Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Stortest af jakker

Test: Stortest af jakker

12. december 2009 17:08Foto: A.S.O.

Den andensidste test i denne omgang bliver den med jakkerne. Det har været et stort testarbejde, med mange deltagere. Der var otte jakker til test, hvilket har gjort testen meget bred.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det er godt med et stort sammenligningsgrundlag, men det stiller også meget store krav til den enkelte jakke.

Alle jakker har været gode. Denne gang har det ikke været svært at finde de tre første, men de tre sidste var svære at placere. Igen må jeg sige, at den sidste ikke er dårlig – den mangler bare lidt i denne test.

Den opmærksomme læser har nok bemærket, at jeg mangler en mellemregning for at få tre og tre til at give otte… Det er også rigtigt, men der er to jakker der falder lidt udenfor vinterkategorien i mine øjne, der for får de ikke point i testen. De er dog stadig blevet testet, men står bare opført uden for kategori, om man vil.

God fornøjelse med læsningen.

Produktets navn:  Assos airjack 851


Venligst stillet til rådighed af:
www.energysport.dk  
www.assos.com  

Hvad siger producenten?
· AEPD II
· High collar with button closure
· Full front zipper
· Strategic wind protection inserts
· Double layer wristband
· 4 rear pockets
· Zippered safety pocket
· Assos elastic hem at the back, reflective visibility stripes

Størrelser:
S-M-L-XL-XLG-TIR

Vejl. Udsalgspris:
1899.-

Hvad siger testeren?
En test er dejligt nem, når man har et produkt, som der er fejl ved – eller som direkte er dårligt. Det er nemt at liste dårlige ting op – sværere er det at skrive om en jakke som denne her:

Jeg har været igennem nogle jakker i min tid på cyklen, og meget få er så gode som denne. Man tænker lidt: ”den sidder da ikke ret godt” når man får den på. Så giver man den en chance og sætter sig ud på cyklen – og med ét sidder jakken som var den smurt på kroppen. Der er virkeligt arbejdet med pasformen på denne jakke.

En af de andre meget lækre detaljer er knaplukningen i halsen. Jeg er meget pernitten med lynlåse oppe ved halsen, og synes det er svært at finde nogle jakker der er ret behagelige (ligegyldigt hvilke løsninger producenten er kommet op med) men denne her er altså lækker. Man mærker ikke nogle syninger eller noget som helst, den sidder bare tæt uden at virke ”kvælende”.

Jakken giver god beskyttelse mod vinden, samtidigt med at den er ventileret på en måde så man har det meget behageligt ”inde i varmen”.
Det er svært at bliv ved med at liste alle de fede detaljer på denne jakke op, så jeg vil egentlig stoppe her med at sige at det virkeligt er en jakke der ligger helt i toppen af, det jeg vil kalde for et repræsentativt udsnit af markedet.

Prisen er ikke synderligt meget højere end de andre testede jakker. Ja, den ligger lidt over ”gennemsnittet”, men jeg synes, at det er penge, der er rigtigt godt givet ud.

Ja, man betaler da noget for navnet, men i samme åndedrag betaler man altså også for, at der er lagt mange timers tænkning i at skabe produkter der nærmer sig perfektion.

Jeg kan ikke finde fejl ved denne jakke, eller ting jeg ville have haft anderledes, hvis jeg selv skulle vælge. Rent størrelsesmæssigt skal man være opmærksom på, at jakken sidder ret tæt, så i mange tilfælde kan man med fordel gå en størrelse op i forhold til, hvad man plejer.

Endelig karakter:
1 – den har bare lige det ekstra, man gerne vil have.



Produktets navn: Xtreme X-Carve vinterjakke



Venligst stillet til rådighed af:
www.konggaard.dk  

Hvad siger producenten?
Super lækker vinterjakke med mange features

Størrelser:

Vejl. Udsalgspris:
1399.-

Hvad siger testeren?
Den nyeste jakke fra Xtreme.

Her får man altså også meget for pengene. Først og fremmest er det en fantastisk flot jakke, der ikke er anonym, men heller ikke helt vildt juletræsagtig (om end den kunne være hyggeligt i denne tid) Jeg vil herunder liste de features op, som jeg synes er vigtige:

· Godt med reflekser, fornuftigt fordelt på for - og bagside
· Tre dybe lommer på ryggen
· To lynlåslommer (bryst og ryg). Det et rigtigt godt set, med en lomme der har lynlåsen placeret vertikalt. Det letter adgangen til lommen, og så er det fedt med en brystlomme til en telefon eller lign. Lommen på ryggen sidder i højre side – det gør måske ikke dén feature så god for venstrehåndede.
· Gummikant i bunden af jakken sikrer at den sidder godt fast, og ikke glider op
· Jeg kan godt lide jakkens foring i halsen – den er behagelig, og der er sørget for en lille ”flap” til lynlåsen, så den ikke klemmer i skindet

Alt i alt er det en rigtig god jakke, der varmer godt her i den kolde tid.
Der er ikke mange fingre at sætte på denne jakke, og jeg skal da indrømme at jeg har lidt svært ved helt præcist at sige, hvad der får den ”ned” på andenpladsen i denne test. Assos jakken er lige det bedre overall – og slår denne her på stregen. Men et helt igennem godt produkt, det er denne her jakke altså stadigvæk.

Endelig karakter:
2 – en svær afgørelse imellem to jakker der ligger uhyggeligt tæt.



Produktets navn: Castelli Energia Radiation Jacket sort 101



Venligst stillet til rådighed af:
www.bikebuster.dk

Hvad siger producenten?
-Topline vinterjakke med Radiation system. Denne jakke indeholder alle de egenskaber som kendes fra Radiation teknologien med den aftagelige Radiation inderjakke, som gør det muligt at tilpasse jakken forskellige vejrforhold.
-Windstopper® X-Lite stretch shell er vindtæt og vandafvisende
-Radiation inderjakke som reflekterer kropsvarmen tilbage til kroppen i stedet for at gå tabt. Kan tages ud.
-3 baglommer
-Reflekterende detaljer bag
-Bedste performance ved: 0° - 15°

Størrelser:

Vejl. Udsalgspris:
1899.-

Hvad siger testeren?
Det er en utroligt flot jakke, med nogle diskrete detaljer. Farvevalget er ikke for vildt, men den bliver ikke anonym af den grund.
Da jeg første gang åbnede jakken, og dermed stiftede bekendtskab Castellis Radiation teknologi, tænkte jeg: ”Hvad i himlens navn er det?” Inder jakken (der kan tages af) ligner noget fra det ydre rum – sølvfarvet, med grønne detaljer. Jeg stod og kiggede længe på det, men blev mere og mere imponeret over noget, jeg ikke havde set på de andre 7 jakker i testen. Ideen med en udtagelig del i jakken er fed, da man så kan bruge jakken i hele perioden.

Min første forundring over systemet, blev dog gjort til skamme under testen. Systemet virker altså bare, og man føler sig ikke kold på noget tidspunkt. Jeg synes ikke jakken er varmere end de andre i testen, men det er bestemt et stort plus at den er i to dele. En eneste lille anke skal være, at inder jakken er lidt bøvlet at få til at få til at sidde ordentligt, men når den er på plads virker det!

Denne jakke skal også have fremhævet nogle punkter.
· Den kunne godt bruge lidt reflekser foran – det mangler lidt
· Lukket lomme bagpå er en god ting til værdierne
· Godt håndtag i lynlåsen der kan betjenes med handsker

Prisen ligger i den høje ende, men jakken er – kvalitetsmæssigt – også deroppe.

Endelig karakter:
3 – en sikker tredjeplads i en meget hård kamp om podiet


Produktets navn: Parentini Tiger Jacket Windtex


Venligst stillet til rådighed af:
www.erki.dk

Hvad siger producenten?
Jacket with removable sleeves
Intermedia
44% PA, 42% PES, 14% PU

Størrelser:
S-XXXL

Vejl. Udsalgspris:
1449.-

Hvad siger testeren?
En god, varm jakke fra Parentini med en smart detalje. Ærmerne kan lynes af, således at man har en jakke med ærmer som man kender dem fra en T-shirt. Det gør specielt jakken god i overgangsperioderne.
Dog skal det siges, at jakken på ingen måde er utilstrækkelig om vinteren. Jeg har kørt med den indtil nu, og har været fint beskyttet imod vejret. Designet på jakken gør ligeledes, at ærmerne lynes af helt oppe fra skulderen, så man skal ikke frygte vind i samlingen.

Herunder de vigtigste punkter:
· Gode reflekser langs lynlåsen, på siderne af jakken og på ryggen. Ligeledes er der reflekser på ærmer
· Flot jakke, der er meget anonym. Den er lige på grænsen til det kedelige, æstetisk set. Men er man ude efter noget helt anonymt tøj, så skal det jo bare være sort. Så det skal altså ikke ligge jakken til last
· God gummikant der holder jakken på plads
· Jakken har kun en enkelt lomme på ryggen. Jeg synes personligt, at der skal være flere lommer, så man kan fordele sit ”lort”, således at det ikke ligger i en pukkel og skal gnide op og ned af hinanden.
· God fleecekant i halsen, jakken mangler dog lidt en lille flap så lynlåsen ikke generer.
· Bag lynlåsen er der en gummikant der sikrer imod vinden, på dette lidt kritiske sted.

En fin jakke der dog mangler lidt for at komme helt op iblandt de allerbedste. Jeg synes dog, at de aftagelige ærmer er en meget fin detalje, der sikrer jakken en fjerdeplads i denne kategori.

Endelig karakter:
4 – fine detaljer, der sikrer jakken en placering lige uden for medaljerækken.



Produktets navn: Giordana FR Carbon Jacket



Venligst stillet til rådighed af:
www.bikersbest.dk

Hvad siger producenten?
High end Giordana’s FR-CARBON jacket highly functional, made of:

· An innovative TriGuard™ 3-layer fabric: outer fabric in bi-elastic Polyester to protect the rider from the weather, Windtex membrane in the middle layer, internal polypropylene Dryarn sponge geometric structure to provide excellent thermal comfort
· This garment is highly ergonomic: it has been designed in bike position and targeted in the chest and sleeves, to adapt to the configuration of the muscles
· Jacquard gripper elastic with Giordana logo on the back
· The dye cut inserts in Aerofix AV™ allow the jacket to adapt perfectly to the anatomy of the rider

Størrelser:

Vejl. Udsalgspris:
1599.-

Hvad siger testeren?
En god, varm jakke der udmærker sig ved en tætsiddende pasform, der først sidder rigtigt godt når man sidder på cyklen. Jakken er fed, holdt helt i sort, med røde detaljer. Om man kan lide de lidt massive GIORDANA mærker er nok en smagssag, man er i alle tilfælde ikke i tvivl om, hvilken jakke det er.

På grund af pasformen har jakken ret mange syninger – nogle af disse ser lidt ”halvfærdige” ud og ødelægger lidt det visuelle udtryk – i mine øjne. Igen, det er ikke et modeshow, men jeg synes det er vigtigt at få det hele med.

Jeg skal fremhæve:
· Lynlås ved ærmerne – genialt, når man skal have jakken til at sidde ordentligt udover handskerne
· 3 lommer, og en med lynlås – masser af plads til opbevaring
· Gummikant i bunden, så jakken bliver på plads
· Dejligt blødt for inde i jakken

God vinterjakke der giver meget for pengene. Men jeg synes godt, at finishen kunne være pænere på en jakke til den pris. Ser man bort fra det, så har vi her at gøre med en rigtigt god jakke, der har nogle lækre detaljer

Endelig karakter:
5 – en rigtigt god jakke, men der skal arbejdes med finishen for at komme op blandt de bedste. Et sted jakken sagtens kunne færdes, hvis det ikke var for det.


Produktets navn: Parentini Eroica Jacket Pesante



Venligst stillet til rådighed af:
www.erki.dk

Hvad siger producenten?
Windtex, windproof, waterproof, breathable
59% PES, 29% PBT, 12% PU

Størrelser:
S-XXXL

Vejl. Udsalgspris:
1699

Hvad siger testeren?
En meget flot jakke fra Parentinis Colnago kollektion. Er man inkarneret fan, er der slet ikke nogen tvivl om, at dette er jakken man skal køre med! Jakken er meget flot udført, med detaljer som italienske flag på ærmet og et stort Colnago mærke på bryst og ryg. Her er modsætningen til den anden testede jakke fra Parentini – denne er meget farverig, uden det dog bliver for meget ”bling”. Det er smagfuldt lavet – i mine øjne.

Herunder de vigtigste punkter:
· Der er en afgørende mangel på reflekser på denne jakke – der er kun en enkelt stribe på lommen.
· Der er også kun en enkelt lomme på denne jakke. Det er ikke nok i mine øjne, da jeg gerne vil kunne fordele mine ting på ryggen, så de ikke ligger og roder rundt imellem hinanden.
· Gummikant bag lynlåsen der sikrer imod vinden
· Gummikant i bunden der sikrer, at jakken bliver på plads under kørsel og anden bevægelse
· Dejligt blødt fleece stof oppe ved halsen, der sikrer god varme, og får vandet ledt væk.
· Stort håndtag til lynlåsen, så det er nemt at arbejde med, med handsker på.

En god jakke, der dog godt kunne varme en smule mere. Jeg synes ikke den varmer helt så meget som den anden fra samme mærke. Man kan altså ikke bruge den som vinterjakke, i mine øjne- Til det er den ganske enkelt ikke varm nok.
Om man vil køre med en jakke som denne afgøres nok mest af ens smag og præferencer. Der skal dog ikke herske tvivl om, at det er en utroligt flot udført jakke der kan ses på vejene.


Endelig karakter:
6 – på ingen måde en dårlig jakke, men den mangler noget varme for at komme op at konkurrere.


Uden for kategori

Produktets navn: Giordana FR-CARBON LIGHT WINDPROOF JERSEY



Venligst stillet til rådighed af:
www.bikersbest.dk

Hvad siger producenten?
The light windproof jersey is a medium weight garment the offers an ideal level of protection for the transitional seasons:

· The front is constructed with a three layer bi-elastic Versatect™ fabric that provides comfort, lightness, strength and protection from inclement weather thanks to Windtex membrane
· The back of the jersey is made of a bi-elastic high gauge fabric that perfectly conforms to the body in motion and ensures maximum freedom of movement
· The jersey incorporates an ergonomic fit
· Important technical details include: flat seams for better comfort, a reverse zipper for greater protection from the wind and contoured edges in Aerofix AV™ at the hem wrists to guarantee perfect ergonomics

Størrelser:

Vejl. Udsalgspris:
1099.-

Hvad siger testeren?
En jakke der er fremstillet til brug i overgangsperioderne, der kommer før og efter vinteren. Jakken kan godt bruges lidt i den kolde tid, hvis man bruger noget godt termoundertøj indenunder. Men den er ikke varm nok til den helt kolde tid.

Jakken er lidt til den kedelige side. De hvide syninger redder lidt af det, men de andre jeg har prøvet havde nogle flotte, røde detaljer. Så i en direkte sammenligning med dem, er den ikke så sprælsk. Den holder vinden rigtigt godt ude, og man holder ligeledes varmen rigtigt fint i den.

Jeg skal fremhæve det følgende:
· God udskæring ved hænderne, der sikrer at syningen ikke driller
· God gummikant der sikrer, at jakken bliver på plads
· 3 lommer og en med lynlås
· Lidt mere refleks på fronten ville jeg gerne have
· Lynlåsen er ikke ret stor, og svær at betjene med handsker på.

En rigtigt god jakke til perioden før og efter vinteren.


Produktets navn: Giordana FR-carbon



Venligst stillet til rådighed af:
www.bikersbest.dk

Hvad siger producenten?
Innovative winter jersey for cyclist protection, top-of-the-line in terms of lightness, warmth and elasticity:

· Made of Aenergia Sanded, a special high gauge ladder-proof fabric, that ensures a perfect fit thanks to the high elasticity
· The ergonomic fit and contoured panels are the functional characteristics of this jersey are created for the body in the riding position
· The understated style offers a low profile fit, particularly on the shoulders and sleeves
· The jersey completes with a reverse zipper and jacquard exposed gripper elastic on the back

Størrelser:

Vejl. Udsalgspris:
999.-

Hvad siger testeren?
En noget tyndere jakke/trøje end de andre i testen. Den er altså ikke til de helt kolde dage, hvis du spørger mig. Jeg synes ikke, den har været varm nok for sig selv. Dog prøvede jeg mig frem med den indenunder en tykkere jakke, og der var den helt eminent. Men for sig selv synes jeg den er lige til den kolde side – specielt her på det sidste.
Som de andre jakker fra denne producent synes jeg også, at denne her er rigtigt flot. Den ler sort med røde detaljer, der giver et flot spil. Jakken har en meget god, og tæt pasform der er syet så den sidder godt, når man cykler.

Jeg skal fremhæve det følgende:
· God gummikant der sikrer, at jakken bliver på plads
· 3 lommer og en med lynlås
· Lidt mere refleks på fronten ville jeg gerne have
· Lynlåsen er ikke ret stor, og svær at betjene med handsker på.

Alt i alt en god jakke/trøje. Skal man have denne her, er man altså også nødt til at anskaffe sig en decideret vinterjakke, og derfor kan man måske diskutere om den er så relevant lige i DK. Andre, lidt varmere, steder ville jeg synes den var rigtigt god, men i min optik er det mange penge at smide efter noget, man ikke kan bruge hele sæsonen. Hvis man ikke hænger sig i pengespørgsmålet, så får man her en rigtigt god trøje der vil tjene en godt i overgangsperioderne.
 

Læs også
Hollænder vinder kongeetape - Tobias Lund mister førertrøjen
DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?