger at pege på Lennard Kämna. Efter hans meget svage optakt var det opløftende at se ham have fundet formen i tide, og det stiller ham meget stærkt til denne etape. Hans evne til at ramme udbrud er ganske eminent, og han er en af den slags ryttere, der ikke behøver et bjerg for at komme væk. Denne halvhårde start hjælper ham dog ekstra meget, og vi så jo i mandags, at han også i dette løb har den frihed, han plejer at have. Tidligere ville jeg have fundet det svært for ham at vinde på så svært et bjerg, men med de enormt forbedrede klatreevner han har vist i år, er der ikke mange, der kan slå ham. Han satte trods alt en ganske vist ikke flyvende Damiano Caruso forleden, og med medvind står han endnu stærkere, hvis han vitterligt er gruppens stærkeste. Han har ikke tabt alverden, men selvom han kørte i top 10 i Giroen, er det næppe en mand, Soudal frygter at give trøjen. Måske er bjerget lidt stejlere, end han havde ønsket, men den Kämna, vi har set i år, bør klatre så godt, at han torsdag meget vel kan melde sig ind i klubben af ryttere med sejre i alle grand tours.

 

Romain Bardet smed en masse tid i dag, men DSM melder intet om, at han skulle være styrtet. Det kunne tyde på, at han har erkendt, at han er så stort et navn, at han som Caruso skal smide tid for at få den frihed, han skal bruge. Spørgsmålet er, om han har smidt nok. Han er godt seks minutter efter, hvilket burde være relativt meget, men Soudal fik sig nok en lærestreg i mandags. Det var ganske ubekvemt, at de gennem hele dagen skulle holde Caruso i snor, og spørgsmålet er, om ikke de vil gøre meget for at undgå noget lignende denne gang. Bardet er modsat Kämna nok ikke en mand, de er alt for glade for at give trøjen, og derfor kan jeg frygte, at han bliver låst. Chancen for, at han får frihed, er dog også så god, at han må regnes som en af topfavoritterne. Nok har han skuffet i år, men der er ikke mange, der slår ham fra et udbrud med de ben, han viste i mandags - slet ikke når hans tidstab angiveligt primært skyldtes en defekt.

 

Jeg kan godt have lidt fidus til Wout Poels. Vi så i mandags, at Bahrain brugte en ukonventionel strategi ved at sende Caruso i udbrud, og hvorfor skulle man ikke prøve det samme med Poels - særligt nu hvor klassementssatsningen er kommet endog meget skidt fra start. Naturligvis er Poels også en mand, man holder i snor, men han er langt mindre farlig end Caruso. Tværtimod er han en mand, Soudal nok vil have det fint med at se i trøjen med et lille forspring, og han viste jo i Touren det højeste niveau, vi har set i lang, lang tid. Normalt er han bedst i den tredje uge, men han viste i mandags et ganske glimrende startniveau - så glimrende, at han bliver meget svær at slå på en stejl stigning, der passer ham som fod i hose.

 

Jeg vil også forvente, at David De La Cruz gør alt for at ramme udbruddet. Han har før kørt sig i trøjen i dette løb ved at ramme det rette udbrud, og den ambition vil han helt sikkert indfri igen. Efter en katastrofal periode så vi i Touren den bedste De La Cruz siden Vueltaen i 2021, og i forvejen er han endda altid bedst i dette løb. Hans styrt i Touren skabte usikkerhed om forberedelse, men han viste i mandags, at han er i glimrende form. Denne lidt eksplosive etape kunne passe ham bedre, men stigningen er rigeligt svær til, at en dieselklatrer som ham kan tage en sejr, som han i lang tid slet ikke synes at have haft niveauet til at få. Han er næppe en mand, Soudal vil frygte, hvis han får trøjen.

 

Det kan også blive hans bonkammerat fra Vueltaen i 2021. Da han vandt i Ain, så vi den bedste Michael Storer, vi har set i lang tid, og han ligner en mand, der igen er god nok til at vinde bjergetaper på den store scene. Jeg har dog et lille forbehold ved feltets kvalitet, for som vi så i Burgos, var Jefferson Cepeda nok ikke den mest formidable modstander. Det tyder i hvert fald ikke på, at han er lige så god som i 2021, men her var han også outstanding. Mindre kan gøre det, og når man gennemgår listen af potentielle udbrydere, er der ikke mange, der klatrer mere end ham. Vi ved også, at han i mandags havde frihed til at søge udbrud i stedet for at støtte Lenny Martinez, og derfor har han alle chancer for at tage sin tredje etapesejr.

 

FDJs anden kandidat er Romain Gregoire. Vi ved, at han er i glimrende form, som vi så i Limousin, selvom jeg nok havde ventet, at han kunne have fulgt Andreas Kron på Montjuic. Sidstnævnte skaber en smule usikkerhed, fordi vi har set, at han er meget svingende, men min største bekymring er, om stigningen er for svær. Gregoire er bestemt ikke en klatrer, og vi så i Schweiz, at han har sine begrænsninger i bjergene. Omvendt kørte han i top 25 på alle tre bjergetaper, og det vidner om, at han bestemt har en chance i mange grupper. Modvind havde nok hjulpet ham, men synes ikke at være en nødvendig forudsætning, hvis han har de ben, han havde i Limousin, og en relativt let bjergetape med kun én relativt kort og stejl stigning burde være den perfekte bjergetape for en puncheurtype som ham.

 

Jeg var meget begejstret for at se Juan Pedro Lopez i søndags. Jeg var ellers ved at opgive ham, når han har været milevidt fra et niveau siden den flotte Giro sidste år, og i Touren var der i hvert fald ikke hul igennem til noget som helst. Det var der til gengæld i mandags, og jeg er stensikker på, at han i morgen vil gøre alt for at ramme udbruddet. Den strategi gav ham nemlig trøjen i Giroen, og det er helt sikkert noget, han gerne vil kopiere. Med de ben, han havde i mandags, har han en reel chance for at tage både etape og trøje - hvis altså ikke Kämna igen stjæler den ene af de to præmier, han har i udsigt, som tyskeren gjorde det på Etna sidste år.

 

Læs også
Stort mandefald før sidste etape af World Tour-løb

 

Lotto vil formentlig gøre alt for at få Lennert Van Eetvelt afsted. Det belgiske stortalent har allerede imponeret i sin første sæson, men vi har også set, at han har været svingende. Heldigvis var han blandt de bedste på Montjuic, og det vidner om, at formen ikke er helt ringe. Han smed en masse tid i mandags, hvilket formentlig var helt bevidst, men vi har også set, senest i Polen, at han indtil nu har manglet en anelse på WorldTour-niveau. Han kan i hvert fald nok få svært ved at slå et par stykker af de ovennævnte, men han har vist så meget, at det bestemt ikke er umuligt, at han allerede i sin første grand tour kan vinde en etape.

 

Det samme kan siges om Max Poole, men her er der betydeligt større usikkerhed om formen. Den lille brite viste i Romandiet og Dauphiné et niveau, der så rigeligt rækker til at vinde en etape som denne, men det er også klart, at hans nedtur i mandags viser, at han slet ikke er på samme niveau. Han smed i hvert fald ikke tid med vilje, og han skal således have forbedret sig markant for at vinde. Det virker måske ikke alt for sandsynligt, når svagheden allerede var åbenlys i Polen, men omvendt skal man altid passe på med disse supertalenter. Er der pludselig hul igennem, og sidder han i den rette gruppe, klatrer han i hvert fald godt nok til at vinde.

 

Bora har også Emanuel Buchmann, der jo i Touren viste det højeste niveau, vi har set i lang tid. Desværre tyder mandagens store nedtur på, at han er et stykke fra sin bedste form, og noget kunne indikere, at tanken er, at han efter pausen via sin motor skal køre sig ind i løbet. I forvejen er han formentlig lige så låst til Vlasov og Uijtebroeks, som han var det til Jai Hindley i Touren, men omvendt ved vi jo, at Kämna i hvert fald har frihed. Skulle han have en anden rolle her, kommer han jo i hvert fald langt med det niveau, han havde i Touren - og så må vi håbe, at han i mandags bare havde en dårlig dag.

 

Kunne Damiano Caruso finde på at prøve igen? Det kunne ligne ham, men formentlig vil Soudal lukke ham ned med det samme for ikke at skulle holde ham i snor hele dagen. Derfor ligner det en svær mission, men på den anden side kan han være hjulpet af, at Kämna kørte fra ham forleden. Det viste i hvert fald med al tydelighed, at det ikke er den bedste Caruso, der er mødt op til dette løb, og derfor skulle man mene, at der ikke er grund til samme frygt. Det betyder så også, at han måske ikke er helt god nok til at vinde etapen, men han var trods alt ikke langt fra at kunne følge Kämna - og kender vi Caruso ret, bliver han bare bedre og bedre.

 

En af mandagens skuffelser var Cristian Rodriguez. Spanieren har klatret på et hidtil uset niveau i år, hvor han i maj og juni var flyvende. Mandagens etape indikerer, at han efter pausen ikke har genfundet samme form, men heldigvis kan det også bare have været en dårlig dag. Helt væk var han ikke, og i det udbrud, han måtte ramme, er det ikke sikkert, at han skal slå de allerbedste. Hvis han nærmer sig det niveau, han havde tidligere på året, er han i hvert fald god nok til at vinde en etape i dette løb.

 

Jeg håber, at Movistar tør gå efter trøjen med Einer Rubio. Han har ikke det niveau, han havde i Giroen, men i mandags var han bestemt god nok til at vinde fra et udbrud. Han er også en mand, Soudal vil turde give lidt frihed, men problemet er, at de primært er her med Mas. Ruben Guerreiro er nu ude, og derfor vil det undre mig, hvis Movistar tør sende ham afsted og dermed isolere Mas tidligt. Omvendt ved vi, at Movistar også i løb, hvor de kører klassement, altid opsøger udbrud, og det vil de formentlig gøre igen. Lad os så håbe, at de også gør det med Rubio, når han kan tage både trøje og etapesejr.

 

Lotto har et alternativ i Sylvain Moniquet. Han er bedre i mere eksplosivt terræn, men denne lidt eksplosive etape passer ham ikke dårligt. Han har haft en ganske forfærdelig sæson, men i Schweiz bekræftede han endelig det potentiale, vi så i 2022. Har han de ben, han havde på løbets anden bjergetape, kan han også vinde en bjergetape som denne, hvis gruppen er den rette. Han viste i hvert fald i Polen, at han er i glimrende form, og medmindre han har tabt den undervejs, burde vi se en stærk Moniquet i dette løb, selvom hans generelle sæson altid skaber usikkerhed om, hvilken version vi får.

 

Det var virkelig opløftende at se Remy Rochas i mandags. Han sagde allerede i Limousin, at han endelig var ved at være sig selv igen efter den lange, svære tid, og hans arbejde for Jesus Herrada var da også lovende. I mandags bekræftede han det, og hvis han vitterligt er ved at nærme sig det potentiale, han viste med den samlede 15. plads i 2021, hvor han ellers var ren hjælper, kan han i den rette gruppe sagtens vinde en etape i dette løb. Niveauet fra i mandags fører ham i hvert fald langt, og han kan endda gribe ud efter trøjen. Problemet er bare, at han i den svære periode er startet mange løb lovende, og så er han faldet sammen, så snart man vejrede lidt morgenluft.

 

Sidste år klatrede Rein Taaramae i dette løb bedre end i mange, mange år, men han fik intet ud af forbedringen, der blandt andet skyldtes et vægttab. I starten af sæsonen så det ud til, at han kunne fortsætte de lovende takter, men efter hans tidlige exit fra Giroen har han ikke sat verden i brand. Det gjorde han i hvert fald ikke i det svage felt i Tjekkiet eller i Limousin lige inden løbet. Han siger dog, at han er godt tilfreds med forberedelsen, og skulle han klatre lige så godt som sidste år, kan han bestemt vinde denne etape, hvis udbruddet er det rette.

 

Læs også
Lynhurtig dansker forklarer, hvordan leadout blev til ny sejr

 

En anden rytter, der har haft en svær tid, er Kevin Vauquelin. Det franske stortalent har virkelig haft svært ved at komme sig over den hofteskade, og selvom han ikke var helt væk hverken i Limousin eller i mandags, skal han have forbedret sig, hvis han skal vinde. I forvejen har den relativt store Vauquelin stadig til gode for alvor at bevise sig selv i de rigtige bjerge, og derfor er der mange spørgsmål. Omvendt burde denne etapetype passe ham godt, og vi så, hvor sublimt han klatrede i Jura og Besseges. Det kræver, at han genfinder sine gode ben, og i det mindste skulle man mene, at tiden arbejder for hans form.

 

I Ain var det herligt at se Kenny Elissonde . Det var i hvert fald den bedste udgave af franskmanden, vi har set i lang, lang tid. Som jeg skrev ovenfor, er jeg dog lidt skeptisk over for det niveau, der var i det franske løb, og jeg er ikke sikker på, at det siger alt for meget om hans chancer i dette løb. Vi så i hvert fald, at han havde det lidt svært i mandags, og han skal være bedre, hvis han skal han tage sin anden etapesejr i løbet. Efter så svær en tid kan det være svært helt at tro på, men på baggrund af Ain virker det ikke umuligt.

 

Man skal vel også nævne Santiago Buitrago, selvom det er svært at tro på ham. Det kan godt være, at han ikke slog sig alt for voldsomt i går, men det var stadig en grim omgang. Det virker ikke sandsynligt, at han er frisk på et udbrud 48 timer senere, og at han samtidig kan gøre det færdigt. I forvejen har han klatret meget skidt på lange stigninger i år, men sandt er det også, at han i mandags viste noget af det bedste, vi har set på et bjerg i år. Skulle han trods styrtet have de samme ben nu, kan han bestemt vinde, og han er næppe en mand, Soudal frygter. Det kan bare være lidt svært at tro, at styrtet ikke har haft for voldsom en pris.

 

Der er ingen tvivl om, at Jesus Herrada vil forsøge at ramme udbruddet, men det bliver svært for ham at gøre det færdigt. Hans niveau er kraftigt aftagende, og selvom han stadig af og til gør det godt i eksplosive finaler, synes det at knibe for ham i bjergene, der ikke er hans naturlige terræn. Det gjorde det i hvert fald senest i Ain, men der er også håb. Han viste stigende form i Limousin, og han blev trods alt nr. 3 på kongeetapen i Occitanie i juni.

 

Er Diego Camargo ved at være klar til at vinde en bjergetape? Det er nok en anelse for tidligt, men han har vist lovende takter. Det så vi i Occitanie, og det så vi senest i Burgos. I mandags havde han også et ganske fint niveau, og vi har samtidig i hans få grand tours set, at han bliver bedre og bedre undervejs. Dette er naturligvis stadig så tidligt, at han ikke har den helt store effekt af den evne endnu, men rammer han udbruddet, er jeg spændt på at se, hvor langt han kommer.

 

Endelig er der Oier Lazkano . Denne stigninger bør altså være for stejl for ham, men han bliver ved med at overraske igen og igen. Det så vi, da han angreb i de schweiziske bjerge, og det så vi med 14. pladsen på kongeetapen i Burgos, hvor Lagunas de Neila var endnu stejlere. Det var dog også en kortere stigning, og derfor er det svært at tro, at han kan vinde her - særligt når han i mandags slap meget tidligt og slet ikke kunne hjælpe Mas. Omvendt så vi i Burgos, at han kan være meget svingende, og hvem tør efter denne sæson udelukke noget, når det handler om ham.

 

Marc Soler ville være en naturlig kandidat, men hans kørsel i mandags må have fjernet al hans frihed. Jeg vil tro, at Steff Cras kører det defensive klassement, han havde planer om i Touren, og selvom de imponerede stort i mandags, tvivler jeg på, at Jefferson Cepeda, Abel Balderstone og Sean Quinn kan vinde på så svært et bjerg. Det samme gælder for formstærke Andreas Kron. Egan Bernal er næppe en mand, man tør tage chancer med, og det samme gælder for Hugh Carthy og Mikel Landa. Javier Romo og Nicolas Prodhomme har forbedret sig meget, men mandagen viste, at de nok stadig mangler for meget, og jeg tvivler på, at Rudy Molard, Chris Hamilton, Elie Gesbert, Daniel Navarro og Mikael Cherel i dag er god nok til at vinde på dette niveau. Michel Ries og Eduardo Sepulveda vinder næppe heller, selvom han gjorde det flot i mandags, mens Jonathan Castroviejo har haft en rolle, der indikerer, at formen ikke er i top, og Finn Fisher-Black formentlig er ren hjælper. Jonathan Caicedo var god i Burgos, men er næppe god nok til at vinde, og Ruben Fernandez, Sergio Higuita, Antono Tiberi, Ben Zwiehoff, Luis Leon Sanchez, Joe Dombrowski, Amanuel Ghebreizabher, Pierre Latour, Andrey Zeits, Simone Petilli, Vadim Pronskiy, Luis Leon Sanchez, Bauke Mollema, Jose Manuel Diaz, Omar Fraile, Rui Costa, Pelayo Sanchez, Matteo Sobrero, Domen Novak, Welay Hagos Berhe, Jason Osborne, Samuele Battistella samt Geoffrey Bouchard, der er på vej tilbage efter en skade, har vist en form, der gør sejr sandsynlig.

 

Ender det i et favoritopgør, tror jeg, at det står mellem Jonas Vingegaard og Remco Evenepoel, og jeg går med danskeren. Det burde være en selvfølgelighed, når man betænker hans skræmmende topniveau, og selvom etapen er ret eksplosiv, er stigningen så svær, at den bedste Vingegaard bør vinde. Helt som ventet har vi dog næppe den bedste Vingegaard, i hvert fald ikke hvis vi skal tro hans egne ord fra i mandags. Det ændrer dog ikke på, at han lignede en mand med overskud, da han svarede på samtlige angreb, og kender vi ham ret, kan han godt have brug for at få overstået den første svære dag, inden han finder sig selv. Den er nu overstået, og Vingegaard bør have så meget overskud, at han kan vinde, selv hvis han er et stykke fra sit topniveau. Jeg er langt fra sikker på, at det vil lykkes, men jeg vil stadig tro, at danskerens overlegenhed er så stor, at han med det overskud, han syntes at have i mandags kan vinde - særligt hvis han igen havde brug for at banke den værste rust af.

 

Det kan dog også sagtens blive Remco Evenepoel. Han har jo i hvert fald den fordel, at han vinder en spurt over danskeren, og derfor skal han ”bare” følge med. Det kan dog langt fra udelukkes, at han kan mere end det. Nok så Vingegaard godt ud i mandags, men han var jo altså selv ret skuffet, og Evenepoel lignede også en mand, der var i fuldt overskud. Vi ved også, at han har for vane at være flyvende i den første uge af grand tours, og særligt på dette tidlige tidspunkt skal Vingegaard ikke være alt for langt fra sit bedste, hvis han skal køre fra den lille belgier, der som nævnt ovenfor også med nogen sandsynlighed vil køre mere offensivt, end han oprindeligt havde planlagt.

 

Læs også
Dansker triumferer i junioretapeløb

 

Den tredje kandidat må være Juan Ayuso. Det var uhyre opløftende at se ham i mandags, fordi vi har lært, at denne slags eksplosive etaper passer hans dieselmotor dårligt. Det gør denne etape derfor også, men med det overskud, han havde på den tilsvarende etape i mandags, vil han være en af de stærkeste. Det kræver, at han ikke har en af sine offdays, men har han det niveau, han havde på sin store dag i Schweiz, burde han have en reel chance for at vinde - særligt fordi hans kørsel i mandags kunne indikere, at han er endnu bedre i det løb, der er sæsonens store mål. Og lige nu aner vi ikke, hvor god den spanske komet kan blive og er blevet.

 

Selvfølgelig kan det også blive Primoz Roglic. Han har ganske vist dårlige erfaringer med stigningen, men denne eksplosive etape med kun én kortere og stejl stigning passer ham. Det store spørgsmål er, hvor han står efter styrtet. I mandags lignede han en mand, der havde det svært, og han skal i hvert fald nok være kommet sig meget, hvis han skal vinde. Heldigvis arbejder tiden for ham, og dagen efter et styrt er jo typiske den værste. Det niveau, han havde i Burgos og har haft gennem det meste af sæsonen, er godt nok til at vinde, hvis Vingegaard ikke er på 100%. Og han har jo altid den luksus, at han kan stole på sin spurt, særligt md modvind til sidst.

 

Jeg har svært ved at se andre vinde. Enric Mas var i lyset af optakten bedre end ventet og endda i offensiven, men da han ikke vinder en spurt og næppe er stærk nok til at køre alene, skal han nok udnytte giganternes kamp til at snige sig væk. Hvis det bliver taktisk, som det blev det i mandags, kan der måske blive plads til, at løjtnanterne Sepp Kuss, Marc Soler og Jay Vine, der alle efterlod et meget stærkt indtryk i mandags, kan snige sig væk til en sejr. Derudover vil jeg forvente at se stærke præstationer fra Cian Uijtdebroeks og Lenny Martinez, der så godt ud i mandags - særligt belgieren, der også er den mest stabile - men jeg regner også med, at de vil køre defensivt. Det vil formentlig også Joao Almeida, der mangler for meget, men som efter sin sygdom formentlig vil blive bedre og bedre. Aleksandr Vlasov falder næppe igennem, men skuffede igen i mandags, og Wilco Kelderman er forslået og ren hjælper, som også Jan Hirt er det. Jeg vil forvente at se en bedre Thymen Arensman , der har en varmere motor, men denne etapetype passer ham ikke godt, og det samme kan siges om Wout Poels, mens Steff Cras kan ikke vinde i dette selskab. Sidder han ikke op, kan Romain Bardet formentlig gøre det hæderligt, men han har jo smidt sit klassement og vil formentlig spare sig, hvis ikke han rammer udbruddet. Endelig er det svært at Geraint Thomas, Hugh Carthy og Mikel Landa rejse sig nok, selvom Thomas formentlig vil være bedre - og så skal det blive interessant at se, hvor langt Egan Bernal kan komme, hvis ikke han igen skal vente på Thomas.

 

Feltet.dks vinderbud: Lennard Kämna

Øvrige vinderkandidater: Romain Bardet, Wout Poels

Outsidere: David De La Cruz, Michael Storer, Romain Gregoire, Juan Pedro Lopez, Lennert Van Eetvelt

Jokers: Max Poole, Emanuel Buchmann, Damiano Caruso, Cristian Rodriguez, Einer Rubio, Sylvain Moniquet, Remy Rochas, Rein Taaramae, Kevin Vauquelin, Kenny Elissonde, Santiago Buitrago, Jesus Herrada, Diego Camargo, Oier Lakzano

 

Kandidater til et favoritopgør (i prioriteret rækkefølge efter vinderpotentiale): Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel, Juan Ayuso, Primoz Roglic, Enric Mas, Sepp Kuss, Marc Soler, Jay Vine, Cian Uijtdebroeks, Lenny Martinez, Joao Almeida, Thymen Arensman, Aleksandr Vlasov

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Angel Madrazos sejr fra 2019, hvor Miguel Angel Lopez kørte fra Primoz Roglic.

 

SE VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Lennard Kämna
Romain Bardet, Wout Poels
David De La Cruz, Michael Storer, Romain Gregoire, Juan Pedro Lopez, Lennert Van Eetvelt
Max Poole, Emanuel Buchmann, Damiano Caruso, Cristian Rodriguez, Einer Rubio, Sylvain Moniquet, Remy Rochas, Rein Taaramae, Kevin Vauquelin, Kenny Elissonde, Santiago Buitrago, Jesus Herrada, Diego Camargo, Oier Lakzano, Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel, Juan Ayuso
Primoz Roglic, Enric Mas, Sepp Kuss, Marc Soler, Jay Vine, Cian Uijtdebroeks, Lenny Martinez, Joao Almeida, Thymen Arensman, Aleksandr Vlasov, Steff Cras, Jefferson Cepeda, Abel Balderstone, Sean Quinn, Andreas Kron, Egan Bernal, Hugh Carthy, Mikel Landa, Javier Romo, Nicolas Prodhomme, Rudy Molard, Eduado Sepulveda, Elie Gesbert, Rui Costa, Jonathan Caicedo, Jonathan Castroviejo
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?