Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Solo sejr og førertrøje til Mads Christensen

Solo sejr og førertrøje til Mads Christensen

09. juli 2008 11:210
Artiklen fortsætter efter videoen.

Unge Mads Christensen bliver ved med at imponere i denne sæson og den netop landsholdsudtaget dansker til Post Danmark Rundt slog i går til i det svenske etapeløb U6 Cycle Tour, da han kom afsted i en lille gruppe. Kort før mål angreb Mads Christensen og kørte alene hjem efter et flot solo præstation.

Favoritterne sat til vægs
2. etape af cykelløbet Tidaholm U6 Cycle Tour skulle vise sig at blive en stor dag for CK Aarhus Elite og i særdeleshed Mads Christensen.

Etapen var 10 omgange på en 7,5km rundstrækning centreret om en ca. 800 meter lang hård stigning op til mål. På forhånd var det svenske kontinentalteam Team Cyclecity.se storfavoritter til at dominere etapen. I det samlede klassement var de inden start også på en samlet 1. og 2. plads.

Starten var meget nervøs og blev kørt i meget høj fart med en voldsom positionskamp. Der var angreb i højre og venstre, men der skulle gå to omgange før tre mand kom af sted. De fik efterhånden lidt over et minut til resten af feltet, og Cyclecity.se var ikke repræsenteret fremme blandt de tre.

Nede i feltet var der stort uenighed omkring hvem der skulle tage ansvaret. Cyclecity.se ville ikke sætte sig frem, men kun prøve at rykke sig fri og køre i udbrud. CK Aarhus var gode til at holde sig fremme og køre med i diverse udbrudsforsøg. På 6. omgang blev der sat godt tempo op ad bakken ved mål, og et par hundrede meter derefter tager Mads Christensen chancen og rykker. Mads Christensen var utrolig stærk og fik hurtigt et flot hul til feltet og havde to mand med sig på hjul. Resten af Aarhus-holdet var med det samme helt fremme i feltet og dannede bred front med langsom fart, så det var umuligt for mange ryttere at komme frem til angrebs-position.

Mads Christensen viste utrolig stor styrke og var nærmest ene mand om at lukke et hul på ca. 1.30 minut op til de tre forreste. Mads satte så hårdt tempo, at en af hans to følgesvende måtte slippe. Med tre omgange tilbage var Mads kommet op til de tre forreste og de var nu fem mand i front. På dette tidspunkt havde de fem forreste 1.30 min til feltet, hvor hele Cyclecity.se havde sat sig frem for at prøve at køre udbruddet ind. Fremme i udbruddet var det nærmest kun Mads Christensen, der arbejdede, og de andre fire ryttere havde nok at se til bare ved at holde hjul. Med en omgang til mål rykkede Mads Christensen fri på opløbsbakken og slår et lille hul til de fire øvrige. De kæmper hårdt for at lukke hullet, men må give op. Mads fortsætter dermed alene med syv km til mål, fire udbrydere lige efter sig og et 100-mand stort felt med hele Cyclecity.se i front. Men der var ikke noget at gøre. Mads Christensen var for stærk til at nogen kunne hente ham, og kørte sensationelt alene over målstregen med feltet kun 22 sekunder efter ham. Mads og resten af holdet kan nu fryde sig over at føre etapeløbet med 25 sekunder ned til 2. pladsen, samt at Mads også er indehaver af den hvide pointtrøje. I holdkonkurrencen rykkede CK Aarhus Elite frem på en 2. plads kun 2 sekunder efter Cyclecity.se.

Tæt på dansk dobbeltsejr hos eliten
Det danske DCUs Team Cycling Nord var også med til at styre begivenhederne i Sverige, men det danske hold fik lige præcis ikke det resultat, som de ønskede.

"John Esben fra Cycling Nord blev hentet med få hundrede meter til mål, og dermed gik vi glip af en dansk dobbeltsejr. Mads Christensen kørte uimodståligt solo fra udbruddet og vandt en flot sejr," forklarer manager Jonas Mikkelsen fra Cycling Nord til Feltet.dk.

Samlet overtager Mads Christensen både pointtrøjen og førertrøjen.

Dansk succes og hele linjen
DCU er i etapeløbet Tidaholm repræsenteret med 2 hold danske piger,
og det går over al forventning.

I U16 indledte de danske piger med at besætte 1 og 2 pladsen, da Nina S Nielsen viste sig som hurtigste pige og kørte den 1,9 km. Lange prolog på 2.36.2, og fik tæt følgeskab af Julie Leth der gennemførte på 2.36.6. At der et tæt i toppen af pigeklassen kan ses på de meget tætte tider, og heldigvis er alle fire danske ryttere, udover to nævnte var også Fie Degn Larsen og Pernille Frendorf placeret i top 10.

I UP14 består holdet af Heidi Knudsen, Christina Siggaard, Anne-Mette Frederiksen, Louise Olesen samt Amanda Dyrkilde og alle 5 ryttere indledte prologen med at køre over forventning. Heidi Knudsen sluttede på en 3. plads, men endnu engang måtte der en meget tæt resultatliste frem på tavlen, hvor alle danske piger er med i toppen af klassementet.

Tirsdagens 2. etape "Ekedalen" der bestod af en 7,5 km. lang rundstrækning, men en lang spændende opkørsel der allerede fra morgenstunden mindede meget om Alpe d´Huez, hvor bakken var fyldt af forældre, der klappede rytterne op af bakken.

Pigerne i U16 startede stille og roligt, men allerede efter 4 km. blev der lagt pres på danskerne, da flere svenske og norske piger ville forsøge at ryste det danske hold, men omgående blev, der svaret tilbage og først var det Pernille Frendorf, der røg af sted og det fik omgående feltet til at reagere, men omgående kom der en ny reaktion fra det danske hold, da Nina S. Nielsen og Julie Leth på skift satte feltet under hårdt pres med at holde et højt tempo.

Det hele endte med at Fie Degn Larsen kom af sted og der var herefter ikke den store interesse i feltet for at hente den danske rytter, og hurtigt fik hun et forspring på knap 1 minut, der kunne holde resten af vejen hjem til mål. I feltet var det de 3 danske piger der satte farten i feltet, men med kun 2,5 km. tilbage måtte Nina S Nielsen en tur ud i grøften, og dermed var placeringskampen for hende slut, men de to øvrige sad med helt fremme og sluttede på 2. og 4. pladsen og efter dagens etape er Fie degn Larsen i den gule førertrøje.

Pigerne i U14 var klar til at vise, at de også kan være med, men desværre kom de 6 km. før mål stoppet at løbsledelsen, da de var hentet af det 100 mands store juniorfelt, og herefter havde man kun en meget lang nedkørsel til at sætte tingene på plads, inden pigerne skulle ind på bakken for sidste gang. Atter lykkedes det for Heidi Knudsen at holde fast i den svenske favorit Jenny Rissved (Falu CK) og hun sluttede med en meget flot 3. plads. Louise Marie Olsen der er en af feltets mindste ryttere fik sig kæmpet frem på en 5. plads.

Det var 2 meget tilfredse ledere da Henriette Frederiksen og Ove Dyrkilde efter dagens løb kunne rose pigerne for en flot indsats.

Men man behøver ikke sidde på det danske landshold for at køre sig til flotte resultater, det kunne formanden for DCUs Dameudvalg Willy Frederiksen konstaterer, da han i dagens sidste løb så 3 danske piger på podiet i U12, hvor Lisa M Engberg (Hillerød CK) forsvarede den gule trøje ved suverænt at vinde 2 etape med Ida Kragh Andersen (Middelfart) og Amalie Dideriksen (Amager CR) på en meget flot 3. plads samt en meget flot 6. plads til Silkeborgs Emma N. Jørgensen.


Resultat af 2. etape
1 Mads Cristensen - CK Aarhus 1.50.07
2 Michael Olsson - Motala AIF CK 0.22
3 Henrik Åbom - Team MA
4 Linus Dahlberg - Cyclefactory.com - Vallentuna
5 Jonas Bjelkmark - Team Cykelcity
6 Kalle Corneliussen - Team Herning Elite
7 Sami Tianien - SFI
8 Andreas Lindén - Team MA
9 Adrian Gjölberg - RaumerRytter SK
10 Alexander Wetterhall - Team Cyclesport.se

Samlet stilling efter 2. etape
1 Mads Cristensen - CK Aarhus 1.54.34
2 Jonas Bjelkmark - Team Cykelcity 0.25
3 Alexander Wetterhall - Team Cyclesport.se 0.30
4 Björn Sjöberg - Motala AIF CK 0.33
5 Andreas Lindén - Team MA 0.34
6 Kalle Corneliussen - Team Herning Elite 0.37
7 Daniel Vestergård - CK Aarhus 0.38
8 Robert Österling - Team Cykelcity
9 Johan Eriksson - Cyclefactory.com - Vall
10 Johan Landström - Falu CK

Læs også
Evenepoel sendte klar indikation til Lefevere: Næste år bliver det anderledes
DEL
INFO
CK Aarhus
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?