Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: S-PHYRE solbriller og linser fra Shimano

Test: S-PHYRE solbriller og linser fra Shimano

09. juli 2021 21:00

Ridescape er navnet på den nyeste linse-kollektion fra Shimano. Kollektionen består af fem linser, som er udviklet til hvert sit cykelmiljø. Den nye S-PHYRE R solbrille kommer med to linser fra kollektionen - Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen. Linserne giver dine øjne optimale forudsætninger for et klart og skarpt udsyn, hvorved dine øjne holdes friske på selv de helt lange cykelture.

Annonce

Fakta:

Producent: Shimano
Produkt: S-PHYRE R Silver + Ridescape RD- og CL- linser
Størrelse: One size

Vægt: 23,7 gram

Vejledende udsalgspris: 1249,- kroner

 

 

Ridescape er navnet på fem nye linser fra Shimano - alle med den nyeste linse-teknologi fra det japanske mærke. Ridescape-linserne kommer med hver deres unikke features, hvilket gør dem egnet til hver deres type af lysforhold.

 

Ved at tillade forskellige mængder lys gennem linsen er de tilpasset til enten blå himmel og meget sol, overskyet og mørke forhold, eller mere varierende lysforhold. Så uanset om du er til landevejscykling, mountainbiking eller gravel kan du finde en linse, som passer til netop dit formål. Serien består af følgende fem linser:

 

 - ES (Extra Sunny) er en linse til de ekstra solrige dage og har en lystransmission på 13%

 - RD (All-round Road) er en allround-linse til landevej og har en lystransmission på 21%

 - GR (Gravel / Multi-surfaces) er en gravel-optimeret linse og med en lystransmission på 21%

 - OF (Off-road / Trail) er en linse optimal til mountainbike og har en lystransmission på 35%

 - CL (Cloudy / Low Light) er til de overskyede dage eller kørsel i mørke og med en lystransmission på 82%

 

Feltet.dk har haft et par Shimano S-PHYRE R (mirror silver) landevejssolbriller, med tilhørende Ridescape RD-linse og Ridescape CL-linse til test.

 

Design og komfort

Den nye S-PHYRE R landevejssolbrille er, til forskel fra tidligere udgaver af modellen, blevet rammeløs - det betyder også, at linsen nu er lavet i ét stykke.

 

Det er med til at give et uforstyrret udsyn, som ikke er afgrænset af en brilleramme. Hverken næseklemme eller stængernes tilhæftninger i siderne er forstyrrende elementer for dit udsyn.

 

Brilleglasset er bredt og dækker fint af for sol fra oven og i siderne. Den brede linse giver ligeledes god afskærmning for vind, dog uden at det på de varme sommerdage bliver for indelukket.

 

Med en vægt på blot 23,7 gram er brillen let og sidder komfortabelt på hovedet. Som tester har jeg oplevet, at S-PHYRE R sidder tilpas stramt til hovedet, men uden at klemme. Næseklemmen kan tilpasses rigtig godt, og der medfølger en ekstra næseklemme til mere brede næserygge. Det er derfor en behagelig solbrille at køre med - selv efter flere timers kørsel.

 

 

S-PHYRE R-stellet kan købes i tre udgaver - black, mirror silver og red iridescent.


RD-glasset kommer i en flot rød-farve, som ser godt ud, mens Cl-linsen er mere diskret med sin gennemsigtighed. Det er følger en instruktion med til, hvordan der skiftes mellem de to linser.

 

Der skal bruges relativt mange kræfter til at trække brillestængerne af linsen, men når man er lykkedes med det første gang, er det betydelig nemmere fremadrettet. Selv efter flere skift mellem linserne, sidder brillestængerne fortsat godt fast efter montering. 

 

Teknologier indbygget i brillen

Ridescape-linserne lavet i polyamid (PA-linse/nylon), som ifølge Shimano er 16,4% lettere end linser lavet i polycabonat (PC-linser). S-PHYRE R har en vægt på blot 23,7 gram og er derfor en relativ let cykelbrille.

 

PA-linsen har ligeledes en stor slidstyrke og sammen med Shimanos anti-scratch-teknologi, giver det ifølge Shimano en cykelbrille der er tre gange mere slidstærk end normalt.

 

En cykelbrille med høj slidstyrke er klart at foretrække, da den ofte skal tage kunne klare snavs og skidt - fx når deres køres i et felt, eller når der køres ude på de mindre danske landeveje, hvor biler og traktorer ofte kan støve.

 

En PA-linse har ligeledes evnen til at give et mere klart visuelt billede - og som tester er jeg enig heri og er meget begejstret for Ridescape-linsernes evne til at give et skarpt billede af omgivelserne.

 

Ifølge Shimano har deres polyamid-linse et lavt ”refractive index” hvilket betyder at Ridescape-linsen bryder med lyset på en måde, hvorpå lysbølger samles - det har den virkning at omgivelserne fremstår mere klare.

 

Yderligere er linsenes ”abbe-værdi” høj - et udtryk for at linsernes evne til at stille skarpt mellem mørke og lyse overgange i omgivelserne er rigtig god.

 

Ridescape-linserne kommer med en række indbyggede teknologier. De har UV-beskyttelsesfaktor på 400, og kommer med en super hydrofobisk belægning på både linsens yder- og inderside, hvilket betyder, at hverken vand eller snavs sætter sig fast.

 

Endvidere kommer indersiden med en belægning, som gør, at den ikke reflekterer sollys. Kører du om aftenen og med CL-linsen bliver lys fra bagfrakommende biler ikke reflekteret ind i dine øjne.

 

 

 

Funktionalitet og god alsidighed

S-PHYRE R med Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen lever op til forventningerne om en ”high end” cykelbrille. S-PHYRE R med kombinationen af de to linser er perfekt til de danske forhold.

 

I solrigt vejr er Ridescape RD eminent til fremme kontraster, og derved tydeliggøre ændringer i og på vejen. Forhindringer som ujævnheder, vandpytter, huller og grus bliver tydeligt, og brillen giver rytteren alle forudsætninger for at undgå disse.

 

Ridescape RD-linsen er en god allround linse til den danske sommer og det danske terræn, der ofte byder på variation. Linsen fungerer nemlig også upåklageligt, når der kommer skyer på himlen, eller når det åbne og lyse landskab erstattes af skov.

 

Til de mørkere dage med mange skyer på himlen eller eftermiddagsturene, når mørket har lagt sig, er Ridescape CL den foretrukne linse. Det er tydeligt, at linsen lader mere lys trænge igennem og giver et mere varmt visuelt billede af omgivelserne.

 

Ridescape CL er også at fortrække på regnvejrsdage, hvor den super hydrofobiske belægning får vanddråber til hurtigt af glide af linsen. Selvfølgelig kan man ikke helt undgå snavs og skidt på linsen efter en tur i regnvejr, men det er mindre end vanligt.

 

 

 

Konklusion

Med S-PHYRE R (inklusiv Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-Linsen) får du en solbrille til cykling, der er perfekt til det varierede danske cykelterræn og omskiftelige lysforhold. Linsernes-teknologier lever op til deres egenskaber og mens RD-linsen er super til de solrige sommerdage, er CL-linsen god i mere varierende forhold, så som mørke og regn.

 

Med andre ord er du dækket godt ind til de udfordringer du møder i det danske terræn og vejr. Og uden tvivl er kombinationen af linser også optimal til ture i Sydeuropa.

 

Brillen er ikke blot funktionel, men også let og komfortabel at køre med i længere tid ad gangen. Kombinationen af det uforstyrrede udsyn, den brede linse, pasformen og linsernes optiske egenskaber gør, at du her får en sportsbrille, som skaber optimale forudsætninger for, at øjnene holdes friske på de lange cykelture.

 

S-PHYRE har en vejledende udsalgspris på 1249,- kroner, som er en fornuftig pris for en brille af høj kvalitet.

 

Stillet til rådighed af: Shimano

Sådan har vi testet: S-PHYRE R er blevet testet gennem en månes tid i varieret forhold - sol, overskyet og i regn. Brillen er flere gange blevet pudset efter anvisninger fra Shimano.

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Shimano

Produkt: S-PHYRE R-solbriller

 

Hvad er produktet lavet til?

En solbrille til cykling

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

PA-linse, som gør brillen let og slidstærk

 

Bedøm konstruktion / udførelse

Rammeløs solbrille, som er lavet virkelig godt, samt enkelt og stilfuldt

 

Bedøm produktets ydeevne

Solbrillen og de to tilhørende linser lever bestemt op til det man kan forvente af en high end-solbrille.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Lækre materialer og stærke slidstærke linser, som øger brillens holdbarhed

 

Bedøm vægt

23,7 gram er en meget fornuftig vægt

 

Bedøm ’Value-for-money’

Prisen er yderst rimelig for en high end-brille

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Linserne giver et yderst skarpt billede af omgivelserne og det rammeløse design

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Lidt svært at afmontere og montere brillestængerne, når der skulle skiftes mellem de to linser

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Fornuftig pris for brillen - en rimelig pris, sammenlignet med tilsvarende produkter.

 

Konklusion

Det har været en fornøjelse at teste brillen. Linsernes evne til at stille skarpt og tydeliggøre detaljer i omgivelserne har været meget overbevisende.

 

Om testeren:

Alder: 29 år
Højde: 180 cm
Vægt: 68 kg

Jeg har cyklet i:  13 år
Så ofte cykler jeg: 2-3 gang ugentligt

Jeg kører disse discipliner: Landevejscykling og mountainbike

Feltet.dk's vurdering

Annonce

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Donostia San Sebastian Kl...(1.UWT) 31/07

Circuito de Getxo - Memor...(1.1) 01/08

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 31/07

Johan Museeuw Classic(1.1) 31/07

Donostia San Sebastian Kl...(1.UWT) 31/07

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 31/07

Johan Museeuw Classic(1.1) 31/07

Circuito de Getxo - Memor...(1.1) 01/08

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 04/08-15/08

La Coupe du President de ...(2.1) 05/08-08/08

Sazka Tour(2.1) 05/08-08/08

Aubel-Thimister-Stavelot(2.1) 06/08-08/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 07/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 08/08

Tour de Pologne(2.UWT) 09/08-15/08

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger