Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Tidligere Sunweb-dansker stopper karrieren som 21-årig

Tidligere Sunweb-dansker stopper karrieren som 21-årig

09. november 2021 11:00Foto: Team Sunweb | Vincent Riemersma

Han rykkede til udlandet som bare 18 år gammel, og nu her tre år efter hænger Ludvig Wacker cyklen i garagen, og siger farvel til en sport som han elsker, men som også har givet ham modstand og kriser.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Han har haft en kort og intens karriere, men i en alder af blot 21 år har Ludvig Anthon Wacker valgt at sige stop.

 

Danskeren, der kørte to sæsoner hos det daværende Sunweb-holds udviklingshold (Det som i dag hedder DSM red.), flyttede til Holland som bare 18-årig, hvor han boede og levede i en lejlighed ejet af holdet, som var han professionel i en hverdag, hvor alt drejede sig om cykling.

 

Frem imod denne sæson vendte danskeren hjem til Danmark, hvor karrieren fortsatte hos CO:PLAY-Giant.


Men efter et par måneder på den danske cykelscene, kunne han mærke, at der ikke var mere tilbage i tanken.

 

Læs også
Mikkel Bjerg har fremtiden på plads

 

Forløbet fortæller Wacker nu for første gang om over for Feltet.dk, om de problemer der har ført frem til det alt for tidlige karrierestop.

 

Et styrt i 2020 var således med til at installere en frygt i unge Wacker, der var uforenelig med et liv som cykelrytter.

 

”Der er flere grunde til, at jeg stopper. Jeg styrtede sidste år i Randers Bike Week, som var første løb efter Corona-nedlukningen. Selve styrtet var med høj fart, men jeg slog mig ikke helt vildt. Men i mit hoved var det meget værre, end det egentlig var,” fortæller Wacker og fortsætter

 

”Derefter gik det helt galt til DM 2020, hvor jeg blev sat, da jeg sad for langt tilbage, fordi jeg var for forsigtig. Så stod jeg bare dér i siden af vejen hos min mor og far. Dagen efter ringede jeg til Sunweb og sagde, at jeg ikke ville fortsætte dér, selvom de havde snakket med mig om en forlængelse. Jeg skulle hjem,” fortæller Wacker, der som alle andre ryttere fik meget af sin sæson sidste år spoleret af Corona-pandemien.

 

I dag kan Wacker godt se, at eventyret til Holland skete i for tidlig en alder, og at det var med til at knække ham som cykelrytter i sidste ende.

 

Mentalt slukket i sæsondebut

Turen hjem til Danmark håbede Wacker ville vende nedturen, men trods en god forsæson frem imod 2021-sæsonen gik det galt igen.

 

”Jeg var egentlig i god form til den kommende sæson i år, men da vi nåede det første løb, var jeg bare helt slukket mentalt og var faktisk bange. Jeg ved ikke, hvad det kom af.  Mønsteret gentog sig bagefter, hvor jeg kørte stærkt til træning, men så snart jeg fik nummer på ryggen gik det den helt forkerte vej, hvor jeg var bange for at styrte,”

 

Turen hjem til Danmark betød også, at hele tilværelsen ikke kun handlede om cykling for den Wacker, der fik job hos ProOwned Cycling i dagstimerne, mens cykling pludselig var henlagt til senere på dagen.

 

”Jeg manglede motivation. Pludselig var det jo også sjovt at tage på arbejde, og så var det måske ikke så sjovt at skulle ud og træne en januar-aften i København, hvor man skal enten ud på Diget, eller ad Strandvejen,” fortæller Wacker om de to populære træningsruter i hovedstadsområdet, som han aldrig kom til at elske.

 

Læs også
Optakt: Amstel Gold Race

 

”Det er ikke specielt spændende at træne i København. Jeg er vant til at træne omkring Roskilde, hvor mine forældre bor, og hvor der er rigtig lækkert, men her bliver det bare de samme hovedveje. Det blev tit den samme første time, hvor jeg skulle ud på Amager og så til Greve Strand af Køge Vej. Det er bare jordens røvhul med lyskryds og kedelig cykelsti. Kører man nordpå ad Strandvejen i stedet, er man ved at blive kørt ned hvert øjeblik,” fortæller han

 

I en ung alder tog Ludvig Wacker på det helt store udlandseventyr. En oplevelse han ikke ville være foruden, men som kostede for karrieren. Foto: © Team Sunweb

 

Mødet med stjernerne var noget af det største

Trods det tidlige stop fortryder Ludvig Wacker ikke den karriere, han nåede at have.

 

Beslutningen om at rejse til udlandet som teenager, er således ikke noget han tænker tilbage på med ærgrelse, men derimod som erfaring han tager med sig videre.

 

”Jeg har lært utrolig meget af at bo i udlandet, det er jeg virkelig stolt af. Jeg er så glad for at jeg tog den mulighed. Også at jeg nåede så langt i sporten, som jeg gjorde. Det er helt uvirkeligt, at jeg har kørt junior-udgaven af Paris-Roubaix. Jeg har generelt virkelig kørt nogle store løb,” fortæller Wacker, der vandt juniorernes Gent-Wevelgem i hans første løb på junior-niveau i 2018.

 

”Det hele spillede den dag. Det vendte min karriere, og det gjorde, jeg kom til Paris-Roubaix det år. Og der var pludselig interesse fra BMC’s udviklingshold, hvilket var helt vildt, da jeg normalt er en meget stille dreng, der pludselig blev ringet op af de her holds store sportsdirektører,” fortæller han smilende om den sæson, der første til, at han skrev med Sunweb-holdet.

 

Mødet med de professionelle fra det professionelle lag af det hollandske hold også til en af de største oplvevelser.

 

”En af de største oplevelser var, da jeg var på min første lejr med Sunweb i oktober 2018, hvor både udviklings- og eliteholdet var med. Da vi kommer til lejren står Tom Dumoulin, Michael Matthews og Nicolas Roche ved morgenmaden. Det var helt vildt. Jeg var starstruck, men jeg prøvede at underspille det,” fortæller han grinende.

 

I tiden på Sunweb blev Wacker desuden særligt tæt med det hollandske stortalent Edo Maas, der i 2019 blev ramt af en bil i U23-udgaven af Lombardiet Rundt. En episode der efterlod hollænderen lam fra livet og ned.

 

Læs også
Van der Poel har endnu ikke skænket konkurrenterne en tanke

 

Træt af medicinbruget i sporten

Udover at huske de gode ting kommer Ludvig Wacker også med en løftet pegefinder til sine nu forhenværende kollegaer i den professionelle cykelsport.

 

Wacker mener nemlig, at sporten er inde i en glidebane, når det kommer til brugen af smertestillende og andre typer medicin i sporten.

 

”Jeg er træt af piller i sporten. Det kan godt være, det er lovlige piller, men jeg er træt af, at der skal være piller i cykelsporten, og jeg synes, det er grotesk, det skal være så tydeligt,” fortæller Wacker om et emne i moderne cykelsport, ikke alle tør tale om.

 

”Det er så tydeligt. I de store løb kører folk rundt med små beholdere i lommen med piller og så videre. Jeg har aldrig haft lyst til at tage noget selv, og så ved man, at i alle finalerne, tager de andre noget, man ikke selv tager. Der er tale om smertestillende midler og koffein blandt andet. Det er helt latterligt, den mængde folk tager. For man ved ikke, hvad det kan betyde for rytterens krop om 20 år,” fortæller Wacker indigneret.

 

”Jeg tror ofte, det er de unge ryttere, der selv gør det. Det er ikke nødvendigvis holdet, der står for det. Rytterne kan jo selv skaffe det. Det er meget let af få adgang i,” fortæller Wacker om problemet, som han synes bliver overset i dagens cykelsport.

 

Fremtiden for Ludvig Wacker byder nu formentlig på en anden levevej. Han håber således at starte som journaliststuderende til sommer. Cykelsporten kommer dermed lidt på afstand nu, og det passer ham fint.

 

”Jeg vil gerne lægge cyklen lidt på hylden nu. Jeg ejer ikke engang en cykel lige nu. Jeg afleverede den et par dage efter, jeg var stoppet. Jeg er begyndt at spille lidt fodbold med nogle venner, og hygger mig rigtig meget med det. Jeg er skidedårlig, men jeg kan jo finde ud af at løbe. Så jeg laver ikke det store, men løber bare i vejen,” afslutter han lattermildt til Feltet.dk.

DEL
INFO
Ludvig Anton Wacker
Nyheder Profil Resultater Statistik
Development Team Sunweb
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Amstel Gold Race Ladies(1.WWT) 14/04

Amstel Gold Race(1.UWT) 14/04

Classic Grand Besançon D...(1.1) 12/04

Tour du Doubs(1.1) 14/04

Tour du Jura Cycliste(1.1) 13/04

Giro di Sicilia(2.1) 09/04-12/04

Tour du Jura Cycliste(1.1) 13/04

Amstel Gold Race Ladies(1.WWT) 14/04

Amstel Gold Race(1.UWT) 14/04

Tour du Doubs(1.1) 14/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?