Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Stor dansk pointhøst ved UCI-aften i Ballerup

Stor dansk pointhøst ved UCI-aften i Ballerup

01. december 2023 11:00Foto: Feltet.dk

Landsholdsrytterne Theodor Storm, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg, Tobias Aagaard Hansen og Carl-Frederik Bévort var alle klar til at kæmpe om vigtige UCI-point, da Ole Ritters Æresløb blev kørt torsdag aften i Ballerup Super Arena.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Løbet, arrangeret af DBC og navngivet til ære for en af dansk cyklings pionerer Ole Ritter, havde tiltrukket en stor del af den danske elite til de skrå brædder i Ballerup Super Arena.

 

Der var også UCI-point på spil, som skal bruges for at sikre kvalifikation til det VM, der venter på hjemmebane i 2024.

 

Landsholdsrytterne leverede varen, under nøje iagttagelse af banelandstræner Casper Jørgensen, da Niklas Larsen indledte aftenen med at vinde scratch-løbet, der bød på en tæt duel mellem Larsen og Tobias Aagaard Hansen.

 

Læs også
Derfor skal Vingegaard ikke køre stort endagsløb

 

Aagaard tog imidlertid revanche i aftenens næste disciplin, da han vandt udskilningsløbet, som er samme disciplin, han i 2020 blev junioreuropamester i.

 

Aftenens hovedattraktion var dog det afsluttende parløb over 160 omgange, her vandt par nummer syv (Niklas Larsen og Tobias Aagaard) suverænt, og de kronede dermed en flot aften med at tilføje en fælles sejr til de individuelle sejre, de havde hentet tidligere på aftenen.

 

Du kan i det følgende læse et udførligt referat af aftenens tre løb.

 

Løbsreferat

Landsholdsrytterne Theodor Storm, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg, Tobias Aagaard Hansen og Carl-Frederik Bévort var alle klar til at kæmpe om vigtige UCI-point i alle aftenens tre discipliner. UCI-point er kvalificerende til VM på hjemmebane til næste år i netop Ballerup Super Arena.

 

Derudover dryssede Julius Johansen WorldTour-stjernestøv over feltet, der også havde den kommende professionelle på Uno-X Rasmus Bøgh Wallin til start.

 

Ole Ritters Æresløb blev indledt med et scratch-løb, hvor første rytter over målstregen, efter de 60 omgange, sejrer. Løbet begyndte afventende, men med 43 omgange igen satte Niklas Larsen farten op i fronten af feltet. Det var Julius Johansen nødt til at reagere på, og han indledte derfor forfølgelsen.

 

Da afstanden op til frontgruppen var blevet så lille, at det var muligt at springe op, udnyttede Theodor Storm muligheden til at angribe, og han fik Tobias Aagaard med på hjul. Den unge duo fik hul til feltet og lagde sig derfor i front af scratch-løbet. 

 

Med 24 omgange igen var duoen hentet, men Tobias Aagaard insisterede og med cirka 20 omgange resterende, havde han et forspring til feltet svarende til en langside.

 

Med 14 omgange tilbage opgav Aagaard dog foretagendet, og han blev derfor hentet af feltet. Med 10 omgange til sidste passage af målstregen var feltet reduceret til 8 mand, der skulle kæmpe om sejren.

 

Læs også
Ny mand i førertrøjen roser Mikkel Bjerg

 

Julius Johansen ønskede at komme spurten i forkøbet og med seks omgange tilbage, angreb han. Carl-Frederik Bévort vidste dog, at han ikke skulle give den stærke Intermarche-Circus-Wanty-rytter fem meter, og hentede ham derfor ind.

 

Da Johansen var hentet, kørte Niklas Larsen kontra, og han gik ind på sidste omgang alene i front, men Tobias Aagaard viste sig imponerende stærk, da han formåede at presse Larsen så meget, at det var få centimeter, der adskilte de to landsholdsryttere på målstregen. 

 

Larsen formåede dog at holde Aagaard bag sig, og indledte derfor aftenen med en sejr i scratch-løbet foran Tobias Aagaard. Tredjepladsen tog tyske Max-David Briese sig af.

 

Tæt duel afgjorde udskilningsløbet

Herefter bød aftenen på et udskilningsløb med udskilning hver anden omgang. Det var tydeligt, at der var meget på spil, da koncentrationen og alvoren stod manet i rytternes ansigter, da de linede op til start langs banden.

 

De danske mestre i parløb, Tobias Kongstd og Rasmus Bøgh Wallin var blandt de tre først udskilte ryttere, og dermed kunne de gemme kræfterne til aftenens dessert, det 160 omgange lange parløb.

 

Niklas Larsen, Frederik Rodenberg og Carl-Frederik Bévort tog ingen chancer i første del af løbet, da de holdt sig i fronten af feltet lige indtil, der var 10 ryttere tilbage på banen. Her måtte Niklas Larsen se sig udskilt, da han ikke formåede at komme forbi på de sidste meter. Fire omgange senere blev også Bévort udskilt.

 

Med tre ryttere tilbage på banen skulle løbet afgøres mellem Julius Johansen, Tobias Aagaard og norske Karsten Feldmann. 

 

Først blev Johansen udskilt, og dermed blev det til en norsk-dansk sprinterduel, hvor den tidligere junioreuropamester i disciplinen Tobias Aagaard holdte Feldmann oppe i banen, men den gæve nordmand angreb kort før, de kørte ud på sidste omgang.

 

Nordmanden fik et pænt hul, men Aagaard fremviste sin hurtighed, da han formåede at gøre, hvad han ikke kunne i scratch-løbet, nemlig gå forbi sin modstander på de sidste meter.

 

Læs også
Optakt: Omloop Het Nieuwsblad

 

Tobias Aaggard kunne derfor lade sig hylde af de fremmødte i Ballerup Super Arena som vinder af udskilningsløbet foran Karsten Feldmann på andenpladsen og Julius Johansen på tredjepladsen.

 

Aagaard tankede med sin sejr vigtige UCI-point, da han med garanti har ambitioner om at revanchere sin 23. plads ved dette års VM, når Ballerup Super Arena danner ramme om VM til oktober 2024.

 

Spurtpræget parløb, der blev domineret af par nummer syv

Det afsluttende 160 omgange lange parløb skulle naturligvis skydes i gang af manden, som løbet er opkaldt efter, den tredobbelte Giro d’Italia etapevinder, tidligere timeverdensrekordholder og stor legende i dansk cykelsport: Ole Ritter. Vinderen af det københavnske seksdagesløb anno 1977 underholdte også publikum med et par gode historier fra sine velmagtsdage på de europæiske velodromer. 

 

Nutidens ryttere formåede i den grad at gøre Ole Ritter ære, da løbet blev indledt i en rasende fart. Frederik Rodenberg (par nummer seks) vandt første spurt med 150 omgange tilbage af løbet.

 

Niklas Larsen og Tobias Aagaard udgjorde par nummer syv, da Theodor Storm ikke var i stand til at køre parløbet. Syverne viste dannebrog flot frem, da Niklas Larsen vandt spurten med 140 omgange resterende. I det hele taget ønskede par nummer syv at mørne konkurrenterne, da de satte et højt tempo i fronten af feltet.

 

Julius Johansen (par nummer ni) viste sig også godt kørende, da han tog sejren i spurt nummer tre, herefter lagde par nummer seks (Bévort og Rodenberg) sig front, da de vandt den fjerde spurt. 

 

Med 110 omgange resterende vandt par nummer syv spurten og bragte sig op på siden af par nummer seks. Det tydede derfor på, at løbet ville blive en duel mellem de fire landsholdsryttere.

 

Tobias Aagaard tog sejren i spurten med 80 omgange tilbage, og halvvejs i løbet bragte par nummer syv sig dermed i front med tre point ned til par nummer seks. Herfra blev løbet en ensidig affære.

 

Par nummer syv begyndte at trække fra, da de med 60 omgange igen havde udbygget forspringet til andenpladsen, så det var på hele 11 point. 

 

Læs også
Optakt: O Gran Camiño

 

Med 45 omgange resterende angreb Julius Johansen (par nummer ni), og han fik hul til feltet. Tobias Aagaard satte dog efter, og Frederik Rodenberg fik meget travlt med at komme ind på hjul af landsholdskammeraten.

 

Larsen kørte forbi Johansen, og han holdt kæden stram, og derfor havde par nummer syv nu hul til feltet. Heldigvis for syverne, kunne de holde momentummet, eftersom de kunne få friske kræfter ind, da Larsen skiftede med Aagaard, som med 33 omgange igen havde over en halv bane ned til feltet.

 

Publikumsfavoritterne ville gerne hente pointene i spurten med 30 omgange tilbage, og de ventede derfor med at lukke den sidste del af hullet op til feltet. Kort efter spurten fik Aagaard kontakt med bagenden af feltet, og dermed kunne par nummer syv indkassere fem point for sejren i spurten og 20 point for den vundne omgang.

 

Med 20 omgange igen var der fortsat ikke den store spænding om sejren, da syverne havde en føring på 28 point. Med fire omgange tilbage åbnede Julius Johansen for sluserne frem mod sidste spurt, hvor der var 10 point på spil til vinderen.

 

Niklas Larsen fik dog brændt hele tændstikæsken af, da han åbnede for sluserne, farede forbi par nummer ni og tog andenpladsen i den sidste spurt efter par nummer otte (Anders Fynbo og Oscar Winkler), der var foran feltet. 

 

Par nummer syv (Niklas Larsen og Tobias Aagaard) vandt derfor parløbet foran par nummer seks (Carl-Frederik Bévort). Tredjepladsen tog par nummer tre (Gustav Wang og Rasmus Bøgh Wallin) sig af.

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Omloop Nieuwsblad(1.WWT) 24/02

Omloop Het Nieuwsblad(1.UWT) 24/02

O Gran Camiño(2.1) 22/02-25/02

Omloop Nieuwsblad(1.WWT) 24/02

Omloop Het Nieuwsblad(1.UWT) 24/02

Le Samyn(1.1) 27/02

Strade Bianche(1.WWT) 02/03

Strade Bianche(1.UWT) 02/03

GP Criquielion(1.1) 02/03

Paris-Nice(2.UWT) 03/03-10/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 03/03

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger