Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Test: Trådanalyse – del 1

Test: Trådanalyse – del 1

15. maj 2012 09:00Foto: Mensh Maschine

Feltet.dk har hos Mensch Maschine fået udført en trådanalyse – en fysisk test der viser, om man er i besiddelse af det runde tråd og giver anvisninger til at optimere det. Denne første del af vores test af ’Det runde tråd’ fortæller om trådnalaysen, og om hvordan ens tråd også afslører, hvad slags cyeklrytter man er.


Stillet til rådighed af:
Mensch Maschine


Særlige features ved produktet:

- Analyse af aktuel trådteknik
- Konkrete anvisninger til forbedret trådteknik
- Kan ifølge Mensch Maschine:
- Forbedre arbejdstærskel op til 5 % flere watt
- Forbedre udholdenhed
- Mindske ophobning af mælkesyre
- Vurdering af position på cyklen og forbedringsforslag

 

Vejl. pris: Kr. 950

 

Introduktion:

I cykelkredse debatteres der konstant om nye tiltag, features og gadgets. Et af de altid hotte emner er det såkaldte runde tråd. For et par år siden blev det meget populært at køre med ovale klinger, som Feltet.dk tidligere har testet. Men er det måden at forbedre sit tråd?

Trænings- og coachvirksomheden Mensch Maschine mener, at det kan hjælpes på vej på en anden måde – ved fokus på forskellige trådøvelser – og har specialiseret sig i netop dette (udover også at tilbyde en række andre ydelser som fysiske test, mental coaching og træningsplanlægning). Men hvorfor er det i det hele taget så populært et emne at snakke om ens tråd? Det er det, da man ved ens personlige optimale kadence ophober mindre mælkesyre i benene, hvilket gør, at man kan holde længere og få presset flere watt ud i pedalerne.

Hvis man vil mærke den helt tydelige forskel på dette, så er det bare at tage to ture op ad en god bakke. Første tur forceres i det tungeste gear, hvor man automatisk vil sidde og hugge i det. Anden tur pedalerer man let, som Lance Armstrong smukt kunne det, op ad bakken, og man vil tydeligt kunne forstå, hvorfor det er vigtigt at kende sin optimale kadence.

Ved hjælp af en meget avanceret hjemmetræner, kan stifter og ejer hos Mensch Maschine, Bo Kamstrup, bl.a. måle, hvor effektivt trådet er, hvor momentet ligger, om kraften er lige fordelt mellem venstre og højre ben og måle på pulsen i forhold til kadencen. Målgruppen for denne type test er rytterere, der har et vist niveau på cyklen, og som bruger det til mere end bare to ture om ugen for hyggens skyld. De teknikker, som gives hos Mensch Maschine til forbedring af trådet, kræver, at man for det første har en nogenlunde teknik på cyklen, og for det andet gider bruge tiden på øvelserne. Vi snakker altså om ryttere med fokus på at forbedre deres resultater.

Feltet.dk har hos Mensch Maschine fået udført en trådtest - en test der altså viser, om man er i besiddelse af eller skal arbejde hen imod det runde tråd. For at dække dette emne ordentligt har vi dog valgt at dele artiklen op i to dele. Vi mener, at en ordentlig test ikke kan retfærdiggøres, medmindre vi efterfølgende vender tilbage til Mensch Maschine for at få undersøgt  resultaterne. Denne artikel indeholder derfor primært oplevelserne ved selve trådanalysen, mens del 2 også vil komme vurdere  prisen for denne test, dels set i forhold til resultaterne, dels kontra en almindelig fysisk test.

 

De første indtryk:

Ved ankomsten til Mensch Maschines lokaler i Farum, hvortil jeg var cyklet i silende regn, blev jeg med det samme tilbudt omklædning, hvor der også til efter testen var mulighed for bad.

Kontoret, som ligger i stueetagen, blev præsenteret, og det viste sig, at Mensch Maschine holder til i idrætsklinikken Nordic Sportscenters lokaler. Testrummet ligger i kælderen i et rum med god plads til loftet. Som Bo Kamstrup selv siger, så er det rart med et lokale, hvor testpersonerne kan få lov at skrige og råbe lige så tosset, de vil. Testlokalet er simpelt indrettet med Mensch Maschines avancerede måler på gulvet og computerudstyr stående på et bord foran. Igennem hele forløbet var der stillet vand og frugt til rådighed.

 

Test:

Inden vi gik i gang, blev det grundigt forklaret, hvad testen ville gå ud på, og hvorfor de forskellige ting ville blive testet. Den ville bestå af lidt opvarmning, derefter ca. 6-8 set af to minutter, hvor man ved at bestemt antal watt går fra en kadence på 80 i det første set og slutter på 110-120 i det sidste.

Her vurderede jeg selv undervejs, hvordan trådet og kadencen føltes, og Bo Kamstrup noterede og sammenlignede med de resultater, computeren viste. Efter dette udførte jeg en submaximal conconi test for at få fastlagt mine powerzoner.

Den sidste del bestod af tre sæt af seks minutter. Bo Kamstrup vælger tre kadencer, hvor han ud fra de tidligere tests kan se, at man præsterer bedst. De første tre minutter køres, som man plejer, og i de sidste tre minutter kommer Bo Kamstrup med forskellige teknikker til at forbedre trådet. Det kan være forskelligt fra rytter til rytter og i forhold til ens udgangspunkt.

Gennem hele testen kan man følge med på monitoren foran én. Den viser, hvis man udfører et perfekt tråd, en hel rund cirkel: Det runde tråd. Min viste dog en mere jordnød-agtig form, hvilket indikerede, at der var plads til forbedringer. Uden at kende mig i forvejen, kunne Bo Kamstrup ud fra mit tråd desuden se, at jeg primært er MTB-rytter, da mit moment lå meget senere end hos de fleste landevejsrytteres. Dette er helt naturligt, da man på MTB hugger mere i pedalerne på sporerne.

I løbet af testen blev det også foreslået, at sadlen skulle sættes ned. Min hofte ’dansede’ angiveligt lidt for meget, og efter lidt justeringer på ca. 6-7mm var min position meget bedre.


Efter at have færdiggjort testene, gennemgik vi de forskellige resultater fra de tre tests. Bo Kamstrup gav mig nogle råd til, hvordan jeg fortsat skulle træne med forskellige øvelser for at forbedre mit tråd. Efter testen fik jeg endog tilsendt en rapport, hvori testresultaterne samt de forskellige råd til forbedring er angivet.

 

Her er trådanalysen for så vidt slut, og den svære del ligger forude. For nu står den så på den vanlige, daglige træning, hvori de forskellige øvelser er indlagt og fokus på et rundere tråd er til stede.

Feltet.dk har dog lavet en aftale med Mensch Maschine om at kunne vende tilbage til om nogle uger for at se og måle resultaterne af træningen på vejen, så vi herved også kan få konkluderet ordentligt på hele testen.

Konklusion (foreløbig):
Efter at have udført trådtesten hos Mensch Maschine kan det indtil videre konkluderes, at det perfekte runde tråd ikke kommer efter to træningsuger, men derimod efter en sandsynligvis længere tidsperiode med et vedvarende fokus på de foreslåede øvelser. Justeringen af sadlen kan mærkes positivt i dette tilfælde, hvilket bør give et bedre udgangspunkt for at optimere trådet. Når man ikke er vant til specifikke trådøvelser, vil man måske kunne mærke spændinger i f.eks. skinnebenet eller knæet, som man skal være opmærksom på. Dette kan være ren tilvænning, men også et udtryk for, at kroppen ikke vil arbejde på denne måde.

 

Ved siden af selve trådtesten, som er kerneproduktet, får man samtidig fastlagt ens powerzoner og kører en næsten fuld fysisk test, hvorved man også får nogle redskaber med hjem at arbejde med, udover de almindelige kendte AT, max og mange andre intervaller. Det i sig selv gør trådtesten til et rigtig fornuftigt tilbud til prisen.
 

Dog er det nødvendigt at slutte den første del af vores test af med at gentage, at vi føler et behov for endnu en omgang hos Mensch Maschine for at kunne konkludere på, hvor hurtigt man nu også kan måle en reel  forbedring i trådet. Derfor vil der komme en opfølgende artikel om vores oplevelse og resultater af en trådtest hos Mensch Maschine.

 

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 31/05-07/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 05/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 06/06

Course de la Paix Grand P...(2.NCUP) 04/06-07/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 05/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 06/06

Tour de Suisse(2.UWT) 07/06-14/06

Elfstedenronde(1.1) 07/06

OVO Energy Women's Tour(2.WWT) 08/06-13/06

Mont Ventoux Dénivelé C...(1.1) 08/06

Tour de Korea(2.1) 10/06-14/06

La Route d'Occitanie(2.1) 11/06-14/06

Saarland Trofeo(2.NCUP) 11/06-14/06

Cycling Tour of Bihor - B...(2.1) 12/06-14/06

Rund um Köln(1.1) 14/06

Adriatica Ionica Race(2.1) 14/06-19/06

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SKAL DU HAVE WATTMÅLER PÅ CYKLEN?