Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Test: CarbonPro Sports plejeprodukter til cyklen
17. januar 2014 10:00 af Peter Langhorn Pedersen

Man kan kun glæde sig over at bruge på de nye CarbonPro Sports produkter på sin dyre carboncykel. Alle produkter har godt at byde på, mens nogle produkter ganske enkelt skiller sig ud, til den absolut gode side.

 

Stillet til rådighed af:

HF Cykler

 

Produkter til test:

- CarbonPro Cleaner: Vask/rens til stel og komponenter (448 ml)

- CarbonPro Heavy Duty Cleaner: Vask/rens til det svære skidt (448 ml)

- CarbonPro Ultra Shine & Protectant: Polerer og beskytter carbon mod UV-stråler (240 ml)

- CarbonPro Dri-Shine: Vasker og polerer uden vand (240 ml)

 

Priser:

- CarbonPro Cleaner: Kr. 99,00

- CarbonPro Heavy Duty Cleaner: Kr. 119,00 

- CarbonPro Ultra Shine & Protectant: Kr. 119,00

- CarbonPro Dri-Shine: Kr. 119,00


Indledning:

Der er en ny spiller ved bordet! Han satser mest på den sorte kulør, med andre ord carbon. Som det fremgår af billedet, har han en fuld hånd, og der er ingen, der kender hans kort - endnu ...


Spøg til side: CarbonPro Sports er et spritnyt firma, grundlagt i USA, og produkterne er også lavet i USA. Grundlæggeren af firmaet, Patricia Yanes, der var træt af, at hendes egen og hendes mand, Jorges, dyre carbonrammer efter hyppig vask falmede i farven og blev skadet af de ”almindelige” rengøringsprodukter. Patricia, der har en fortid i kosmetikbranchen valgte derfor at skabe CarbonPro Sports (hvor Jorge i dag står for den daglige drift), efter 3-i-1 princippet: at rengøre, beskytte og forlænge livet for de dyre carboncykler.

Der blev samarbejdet med kemikere og cykelmekanikere for at udvikle en produktserie, som virker, og som samtidig beskytter cyklen mod skadelige UV-stråler, korrosion fra salt og vand, afblegning af farverne samt ridser. Og målet er det ydmyge at blive den bedste på markedet indenfor plejeprodukter til cykler. Kort og godt! Ydermere er det værd at bemærke, at samtlige produkter fra CarbonPro Sports er 100% biologisk nedbrydelige.


Men om de allerede ryger direkte ind på førstepladsen vil vi her prøve at finde ud af med test af, i første omgang, fem forskellige produkter. Siden følger vi op med flere test af CarbonPro Sports omfattende produktserie.
 

Første indtryk:

Det er måske lidt akavet at give et førstehåndsindtryk af nogle sprayflasker, men ikke desto mindre giver det en lille smule mening hér. For det første giver samtlige flasker indtryk af en ret god kvalitet. Der er ingen sprayflasker, der bliver drevet af miljøskadelige stoffer; alle er med manuelle pumper (det vil vi vende tilbage til!). Og for det andet er den sædvanlige drejetud (på de tre 240 ml flasker - Ultra Shine & Protectant, Dri-Shine og Chain Cleaner), hvor der enten står: ”on” eller ”off” udskiftet med en smart lille sikkerhedsanordning, en slags stift, man skubber ind gennem halsen på flasken/sprayhovedet, hvorved man enten blokerer pumpen eller åbner den. Så allerede hér er der noget nyt.

 

Test

Med en lille håndfuld produkter til test, er der ikke andet at gøre end at kaste sig ud i det, og starte fra en ende af. Vi har altså at gøre med plejeprodukter specialfremstillede til carboncykler, men som selvfølgelig også kan bruges til alu-ditto. Disse test kan læses nedenfor.

Samlet konklusion

Trods de manglende brugsvejledninger (som grossisten oplyser vil blive påtrykt snarest muligt) er det produkter, man kun vil glæde sig over at bruge på den dyre carboncykel derhjemme. Både sæberne og polérmidlet har meget godt at byde på. Under testen var der dog nogle produkter, der skilte sig ud fra de andre, til den gode side: Dri-Shine - ”tørvasken” - er tæt på genial til alle de situationer, hvor man har langt til den nærmeste vandhane, og Ultra Shine & Protectant bør også fremhæves for at kunne få carbonrammen til at fremstå som ny igen.


Det bed vi særligt mærke i:

+ Funktion, gode størrelser på flaskerne, god udformning (meget milde i omgang), nytænkning

- Manglende brugsanvisninger, Cleaner-sæben fjerner ikke det grovere snavs

CarbonPro Cleaner

Feltet.dk's samlede vurdering:

Og for at begynde i den ”milde” ende, er der CarbonPro Cleaner, slet og ret. En sæbe, der, med 3-i-1-beskyttelse - anti-korrosion, lakbeskyttelse og UV-beskyttelse - er den ideelle sæbe til carbonrammen. Og samtidig er den biologisk nedbrydelig.

 

Som det fremgår af brugsanvisningen skal sæben sprøjtes på en ”tør” cykel; derefter skal den sidde i max. et minut og derefter blot skylles af med vand, og til slut tørres af. Og hvis skidtet er mere genstridigt skal man anvende den næste i serien - Heavy Duty Cleaner. (På flasken står den kun ”CarbonPro Cleaner”, men vi antager, det nævnte må være meningen.)
 

Og ved test blev det også hurtigt klart, at det er ikke den grove vask, man får ud af Cleaner'en. Den er nærmest beregnet til den let støvede, brugte racer, der trænger til en opfriskning; det grovere snavs gør den ikke meget ved. (Hvorfor der også findes en Heavy Duty Cleaner.)

Men det være sagt, så er det faktisk en ret god sæbe, og man kan mærke, at den ”gør noget” ved lakken. Resultatet bagefter, når cyklen bliver tørret grundigt af med en meget ren klud, er utroligt positivt.

Heavy Duty Cleaner

Feltet.dk's samlede vurdering:

Og til det grovere snavs (og hvis man på forhånd ved, at man kun får vasket cyklen, når den virkelig trænger til det) er der Heavy Duty Cleaner. Hvor Cleaner'en kommer til kort tager, Heavy Duty'en over; den tager selv det gamle bremsestøv væk fra under forgaflen, det gamle olie på kædestaget, og hvad der ellers måtte være af gode ting på cyklen. Den kommer helt i bund med vasken og hvis ikke kan man lige hjælpe lidt på vej med en blød børste til det værste.

 

Både Cleaner og Heavy Duty Cleaner har - ret overraskende for denne tester - en dejlig, mild duft, næsten som vinduesrens, blot uden den krasse spritlugt.
 

Der er dog én, stor fejl ved selve flasken med Heavy Duty Cleaner: der er ingen brugsanvisning på den. Og hvis ikke jeg havde haft den anden Cleaner-flaske, hvor der er en brugsanvisning på, ville jeg nok være lidt i tvivl om, hvad den rette fremgangsmåde er. Hvis man bruger den som en almindelig sæbe og bare kommer den på svampen eller børsten, sker der sandsynligvis ikke det store ved det. Men man bliver da lidt forsigtig, når der på den anden flaske står, at sæben højst må blive siddende i ét minut. Hvad sker der, hvis den sidder i længere tid?

(Her oplyser den danske grossist, at idet produktet ikke indeholder skadelige kemikalier, sker der ingen skade ved at lade det sidde i længere end det angivne minut.)

 

 

Dri-Shine

Feltet.dk's samlede vurdering:

Den tredje sæbe eller rensemiddel fra CarbonPro Sports er noget af nyhed, i hvert fald for denne tester. Det er en såkaldt Dri-Shine, en slags sæbe eller tørvask, der, helt uden brug af vand, gør cyklen flot igen. Som udgangspunkt bør man aldrig begynde at gnide på en beskidt carbonramme eller aluminiumsramme, for den sags skyld, så det var med en vis forsigtighed, at produktet blev testet.


I brugsvejledningen er der ikke angivet, hvor lang tid produktet evt. skal ”virke” på cyklen; der står blot, at det skal sprøjtes på og tørres af. Og selv på en ret så beskidt cykel lykkedes det faktisk at gøre den lige så flot, som efter en grundig vask med vand og sæbe. Imponerende! (Og som mekaniker på et af vores hjemlige continentalhold er det som sendt fra himlen; man står aldrig og skal finde vand og slanger og sæbe ind og skylle osv. Det hele klares i én arbejdsgang.)

Det kræver dog en god indsats med kluden og de svære steder, hvor vand og børste lettere kan komme til, kan være lidt vanskeligere at komme til med kluden og fingrene. Med lidt knofedt (følger ikke med!) og tålmodighed kan man til sidst stå med den reneste cykel - uden brug af vand på noget tidspunkt. Imponerende!


Afslutningsvis skal det bemærkes, at det fra den danske grossist oplyses, at produktet skiftet navn til det mere sigende Dri Wash.

Ultra Shine & Protectant

Feltet.dk's samlede vurdering:

Som rosinen i pølseenden - i denne omgang - finder vi et yderst effektivt polérmiddel til carbonrammen: Ultra Shine & Protectant. Igen er der ingen udførlig brugsvejledning på flasken, og hvor det måske har en mindre betydning i de tilfælde, hvor folk er vant til at polere og rense carbonstel, har det for ”nye” brugere en større betydning. Og det er desværre det eneste, der afholder produktet fra at score den højeste karakter i test.

 

Produktet blev testet på en løs carbonramme, der først var blevet vasket med Heavy Duty Cleaner, og således var helt ren fra starten (det fremgår ikke af den manglende brugsvejledning, om cyklen må være let beskidt...). Og belært af sæben lod undertegnede heller ikke produktet sidde på rammen i mere end ét minut. Der blev brugt en fuldstændig ren og tør klud.

Og resultatet udeblev ikke: sjældent har jeg set og mærket så ren en carbonramme. Lakken står næsten bedre end fra ny, med en fuldstændig gennemsigtig og klar glans.
 

Og apropos glans, og dermed en af de vigtigste udeladelser fra producentens side: det fremgår ikke noget sted, hverken på flaskerne eller på hjemmesiden, om produkterne er til den klare lak med glans eller til den matte udgave, med eller uden lak. For at udfinde dette blev produktet (Ultra Shine & Protectant) afprøvet på en matlakeret carbonramme. Og det er ikke beregnet til matte lakeringer, kunne det konstateres.

I bagklogskabens lys vil nogle måske sige, at det fremgår af navnet på produktet; og ja, denne tester er ikke i tvivl om, at det er beregnet på lak med glans, og ikke den matte. Men når det ikke fremgår med 100% sikkerhed af produktet, om det er beregnet på det ene eller det andet, er det vores opgave at agere djævelens advokat og med vilje plumpe i hullerne.


Hermed burde det være videregivet til producenten: Det skal - gerne med store bogstaver - fremgå af produktet, i dette tilfælde: polérmidler til carbonrammer (henholdsvis alu-), om det er til klar lak/glans eller til matte udgaver.

 

 

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger