Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Produktnyt: Rolf Sørensen sportsernæring fra LIDL

Produktnyt: Rolf Sørensen sportsernæring fra LIDL

18. juli 2019 22:00

Rolf Sørensen har i samarbejde med Lidl lanceret en række produkter til at holde cykelbenene kørende.

Både sukkerholdige produkter og salte og mineraler, som holder hjulene i gang samt proteinpulver til at øge restitutionen mellem de hårde træningsture.

 

Flere og flere danskere bliver i disse tider motionscykelryttere og finder vej ind i sporten på to hjul.


En af de ting, som man hurtigt finder ud af, når man begynder at bruge timer på landevejen eller i terrænet er, at kroppen kræver energi og næringsstoffer for at kunne arbejde effektivt og holde sig kørende, hvis man skal have nogle gode kilometer i bogen.

 

Det kræver kulhydrater under træningen, hvis man er ude i flere timer.

 

Træner man i sommervarmen, så mister man desuden en del salte og mineraler, når man sveder. Disse er en stor del af processerne i vores muskler og derfor essentielle for at fungere optimalt.

 

Efter hård eller længerevarende træning, kræver musklerne både sukker og protein for at restituere bedst muligt - især hvis man træner flere dage i streg. Næringsstoffer som kan være bekvemme at indtage i pulverform for hurtigt og effektivt at kunne sætte gang i restitutionen.

 

Alle ovenstående behov kan dækkes af specifikke sportsprodukter, som er egnet til at indtage før, under og efter cykling. Som regel skal man dog finde vej til en specialistbutik eller bestille online for at få fingrene i produkterne. Ofte kommer de også i pakker eller portioner, som simpelthen er for store til en almindelig motionist og som er med til at sparke prisen i vejret.

 

Derfor har Lidl i samarbejde med Rolf Sørensen sat sig for at tilbyde en række produkter, som kan købes i den lokale Lidl-butik i portioner, som giver mening for en motionist. Målet er, at det skal være lettilgængeligt for alle.

 

RS NO.1 - Sukkerdrik til musklerne

RS NO. 1 - energidrik
Pris: Kr. 99,-
Vægt: 750 gram
Smagsvarianter: Citrus og Appelsin

 

 

Noget af de vigtigste, når man skal cykle længe, er at forsyne sine arbejdende muskler med energi løbende.

 

De fleste kender udtrykket ’at gå sukkerkold’, som dækker over en tilstand, hvor kroppens og især musklernes sukkerdepoter er brugt op. Indtræffer denne tilstand, så kan man glemme alt om en god og udbytterig træningstur, for så står alt pludselig stille og det er umuligt at producere kraft til pedalerne.

 

Det er da også denne tilstand, som RS Sport Nutrition forsøger at komme til livs med det første produkt i serien; RS NO. 1.

 

Det er et sukkerholdigt pulver, som skal blandes med vand og medbringes i dunkene på cyklen.

 

Produktet bruger den velkendte sukkerart Maltodextrin som sin energikilde - en kendt og effektiv formel, som de fleste førende brands benytter.

 

Pulveret leverer 92 gram kulhydrat pr. 100 gram og det anbefales at blande i forholdet 30 gram pulver til 300 milliliter vand.

 

Det betyder, at man med de typiske størrelser på drikkedunke får følgende antal gram kulhydrat:

 

500 ml: 46 gram
600 ml: 55 gram
750 ml: 69 gram

 

Ovenstående er meget normal for sportsspecifikke ernæringsprodukter og giver et blandingsforhold, som leverer forholdsvis mange kulhydrater, uden at maven bliver irriteret.

 

Jeg synes, at RS Sports Nutrition leverer fint her og giver mulighed for at få ret mange gode kulhydrater med i dunken.

 

Som en hovedregel siger man ofte, at træner man hårdt på cyklen, så skal man have ét gram kulhydrat per kilo kropsvægt i timen, hvis man har tænkt sig at være ude i flere timer.

 

Energidrikken skal selvfølgelig kun ses som en del af det regnskab, da man også bør sigte efter at få sukker fra andre kilder - ellers kan det hurtigt blive en besværlig tur med rigtig mange dunke!

 

RS NO. 1 kommer i to velkendte smagsvarianter: Appelsin og citron.

 

Den er let at ryste op i dunken uden klumper.

 

Desuden er begge smagsvarianter vellykkede: Friske, skarpe og med afdæmpet smag.

 

Citronvarianten er mest frisk og med lidt kant, mens appelsinsmagen er en anelse mere rund og dyb.


Det er en god måde at gøre det på, da man derved rammer to variationer.

 

RS NO. 2 - byggesten til restitution

RS NO. 2 - restitutionsdrik
Pris: Kr. 99,-
Vægt: 750 gram
Smagsvarianter: Chokolade og Jordbær

 

 

Det næste produkt i serien er en såkaldt restitutionsdrik, som består af både kulhydrater og protein.


Efter endt træning - især den hårde eller længerevarende af slagsen - har kroppen brug for sukker til at genopfylde musklernes lagre samt protein, som er byggestenen der skal reparere de små ødelæggelser i vævet, som sker under træning.

 

Igen har vi at gøre med en velkendt opskrift og et produkt, som er velkendt i sportsverdenen.


Det er denne type drik, som de professionelle ryttere får stukket i hånden straks efter en etape for at sikre de rigtige næringsstoffer på en let og bekvem måde.

 

Ser man først på næringsindholdet, så får man både 22 gram protein og 22 gram kulhydrat per servering. Den anbefalede portion pulver per servering er 50 gram.


Denne type drik ikke lavet for at erstatte et rigtigt restitutionsmåltid, men snarere til at give en kickstart, som er nem og bekvemmelig lige efter endt træning eller løb, hvor man måske ikke har adgang til rigtig mad med det samme.

 

Er man ikke vant til at bruge denne slags løsning, og træner man hårdt og ofte, så kan det godt anbefales for at hjælpe restitutionen på vej.

 

RS NO. 2 kommer i de to populære smagsvarianter: Chokolade og jordbær.

 

Pulveret er let at ryste op i en shaker i enten vand eller mælk - men det er nødvendigt at have en shaker, da det er noget sværere at røre op.

 

Smagen er til gengæld virkelig god i begge varianter.

 

Chokoladesmagen er blød og let, så den ikke virker tung eller tyk. Jordbærsmagen er frisk og skarp.


Jeg synes, at RS Sports Nutrition har ramt plet med denne formel. Proteindrik kan ind imellem blive tung og kvalm, hvilket man ikke har lyst til efter hård træning, så disse to varianter sidder efter min mening lige i skabet.

 

Jeg synes personligt, at pulveret her smager bedst blandet i kold mælk, da det giver en lidt blødere smag. Det skummer også fint, så man får en let, cremet konsistens, som er rigtig lækker.

 

Det fungerer naturligvis også med vand.

 

Drikken bliver i øvrigt ekstra god, hvis man har tid og mulighed for at smide den i en blender med nogle isterninger og mælk eller vand.

 

RS NO. 3 - gels i tre varianter

RS NO. 3 - energigel
Pris: Kr. 10,-
Vægt:  50 gram
Smagsvarianter: Æble, Citrus og Cola (med koffein)

 

 

En af de mest brugte metoder til at holde energibalancen oppe under aktivitet er de såkaldte energigels.

 

Det er en hurtig og let måde at få et skud sukker på og de er lette at have med i baglommerne.

 

Denne version leverer sukker fra både Maltodextrin og Fructose, hvilket giver en god blanding.

 

Hver gel indeholder 20 gram kulhydrat, hvilket stort set er standard hos de fleste leverandører. Det gør, at man får et godt forhold mellem, hvad en gel fylder i en lomme og mængden af sukker, og man får et godt skud energi uden at belaste maven alt for meget på én gang.

 

RS Sports Nutrition tilbyder to almindelige varianter med enten æble- eller citronsmag og en variant med koffein med colasmag.

 

De er alle på 50 gram og har dermed en fin mængde væske, så de meget let glider ned uden at være for klistrede eller klæge.

 

Hemmeligheden for en god gel er - efter min mening - at den skal have nok væske i sig, til at man kan synke den uden at være tvunget til at skylle efter med vand fra dunken. Det kan man let her.

 

Og så er alle tre smage meget vellykkede! Faktisk nogle af de bedste jeg har smagt overhovedet.


Fællestrækket er, at de alle er friske i smagen, og især æblesmagen er dyb og god.

 

Colasmagen er til gengæld helt exceptionel og med 50 milligram koffein per gel, får man et skud ekstra energi på de mest krævende tidspunkter.

 

Absolut et topprodukt hele vejen rundt.

 

RS NO. 4 - salte og mineraler

RS NO. 4 - brusetabletter med elektrolytter
Pris: Kr. 15,-
Antal: 20 brusetabletter á 4 gram
Smagsvarianter: Berry

 

 

Når man cykler - især i sommervarmen - mister man både væske og salte igennem sin sved.

 

Det kan føre til væskemangel, som de fleste kender, men hvad måske er mindre kendt er, at får man ikke fyldt mineraler og salte på også, så kan det også nedsætte præstationsevnen væsentligt.

 

Disse kaldes populært for elektrolytter og det er også hvad RS Sports Nutrition kalder deres tablet, der kan opløses i vand.

 

Den indeholder ingen kulhydrater, kun salte og mineraler toppet op med 75 milligram koffein per tablet, så man får et ekstra boost.

 

Ellers indeholder produktet en række ingredienser som er vigtige for vores musklers funktion i form af magnesium, natrium, kalium og calcium.

 

RS NO. 4 er en let og fin løsning, hvis man skal cykle langt eller især præstere i varmt vejr. Brusetabletterne smager af bær og har en fin og klar smag, som ikke er for stærk eller kraftig.

 

En fin løsning, som er let at dosere og bruge.

 

Konklusion

RS Sports Nutrition-produkterne holder generelt et rigtig fint niveau.

 

Jeg er imponeret over smagen i alle produkterne, som fungerer rigtig godt. Selvom ingredienserne strengt taget er det vigtigste, så er smagen altafgørende for, om man får forsynet sig med det, man skal på cyklen, så den er mindst lige så vigtig i min optik.

 

Især de tre energigels ligger højt på min hitliste smagsmæssigt og varianterne med æble- og colasmag er slet og ret eminente.

 

Også restitutionsdrikken med proteiner og kulhydrater er særdeles vellykket.

DEL
INFO
Arkiv: Ernæring og kropspleje
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ladies Tour of Norway(2.WWT) 13/08-16/08

Il Lombardia(1.UWT) 15/08

Great War Remembrance Race(1.1) 14/08

Tour de l'Avenir(2.NCUP) 14/08-19/08

Great War Remembrance Race(1.1) 14/08

Tour de l'Avenir(2.NCUP) 14/08-19/08

Il Lombardia(1.UWT) 15/08

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 16/08

Prudential RideLondon-Sur...(1.UWT) 16/08

KOGA Slag om Norg(1.1) 16/08

La Poly Normande(1.1) 16/08

GP Stad Zottegem(1.1) 18/08

Tour du Limousin(2.1) 18/08-21/08

Omloop Mandel-Leie-Scheld...(1.1) 22/08

Schaal Sels(1.1) 23/08

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SKAL DU HAVE WATTMÅLER PÅ CYKLEN?