Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Rytterne kørte forkert i danske UCI-løb: Det er meget uheldigt

Rytterne kørte forkert i danske UCI-løb: Det er meget uheldigt

04. maj 2016 13:00Foto: Dorte Adelfred

De tre danske UCI-løb blev afviklet i sidste weekend, og i to af løbene kom rytterne ud på en forkert rute - i det ene løb endda to gange. Løbsarrangør Mogens Kristensen mener ikke, at de kunne have gjort noget for at undgå uheldene.

I fredag, lørdag og søndags blev den danske UCI-weekend afviklet med løbene Himmerland Rundt, GP Viborg og Rent Liv Løbet Skive, men i de første to løb skete der noget, der simpelthen bare ikke må ske i et cykelløb. Hele to gange om fredagen og en enkelt gang lørdag blev rytterne nemlig ledt væk fra den egentlige rute, hvilket kortvarigt stoppede løbene.

 

Himmerland Rundt og GP Viborg kom dog på rette spor, hvor finalen blev afviklet uden problemer, men her et par dage efter er det stadigvæk et mysterium, hvorfor de tre episoder i de to løb opstod.

 

”Jeg ved ikke helt præcist, hvad der er gået galt. Hvis der er nogen, der ved det, må de meget gerne sige det til mig. Der var nogle, der sagde til mig, at det var for dårligt. Jeg ved ikke, hvad de forventede, jeg skulle gøre,” siger løbsdirektør Mogens Kristensen i et interview med Feltet.dk.

 

U23-landstræner Anders Lund var ude til cykelløbene i embedsøjemed og oplevede med egne øjne, at rytterne begav sig ud på en forkert rute. Han mener ikke, at man kan bebrejde Mogens Kristensen for problemerne, for løbsarrangøren har lagt et godt stykke arbejde i løbene.

 

”Det er meget uheldigt. Heldigvis betød det ikke noget for cykelløbet lørdag. I begge tilfælde fredag var det også relativt tidligt i løbet. Det er drønærgerligt for cykelløbet. Det er sådan nogle fejl, som man håber på ikke sker, men det gør det alligevel til tider. Hver gang sådan noget sker, er det en gang for meget,” forklarede Anders Lund til Feltet.dk efter løbene.

 

”Jeg er sikker på, at Mogens og alle de andre har gjort et flot stykke arbejde og har sovet med god samvittighed natten forinden, men der er bare nogle ting, som man ikke kan gardere sig mod,” uddyber U23-landstræneren.

 

Mogens Kristensen forklarer også selv, at han ikke selv havde en chance for at forhindre de tre situationer, da han havde taget alle sine forholdsregler og befandt sig i målområdet under løbene.

 

”Ruten var velafmærket, og der var masser af skilte til at vise vej, så man burde kunne følge dem. Fredag kørte feltet den forkerte vej forbi en mand, der viste vej, og det ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre ved,” forklarer løbsarrangøren. 

 

Rytterne affinder sig med situationen
De tre episoder gjorde, at løbene blev afbrudt i op til 20 minutter, hvorfor der kom uventede pauser. Det kan risikere at bryde rytmen hos rytterne, som blandt andet kan nå at blive kolde. Især når det var så dårligt vejr, som det var i fredags.

 

”Som rytter accepterer man lynhurtigt situationen, og så kører man efter de nye forhold, der nu er. Men det kan godt tage lidt momentum ud, for det tager lidt tid at finde ud af, hvor lang tid der skal være mellem grupperne og så videre, når løbet skal startes igen,” siger Anders Lund.

 

Team TREFOR-rytter Kasper Asgreen var i GP Viborg en del af frontgruppen, da løbet blev stoppet. Han forklarer, at der er stor irritation i feltet, men at der hurtigt bliver tænkt konstruktivt.

 

”Jeg må ærligt erkende, at det ikke just var positive tanker, som jeg stod med, da vi stod og ventede på, at cykelløbet kunne starte igen,” siger Kasper Asgreen.

 

”Man tænker kun på at holde varmen. Alle rytterne satte sig ind i en følgebil, så alle mekanikerne og sportsdirektørerne røg ud. Det var fint, at der var god hjælp, og alle kom ind og sidde i en bil - uanset hold."

 

Anders Lund påpeger, at hele situationen er relativt stresset, for samtidig med at man lige får ordnet et par småting, skal man hele tiden holde sig klar til at køre videre.

 

”Først og fremmest udnytter man pausen til lige at gøre noget, som man ellers ikke ville kunne - få taget noget tøj af eller på, få en dunk og sådan nogle ting. Det er lidt hektisk, for man ved jo heller ikke helt, hvornår løbet bliver skudt i gang igen,” ekspliciterer U23-landstræneren.

 

Skuffelsen er stor
De implicerede ryttere er ikke overraskende utilfreds med episoderne, for de regner selvfølgelig med, at sådanne ting ikke kan ske. Andreas Hyldgaard, der blev nummer to i GP Viborg, håber på, at der bliver gjort noget ved det, så man for eftertiden kan køre den danske UCI-weekend uden problemer.

 

”Jeg synes, det er lidt skuffende, at vi kører forkert - ikke mindst for os danske hold, men også for de udenlandske, som kommer hertil for at køre UCI-løb. Jeg synes, det er noget, der kunne blive arbejdet på, så den er helt i vinkel til næste år. Det ved de jo også godt efter de her episoder,” fortæller Andreas Hyldgaard til Feltet.dk.

 

Kasper Asgreen er også enig i, at man skal forsøge at finde årsagerne til de tre hændelser, for de kan i yderste konsekvens betyde, at de udenlandske hold ikke vil deltage i de tre løb.

 

”Det sender ikke ligefrem et positivt billede af de ellers fine cykelløb, vi plejer at arrangere her i Danmark. Det er ærgerligt, og jeg ved ikke, hvem der står til ansvar for det. Jeg håber da, at der bliver fulgt op på det, så vi kan få det afviklet ordentligt næste år,” lyder det fra Asgreen.

 

Andreas Hyldgaard forklarer skuffelsen med, at der normalt ikke er problemer af denne art i disse UCI-løb og sågar helt ned til de almindelige løb i A-klassen.

 

”Vi ser jo faktisk i A-løb herhjemme og i UCI-løb i Holland, Belgien og Frankrig, at der virkelig er styr på tingene, og det plejer der også at være i de her løb. Næste år håber jeg på, at de bliver afviklet smertefrit,” siger Hyldgaard.

 

Anders Lund gør opmærksom på, at selvom de tre hændelser forstyrrede cykelløbene, blev finalerne afviklet problemløst, så den fortjente vinder kunne findes, som han forklarer det.

 

”Det var nogle gode cykelløb, og det endte det jo også med at blive. Det skal vi huske på. Det blev kørt flot og afviklet fint alligevel, men det var selvfølgelig ærgerligt, at det skete. Men det vigtigste er, at den bedste rytter på dagen vinder, og det skete,” konstaterer Lund.

 

Hvad skal man gøre i fremtiden?
UCI-weekenden har ellers været afviklet de sidste tre år uden synderlige problemer, men hvis man i fremtiden skal undgå tilsvarende problemer, er der nogle tydelige forbedringsmuligheder ifølge Feltet.dks chefredaktør, Jesper Johannesen.

 

”I år var sikkerheden og skiltningen desværre ikke god nok. Det er nemt at sige, at det kræver flere hjælpere og mere politi og hjemmeværn, men vi ved også, at de er hårdt presset med grænsekontrol og lignende. Det kan dog ikke passe, at de har masser af ressourcer til fodboldkampe, men ikke cykelløb,” siger Jesper Johannesen.

 

”Flere af de ryttere og ledere, som jeg snakkede med, savnede skiltning, især når løbene eksploderede, som de gjorde fredag og lørdag, og det bør man også kunne klare."

 

Mogens Kristensen er dog ikke enig i, at mere bemanding ude på vejen er løsningen. Han mener, at der allerede står nok frivillige på ruten, og at der ikke kan komme til at stå flere.

 

”Der er nogle, der har sagt, at der skulle stå flere folk derude. Det kan man godt sige, men så får vi ikke arrangeret flere cykelløb i Danmark, hvis der skal stå flere hundrede for at dække sidevejene af. Det kan ikke lade sig gøre,” fastslår løbsarrangøren.

 

Kan blive sidste løb

Hvis kritikken bliver ved med at hagle ned over Mogens Kristensen, ser han sig som yderste konsekvens nødsaget ikke at stå i spidsen for flere løb.

 

”Alternativet er, at vi lader være med at arrangere cykelløb, og det overvejer jeg rent faktisk. Jeg føler, at der er nogle, der kritiserer mig voldsomt, men så bør de arrangere det selv, så de kan se, hvor svært det er,” opfordrer Mogens Kristensen afslutningsvis.

 

Himmerland Rundt blev vundet af Jonas Gregaard, mens både GP Viborg og Rent Liv Løbet Skive fik hollænderen Johim Ariesen som vinder.

DEL
INFO
Andreas Hyldgaard Jeppsen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Himmerland Rundt
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 03/06

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 04/06-11/06

Women's Tour(2.WWT) 06/06-11/06

Asiatiske mesterskaber(CC) 07/06

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 08/06-11/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 09/06

Tour of IRAN (Azarbaijan)(2.1) 10/06-14/06

Tour de Suisse(2.UWT) 11/06-18/06

Elfstedenronde Brugge(1.1) 11/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger