Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

RYTGER-ejer kritiserer DCU: Fuldstændig mangel på vilje

RYTGER-ejer kritiserer DCU: Fuldstændig mangel på vilje

01. oktober 2020 16:30

Holdejer Morten Ravnkilde er harm over, at RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk-rytteren Maria Bertelsen ikke er med til DM, og kritiserer nu DCU for deres håndtering af sagen. Feltet.dk har forholdt DCU-direktøren kritikken. 

DCU er kommet i modvind over tilmeldingen til lørdagens DM i enkeltstart.

 

Først var det Emma Norsgaard, som ikke kunne blive eftertilmeldt til løbet efter deadline, mens RYTGER-rytteren Maria Bertelsens tilmelding ikke gik igennem. Hun kunne ikke eftertilmeldes, selvom en fejl var sket i selve tilmeldingen.

 

Oveni det fortæller holdejer Morten Ravnkilde, at han hver dag siden sidste uge har forsøgt at få DCU på flere niveauer i tale uden den store succes.

 

Tilmeldingen var lukket før deadline
Tilmeldingsdeadlinen til løb er normalt en uge før løbets start. Til DM i enkeltstart er denne dog rykket til 14 dage før. Det var Morten Ravnkilde opmærksom på, da han en uge før deadline sørgede for at få tilmeldingen åbnet.

 

Feltet.dk har prøvet at få opklaret, hvorfor deadline lå 14 dage før løbet. Vi har forsøgt at få en udtalelse fra Slagelse CR, men de henviser til DCU og har ikke ønsket at udtale sig i denne sag.

 

”Ugen op til deadline kunne man ikke melde nogle ryttere til grundet coronavirus, så vi måtte ringe ind og få lukket op fra U17, da man havde glemt den del. Man kunne ikke registrere rytterne,” siger han til Feltet.dk.

 

Herefter får han registreret Victoria Lund og også Maria Bertelsen, men den går altså ikke igennem. Da han så skal tjekke op på tilmeldingen, finder han hverken Lund eller Bertelsen. Han opdager, at en del af U17-pigerne er lagt under juniorherrerne, herunder Lund. Bertelsen var ingen steder at finde.

 

”Tirsdag tjekkede jeg op på det hele og kunne se, at hverken Maria og Victoria står der. Victoria stod under drengene og Maria var ikke på. Vi har reageret, og vi har jo prøvet at få dem begge tilmeldt. Det beviser den ene tilmelding, som gik igennem af de to,” siger han.

 

Det får straks Ravnkilde til at reagere i sidste uge godt 11 dage før løbet.

 

Ingen vilje til hjælp fra DCU
Da der hverken var lavet seedning eller startliste til løbet, sætter Ravnkilde himmel og hav i bevægelse. Han kontakter både arrangørerne i Slagelse CR og forskellige personer i DCU.

 

Han fortæller, at Slagelse CR viser god vilje til at løse problemet, men at det er DCU, der skal reagere. Han forsøger fra onsdag i sidste uge til i går hver dag at få kontakt til DCU, men forgæves.

 

”Vi har sendt mail direkte til DCU og distriktsformanden hver dag fra onsdag til tirsdag, men der kom intet svar. Chefkommisæren, som har sidste ord at sige i sådanne nogle løb, havde faktisk accepteret, at vi skulle have løst det her, men ingen tog ansvaret,” siger han.

 

 

”Min oplevelse er, at der er velvilje hos arrangøren og tavshed hos DCU,” siger Ravnkilde og understreger, at Slagelse CR var opsat på at finde en løsning.

 

Han er rystet over, at der ved et UCI-løb, som de nationale mesterskaber er, ikke er hurtigere respons at hente. Ravnkilde fik et svar i går, hvor han fik at vide, at det ikke var muligt at eftertilmelde Bertelsen.

 

”Jeg får først en mail fra DCU-direktøren i går [Tirsdag red.] om, at det ikke var muligt at eftertilmelde. Der var dog gået noget galt i selve tilmeldingen, og det viser bare, at vi ikke bliver taget seriøst,” siger han og påpeger, at svaret først faldt efter, at sagen var kommet ud i pressen.

 

”Det er et UCI-løb, og at man ikke har mere styr på, hvor ansvaret ligger, er én ting. Enanden ting er, at vi er i en periode, hvor forskellen på drenge og piger er trukket endnu mere op nu,” siger han.

 

Ryttere blev eftertilmeldt ved linjeløbet
Netop det sidste med forskellen på drenge og piger fremhæver Ravnkilde også. Mathias Norsgaard Jørgensen blev tilmeldt til linjeløbs-DM tre dage før løbets start, og dengang var det ikke noget problem.

 

Han finder det derfor noget modsigende, at det ikke kan lade sig gøre at tilmelde hans rytter i god tid før løbet, efter en tilmelding i god tid var gået galt.

 

”Havde en Kasper Asgreen, Mads Pedersen eller Søren Kragh Andersen meldt ud, at de kom hjem for at køre, ville så DCU have takket nej til det? Det vil de i hvert fald ikke,” siger han og sammenligner denne situation med linjeløbet.

 

Derudover kritiserer han DCU for at slå sig op på at ville noget for pigesporten. Men når både VM-ryttere og juniorlandsholdsryttere bliver afvist, så er det en tynd kop kaffe, fortæller han.

 

”Især på pigedelen, som DCU gerne vil vise, at vi vil, så må de gå en ekstra mil for det. Nu ender vi med at have tre U17-piger og to juniorpiger til start,” siger han.

 

 

Dertil kommer en oplevelse med den nystartede Ladies Cup, som består af to afdelinger i år. Her var det meningen, at der skulle have været tre afdelinger, men løbet blev ikke prioriteret, mener han.

 

”Nu har de startet en Ladies Cup, men den første afdeling blev aflyst, da herreelite og juniordrengene var de eneste, der var tid til. Det vil sige, at kvinderne ligger under drengejuniorerne i hierarkiet, og det sker kun i Danmark. Det sker ikke i Holland eller Belgien, hvor elite altid er over ungdommen,” siger han.

 

”Det med at nu gør vi meget for pigerne, det kan jeg ikke nikke genkendende til,” siger han.

 

Giver ikke meget for regelrytteri
At man kunne få tilmeldt ryttere til DM i linjeløb tre dage gør, at Ravnkilde ikke giver meget for DCUs regelrytteri i denne sag, hvor forbundet henviser til, at man ikke kan eftertilmelde ryttere.

 

Han påpeger desuden, at der ved årets løb vil være ryttere, som ikke har kunne få coronatests eller er syge, og derfor må blive hjemme. Det åbner for, at andre ryttere vil kunne tage deres pladser.

 

”Jeg synes, at det er en lad og useriøs holdning at have til den her enkeltstart. Overfor ryttere, hold, sponsorer og værtsby,” siger han.

 

”Der er sindssygt mange aspekter i afholdelsen, som jeg ikke synes, man har fået med. Mange kan ikke få lavet en test i rette tid, da det ikke er muligt og mange WorldTour-rytteres kalender er blevet ændret. Man kunne have fået flere ryttere hjem, hvis man vil,” siger han.

 

Moralen på holdet og hos Maria Bertelsen er faldet markant siden meldingen, som har sendt Bertelsen til tælling. Kortvarigt overvejede Ravnkilde at tage drastiske midler i brug for at få et svar.

 

”Vi bliver efterladt i et spil mellem arrangør og forbundet, som ikke tager en beslutning. Fra onsdag til tirsdag formiddag går der, før vi kan få et svar, selvom jeg sender en mail hver dag til de her folk. Jeg kan ikke finde ord for det,” siger han og fortæller, at de overvejede at boykotte Ladies Cup i Holbæk.

 

 

Derudover fortæller han, at han ikke er den eneste, der synes, at sagen er gået for langt uden reaktion fra DCU.

 

”Rytterne og sporten taber ved sådan en sag her. Jeg har ikke mødt nogen, som ikke er forarget. Jeg er blevet nærmest bombarderet med beskeder fra folk, som ikke forstår den manglende handling i denne sag her,” siger han.

 

Kæmper for sporten
Morten Ravnkilde understreger til sidst, at han er ærgerlig over, at sagen er nået så vidt, når den kunne være løst for over en uge siden. At sagen sågar når medierne, var heller ikke Ravnkildes ønske fra starten.

 

RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk har i mange år kæmpet for at få unge talenter frem, og i et Facebook-opslag tidligere på ugen ligger mandskabet således også tryk på, at de er yderst taknemmelige overfor de frivillige hos arrangørerne, som kæmper for at få løbet igennem.

 

Det er ganske enkelt DCUs ageren i denne sag, som har tippet balancen.

 

”Jeg har altid støttet landstræner og forbundet, men i denne her sag kan jeg simpelthen ikke holde min utilfredshed tilbage,” siger Ravnkilde.

 

Når man sammen med holdets andre ansatte og rytterne på holdet kæmper for at få så meget ud af de danske talenter som muligt, så er det ganske enkelt frustrerende at misse så vigtig en begivenhed på en yderst begrænset og coronaramt kalender, fordi forbundet ikke vil udvise en smule fleksibilitet.

 

”Vi knokler for at løfte niveauet herhjemme, men møder ikke meget støtte fra DCU som det eneste pige-juniorteam i mange år herhjemme - denne her sag får bægeret til at flyde over,” siger han.

 

DCU-direktør afviser kritikken

Feltet.dk har forhold Martin Elleberg Petersen kritikken fra Ravnkilde, og han synes, at det er en ærgerlig situation. Først og fremmest bekræfter Elleberg Ravnkildes udlægning om, at betalingen ikke er gået igennem.

 

”Der ligger ingen tilmeldinger på Maria Bertelsen, hverken foretaget af ham selv eller andre. Vi kan også se, hvis tilmeldingen er oprettet, men betalingen ikke er gået igennem og her er der heller ingen registreringer på Maria Bertelsen bekræfter Sportstiming,” siger Elleberg til kritikken.

 

I den forbindelse skelner Elleberg altså med, om tilmeldingen var gået korrekt igennem og en mulig eftertilmelding bagefter. Han understreger igen, at det ikke er muligt, trods en efterfølgende dialog.

 

”Vi har nu to gange set i systemet om der skulle være en fejl der eller om vi kan se at hun er tilmeldt, men at betalingen ikke er gennemført. Det er der ikke noget der tyder på, så fejlen ligger et andet sted og som nævnt tidligere og i øvrigt også andre steder, er det ikke muligt at eftertilmelde til dette DM,” siger han.

 

At nogle ryttere er eftertilmeldt ved DM i linjeløb, ændrer heller ikke reglerne til dette DM, da der er forskel på enkeltstart og linjeløb. Derfor mener han heller ikke, at det er aktuelt at snakke om en forskel på herrer og damer i denne sammenhæng, da ingen er eftertilmeldt ved DM i enkeltstart.

 

”Det kan være muligt at eftertilmelde til DM mod en bod. Rent praktisk foregår det kun ved linjeløb og ikke ved enkeltstart da der umiddelbart efter at tilmeldingen er lukket skal laves seedninger og deraf startrækkefølge,” siger han.

 

Han understreger, at han forsøgte at række ud til Morten Ravnkilde mandag, men en forkert mailadresse adskilte mailen fra at nå frem. DCU-direktøren bekræfter således den længere svartid. Ligeledes understreger han, at reglerne er til for at komme arrangørerne i møde.

 

Det er et kæmpe arrangement, hvilket ingen af parterne i denne sag egentlig sætter spørgsmålstegn ved, og derfor står reglerne fast.

 

”Det er ikke et spørgsmål om hvor vidt vi ønsker rytterne at køre. Det vil vi virkelig gerne, og det er en meget ærgerlig situation, at nogle ryttere har tilmeldt sig for sent og derfor ikke kan komme til at køre,” siger han.

 

Sluttelig ærgrer det direktøren fra DCU, at opfattelsen af kvindesporten som underordnet herrernes er kommet i denne tid. Her henviser direktøren blandt andet til en millionpulje over fire år fra Team Danmark og et ønske om at gøre mere ved sagen.

 

”Vi kan altså ikke genkende hans kritik, men vedkender at vi følger DCUs sportslige regler og at det måske har været frustrerende for ham. Dem kan vi ikke komme udenom, men det er ens for alle uanset køn og alder,” siger han.

 

Har du husket at sætte dit managerhold til Giroen her på Feltet.dk?

DEL
INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Morten Ravnkilde
Nyheder
DM - Kvinder
Nyheder Profil Resultater
DM - Juniorer
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger