Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Team Designa Køkken-Knudsgaard præsenteret
21. marts 2011 10:34 af Philip Tarning-Andersen Foto: Mbaek.dk

Fredag aften blev Team Designa Køkken-Knudsgaards U23- og juniorhold præsenteret i Søby/Høslev Hallerne. Og interessen for de to hold var ganske stor.

Oprindeligt skulle præsentationen have været hos holdets ene hovedsponsor, Byggefirmaet Knudsgaard, men 100 tilmeldinger gjorde, at pladsen her ville blive for trang, og det lykkedes at få lånt i Søby/Højslev Hallerne i stedet.

 

En af holdbilerne fra Team Designa Køkken-Knudsgaard var også inde i hallen, så publikum kunne fornemme, hvilke biler der bliver brugt, og hvor stor et set up der er omkring de to hold.

 

Holdene blev præsenteret af Ole Iversen, der blandt andet har været speaker ved Post Danmark Rundt og DM. Han er også i Bestyrelsen i Distrikt Jylland/Fyn, og medlem af DCU's repræsentantskab, så det var en kompetent herre Team Designa Køkken-Knudsgaard havde til at lede denne aften.

 

Ole Iversen bad blandt andre formand holdenes moderklub, Nr. Søby CK, Preben Andersen om at komme op på podiet for at fortælle lidt om klubbens historie samt komme med en målsætning for sæsonen. Ejeren af holdets hovedsponsor, Designa Køkken, Henning Christensen, fortalte, hvorfor han havde valgt at blive sponsor for holdet. Han kunne berette, at det var nogle gæve fyre, der var med i organisationen på Team Designa Køkken-Knudsgaard, og at den ydmyghed, der var som tilgang til tingene, også havde fanget hans opmærksomhed. Derudover syntes han godt, om at holdet primært satser på talentudvikling og håbede på en god sæson for holdene, han betegnede som meget spændende.

 

Holdenes målsætninger

 

U23-holdet består af Mathias Lisson, Nicki Rasmussen, Alexander Mørk, Lenni Andersen, Søren Sølvsten Nielsen, Otto Kristensen, Matias Rosendal Damm og Asbjørn Kragh Andersen.

 

På juniorholdet finder man Nicolai Brøchner, Mads Gregersen og Jonas Rasmussen, der alle tre var på sidste års juniorhold. Derudover er Jakob Frandsen, Steffen Christensen og Niels Munk Asmussen kommet til holdet.

 

På U23-holdet har man blandt andet ambitioner om at få ryttere til start ved både Post Danmark Rundt til august og U23-VM, der afvikles samtidig med de professionelle og juniorrytternes VM i slutningen af september og finder slet i København og Holte. Begge dele vil dog være med ryttere på landsholdet. En måde at opnå dette på er ved succes i U23 DM til maj.

 

”Vi skal bruge denne sæson primært til at lære både organisatorisk og også sportsligt. Vore ryttere er unge, og kun få af dem har erfaring fra A-klassen, så vi ved, at det bliver op ad bakke mange gange, men vi sætter ikke overliggeren for højt her i starten, og så må vi se hvad foråret bringer. Vores store sæson mål er U23 DM. Mit håb er top 5 på enkeltstarten, og i linjeløbet kan alt ske, men top 10 er absolut ikke urealistisk! VM er selvfølgelig også et overordnet mål. Det kunne da være fedt med en eller to ryttere fra vores hold til at suse rundt i København,” siger sportsdirektør, Michael Gregersen.

 

Juniorholdets mål er blandt andet at blive godt repræsenteret ved junior-VM i Danmark samt at køre gode resultater ind i løbene i både ind- og udland. ”Juniorholdet er meget homogent, og rytterne er super motiverede og klar til at forsøge at forsvare det DM i linjeløb, som holdet vandt sidste år. Bikebuster Cuppen har også høj prioritet. Juniorerne skal også køre en del udenlandske løb, blandt andre Niedersachen Rundfart, Flandern Rundt og Keizer der Juniors,” fortæller sportsdirektøren.

 

Rytternes optimistiske omkring Post Danmark Rundt

 

Rute og hold til Post Danmark Rundt blev præsenteret i tirsdags. Det nye hold er endnu ikke i en kategori, hvor de selv kan komme til start i Post Danmark Rundt, men holdets ryttere kan få pladser på landsholdet, Team Post Danmark, hvor danske ryttere, hvis hold ikke er med i løbet, kan være med.

 

Mathias Lisson, som har deltaget i løbet de sidste to år, tror på, at han får en af de otte pladser. ”Jeg ser chancerne for at blive udtaget som gode. Men det kræver, at jeg præsterer, for der vil selvfølgelig være en vis konkurrence om at komme med på Team Post Danmark,” forklarer han.

 

Også sidste års danske juniormester i linjeløb, Alexander Mørk, håber, at han kan komme med til løbet i den første sæson, hvor han er gammel nok til at kunne deltage. ”Det er naturligvis noget, man drømmer om som førsteårssenior, og det er noget, som jeg har snakket med Morten (Bennekou – U23-landstræneren, red.) om. Det er en mulighed, og lige nu tror jeg på det, hvilket jeg bliver ved med, indtil han fortæller mig, om jeg er med eller ej. Jeg ser det ikke som en umulighed, men det er en svær opgave, og jeg skal arbejde hårdt for det,” vurderer Mørk.

 

Udfordringerne kan dog virke store, da det professionelle hold, HTC-Highroad, med blandt andre Alex Rasmussen og Lars Bak, ikke er til start. De kan således hurtigt sætte sig på to af pladserne, og derudover er flere danske hold samt danskere på mindre udenlandske hold heller ikke udtagede, så rigtig mange dygtige ryttere vil være med i kampen.

 

Men Mathias Lisson lader sig ikke skræmme af modstanden og fokuserer på sin egen sæson. ”Alex og Lars er bestemt gode ryttere, som vil være over mig i hierarkiet, men først skal de jo have lov til at køre løbet af HTC. De seneste år har den sjældent været mere end en professionel rytter til start. Men lige nu tænker jeg egentlig ikke så meget over Post Danmark Rundt men mere bare på at præstere fra starten af sæsonen. Hvis jeg kommer med, vil det være en stor oplevelse, da det normalt er det største cykelløb i Danmark. Nu er der så selvfølgelig også VM i år,” siger rytteren fra Kalundborg.

 

De to ryttere har hver en favoritetape på årets rute, for Alexander Mørk er det enkeltstarten i Helsingør på 5. etape. ”Hvis jeg kommer med, vil mine mål i løbet komme an på holdets taktik. Men jeg vil da prøve at gå i udbrud og så ellers se, hvad jeg kan på en enkeltstart mod profferne. Enkeltstarten er trods alt mit speciale, og det vil være interessant at se, hvad det rækker til,” mener han.

 

Skulle Lisson komme til start, så har han udset sig den hårde 3. etape fra Aarhus til Vejle som et mål. Med omkring 2.000 højdemeter på etapen og den stejle afslutning på Kiddesvej kan den lette rytter udnytte sin store force på netop denne etape. I 2009 blev han nummer 19 på en meget lignende etape i det års udgave af Post Danmark Rundt. Klassementet er ikke umiddelbart hans fokus, men hvis muligheden er der, vil han selvfølgelig prøve at gøre det godt.

 

Der er dog stadig længe til Post Danmark Rundt i august, og i første omgang tages der hul på sæsonen med to løb i Tyskland i næste weekend, mens den danske sæson for alvor begynder med Post Cuppen i Køge den 17. april. Begge ryttere er tilfredse med, hvordan de står formmæssigt i øjeblikket.

 

”Jeg føler mig i god form og bedre end på det her tidspunkt sidste år. Jeg har været 14 dage i udlandet med landsholdet, mens jeg sidste år ikke havde halsbetændelse i to uger i februar, og derfor manglede noget træning,” fortæller Alexander Mørk. Han håber blandt andet på succes i en afdeling af Post Cuppen, da dette er løb, hvor flest af de ryttere, som kæmper om pladserne på Team Post Danmark, er til start.

 

For Lisson har vintertræningen været ramt af nogle mindre problemer. ”Formen er rigtig godt på vej. Jeg havde nogle skadesproblemer i vinters, men jeg tror faktisk, at det kan blive en fordel. Det gjorde, at jeg ikke brugte så meget energi i vinters, så jeg kan være mere klart til sæsonafslutningen med VM på hjemmebane, hvor flere måske vil være udbrændte,” forklarer Mathias Lisson.

 

Både junior- og U23-holdet kører løb i de tyske byer, Ascheffel og Northof, henholdsvis den 26. og 27. marts, mens U23-holdet også er sikret start i U23-udgaven af det tyske løb Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt, og flere starter i udlandet vil komme på plads i løbet af sæsonen. Derudover vil begge hold komme til at køre mange løb i Danmark i de A-løb og juniorløb, som de danske klubber arrangerer. 

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Slovenia(2.HC) 19/06-23/06

La Route d'Occitanie(2.1) 20/06-23/06

ZLM Tour(2.1) 19/06-23/06

Saarland Trofeo(2.NCUP) 20/06-23/06

Tour of Slovenia(2.HC) 19/06-23/06

ZLM Tour(2.1) 19/06-23/06

La Route d'Occitanie(2.1) 20/06-23/06

Saarland Trofeo(2.NCUP) 20/06-23/06

Dwars door het Hageland -...(1.1) 21/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 22/06

Elfstedenronde(1.1) 23/06

Halle Ingooigem(1.1) 26/06

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

TILMELD DIG TOUR QUIZ - VIND EN ŠKODA SCALA VÆRDI 244.800 KR.