Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Test: Stortest af svedtrøjer - del 1
25. oktober 2013 10:00 af Morten Andersen

Fysisk aktivitet medfører svedproduktion - der er ingen vej udenom det. Som cykelrytter køler vinden ofte, men alligevel er det vigtigt med et godt inderlag, der kan fjerne sveden fra kroppen og holde dig tør. 

Der findes et utal af svedtrøjer. Fælles for de fleste er, at de indeholder et antal tekniske elementer, stofsammensætninger og differencer i snit og pasform, for at give rytteren bedst mulighed for at forblive komfortabel, når kroppen er på overarbejde.

 

Feltet har testet syv svedtrøjer, hvoraf de fire præsenteres i dag, der alle gør sig godt under varme forhold, under en varm efterårsjakke eller sågar på hjemmetræneren eller spinningslokalet, nu hvor vinteren banker på.
 

Læs også Stortest af svedtrøjer - del 2 

 

Assos ss.skinFoil - Summer

 

Stillet til rådighed af:

Energysport

 

Vejl. pris:

Kr. 599

 

Feltet.dk's samlede vurdering:    4,4 logo(er)

Første indtryk:                        

Design:                                  

Funktionalitet:                         

Kvalitet:                                 

Pris:                                      

 

Introduktion:
SkinFoil-linjen fra Assos består af syv high-end-inderlag. De syv muligheder giver rytteren optimale muligheder for at finde den helt rigtige model til årstiden og til at komplementere mellem- og yderlag. Vi har i denne omgang haft lejlighed til at teste sommer-versionen. Trøjerne er i forskellig tykkelse og findes desuden både uden ærmer og med korte og lange af slagsen.

 

Assos har integreret en række teknologier i trøjen for at skabe de bedste forudsætninger for både performance og komfort. Kollektionen er lavet uden sømme i et ekstremt elastisk stof, for at sikre perfekt pasform. Samtidig er der taget højde for at trøjen ikke skal stramme unødvendigt nogen steder. Det hele bindes sammen af den såkaldte ’bodyMap’-teknologi, der sørger for forskellig struktur, elasticitet og tykkelse i stoffet afhængigt af kropsdel og område, for at tilbyde den størst mulige ydelse.

 

Første indtryk:
Som altid vinder Assos med deres præsentation. Trøjen leveres i en lækker kasse og der er virkelig kræset for detaljerne. Man er ikke i tvivl om at man står med et produkt som leverandøren er stolt af og det kan mærkes. Trøjen føles utrolig lækker. Den er blød og behagelig at røre ved, og samtidig er den fast i stoffet med ekstremt god fleksibilitet og elasticitet. Både de grafiske og tekniske detaljer i trøjen fremgår tydeligt og generelt oser den samlede pakke af kvalitet.


Det er et produkt man ikke kan vente med at komme i gang med at køre i, når man først har det imellem hænderne.   

 

Test:
Det indledende indtryk vedbliver i test - skinFoil Summer er nøjagtig ligeså lækker, som den gav sig ud for at være.
 

For det første er pasformen noget nær perfekt. Trøjen smyger sig om kroppen og sidder ideelt på alle de kritiske steder: Under armene, i halsen og hen over bryst, ryg og mave. Den sidder så tæt som den skal for at udføre sin opgave, og Assos’ zeroPressure-sytem virker efter hensigten. Således klemmer trøjen ingen steder, men giver blot en følelse af total komfort. 
 

Under træning og løb arbejder trøjen upåklageligt. Den transporterer sveden væk fra kroppen og holder rytteren tør. Selv i årets danske sommervarme, har trøjen i denne test ikke været udsat for varmegrader der kunne udfordre hverken funktion eller pasform. Det er dog værd at bemærke, at skinFoil-linjen også byder på en ’Hot Summer’-model, som nok vil være at foretrække, hvis du eksempelvis skal køre i rigtig høje varmegrader sydpå. Omvendt, så har Summer-modellen vist sig så alsidig i denne test, at vi ikke vil tøve med at bruge den under meget koldere forhold også.
 

Trøjen bibeholder sine egenskaber fortrinligt efter vask og pasformen forbliver utrolig god i tak tmed at trøjen bruges, slides og vaskes.

 

Konklusion:
Et produkt i absolut topklasse. Præsterer på et højt niveau og føles lækker. Trøjen er et luksusprodukt for den kræsne kender, som stiller høje krav til sit udstyr og er villig til at betale for det.

 

Det bed vi særligt mærke i:
+ Pasform, kvalitet, ydeevne - og følelsen af at man kører med noget af det lækreste på markedet  
-  Ingen iøjnefaldende mangler

 

 

Sportful Second Skin Active 100

 

Stillet til rådighed af:

Bikebuster

 

Vejl. pris:

Kr. 299

 

Feltet.dk's samlede vurdering:    3,9 logo(er)

Første indtryk:                        

Design:                                  

Funktionalitet:                         

Kvalitet:                                 

Pris:                                      

 

Introduktion:
Det italienske mærke Sportful er herhjemme især kendt som leverandør af tøj til Team Saxo Tinkoff. Firmaet spænder vidt, og laver foruden cykeltøj også teknisk tøj til stort set alle udendørsaktiviteter - herunder langrend. Blandt andet derfor er italienerne ofte med fremme når det kommer til udvikling og innovation - til glæde og gavn for de cykelryttere som stiller krav til deres tøj.


I denne omgang har vi testet en rigtig prisstærk svedtrøje fra Sportful fra deres kendte Second Skin-kollektion. Udvalget byder på inderlag til enhver cykeludfordring, med fokus på at holde kroppen tør og svedfri.

 

Første indtryk:
Det første der slår en, når man tager trøjen fra Sportful op af kassen, er hvor tynd og let den er. Den er utrolig blød i stoffet og virker ved første øjekast og berøring som noget man nærmest kunne have lyst til at bruge, selv om der ikke er en cykeltur på programmet.
 

Test:
Første indtryk holder stik i test. Den nærmest silkebløde trøje er super lækker at bære. Den er tynd og let og man mærker næsten ikke at man har den på.
 

Pasformen er god, og Sportful har ramt plet, med en materialesammensætning som giver trøjen den fornødne fasthed til at sidde tæt, samtidig med at den smyger sig silkeblødt om overkroppen.


Den er ikke blandt testens mest tætsiddende trøjer skal det bemærkes, men det mærkes ikke for alvor i test. Trøjens egenskaber er nemlig gode, og den fjerner effektivt sveden fra kroppen og holder dig tør på fornuftig vis. Den holder faconen godt, selv når den bliver udsat for varme og svedfyldte dage.
 

Trøjen kæmper en smule når det for alvor bliver rigtig varmt, men klarer sig fortræffeligt på alle andre punkter og temperaturer. Den forbliver blød efter slid og vask og trøjens elasticitet forbliver også intakt.


Eneste minus er reelt, at kraven er forsynet med en lidt kort elastik, hvilket giver en smule stramhed, når trøjen skal af og på.
 

Konklusion:

En særdeles prisstærk trøje med perfekt pasform og fine egenskaber.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Pasform, materiale, kvalitet, lethed
-  Lille hals

 

 

Giordana Intimo Seamless Jersey

 

Stillet til rådighed af:

Bikers Best / Bjarne Egedesø A/S

 

Vejl. pris:

Kr. 499

 

Feltet.dk's samlede vurdering:    3,5 logo(er)

Første indtryk:                        

Design:                                  

Funktionalitet:                         

Kvalitet:                                 

Pris:                                      

 

Introduktion:
Giordana er efterhånden en gammel kending på det danske cykelmarked. Det italienske firma har siden 1986 produceret cykeltøj af høj kvalitet og været en væsentlig spiller på det danske marked - både med deres kollektion og også med custom-made teamtøj i alle afskygninger.
 

Vi har testet Giordanas Intimo-trøje som er lavet uden generende sømme og i et superlet materiale for optimal komfort.  

 

Første indtryk:
Trøjen føles nøjagtig så blød og komfortabel som en god svedtrøje skal. Stoffet har en fin strækbarhed og er lavet i perforeret materiale, som fortæller at trøjen bør gøre sig rigtig godt under varme forhold.
 

Test:
Trøjen er først og fremmest behagelig at have på. Pasformen er god, om end at elasticiteten i trøjen er en smule i den lave ende. Man skal altså passe på med ikke at købe trøjen for stor, da den så let kan komme til at hænge en smule og derved miste funktion.


Det perforerede stof fungerer godt, og giver trøjen er fantastisk lethed på de varme dage. Vægten er i forvejen rigtig lav og stoffet bidrager til den følelse, og giver den dejlige fornemmelse af at man kører uden svedtrøje, samtidig med at man rent faktisk har de svedbærende egenskaber fra et godt inderlag.


Trøjen gør sig altså i særdeleshed godt på de varme dage, men kan også benyttes uden problemer på koldere dage, som kræver et tykkere yderlag. Intimo-trøjen gør sig job godt. Den holder rytteren tør og kan bære ret meget sved, før den føles tung og våd.
 

Trøjen er forsynet med en ret stor halsudskæring, som kan virke en smule løs i det. For nogen vil det måske føles en smule sjusket, mens det for andre vil være en kærkommen befrielse på de varme dage, hvor en rigtig stram svedtrøje kan give fornemmelsen af at den strammer til i halsen. Hos denne tester har den store halsudskæring ikke givet anledning til problemer eller ubehag.


Konklusion:

En god løsning til de varme ture, udført i en blød og lækker kvalitet.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Stofkvalitet, blødhed, evne til at fjerne sved på varme dage
-  Stor halsudskæring kan være generende for nogle
 

 

SIXS TS1

 

Stillet til rådighed af:

Magic Sport

 

Vejl. pris:

Kr. 399

 

Feltet.dk's samlede vurdering:    4,1 logo(er)

Første indtryk:                        

Design:                                  

Funktionalitet:                         

Kvalitet:                                 

Pris:                                      

 

Introduktion:
SIXS er en italiensk tøjproducent, som har specialiseret sig i at lave undertøj indeholdende carbon. Mærket er endnu ikke så kendt i Danmark, til trods for den patenterede teknologi, der ifølge producenten aktivt transporterer sveden til ydersiden af stoffet og dermed væk fra huden. Det betyder at termoreguleringen, altså reguleringen af din krops overfladetemperatur, bliver mere naturlig og du derved undgår drastiske temperaturfald under eksempelvis blæsende forhold. 

 

Første indtryk:
I disse carbon-fikserede tider i cykelsporten, er det med en vis spænding at man modtager en trøje der indeholder netop dette materiale.
 

Ved første berøring føles trøjen noget tykkere end mange af testens andre trøjer, men det skyldes reelt blot stofkvaliteten, som er kraftigere. Selv om trøjen er særdeles tynd og lækker, så er stoffet så robust, at den føles tykkere. Der er en imponerende strækbarhed i stoffet, og lige meget hvor meget man trækker i det, efterlader det et solidt kvalitetsindtryk.

 

Test:
Det imponerende førstehåndsindtryk fornægter sig ikke - trøjen er rigtig lækker. Pasformen er god og den solide kvalitet giver en god følelse af støtte på hele overkroppen. Alle dele af trøjen er perfekt afstemt i snit, stofkvalitet og elasticitet, hvilket giver en trøje som sidder noget nær perfekt.


I test performer trøjen ligeledes fremragende. Den holder kroppen tør og fjerner effektivt sveden. Den forbliver velsiddende når den udsættes for udfordringer og trods slid og vask, så vedbliver det gedigne kvalitetsindtryk.


En af de ting der for alvor har givet plusser i bogen er trøjens alsidighed. Den gør sig godt under flere forhold og er en sand allround-trøje. Hvis du køber denne trøje, så behøver du ikke ret mange andre inderlag i din garderobe for at være dækket godt ind.
 

Om det er den patenterede carbonteknologi der gør en forskel skal være usagt - det er svært at sige. Men faktum er, at SIXS TS1 er en fremragende allround-trøje, som kun er udfordret på de allervarmeste dage, hvor alle svedtrøjer i en eller anden grad må give fortabt.

 

Konklusion:
En fantastisk trøje til allround-brug til en fornuftig pris

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Kvalitet, allround-egenskaber, snit
-  Ingen iøjnefaldende mangler

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Hammer Stavanger(2.1) 24/05-26/05

Tour de l'Ain(2.1) 24/05-26/05

Trophée Centre Morbihan(2.NCUP) 25/05-26/05

Grote Prijs Marcel Kint(1.1) 26/05

Winston Salem Cycling Cla...(1.1) 27/05

Tour of Norway(2.HC) 28/05-02/06

Circuit de Wallonie(1.1) 30/05

Szlakiem Walk Majora Hubala(2.1) 30/05-02/06

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 30/05-02/06

Grand Prix de Plumelec-Mo...(1.1) 01/06

Orlen Nations Grand Prix(2.NCUP) 01/06-02/06

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 02/06

Rund um Köln(1.1) 02/06

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger