Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Handsker

Test: Handsker

07. november 2009 11:54Foto: A.S.O.
Artiklen fortsætter efter videoen.

Indledning til stortesten af handsker. Først skal det siges, at jeg har valgt at dele denne test op i to kategorier:
1. Forår/efterår
2. Vinter

Dette er for, at handskerne er sat op imod ”deres egen slags”, men også for at de er testet i den rette kontekst.

Igen har det været et ret stærkt felt og igen har det været svært at finde ud af – præcist hvad – der skulle skille handskerne, så en nogenlunde rimelig pointgivning kunne finde sted. Man kan altid diskutere en sådan, men jeg har forsøgt at komme rundt om de detaljer jeg synes er vigtige.
Igen er alle produkterne gode hver for sig og ingen er direkte dårlige – men i denne test er der altså nogen der skiller sig ret tydeligt ud fra de andre – på den gode måde.

God fornøjelse med læsningen.


FORÅRS OG EFTERÅRSHANDSKER

1. GripGrab Hurricane

Venligst stillet til rådighed af:
GripGrab ApS
www.gripgrab.dk  

Hvad siger producenten?
Let og tætsiddende handske, der er vindtæt og vandafvisende. Komfortzone +10 til 0 grader

Størrelser:
S-XXL

Vejl. Udsalgspris:
249.-

Hvad siger testeren?
Hurricane er en virkeligt god handske, der sidder dejligt tæt til hånden. Den tillader god bevægelse til gearskift, og betjening af bremsen. ”Doctor Gel” indlægget sidder helt perfekt placeret, og har på alle ture forhindret mine hænder i at sove.

Den del af handsken der går op om armen, sidder tæt og sikrer at vinden ikke kommer den vej ind. Med en god jakke vil jeg altså mene, at man er rigtigt godt sikret imod blæst op af armene. Handsken er, i mine øjne, perfekt til denne årstid (efterår). Det er fordi den er polstret så man er lige tilpas når man arbejder, og småfryser hvis man slet intet laver. Min cykelmakker har også et par af disse handsker, og er ligeledes meget glad for dem.

Der er altså ikke rigtigt noget dårligt at sige om denne her – et rigtigt godt valg!

En meget sikker vinder i denne kategori


2. XTREME X-SCREEN vinterhandske

Venligst stillet til rådighed af:
www.konggaard.dk  

Hvad siger producenten?
Ikke foret cykelhandske med Thinsulate beskyttelse mod vind og vejr. Pege- og langfingeren er forsynet med knæk led og silikone for gearskifte kompatibilitet

Størrelser:
S - XXL

Vejl. Udsalgspris:
349.-

Hvad siger testeren?
En tyndere handske til forår/efterår.

Lækker handske med en masse fine detaljer:
- Pege-, lang- og tommelfinger er forsynet med silikone (udført i et lille ”X” – meget sjov detalje) så man hele tiden har godt styr på gear og bremsegreb.

- Dejligt stort ”tørre-næse-parti” der går fra tommelfingeren, og hele vejen ned til det stykke der går over ærmet.

- Små knæk over pege- og langfinger. Om det er placeboeffekten der gør det, kan jeg ikke sige, men jeg synes de giver en rigtigt god bevægelighed. Denne kan man godt føle mangler lidt, i en større handske.

Jeg synes, at denne handske mangler indlæg i håndfladen. Der er ikke indlæg i, så jeg fik ret hurtigt ”kærligheden at føle” i mine hænder (mine hænder begynder ret hurtigt at sove, hvis jeg kører uden handsker) så det var et irritationsmoment på de længere ture. Handsken er dog også brugt til pendling til/fra arbejde – en tur der er 6 kilometer hver vej. Til dét brug har de været fantastiske, men til landevejen synes jeg altså ikke de er ”polstrede” nok til min smag.

Kommer ind på andenpladsen i denne kategori – manglen på indlæg gør det meget svært at konkurrere imod den bedste i testen.


VINTERHANDSKER

1. GripGrab Polaris

Venligst stillet til rådighed af:
GripGrab ApS
www.gripgrab.dk  

Hvad siger producenten?
Vind- og vandtæt handske med den nyeste membranteknologi fra Sympatex, der gør handsken temmelig åndbar. Komfortzone: +5 til -5 grader

Størrelser:
S-XXL

Vejl. Udsalgspris:
399.-

Hvad siger testeren?
Mit første indtryk af denne handske var: ”Hold da kæft, den virker lidt voldsom…”

Handsken ser ret stor ud, og jeg frygtede lidt, at det ville gå ud over betjeningen af cyklen (gear/bremser).

Jeg må dog sige, at mine bange anelser blev gjort til skamme, da jeg fik prøvet handsken af: Igen lægger man meget hurtigt mærke til indlægget i handsken, der er helt perfekt placeret, og bare yder en virkeligt god absorbering for hånden. Dernæst opdagede jeg, at jeg havde en (relativt) god bevægelsesfrihed i handsken, der på trods af sin størrelse giver en rigtigt god fornemmelse i fingrene, og på ingen måde gør det svært at skifte gear eller bremse. Nej, det er ikke som med bare fingre, men det er en meget lav pris man betaler, for i stedet at kunne holde varmen i fingrene.

Materialet på fingrene og i håndfladen giver et godt greb om styret. ”Snot-tørreren” er maksimeret i størrelse, når nu handsken jo skal bruges på de dage, hvor næsen løber lidt ekstra.

Handsken er både testet om eftermiddagen i uge 42-43 men også om morgenen, hvor graderne i den periode har sneget sig ret langt ned, og jeg har ikke frosset om fingrene en eneste gang. Handskerne er åndbare i en sådan grad, at man ikke sveder i dem, men har relativt tørre hænder efter endt cykeltur.

En sikker vinder


2. Castelli Pioggia glove

Venligst stillet til rådighed af:
www.bikebuster.dk  

Hvad siger producenten?
- Meget varme og regntætte vinterhandsker i Torrent textil
- Reflekszoner
- Ekstra lange
- No-slip håndflader

Størrelser:
S-2XL

Vejl. Udsalgspris:
499.- på tilbud til 349.- lige nu

Hvad siger testeren?
En lækker og meget flot udført handske, der er rigeligt forsynet med skridsikkert materiale i det meste af hånden. Jeg kunne måske godt have ønsket mig, at dette også var monteret på tommelfingeren der godt kan glide en smule, ved skift på for eksempel MTB.

Handsken har en rigtigt god længde, og hele stykket der går op om armen, kan åbnes ved hjælp af velcro, så de er meget nemme at få til at sidde ordentligt ud over en jakke. Det ser jeg som en meget positiv detalje, da jeg tit kan blive voldsomt irriteret over, at skulle stå og få det stykke til at sidde nogenlunde ordentligt. Dette gør sig specielt gældende, når man har fået handsken på den ene hånd, og skal til at udføre dette studie i finmotorik med handsker på…

Jeg har holdt varmen godt i disse handsker, uden at blive klam om fingrene. Hænderne kan ånde i handsken, og man kan sagtens holde ud at have den på i længere tid.

Handsken er rigeligt forsynet med reflekser, der i den grad lyser op, når man er ude i de mørke timer. Dette er en ting jeg sætter stor pris på, da jeg synes det kan være lidt ”festligt” at cykle når mørket falder på.
Alt i alt en god handske der er let og komfortabel at have på. Et godt bud på en handske der kan bruges hele vinteren.

Handsken har et lille minus – jeg mangler altså et blødt materiale at tørre næse i på dem. Det har de ikke, og det synes jeg faktisk er en relativt stor mangel på en vinterhandske der jo altså bruges når næsen løber mere end den plejer.

Importøren har klargjort for mig, at ”Pioggia” betyder regnvejr på italiensk, hvilket gør det til en regnvejrshandske. Det kunne være en grund til, at der ikke er noget blødt materiale at tørre næse i. Det er bestemt en mulighed, men det ændrer ikke rigtigt på det faktum at det mangler på handsken. Min næse løber når jeg cykler – i regn eller sol ƒº

Toer i denne test – tæt på vinderen, men mangler noget indlæg for at kunne hamle op med den bedste i testen.


3. XTREME X-Block vinterhandske

Venligst stillet til rådighed af: 
www.konggaard.dk  

Hvad siger producenten?
Vinterhandske med vinterforing og Thinsulate beskyttelse, lavet med en grebssikker silikone-belagt håndflade og med snotty tot tommelfinger til næsen

Størrelser:
S - XXL

Vejl. Udsalgspris:
349.-

Hvad siger testeren?
En dejligt varm vinterhandske der nok skal holde dig varm på de allerkoldeste dage. Denne har også nogle detaljer jeg gerne vil fremhæve:

- Hele håndfladen er forsynet med et materiale der sikrer at hænderne ikke glider

- Ydermere, er der placeret ekstra silikone ved håndroden og under fingrene. Disse to ting sikrer et virkeligt godt, og sikkert, greb om styret

- Næsten hele oversiden af hånden er forsynet med det materiale, der også er på tommelfingeren. Det gør at man virkeligt kan få tørret sin næse i de kolde måneder.

- God velcrolukning på det stykke der skal ned over jakken. Giver gode muligheder for at tage handsken på, og få den til at sidde ordentligt. Åbningen kunne måske godt være lidt større, hvis man skal finde noget at sætte fingre på.

Jeg kunne godt savne lidt mere refleks på denne handske, end det er tilfældet.

Foret sidder lidt for løst til min smag. Jeg synes at det kører lidt rundt inde i handsken, når man tager den af og på. Dette bevirker at man skal ”mosle” lidt med hænderne, for at handskerne sidder helt godt.
Igen er der ikke nok indlæg i handsken til, at mine hænder ikke begyndte at sove og gøre ondt

Alt i alt er det dog en fin handske som du bestemt ikke kommer til at fryse om fingrene i.

Kommer ind som treer. Den mangler en del i forhold til de to bedste, men er overordnet bedre i test end den sidste.


4. XTREME X-WARM vinterhandske

Venligst stillet til rådighed af:
www.konggaard.dk  

Hvad siger producenten?
Foret Thinsulate handske til de kolde dage, med håndledsstykke i strik der kan rulles op eller ned. Håndfladen er polstret med Gel Foam på Amara bund

Størrelser:
S - XXL

Vejl. Udsalgspris:
349.-

Hvad siger testeren?
Denne handske er allermest velegnet til brug på de kolde forårs- og efterårsdage. Den vil blive for kold til de allerkoldeste dage, men er et udmærket bud på en handske der kan bruges det meste af den tid de fleste motionister cykler i Danmark. Hvis du ynder at køre i sne, vil jeg altså anbefale dig en lidt varmere handske.

Strikstykket på handsken fik jeg ret hurtigt et had/kærlighedsforhold til. Det drillede mig når jeg skulle have handsken på, men i det øjeblik den sad ordentligt, var det en dejlig ting der enten kunne varme godt op af armen, eller rulles ned i handsken og give god varme om håndleddet. Men som sagt, så kan det godt drille lidt når man skal tage handsken på.
Materialet i håndfladen giver et rigtigt godt og sikkert greb om styret, og man har en god føling med gear og bremser.

Også i denne handske savner jeg noget (mere) indlæg i håndfladen. Der er noget, men i forhold til vinderen absorberer det ikke nok for mig.

Når vi er ude i vinterhandsker, så synes jeg også at disse her mangler lidt reflekser. Dette kan vi alle sammen have en mening om, men jeg kan ikke få for meget refleks med på mine cykelture, i de lidt mørkere timer.
Alt i alt synes jeg dog, at det er en rigtigt god handske der sagtens kan bruges af de fleste hele vintersæsonen.

Kommer sidst i denne test. Ikke en decideret dårlig handske, men mangler en del i forhold til de andre i klassen.

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat
DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?