Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Assos Löwenkralle jakke

Test: Assos Löwenkralle jakke

29. januar 2023 20:00

En spændende opfindelse fra Assos, som giver mulighed for at lave en fleksibel og lækker jakke om til en styrtaske, så man kan have den med overalt. Som altid leverer Assos sublim kvalitet og løsninger.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fakta
Producent: Assos

Produkt: Löwenkralle
Farve: Sort

Størrelse: Medium (fås fra XS-XLG)

Pris: Kr. 2.599,-

 


Fronten er lavet i et to-delt stof, som er både vand- og vindtæt.

 

Introduktion

Når man cykler i alt slags vejr, så er kulde og regn blandt de elementer, som kan være mest udfordrende.  Let isolering og vandtæthed er således i høj kurs, hvis en jakke skal fungere i ydersæsonerne og på tværs af alle discipliner og forhold.  

 

Læs også
Optakt: 8. etape af Giro d’Italia

 

Löwenkralle fra schweiziske Assos er lavet for at opfylde netop de to krav og er udstyret med flere tekniske materialer for at opnå både tilpas beskyttelse, varme og evne til at ånde.

Den er tiltænkt som et ekstra lag beskyttelse over en almindelig jersey, når det er vådt og blæsende eller når man skal forcere en kold nedkørsel.

 

Som en banebrydende feature kan jakken pakkes sammen i en indbygget lomme, hvorved den bliver til en vandtæt taske, som kan monteres på styret.

Jakken kan pakkes sammen til en praktisk styrtaske.

 

Test
Löwenkralle er lavet med gravel-segmentet i baghovedet - alle de ture som bevæger sig væk fra de asfalterede veje. Det er her eventyrerne er og jo større eventyr, man begiver sig ud på, jo større krav er der til at tøj og grej er alsidigt og kan dække flere forhold og funktioner.

Det er netop det, som Löwenkralle er sat i verden for at kunne. Jakken er fremstillet som et fleksibelt yderste lag, som både er en stærk vindblokker og som afviser vand.
Den har masser af tekniske kvaliteter, som gør den velegnet til al slags cykeltræning, men den er faktisk også meget velegnet til pendleren - især fordi den kan pakkes sammen og monteres på styret som en taske (mere om det senere).

 

Teknik og tekstiler
Som altid med Assos så er materialerne nøje udvalgte og der er masser af nyere, tekniske egenskaber i spil.

Fronten er lavet i et todelt materiale, som er adskilt og som består af to nøgletekstiler:

Yderst er der et materiale kaldet ’PAVE rip-stop, som er den hårdføre del, der blokerer for vinden og skyr vandet. Selve stoffet er tyndt, let og med en glat overflade, som er med til at forstærke vandtætheden.

 

Inderst gør Assos brug af ’BREATH’-materialet, som er et blødt, helt fint stof med masser af perforeringer som øger åndbarheden og sørger for at fugten kan slippe ud på strategiske steder.

 

Ryggen er lavet i et ultrastrækbart stof for at forstærke pasformen.

 

Ærmerne er lavet i ’RX EVO Light’, som er et kraftigt materiale med en opbørstet, fleece-inderside, der giver let isolering. Materialet strækker i alle retninger, så man får en pasform som følger armene.

 

Der er masser af stretch i ryggen, som er med til at sikre en god pasform.

 

Pasform
Assos kalder pasformen regularFit. Den er strømlinet, men stadig lavet med fokus på komfort snarere end løbsegenskaber.

 

Læs også
Cavendish overgår legende

 

Betegnelsen er rammende her, for jakken fitter hverken løst eller race-orienteret, men snarere et sted midt imellem. Assos har tænkt fint over tingene, så man får en jakke som er behagelig og alsidig i sin pasform.

 

Fronten er lidt løsere og den føles langt hen ad vejen som en almindelig jakke, med forsidens todelte stof. Til gengæld er der ret meget elasticitet i ryggen, som er med til at trække jakken sammen og sikre en cykelrelevant pasform.

 

Ærmerne er rummelige, men igen er der rigtig meget stretch i stoffet, så de sidder tæt, samtidig med, at man sagtens kan bruge jakken oven på flere lag tøj, uden at ærmerne bliver for stramme, som det ofte kan ske med cykeltøj. Det er også relevant, hvis man ønsker at bruge jakken til pendling eller blot som en casual cykeljakke, når man skal ud på sin hverdagscykel i skidt vejr.

 

Löwenkralle er minmalistisk og alsidig.

 

Alsidige egenskaber

Löwenkralle er lavet som et skjold, man kan hive frem, når elementerne raser og det holder til fulde stik i test.

 

Jeg synes først og fremmest, at jakken har en tilpas tykkelsen og kraftighed til, at den rent faktisk kan bruges i de kolde måneder på vores breddegrader, som det ekstra lag, der betyde forskellen. Det er på ingen måde en decideret vinterjakke, men den fungerer rigtig godt i samspil med andet tøj i lag-på-lag-tankegangen.

Fronten er egentligt lavet af to tynde materialer, men tilsammen yder de fin beskyttelse og giver en lidt mere let fornemmelse, da de ikke sidder sammen, men kan arbejde hen over hinanden.

 

Ryggen og ærmerne har en lun og lækker flecce-inderside, som både giver varme og en god fornemmelse.

 

Derfor egner jakken sig netop godt til de eventyr, som Assos har lavet den til. Den er top-alsidig og dækker en lang række behov - fra småkølige dage i ydersæsonen, hvor man måske har den på fra start til slut, til den redning man hiver frem, når bygerne brager eller aftenen falder på.

 

Kan pakkes sammen til en taske
Den måske mest markante feature i jakken ligger hverken i vind- eller vandtætheden, men i det faktum, at jakken kan foldes sammen og pakkes ned i en indbygget lomme, som så kan bruges som en styrtaske.

Jep, du læste rigtigt: Jakken har en indbygget lomme, som den kan rulles ind i og som dernæst kan monteres på styret som en af de styrtasker, som er blevet så populære i især gravel-segmentet.

 

Læs også
Pogacar destruerede rivalerne: Så hurtigt kørte han på målstigningen

 

De to lommer som kan trylle jakken om til en styrtaske.

 

Det foregår på den måde, at på jakkens inderside i lænden, der sidder en lomme, som man pakke jakken sammen i. Man kan vælge at bruge lidt tid og folde jakken pænt sammen, eller man kan også vælge den hurtige facon og ’krølle’ jakken ned i. Når jakken er nede i lommen, så kommer der to stropper til syne bagpå og de kan bruges til at montere ’tasken’ på styret.

 

Det er let nok at få jakken rullet sammen som taske, men det kræver lidt øvelse at få den fordelt jævnt i lommen, så den fremstår som en harmonisk og balanceret taske efterfølgende.
Kvaliteten på stropperne til styrmonteringen er helt i top og det samme er de kraftige spænder, som er forsynet med et stykke stof, som lægger sig imellem styr og spænderne, så man ikke ridser unødigt. Generelt er niveauet og fornemmelsen for detaljerne i top!

 

Sådan pakkes jakken sammen til en styrtaske.

 

Jeg synes, at tanken er forfriskende og så fungerer den som tiltænkt i praksis. Jakken er nem at montere som taske på styret. Jakken her ville være ret kraftig at have i en baglomme, så man får mulighed for at have en solid jakke med på denne måde, uden at man skal halvvejs ødelægge pasformen på sin jersey for at få plads til den. Det er et plus i min bog og en fed udvikling for især de eventyrorienterede ryttere.

 

Materialet på den lomme, som udgør tasken, er robust og kan holde til vand, uden at jakken indeni bliver gennemblødt.

 

Er man afsted i bjergene udenfor sommermånederne er det også en glimrende måde at få en kraftig jakke med til uforudseeligt vejr og kolde nedkørsler.

 

Det kræver lidt øvelse at pakke jakken ned, så tasken fremstår balanceret og harmonisk. Den er let at montere på styret.


Konklusion
Først og fremmest er kvaliteten helt i top hele vejen rundt, som er Assos’ varemærke.
Dernæst er Löwenkralle en alsidig og gennemtænkt jakke, som egner sig rigtig godt til gravel- og adventure-kørsel især med sin lidt mere behagelige pasform. Man kan sagtens gå rundt i den og sidde i den og spise sin mad, hvis man er ude på de lange ture.

 

Og så er det en fed og rigtig vellykket feature, at jakke kan laves om til en styrtaske. Selve udførslen sidder i skabet og detaljerne er lækre og gennemførte. Igen en feature, som for alvor bør få eventyrcykelrytterne til at slikke sig om munden.


Stillet til rådighed af: Assos

Feltet.dk's vurdering
DEL
INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 12/05

Tour du Finistère(1.1) 11/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 12/05

Tour of Hellas(2.1) 15/05-19/05

Orlen Nations GP(2.NCUP) 15/05-19/05

Vuelta a Burgos Feminas(2.WWT) 16/05-19/05

Veenendaal-Veenendaal(1.1) 18/05

Antwerp Port Epic / Sels ...(1.1) 19/05

Ronde van Limburg(1.1) 20/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?