Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Reaktioner på Riis' tilståelse

Reaktioner på Riis' tilståelse

26. maj 2007 12:270

De nyeste fem reaktioner:
- Michael Rasmussen: Ligeglad med tilståelser
- B.S. Christiansen: Bakker op om Riis
- Kurt Asle Arvesen: Skuffet men fattet
- Venstre: Fjern Riis fra idrætskanon
- Carlos Sastre: Det er Riis' hold

Artiklen fortsætter efter videoen.

Yderligere reaktioner:
- CSC skeptiske over Riis bekendelser
- Se hele pressemødet igen lørdag ucensoreret
- Jørgen Leth: Riis er stadig en værdig Tour-vinder

- Niels Nygaard: Riis bliver i Hall of Fame
- Christian Prudhomme: Kan Riis lede et stort cykelhold?
- Johan Kaggestad: Jeg håber han forsvinder
- Thor Hushovd: Det var godt for Bjarne
- Niels Christan Jung: Havde beviserne allerede i 90'erne
- Matti Breschel: Hvad skulle det ændre?
- Jesper Worre: Fyr de Maesener, Bjarne

Michael Rasmussen: Ligeglad med tilståelser
"Det gavner ingen, at han og andre står frem. Hvad med Fausto Coppi og Eddy Merckx, skal de også stå frem? Jeg er egentlig ret ligeglad med dem, der står frem. Og jeg synes, at journalisterne skulle skrive noget mere om cykling i stedet for alt det andet," siger Michael Rasmussen til B.T.

B.S. Christiansen: Bakker op om Riis
En af Bjarne Riis' mest betroede rådgivere, den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen har stadig respekten og tilliden til Riis. 

"Når folk er ærlige, skal man bakke dem op, ellers hæmmer man dem, og så tør de ikke sige sandheden en anden gang. Jeg dømmer ham ikke på rygter, så længe han ikke snyder mig og de andre på holdet. Hvis han havde løjet over for os, var det en anden snak," siger siger B.S. Christiansen til Jyllands Posten.

Kurt Asle Arvesen: Skuffet men fattet
”Jeg er skuffet, men dette kommer ikke som nogen stor bombe. De sidste dag er der kommet flere oplysninger frem, som viser, at der skete ting i halvfemserne man ikke kiggede alvorligt på dengang,” udtaler Arvesen til Verdens Gang.

”Bjarne gjorde en fejltagelse for 11 år siden. Det betyder ikke, at han er en stor styg ulv i dag. Han har forandret sig som menneske.”

”Jeg kan ikke genkende mig selv, i den cykelsport vi hører om i halvfemserne. Vi er ryttere, som heldigvis er kommet ind på et senere tidspunkt. For fem dage siden vandt jeg en etape i Giro d’Italia, hvor jeg slog verdensmesteren. Jeg ved med mig selv, at man kan lykkedes i denne sport med god samvittighed, og det betyder mere for mig.”


Venstre: Fjern Riis fra idrætskanon
Kulturministeren Brian Mikkelsen (K) ville i går ikke udtale sig om Bjarne Riis Tour de France-sejr, skal fjernes fra den såkaldte eliteidrætskanon, der blev udarbejder i 2005. Men regeringspartneren Venstre er ikke i tvivl, Bjarne Riis skal væk.

"Bjarne Riis skal ikke stå som et forbillede for unge mennesker i dag. Jeg tror, at man skal lære af fortiden, men jeg synes ikke, at han hører hjemme der (i eliteidrætskanonen, red.), sådan som situationen er nu", siger Venstres kulturpolitiske ordfører, Ellen Trane Nørby, til Ritzau.

Ellen Trane Nørby får ikke overraskende støtte fra Team Danmarks formand Carl Holst, der selv er venstremand.

"Jeg vil bede de eksperter, der har lavet kanonen, om at revurdere deres opfattelse", siger Carl Holst til Ritzau.

Carlos Sastre: Det er Riis' hold 
Team CSCs Tour-kaptajn Carlos Sastre, der har været en del af Team CSC stort set fra da Bjarne Riis overtog det danske mandskab, udtrykker på hans personlige hjemmeside fuld støtte til Bjarne Riis trods dennes dopingbekendelser. Ifølge Carlos Sastre fortjener Bjarne Riis respekt.

"Jeg kan kun sige, at han har min totale respekt og støtte. Han er en person som har rettet en fejl i fortiden og i lang tid har arbejdet for at lære de unge ryttere på holdet vejen med at kæmpe, træne og ofre sig - værdier som har et helt særligt aftryk på dette hold," skriver Carlos Sastre på carlossastre.com.

"Før denne nyhed, så svær og hård for Bjarne, vil jeg kun sige at dette hold, langt fra hvad resten af verden måske tænker, handlet meget om, hvem Bjarne Riis er som person."

CSC skeptiske over Riis bekendelser
Mens pressechef Brian Nygaard i går afviste at holdets sponsorer havde ytret ønske om at forlade holdet, selvom de var blevet bekendtgjort med, at Bjarne Riis ville stå frem og erkende sit mange årige dopingmisbrug, så udtrykker CSC koncernen bekymring over afsløringen og undersøge sagen nærmere i den kommende tid.

"CSC er fortsat imod doping i sport. Derfor er vi og fortsætter med at være meget støttende om det omfattende og uafhængige anti-doping program som er implementeret på Team CSC i begyndelsen af denne sæson," skriver IT-koncernen på dens hjemmeside.

"Selvom vi er meget bekymrede over dagens afsløring på Team CSCs pressekonference har vi ikke yderligere kommentare før vi har fuld adgang til disse informationer og videre har diskuteret dem med Team CSC."

Se hele pressemødet igen lørdag ucensoreret
TV2 Sport genudsender hele Bjarne Riis' pressemøde fra i dag fredag i morgen lørdag. Det sendes ucensoreret og i sin helhed fra kl. 8.05.


Jørgen Leth: Riis er stadig en værdig Tour-vinder
Selv om Bjarne Riis har indrømmet omfattende dopingmisbrug, mener levemanden og cykeleksperten Jørgen Leth fortsat, at Ørnen fra Herning er en værdig vinder af Tour de France.

”Der er ikke nogen diskussion for mig om, at han stadigvæk var den bedste og kørte et fantastisk løb, og at han gjorde det på en så genial, intelligent og ja eksklusiv måde, at jeg aldrig vil glemme de billeder fra dengang,” siger Jørgen Leth til Ritzau.

Niels Nygaard: Riis bliver i Hall of Fame
Bjarne Riis, var før dagens afsløringer en del af Danmarks Idræts-Forbunds Hall of Fame. Og det er han også efter. Så der kommer altså også fremover til at stå en buste af Riis i Idrættens Hus i Brøndby. I hvert fald indtil videre.

”Umiddelbart mener jeg, at vi skal holde os til den otte års forældelsesfrist, der gælder for dopingtilfælde. Nu skal vi se fremad og sikre, at det ikke sker igen. Men nu skal vi lige fordøje det her og tænke igennem, hvad perspektiverne er,” siger DIF’s formand Niels Nygaard ifølge Ritzau.

Christian Prudhomme: Kan Riis lede et stort cykelhold?
"Min reaktion er, at når Bjarne Riis siger, at han ikke er værdig, så er jeg enig med ham. Han har snydt, og jeg spørger mig selv, om han så er værdig til at lede et stort cykelhold i dag. Jeg vil gerne have et svar. Det interesserer mig meget, om Team CSC finder Riis værdig som leder efter dette," siger direktøren for Tour de France, Christian Prudhomme, i et interview med Ritzau.


Johan Kaggestad: Jeg håber han forsvinder
”Jeg håber han forsvinder, og at han ikke dukker op i årets Tour de France. Han må være en færdig mand,” udtaler den norske cykelekspert, Johan Kaggestad, til Verdens Gang.

”Dette var det sidste, han kunne gøre for at bevare en hvis form for selvrespekt. Jeg syntes ikke, at han er en helt, selvom han nu står frem. I stedet syntes jeg, at han har været central i at ødelægge en stor international idræt.”

”Han har løjet i mange år, og tjent en formue på dopingbrug. Hvordan skal han kunne arbejde med unge talenter, og forhandle med sponsorer i fremtiden.”


Thor Hushovd: Det var godt for Bjarne
”Jeg tror, at det var godt for Bjarne Riis at få sagt dette. Der var andre tider i halvfemserne. Der har været et skifte i denne sport. Nu er det stort set andre ryttere, som har et andet forhold til det. Det er en ny tid,” udtaler Thor Hushovd til Verdens Gang

”Han må virkelig bevise, at han arbejder for en dopingfri sport. Han må vise, at dette hører fortiden til, så han kan få bygget en hvis tillid op igen.”


Niels Christian Jung: Havde beviserne allerede i 90'erne
Bjarne Riis' massør, dengang han kørte på Gewiss-Ballan i første halvdel af 1990'erne, er overrasket over, at Riis afslører så meget, som han gør:

"Det var formentlig en stor forløsning for Bjarne, det var det i hvert fald for mig. Vi havde beviserne dengang midt og sidst i 1990'erne, men nu fortæller han endelig selv. Jeg er faktisk overrasket over, at han fortalte om et dopingmisbrug over så mange år, jeg havde forventet en mindre indrømmelse. Jeg synes dog, Riis var for svag omkring Cecchini. Basso har jo erkendt, at det var Cecchini, der præsenterede ham for Fuentes, og Bjarne står bare og roser Cecchini," siger Niels Christian Jung til Ritzau.

Matti Breschel: Hvad skulle det ændre?
Team CSCs unge rytter Matti Breschel synes ikke, det ændre nogle ting, at Bjarne Riis i dag har indrømmet, at han var dopet, som aktiv cykelrytter.

"Jeg kan ikke se det, at det skulle ændre noget. Vi cykelryttere har stået i et dårligt lys i mange år. Jeg håber bare ikke, at jeg skal stå til regnskab for noget, de har gjort for ti år siden, der kunne jeg jo nærmest hverken kravle eller gå", siger Breschel til Ritzau.


Jesper Worre: Fyr de Maesener, Bjarne
DCU direktøren Jesper Worre mener, at Bjarne Riis fik lettet sit hjerte og nu kan kigge fremad. Worre mener dog også, at Riis skal fyre lægen Joost de Maeseneer, der var aktiv i sporten i de beskidte 1990'erne.

"I mine øjne burde Bjarne gøre helt op med den tid, og derfor burde han også skille sig af med Joost, som oplevede denne tid og nogle af de her sager på nærmeste hold", fortæller Jesper Worre til Ritzau.

Læs også
Optakt: 19. etape af Giro d’Italia
DEL
INFO
Doping
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ford RideLondon Classique(2.WWT) 24/05-26/05

Marcel Kint Classic(1.1) 25/05

Rund um Köln(1.1) 26/05

Marcel Kint Classic(1.1) 25/05

Rund um Köln(1.1) 26/05

Mercan Tour Classic Alpes...(1.1) 29/05

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 30/05-02/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 01/06

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 02/06-09/06

Classica Andorra Pirineus(1.1) 02/06

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?