Sygdomsplaget Bendixen åbner sæsonen i top-10

05. marts 2020 08:25Foto: John Nielsen

24-årige Louis Bendixen har skudt sin 2020-sæson i gang med lidt slinger i valsen i optakten. Danskeren ser nu frem til en lang sæson med flere succesoplevelser i specielt UCI-løbene.

Onsdag tog Louis Bendixen hul på sin 2020-sæson i det mindre belgiske endagsløb Wanzeel Koerse.

Den 24-årige dansker var med helt fremme gennem hele løbet, da han var en del af løbets udbrud. I finalen skulle sejren afgøres i en reduceret spurt, hvor danskeren spurtede sig ind på en sjetteplads i sæsonåbningen bag vinderen fra SEG Racing Academy, Jordi Meeus.

Efter det belgiske løb løftede Bendixen sløret for, at han har været plaget af en smule sygdom i sæsonoptakten.

"Jeg vil gerne have haft et bedre resultat, men det er mit første løb i år. Jeg har været ramt af sygdom med forkølelse de sidste to uger. Derfor har jeg ikke kunnet træne så meget," siger Bendixen til Feltet.dk efter løbet.

"Jeg er lidt skuffet over min spurt, fordi jeg sad lidt for langt tilbage med 500 meter igen. Jeg troede egentligt, at jeg kunne køre mig længere frem, men farten var for høj."

Dette års Wanzeel Koerse bød på en lille rundstrækning med smalle veje og nogle brostensstykker. Feltet skulle køre hele 16 omgange på rundstrækningen, som den danske Coop-rytter havde en anelse kendskab til allerede inden løbets start.

"Det var et løb, som jeg også kørte for to år siden. Derfor kendte jeg ruten. Det var en klassisk belgisk rute med smalle betonveje. Det var en fed omgang, men man nåede at blive lidt træt af den efter 16 omgange."

Normandiet Rundt og sæsonmål

Bendixen kører i år sin tredje sæson på Team Coop. Han skiftede til det norske kontinentalhold i 2018 efter to sæsoner på det danske kontinentalhold coloQuick.

Efter to sæsoner på det norske mandskab er den 24-årige dansker steget i hierarkiet på holdet. Derfor ser han frem til at få flere løb i kaptajnrollen i denne sæson.

"Jeg begynder min sæson tidligere i år, da jeg i modsætningen til sidste sæson gerne vil have nogle flere kilometer i benene før Normandiet Rundt. Det er planen, at jeg mere skal have en kaptajnrolle i denne sæson. Normandiet Rundt er formentlig det første løb i år, hvor jeg kommer til at agere kaptajn."

I sidste sæson viste Bendixen sig frem med en top 3-placering i både Ungarn Rundt og det polske etapeløb Dookola Mazowsza. Ydermere blev det til top 10-placeringer i større løb som Arctic Race of Norway, PostNord Danmark Rundt samt ved DM i linjeløb.

Sejren udeblev dog i 2019, men Coop-danskeren har i år ambitioner om at stå øverst på podieskamlen ved flere UCI-lejligheder.

"Mit største sæsonmål er at få mere end én UCI-sejr i år. Jeg var tæt på et par gange sidste år, hvor jeg sluttede på podiet i flere UCI-løb."

Søndag skal Bendixen igen i aktion, når han og Team Coop er til start i det belgiske UCI-endagsløb GP Jean-Pierre Monseré. Riwal Readynez, Deceuninck-Quick Step og Lotto Soudal er også til start i løbet.

Dette er første del af Feltet.dks interview med Louis Bendixen. Følg med på sitet i den kommende tid for at læse anden del af interviewet med den talentfulde dansker.