Rico - Alex Rasmussen styrtede i parløbet

16. april 2006 19:250
SPANSK SEJR I PARLØBET
Danskerne udgik efter Alex Rasmussens styrt

Et af højdepunkterne på den sidste dag af VM i Bordeaux var det 50 km lange parløb, der blev kørt i et forrygende tempo (50 km på 54 min. 50 sek.). Det var et meget hektisk og intenst løb med udbrud og fremstød fra start til mål, men da medaljerne skulle fordeles stod kampen mellem spanierne Llaneras –Galvez, ukrainerne Polatayko – Rybin, argentinerne Juan Curuchet – Perez og de forsvarende verdensmestre fra England, Hayles – Cavendish, der var en omgang foran konkurrenterne. Resultatet blev den 3. VM sejr til Spanien i denne disciplin efter Llaneras – Alzamora i 1997 og Llaneras – Galvez i 1999 (foran Madsen – Piil). Ikke mindst hollænderne, belgierne og schweizerne forsøgte at vende billedet, men uden held. Og danskerne? Alex Rasmussen – Michael Mørkøv kørte de første 50 omgange efter råd fra træner Salzwedel lidt afventende med henblik på senere at slå til. Den taktik kunne også have været udmærket, men efter 55 omgange styrtede Alex sammen med schweizeren Marvulli og endnu en rytter i svinget efter målstregen. Han kom relativt hurtigt op på banen igen og allerede i næste spurt gik han med og scorede to points for en 3. plads. Men kort efter var det klart, at han var mere mærket af styrtet end som så. Efter nogle omganges forgæves kamp måtte han forlade banen og kom ikke op igen. Han havde slået knæet og smerterne var for store til at han kunne fortsætte. Og dermed var den danske deltagelse i dette VM slut på en skuffende og utilfredsstillende måde.