Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Profilerne til Post Danmark Rundt 2006

Profilerne til Post Danmark Rundt 2006

29. juli 2006 14:590
Hvem er de største profiler i dette års Post Danmark Rundt? Her er et bud på det.

Allan Johansen, Danmark, Team CSC, 35 år
Allan Johansen er dansk mester 2006 efter en flot sejr i Esbjerg. Den 35-årige rytter har i år kørt sin bedste sæson i en professionel karriere, der startede i 1998 på Team Chicky World. I år det desuden blevet til sejr på 1. etape af Luxembourg Rundt, hvor det også blev til en samlet tredjeplads samt i grusløbet GP Herning. Karrieren er gået over MemoryCard - Jack & Jones, Team fakta, Bankgiroloterij og nu altså Team CSC. Blandt karrierens øvrige sejre kan nævnes det franske Paris-Bourges i 2002, det belgiske G.P. Jef Scherens i 2004 samt etaper i Sachen Tour og Reinland-Pfalz Rundfahrt. Johansen har sin force på brosten og i sidevind.

Fabien Cancellara, Schweiz, Team CSC, 25 år
Fabien Cancellara har to store forcer: Tempokørsel og kørsel på brosten. Schweizeren hentede karrierens største triumf, da han i april sejrede i storklassikeren Paris-Roubaix. I 2004 vandt han prologen i Tour de France, og opnåede dermed at køre i løbets gule førertrøje. Den blot 25-årige Cancellara blev dog ikke udtaget til årets Tour de France.
Blandt de øvrige største sejre kan nævnes: Etape i Tirreno-Adriatico 2006, etape i Paris-Nice, Setmana Katalana og Luxembourg Rundt 2005, Schweizisk mester i enkeltstart 2006, 2005, 2004, 2002. Vinder af prolog i Schweiz Rundt og Romandiet Rundt 2003.

Jakob Piil, Danmark, Team CSC, 33 år
Jakob Piil er en stærk udbrudsrytter og en hurtig afslutter, der dog ofte er forfulgt af uheld. Piils seneste store styrt skete i oktober sidste år i den schweiziske klassiker Züri-Merzgete, hvor CSC-rytteren brækkede hoften. Først nu er Jakob Piil for alvor ved at finde storformen igen, og der er håb om et stort efterår for den 33-årige rytter, der tidligere har kørt for Acceptcard,
Blandt de største resultater kan nævnes: Vinder af Postgirot Open og US Pro Championship 1999, vinder af Fredsløbet og det danske mesterskab 2001. Etapesejr og samlet sejr i Post Danmark Rundt 2002, hvor det desuden blev til triumf i den franske klassiker Paris-Tours. I 2003 lykkedes det at vinde en etape i Tour de France samt CSC Classic i Århus. Nr. 6 ved VM 2005.

Stuart O'Grady, Australien, Team CSC, 32 år
Team CSC udnævner Stuart O'Grady, som holdkaptajn i Post Danmark Rundt, der køres den 2.-6. august.

O'Grady var oprindelige ikke på startlisten, men afløser nu hollandske Karsten Kroon på det danske holds opstilling og skal køre med nr. 1 på ryggen, og bliver dermed den rytter, der satses på fra Bjarne Riis' tropper i løbets klassement.

Australske O'Grady kommer direkte fra Tour de France, meldes i storform, og skal regnes blandt de absolutte storfavoritter med sin evner både i spurterne og på enkeltstarten, der i år køres i Helsingør.

O'Grady har i øvrigt fødselsdag den sidste dag i Post Danmark Rundt (6. august).

Matti Breschel, Danmark, Team CSC, 22 år
Matti Breschel har længe været udråbt til Danmarks kommende cykelstjerne. I 2005 kom Breschel ind på Team CSC, og fik en forrygende start ved at blive nr. to i Tour of Qatar, som var hans første prof løb. Det helt store gennembrud var meget tæt på at komme i dette forår, hvor Breschel viste storform, men blev stoppet af et styrt i det belgiske Driedaagse van West-Vlaanderen, hvor den hurtige dansker pådrog sig et brud i ryggen. Skaden kostede en lang pause, men nu er Matti Breschel ved at være tilbage i storform.

Olaf Pollack, Tyskland, T-Mobile, 32 år
Stærk som både sprinter og temporytter. Har i år vundet to etaper i Tour of California. I 2002 vandt Olaf Pollack den traditionsrige afsluttende Post Danmark Rundt etape på Frederiksberg. Pollack fik lige præcist presset foran landmand Sven Teutenberg og hollandske Stefan Van Dijck og dermed også kørt sig ind på løbets samlet femteplads.
Har tidligere vundet etaper i bl.a. Fredsløbet, Deutschland Tour og Niedersachen Rundfahrt. Har i år tre etapeandenpladser i Giro d'Italia.

Magnus Bäckstedt, Sverige, Liquigas, 31 år
En af det professionelle cykelfelt største ryttere rent fysisk. Bäckstedt er mest kendt for sin evner på brosten, hvilket bl.a. resulterede i sejr i storklassikeren Paris-Robaix 2004. Det er dog også blevet til en etapesejr i Tour de France helt tilbage i 1998. Bäckstedt har kørt to sæsoner på det danske Team fakta, hvor han bl.a. vandt Intergiro-konkurrencen i Giro d'Italia 2003. Svenskeren er desuden noteret for en andenplads i Gent-Wevelgem i 2004 og et svensk mesterskab i enkeltstart i 2003. Har tidligere kørt for Palmans og Credit Agricole.

Cadel Evans, Australien, Davitamon-Lotto, 29 år
Nr. fem fra årets Tour de France, australske Cadel Evans, deltager i Post Danmark Rundt, der starter tirsdag i Frederikshavn og skal regnes blandt topfavoritterne. Evans erstatter Nic Ingels på startlisten, og er dermed i spidsen for et meget stærkt Davitamon-Lotto team, der sammen med Team CSC må påtage sig favoritrollen i årets udgave af Danmarks største sportsbegivenhed.

Cadel Evans har vundet Romandiet Rundt i år og er blevet nr. fem i Tour de France og nr. 10 i Schweiz Rundt. I 2005 blev det bl.a. til en ottendeplads i Tour'en, en etapesejr i Tyskland Rundt og top-10 placeringer i bl.a. Liége-Bastogne-Liége, Fléche Wallone og Paris-Nice. I 2002 kørte han en dag i Giro d'Italia pink førertrøje.

Evans cykelkarrieren startede, ligesom Michael Rasmussens, på mountainbike. Han vandt MTB World Cup'en to gange, men skiftede siden til landevejen, hvor han har kørt for Mapei, T-Mobile og altså Davitamon-Lotto siden 2005.

Peter Van Petegem, Belgien, Davitamon-Lotto, 36 år
Van Petegem er en af vores tids helt store klassikereksperter. 2003 var det helt store år for belgieren med sejre i både Flandern Rundt og Paris-Roubaix samt en tredjeplads ved VM i Canada. Den professionelle karriere, der startede helt tilbage i 1992, har også budt på en etapesejr i Post Danmark Rundt. Det var anden etape i 1996 fra Aalborg til Århus som den daværende TVM-rytter triumferede på. Van Petegem kørte senest Post Danmark Rundt i 2004, hvor han dog udgik.
Van Petegem har desuden vundet løb som bl.a. Het Volk, Trois Jours de la Panne, Kuurne-Bruxelles-Kuurne, GP E3 Harelbeke og GP Schledepreijs.

Frank Høj, Danmark, Gerolsteiner, 33 år
Dansk cykelsports glade dreng, Frank Høj, er efterhånden blevet en rutinerede rytter. Den professionelle karriere startede helt tilbage i 1995 på det belgiske Collstrop team. Siden er karrieren gået over bl.a. US Postal, Francaise des Jeux, Team Coast, Team fakta, Team CSC og nu det tyske Gerolsteiner. Højs force er normalt de hårde belgiske endagesløb med brosten og sidevind. Karrierens bedste år var foreløbig 2004, hvor det blev til top-10 placeringer i bl.a. Paris-Roubaix, Flandern Rundt og OL i Athen. Efter skiftet til Gerolsteiner før sæson 2005 er det ikke blevet til de store resultater for Høj, der dog sidste år fik hentet en enkel sejr i en etape i det franske Circuit Franco-Belge.

Blandt de største resultater kan nævnes: Dansk mester 1998, vinder af Veenendal-Veenendal 1998, Nr. 4 Post Danmark Rundt 1999, Nr. 4 på prologen i Vuelta a Espana 1999, Nr. 6 Post Danmark Rundt 2001, Nr. 2 i Het Volk 2002 (slået af Van Petegem), Nr. 10 Post Danmark Rundt 2002, Vinder af GP SATS 2003 og 2004, Nr. 8 OL 2004, Nr. 8 Flandern Rundt 2004, Nr. 10 Paris-Roubaix 2004, Vinder af etape i Circuit Franco-Belge 2005.

Baden Cooke, Australien, UniBet.com, 27 år
Den australske sprinter-stjerne vandt i februar det europæiske åbningsløb GP d' Ouverture La Marseillaise i Frankrig, og har tidligere manifesteret sin høje klasse ved at vinde den grønne pointtrøje og anden etape i Tour de France 2003. Det er i karrieren desuden blevet til etapesejre i bl.a. Tour de France, Schweiz Rundt, Midi Libre, Middelhavet Rundt og Fredsløbet samt bl.a. sejr i den belgiske semiklassiker Dwar Doors Vlaanderen i 2002. Baden Cooke har som så mange andre australske ryttere end fortid som banerytter.

Igor Astarloa, Spanien, Team BarloWorld, 30 år
Spanske Astarloa er, når han rammer topformen, blandt verdens allerbedste endagesryttere. Den helt store triumf kom i 2003, hvor Astarloa blev verdensmester i Canada. Tidligere på året havde spanieren vundet den belgiske klassiker Fleche Wallone, og desuden hentet topplaceringer i flere af de andre store klassikere. I 2004 havde Astarloa skrevet kontrakt med det franske Cofidis, men da det franske hold blev ramt af en stor dopingsag, skiftede han i stedet til det italienske Lampre. Fra 2005 skiftede Astarloa til det lidt mindre BarloWorld, hvor det bl.a. er blevet til en etapesejr i Vuelta a Burgos og i år en flot sejr i Milano-Torino.

Sebastian Lang, Tyskland, Gerolsteiner, 26 år
Sebastian Lang er et stor tempotalent, hvilket han senest bevidste ved at blive nr. fire i prologen i årets Tour de France og siden nr. tre på enkeltstarten på syvende etape. Lang har tidligere fejret en stor triumf på de danske landeveje, da han vandt Post Danmark Rundt i 2003. Lang var dengang en del af det afgørende udbrud på første etape fra Skagen til Aalborg, og kørte siden en flot enkeltstart i Svendborg, der bragte ham i den gule førertrøje, som han forsvarede på den afsluttende etape til Frederiksberg. Sebastian Lang er tysk mester i enkeltstart.

Alex Rasmussen, Danmark, Team Post Danmark, 22 år
De fleste cykelfans kender Alex Rasmussen som banerytter. Odenserytteren blev verdensmester i Scratch-disciplinen i 2005, og var desuden en af de dominerende ryttere ved vinterens 6-dagesløb i Ballerup. I 2006 har Rasmussen dog fået et gennembrud som landevejsrytter. Det er blevet til en tredjeplads i grusløbet GP Herning, sejr i etapeløbet Tour de Berlin og desuden et par flotte placeringer i den hjemlige Post Cup. Alex Rasmussen er superhurtig i en spurt og kan udvikle sig en sprinter i verdensklasse. En farlig outsider til eventuelle massespurter.

Dmitri Konyshev, Rusland, Team LPR, 40 år
Dimitry Konyshev, der i februar fyldte 40 år, startede sin professionelle karriere i 1989 på Alfa Lum teamet. Allerede i karrierens første år som professionel blev det til en andenplads ved VM, der det år blev kørt i franske Chambery, og blev vundet af amerikanske Greg Lemond. I 1990 blev Konyshev russisk mester, og vandt som den første russer nogensinde en etape i Tour de France. Siden er det blevet til endnu et par Tour-etapesejre, etapesejre i bl.a. Vuelta a Espana, Giro d'Italia, Tirreno-Adriatico og en lang række andre flotte resultater i karrieren, der bl.a. er gået over TVM, Jolly, AKI, Mercatone Uno, Fassa Bortolo og nu Team LPR.

Paride Grillo Italien, Panaria Navigara, 24 år
Paride Grillo er et ungt italiensk sprinterhåb, der kører sin blot anden sæson som professionel. Grillo sejrede sidste år på fjerde etape af Post Danmark Rundt i Odense og blev desuden nr. tre i det store sprinteropgør på Frederiksberg på sidste etape. Det er desuden blevet til en række ropplaceringer på etaper i Giro d'Italia og i år til sejre i det franske GP de la Ville de Rennes og på anden etape af Circut de la Sarthe.

Niko Eeckhout, Belgien, Chokolade Jacques, 35 år
Rutinerede Niko Eeckhout er belgisk mester efter bl.a. at have slået verdensmester Tom Boonen. Eeckhout er en typiske hårdtarbejdende belgisk rytter, der har hentet en lang række sejre mindre belgiske og franske løb. I 2001 vandt Eeckhout anden etape af Post Danmark fra Aalborg til Århus ved at være den stærkeste i en lille udbrydergruppe. I år det også blevet til en samlet sejr i det belgiske etapeløb Driedaagse van West-Vlaanderen.

Anders Lund, Danmark, Team GLS, 21 år
Anders Lund er et af dansk cykelsports helt store talenter. GLS-rytteren er eksplosiv på mindre stigninger og hurtig på målstregen. I 2003 blev det til sølv ved junior VM i Canada. I 2004 vandt Lund to etaper af Ardennerne Rundt og i 2005 blev det til sølv ved U23 EM i Moskva. I år er det bl.a. blevet til en femteplads i U23 udgaven af Flandern Rundt. Det forventes at Anders Lund fra næste år er professionel.

Chris Anker Sørensen, Danmark, Team Designa Køkken, 21 år
Chris Anker Sørensen er netop blevet nr. fire ved U23 EM i Holland. Sørensen har længe været ude med en skade, men ser ud til at være tilbage i storform. Designa Køkken rytteren er et kæmpetalent med force når det går opad, hvor den spinkle rytter kan holde et fantastisk tempo. Vandt sidste år en etape i det norske G.P. Ringerike, og kørte et par dage i løbets førertrøje.

André Steensen, Danmark, Glud & Marstrand Horsens, 18 år
Et af dansk cykelsports helt store talenter. Vinder af juniorverdensranglisten 2005, hvor det blev til tolv etapesejre i World Cup løb. Er i år Både stærk på enkeltstart, når det går opad, men er også hurtig i en spurt. Er i år skiftet fra Vejle til Glud & Marstrand Horsens, hvor han kører sin første seniorsæson.
Læs også
Skuffet verdensmester: Jeg troede, jeg ville blive professionel
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Startliste Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger