Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Scott Vertec BOA MTB-sko

Test: Scott Vertec BOA MTB-sko

03. juni 2021 20:00

MTB-sko der kombinerer både stivhed og komfort med god kraftoverførsel men også er behagelig nok til at køre længere ture i. Scott i høj grad lykkes med produktet, om end der stadig er plads til et par småforbedringer.

Annonce

Fakta:

Producent: Scott
Produkt: MTB Vertec BOA

Farver: Skoen får i sort eller orange
Størrelse: Testet str. 45 - fås fra str. 40-48.

Vægt: Angivet: 380 gram (str. 42) / vejet: 420 gram

Vejledende udsalgspris: 1599,- kroner

 

Introduktion

Scott er nok mest kendt for deres produktion af cykler til både landevej og MTB. De har dog et meget bredt udvalg af sko, tøj og tilbehør til både cykling, løb, motorsport og ski.

 

Scott tilbyder et bredt udvalg af sko til både MTB og landevej. Deres udvalg befinder i  prislejet fra cirka kr. 600,- og op, og Scott har altså valgt at primært satse på de kvalitetsbevidste forbrugere, hvilket også kan ses på den sko, der her er testet.

 

 

Vertac BOA

Skoen er en klassisk XC-sko, der henvender sig til den seriøse rytter, der ikke ønsker at gå på kompromis med hverken stivhed eller komfort.

 

Overordnet er førstehåndsindtrykket ved udpakning meget positivt. Skoen fremstår i et lækkert design, temmelig neutral (jeg testede den sorte), men efter min mening dog stadig pænere end mange andre sko på markedet.

 

Kvaliteten af de forskellige materialer virker god, og der er tale om en sko, hvor Scott har tænkt over detaljerne.

 

Der er god mulighed for at justere, hvor langt fremme/tilbage man ønsker at placere sine klamper. Skoen er lavet til det klassiske SPD-system.

 

 

Testforhold

Jeg har kørt i skoen fra medio april til slut maj, og har tilbragt en del timer i skoen, både på grusveje og singletrack. Jeg har primært testet skoen under de forhold som foråret 2021 har budt på - temperaturer mellem 7 og 15 grader og både i regn og sol.

 

Ydersål

Ydersålen er bygget op af HMF-carbon, der giver en god stivhed, og samtidig er med til at holde vægten nede.

 

Selve sålen er konstrueret i et lidt blødere gummimateriale (Scott kalder det Sticky Rubber), som skal give et bedre greb, når man løber med cyklen på hårdt underlag.


Jeg synes det fungerer fint, men er dog ikke revolutionerende.

 

Skoen er naturligvis også forsynet med knopper forrest på ydersålen. Knopperne er i hård plast, og ikke helt så høje som man oftest ser. Jeg plejer kun at køre med knopper, hvis jeg ved jeg skal ud på et spor, hvor der er mudret. På disse sko, er der dog ingen grund til at fjerne dem, da de ikke generer ved almindeligt brug eller når man går i skoen.

 

Stivheden på sålen er af Scott opgivet til 9.

 

 

Indersål

Denne er en såkaldt ErgoLogic indersål, der kan tilpasses rytterens præferencer for både svangstøtte og hårdhed under forfoden. Det er meget nemt at tilpasse, ved at fjerne de ”hårde” puder under indersålen - de er fæstnet med velcro - og kan dermed nemt sættes tilbage, hvis man skulle fortryde at have fjernet dem.

 

Denne feature fandt jeg rigtig lækker, det gjorde for mig, at jeg fik en rigtig god fornemmelse af, at skoen var lavet til min fod.

 

 

Overdel
Den er lavet af syntetisk læder og er derudover forsynet med to mesh-paneler på indersiden. Det syntetiske læder er over tæerne og på ydersiden forsynet med små huller til udluftning. Jeg synes dog ikke helt det er nok.

 

Jeg slap ikke for fugtige tæer, hverken i tørt eller vådt vejr. Dette er egentlig ikke et kritikpunkt, jeg tror aldrig jeg har prøvet en sko, der kan holde mine tæer helt tørre under en træningstur, men i mine øjne yder skoen bedst i køligt og/eller fugtigt vejr. Når det er helt tørt, vil jeg foretrække mere udluftning.

 

De to mesh-paneler der er placeret på indersiden af skoen, gør dog at sprøjt fra fordækket nemt giver lidt fugtige tæer.

 

Komforten er absolut i den gode ende.

 

Skoen er forsynet med et BOA-spænde over vristen, og velcrolukning over tæerne. Jeg kunne godt have tænkt mig, at lukningen over tæerne også var BOA. Det er bare lækkert og kan spændes og justeres bedre. Skoen sidder dog godt på foden, og komforten er god, også på de lange ture, med flere timer i skoen.

 

På trods af skoens stivhed, er skoen god at gå i, eller i hvert fald bedre end mange andre MTB-sko, jeg har haft. Jeg tilskriver en stor del af dette til skoens lidt blødere ydersål, der under almindelig gang/let løb på hårdt underlag, virker en anelse støddæmpende.

 

 

Konklusion

Alt i alt er der tale om en rigtig god sko. Den lever op til det Scott lover og performer rigtig godt under de forhold, jeg har testet skoen.


Den er yderst komfortabel, også på de lange ture. Pasformen gør at skoen sidder rigtig godt på foden, både når der virkelig skal trædes på de stejle stigninger, og ved tekniske passager, og det vil næppe være skoens skyld, hvis ikke teknikken slår til.

 

Jeg kunne have ønsket, at den var forsynet med to BOA-spænder. Derudover kunne de to mesh-paneler i overdelen måske være placeret lidt anderledes, men det er en lille ting i det store billede.

 

Skoen koster vejledende kr. 1599,- Den kan dog findes billigere flere steder (set ned til kr. 1250,-).

 

Personligt køber jeg gerne sko i den prisklasse, men jeg forlanger og forventer så til gengæld også, at jeg kan se og mærke en forskel. Kr. 1599,- er nok på grænsen af, hvad jeg vil give, hvis ikke jeg får to BOA-spænder.
Når det er sagt, kan man finde skoen på tilbud får man virkelig en god sko.

 

Sådan har vi testet:
Skoen er testet i skoen fra medio april til slut maj til al slags kørsel. Den er primært testet i temperaturer mellem 7 og 15 grader og både i regn og sol.

 

Stillet til rådighed af: Scott Danmark

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Scott

Model: MTB Vertec BOA

 

Hvad er skoen lavet til?

XC/Endurance-kørsel i skoven.

 

Hvilke særlige tekniske features har skoen?

ErgoLogic indersål der gør det muligt at tilpasse indersålen ift. svangstøtte og støtte/hårdhed under forfoden.

 

StickyRubber ydersål, hvilket er en forholdsvis blød gummi, der giver skoen et bedre grib på hårde underlag.

 

HMF Carbon-sål der giver en god stivhed - index 9.

 

BOA-spænde øverst - velcrolukning nederst.
 

Bedøm skoens konstruktion

En veludført sko i gode materialer. Pænt, men lidt neutralt design i den sorte udgave. Fås også i orange

 

Bedøm ydeevnen

Skoen er designet med både komfort og performance for øje. Jeg synes i høj grad det er lykkedes for Scott at kombinere de to ting.

 

God kraftoverførsel og høj komfort grundet stivhed, tilpasning af indersålen og BOA spændet.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Umiddelbart virker det til at være en sko af rigtig god kvalitet og med lang levetid. BOA er kendt for at holde, og deres livstidsgaranti har jeg aldrig selv haft brug for at benytte. Resten af skoen virker bestemt også til at kunne holde til mange timers kørsel.

 

Bedøm pasform

Pasformen er god. Selv har jeg en lidt bred fod, men det var ikke et problem. Justeringen med BOA gør det nemt at justere over vristen. Velcroen der skal spænde over forfoden, virkede fint for mig. Indersålen der kan tilpasses gør alt i alt, at skoen sad rigtig godt på min fod.

 

Bedøm størrelse

Jeg bruger størrelse 45 både i almindelige sko, og i de fleste cykelsko til både landevej og MTB. Den testede sko er ligeledes i størrelse 45, og sad som nævnt rigtig godt på min fod.

 

Bedøm vægt

Skoen er opgivet til at veje 380 gram i størrelse 42. Den testede sko vejede 420 gram (størrelse 45). Man kan få lettere sko, men bestemt også tungere. Skoen virker ”kraftig” i forhold til nogle andre lettere sko, jeg har kørt i, men jeg mærkede ingen forskel vægtmæssigt.

 

Bedøm komfort

Absolut en komfortabel sko, der samtidig performer rigtig godt på sporet.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Den vejledende udsalgspris på kr. 1599,- og til den pris får du en god sko. Det er dog også en prisklasse, hvor der findes mange andre gode alternativer. Finder man den på tilbud, synes jeg bestemt man gør et rigtig godt køb.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Som Scott lover, er det en sko der kombinerer komfort og performance. Under mine ture følte jeg god kontakt med cyklen, og fik en god fornemmelse af, at kraften blev overført godt. Samtidig sad den bare rigtig godt på min fod.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Egentlig er der ikke noget jeg ikke kan lide. Den er måske lidt lukket, men i fugtigt vejr har det til gengæld sine fordele.

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Min umiddelbare vurdering er, at skoen befinder sig i den gode ende, når man sammenligner med produkter i samme prisgruppe.

 

Konklusion

Nød du at køre med skoene?

 

Jeg nød absolut at køre i skoen! De individuelle tilpasningsmuligheder er noget jeg sætter stor pris på, og selv på længere ture var skoen behagelig.

 

Om testeren:

Alder: 44 år
Højde: 182 cm
Vægt: 74 kg

Jeg har cyklet i:  15 år
Så ofte cykler jeg: 4-5 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: MTB, triathlon, landevej

Feltet.dk's vurdering

Annonce

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Paris - Camembert(1.1) 15/06

Adriatica Ionica Race(2.1) 14/06-18/06

Paris - Camembert(1.1) 15/06

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Gran Premio Eccellenze Va...(1.1) 19/06

TF GD Dorigo MO Biemmereti(1.1) 20/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro di Basilicata(2.1) 24/06-27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR