Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Stort Vuelta-interview: Johansen har rejst sig fra kæmpe DM-skuffelse

Stort Vuelta-interview: Johansen har rejst sig fra kæmpe DM-skuffelse

19. august 2022 09:19Foto: Sirotti

Feltet.dk har tagt en længere snak med Julius Johansen forud for danskerens Grand Tour-debut. Om den svære tid efter DM-nedturen, om hans rolle på succesholdet Intermarché og om et drilsk siddesår, som han har været bange for ville ødelægge hans Vuelta.

Artiklen fortsætter efter videoen.

”Jeg er spændt, tror jeg. Det er den følelse, jeg vil putte på det. Selvfølgelig glæder jeg mig helt ekstremt meget. Det bliver en kæmpe oplevelse. Det er der ikke nogen tvivl om.”

 

22-årige Julius Johansen er klar til sin første Grand Tour, når Vuelta a Espana 2022 i dag indledes med en holdtidskørsel i hollandske Utrecht.

 

Intermarché-rytteren er blevet udtaget, efter hvad han selv kalder ”en svær og sjov proces”, hvor han hele sæsonen har været ”80-90 % sikker på”, at han ville ende med at skulle køre årets sidste Grand Tour.

 

Læs også
Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

 

”Det har været i min plan i hele sæsonen. Men der har måske været 10 ryttere, der alle sammen har troet lidt, at de har skullet køre, og som har sat sig op efter det. Så man er lidt bange for at få det opkald om, at man ikke skal køre. Jeg var ret sikker på, at jeg skulle køre, efter vi kørte godt i Polen Rundt, hvor Gerben Thijssen vandt en etape,” siger Johansen til Feltet.dk.

 

Og danskeren skulle da heller ikke tage fejl. For godt en uge inden Vuelta-start tikkede en helt særlig mail ind i hans indboks: Med flybilletter til Holland.

 

”Det er bare en kæmpe forløsning. Det er jo noget, man har arbejdet hen mod meget af året. Jeg har haft det her som et hovedmål. Jeg vil gerne vise holdet, at jeg har fortjent en plads,” forklarer Johansen.

 

Punkteringen i Aalborg

Johansen måtte tidligere på sommeren gå på pause med en enorm skuffelse i bagagen, da han i Aalborg punkterede bare tre kilometer fra, hvad der lignede en stensikker DM-sølvmedalje. En oplevelse, som han indrømmer ikke har været nem at lægge bag sig, men som han har accepteret.

 

”Det var ekstremt hårdt mentalt, fordi det ikke er mange chancer, jeg har fået i år for at køre min egen chance. Så skal en punktering ødelægge det. Det har da været noget, som er gået mig ekstremt meget på,” fortæller Johansen og fortsætter:

 

”Men jeg har også bevist, at jeg havde det niveau, der skal til. Så må man se det positive i det. Selvfølgelig ville jeg da gerne have haft en medalje. Det skal der ikke være nogen tvivl om. Sådan er sport. Jeg er glad for, at jeg punkterede og ikke styrtede. Det er selvfølgelig noget, jeg har skullet arbejde med mentalt, men jeg synes, at jeg er kommet godt ovenpå.”

 

Julius Johansen lykønsker Alexander Kamp med DM-guldet i sekunderne efter løbet. Foto: Feltet.dk

 

DM-skuffelsen er blevet bearbejdet med to højdetræningslejre på hver sin side af Polen Rundt, som Johansen kørte fra den 30. juli til den 5. august. Først tre uger i juli og siden 10 dage i Sierra Nevada i august.

 

”Selvfølgelig har jeg da prøvet at bruge det (DM-skuffelsen, red.), men samtidig har jeg mest bare prøvet at kigge fremad mod Vueltaen. Og bruge det som mål i min træning. Jeg har ikke nogen grund til at se tilbage. Jeg fik vist, at jeg er god nok, og så er det bare at tro på, at jeg også er god nok til Vueltaen.”

 

Læs også
Giro d’Italia: Favoritten (*****)

 

HAR DU SAT DIT MANAGERHOLD?

 

Dedikeret hjælperytter

Hvorvidt Johansen så er god nok vil afgøres over de næste tre uger, hvor han skal køre Boy Van Poppel og sprinteren Thijssen i position til spurterne samt æde vind og hente flasker til bjergrytterne Jan Hirt, Louis Meintjes og Domenico Pozzovivo.

 

”Jeg føler, at vi kommer til at stille med et rigtig stærkt hold, hvor vi har chancer på flere forskellige etaper. Forhåbentlig kan jeg hjælpe så meget som muligt. Jeg tager til Vueltaen uden de store personlige ambitioner. Jeg ved godt, at det bliver ekstremt hårdt og ekstremt varmt. Der skal hentes ekstremt mange drikkedunke. Men jeg er klar til at hjælpe så meget som muligt.”

 

De oplagte sprinterdage tegner sig på forhånd til at blive 2., 3., 11. og 21. etape, og her skal Thijssen formodentligt spurte mod navne som Tim Merlier, Kaden Groves, Sam Bennett, Pascal Ackermann, Danny Van Poppel, Bryan Coquard og Mads Pedersen.

 

”Vi har et begrænset leadout. Vi har mig og Boy Van Poppel. Det ville være utopi, at vi kan køre et tog, der kan køre op mod et helt sprinterhold.”

 

”For mig bliver det nok at aflevere dem på det rigtige tog med to-tre kilometer tilbage. Og så er det lidt nemmere at bevæge sig rundt i feltet, når de kun er to mand. Jeg vil selvfølgelig hjælpe dem indenfor de sidste fem kilometer og køre dem frem,” fortæller Johansen.

 

Julius Johansen under Polen Rundt tidligere på måneden. Foto: Sirotti.

 

De bare fire sprinteretaper betyder naturligvis også, at der er et hav af bjergrige dage. I sit hidtil største etapeløb Critérium du Dauphiné tilbage i juni kæmpede Johansen sig i mål blandt de absolut sidste på begge bjergetaper.

 

Alligevel glæder han sig til at sidde på de spanske skråninger.

 

Læs også
Hattrick-dansker tager stort hop

 

”Det bliver en stor oplevelse. Forhåbentlig er der en god gruppetto, jeg kan køre i, ikke som i Criterium du Dauphiné,” forklarer han med et lille grin.

 

”Men generelt synes jeg også, at jeg har løftet mit niveau i bjergene. Jeg frygter egentlig ikke bjergene så meget. Jeg burde køre bedre op ad end både Boy Van Poppel og Gerben Thijssen. Så på den måde tænker jeg, at det nok skal gå.”

 

Læs også: Om Mads Pedersens forhåbninger for Vueltaen

 

Siddesåret, varmen og den tredje uge

Der er dog også faktorer, som Johansen frygter. Først og fremmest et siddesår, som han har udviklet i tiden efter Polen Rundt og således kæmpet med under træningslejren i Sierra Nevada.

 

”Jeg kan stadig mærke det. Så forhåbentlig kan jeg nå at få noget bikefit inden Vueltaen, så vi måske kan ændre en lille smule på positionen. Det er helt sikkert noget, der kan blive et større problem over 21 dage,” siger Johansen og uddyber:

 

”Det er helt sikkert det, jeg er mest bange for. For rent fysisk føler jeg, at jeg nok skal være klar til at komme igennem. Det er mest siddesåret eller andre skavanker, som jeg er mest bange for.”

 

Julius Johansen slider sig i mål på 7. etape af Critérium du Dauphiné. Han sluttede næstsidst på etapen. Foto: Sirotti.

 

Sekundært er Johansen ikke alt for begejstret for udsigten til de høje temperaturer, som ofte præger den spanske Grand Tour.

 

”Det er nok også noget af det, jeg frygter allermest. Som junior var det egentlig noget, jeg følte, at jeg havde det rigtig godt med. Men her i de seneste par år har det helt sikkert været et problem for mig.”

 

Læs også
Giro d’Italia: Ruten, etaper og etapeprofiler

 

”Jeg har ikke været god nok til at få drukket og få salt ind. Varmen bliver helt sikkert et problem. Jeg kunne også godt mærke det i Polen, hvor det ikke engang var ekstremt varmt. Jeg kæmpede med det. Men jeg tror, at det er sådan for halvdelen af feltet. Jeg må bare blive bedre til det. Jeg kan forhåbentlig kun blive bedre.”

 

Forbliver siddesåret og kropstemperaturen under kontrol bør Johansen efter egne forventninger nå frem til tredje uge, som han til gengæld ikke har nogen forventninger til.

 

”Jeg har absolut ingen ide om, hvordan min krop har tænkt sig at reagere på det. Det er jeg spændt på. Det bliver specielt. Jeg tror, at jeg skal prøve at passe på mig selv ret meget i de første par dage. Jeg skal hjælpe holdet så meget som muligt, men også tænke på, at det er tre uger, at jeg skal køre.”

 

Johansen er en af i alt tre danskere til start i årets Vuelta a Espana. Pedersen og Mathias Norsgaard er de to øvrige.

 

Læs også: Vores optakt til 1. etape af Vuelta a Espana 2022.

DEL
INFO
Intermarche - Wanty Gobert
Nyheder
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta España Femenina(2.WWT) 28/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?