Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France: Karakterbogen

Tour de France: Karakterbogen

23. juli 2006 19:480
Artiklen fortsætter efter videoen.

Tour de France 2006 (Foto: Sirotti)


Feltet.dk har evalueret årets Tour de France og valgt at give en karakter til hvert af de deltagende hold efter 13-skalaen. Karakteren afspejler, hvor godt et Tour de France holdet har kørt, vurderet ud fra de forhåndsforventninger man kunne have haft, da rytterne kørte ud på prologen den 1. juli 2006. Herudover er der i mindre grad blevet taget højde for de problemstillinger og muligheder holdene blev stillet over for undervejs i løbet.

Ag2r Prevoyance (10)
Det franske hold var Tourens helt store overraskelse. Én etapesejr, den gule trøje undervejs og to ryttere i top 10 blev resultatet af holdets anstrengelser og efter en kaotisk indledning, hvor holdets kaptajn Francisco Mancebo blev udelukket, er det fremragende hvad det budgetmæssigt lille Ag2R-mandskab fik ud af det. Hvis Cyril Dessel havde været yngre ville han sikkert have fået prædikatet ”den næste franske Tour-vinder” på sig, men skal man forholde sig realistisk oplevede Dessel nok karrierens højdepunkt med sin samlede 7. plads, det bliver næppe bedre.

Agritubel (7)
Med en etapesejr kan Agritubel ikke være utilfredse med deres Tour de France, men etapesejren til Mercado er omvendt også det eneste, der trækker op efter en Tour, hvor holdet aldrig formået at være den animator som man kunne forvente. Særligt mod afslutningen af løbet virkede holdet meget træt, og man kan stille spørgsmålstegn ved om holdet overhovedet har kræfterne til at deltage i så stort et løb.

Bouygues Telecom (6)
Igen; en etapesejr burde have reddet en højere karakter, men ligesom Agritubel var Bouygues Telecom forbløffende anonyme, og Voeckler og co. opererer trods alt med et budget i en størrelsesorden, der gør at man ikke blot kan være tilfredse med en etapesejr og en ellers total anonym indsats.

Caisse d'Epargne (9)
En fabelagtig 2. plads til Pereiro trækker selvfølgelig karakteren op over middel og herudover kan Caisse d’Epagne undskylde sig med, at man hurtigt mistede sin holdkaptajn Alejandro Valverde. Det virkede dog noget tilfældigt det Caisse d’Epagne bød ind med og holdet var som helhed ikke særlig stærkt.

Cofidis (7)
Man må medgive Cofidis at de gennem hele Touren prøvede, særligt ved Sylvain Chavanel og Cristian Moreni, der da også kørte flere fine placeringer hjem. Jimmi Casper vandt sensationelt 1. etapes massespurt, men siden så man ikke meget til ham. Klassementsmæssigt var holdet en kæmpe skuffelse, og især David Moncoutié virkede som en skygge af sig selv.

Credit Agricole (9)
Thor Hushovd vandt prologen og kørte sig i gult. Siden var nordmanden ikke i nærheden af at vinde en massespurt indtil sidste etape på Champs Elyssées, hvor han fik vist sine store kvaliteter som sprinter og vandt en overlegen sejr over McEwen. I kampen om pointtrøjen var Hushovd omvendt aldrig i nærheden af at kunne genvinde trøjen og Caucchiolis samlede 16. plads er heller ikke helt tilfredsstillende.

Davitamon-Lotto (10)
Robbie McEwen vandt sikkert den grønne trøje og var klart feltets bedste sprinter, hvor det undervejs blev til tre etapesejre. I klassementet kørte Cadel Evans svingende, men den samlede 5. plads kan næppe stå helt mål med, hvad holdet havde håbet på. Resten af holdet var anonymt, men holdet havde også klare målsætninger og kørte meget disciplineret.

Discovery Channel (5)
Tourens største skuffelse. En gul førertrøje og én etapesejr burde ellers være tilfredsstillende for de fleste mandskaber, men for Discovery må det være en bitter pille at sluge, at man overhovedet ikke havde noget at gøre i klassementet på trods af fine udmeldinger inden starten om fire kaptajner, der alle havde chancen.

Euskaltel (7)
Forventningerne til holdet var lave efter at man valgte at spare holdets absolutte topnavn Samuel Sanchez til Vueltaen. Mayo skuffede endnu engang og udgik, og med ham ude skulle man være mere end almindelig optimistisk for at tiltro holdet en chance for en etapesejr. I bjergene var holdet skuffende anonyme, men det trækker op, at Zubeldia kørte en flot top 10-placering hjem, dog efter meget defensiv kørsel.

Française des Jeux (6)
Francaise des Jeux formåede gang på gang at misse udbruddene og da sprinteren Bernard Eisel stadig ikke er på niveau med de bedste sprintere blev det en Tour, hvor det var lige ved og næsten for det franske mandskab. I klassementet var der på forhånd stillet visse forventninger til unge Thomas Lövkvist, som dog totalt svigtede. Svenskeren blev bedste mand i klassementet for holdet på en 63. plads, men det siger vist mere om holdkammeraterne styrke eller mangel på samme.

Gerolsteiner (6)
Touren blev en stor skuffelse for holdet, der med undtagelse af Davide Rebellin og Stefan Schumacher havde sendt alle holdets stjerner til Touren. Leipheimer lignede ved starten en potentiel vinder, men kørte alt for ustabilt Touren igennem. Aldrende Totschnig må nok indse at de dage hvor han kunne køre i top 10 i de store etapeløb er ovre, og det var de to unge, Sebastian Lang og Markus Fothen, der stod for de positive indslag.

Lampre-Fondital (8)
På trods af at det ikke blev til nogen etapesejr eller nogen fremtrædende rolle i klassementet, må årets Tour alligevel betegnes tilfredsstillende for det italienske mandskab. Bennati viste sig som en kommende storsprinter og holdet viste i øvrigt stor angrebslyst og der var endda bund i de fleste forsøg. Cunego kørte sig gevaldigt op gennem løbet og sluttede som vinder af ungdomskonkurrencen og det må være glædeligt for Cunego at han fremover kan tillade sig at have ambitioner om en samlet sejr i Touren.

Liquigas (7)
Det var nu ikke fordi Liquigas ikke prøvede, men holdet virkede hele løbet som om at man lige manglede det sidste. Holdet havde ingen ryttere, der kunne begå sig i klassementet og holdets mange dygtige endagsryttere kunne ikke hive en etapesejr i land. Det trækker op at holdet var så synligt som tilfældet var, men så var der heller ikke meget andet at glæde sig over.

Phonak Hearing Systems (10)
Når man vinder Touren kan alt det andet næsten være lige meget. Landis var løbets bedste rytter på 19 ud af 20 etaper, og de øvrige favoritter formåede slet ikke at udnytte kollapset på 16. etape. Dagen efter gjorde Landis sig selv historisk med den flotteste etapesejr i Touren de sidste 14 år, og Landis’ indsats på etapen skal ikke forklejnes af konkurrenternes bizarre taktiske valg. Resten af holdet var forbløffende svagt, men dette kan delvist forklares med Boteros og Gutierrez’ udelukkelse inden starten af Touren.


Floyd Landis vandt Touren uden at være bakket op af et stærkt mandskab

Quick Step – Innergetic (6)
Quick-Step missede en etapesejr til superstjernen Tom Boonen, der på trods af at have den gule førertrøje flere dage i træk ikke virkede helt i topform. I klassementet havde holdet selv forventninger til José Rujano, men den lille bjergrytter viste intet, der kan give forhåbninger om fremtiden og måtte udgå inden afslutningen. Til sidst blev det rutinerede Tossatto, der reddede æren med en etapesejr i den sidste uge, men helhedsindtrykket var en skuffende indsats fra et af sportens absolut største hold.

Rabobank (10)
Når man vinder fire etapesejre, samt den prikkede bjergtrøje, har Touren været en stor succes. Rabobank glimrede på alle fronter, men i den sidste ende måtte man også konstatere, at Denis Menchov ikke havde niveauet til at være en faktor helt fremme i den samlede stilling, hvor det dog blev til en godkendt 6. plads. Michael Rasmussen ramte formen lidt for sent til at kunne gøre noget i klassementet, men ambitionerne blev alligevel indfriet med en episk etapesejr i Alperne og sejr i bjergkonkurrencen.

Saunier Duval – Prodir (5)
Tourens ringeste hold. Saunier Duval stillede til start med ambitioner i det samlede klassement, men var aldrig i nærheden af at præge begivenhederne i bjergene. De la Fuente var offensiv og kørte flere dage i den prikkede bjergtrøje, men der manglede bund i alle angrebene, der dog komplet uforståeligt blev belønnet med titlen som løbets mest angrebsivrige. Herudover var det kun Ventoso der kunne være sin indsats bekendt, mens stjerner som Simoni, Millar og Gomez Marchante alle faldt igennem.

Team CSC (10)
På trods af at det ikke blev til en plads på podiet i Paris for Carlos Sastre, kan det danske hold sagtens være stolte over en indsats, der overgik de forventninger man kunne have til holdet ved starten. Det er særligt holdets to etapesejre der trækker op, hvor Schlecks triumf på Alpe d’Huez må komme højt ind på listen over holdets vigtigste sejre, og så det at holdet i store dele af løbet formåede at gøre sig synlige overalt på trods af kun seks mand på holdet. Omvendt formåede Riis’ aldrig at bringe holdet ud af den outsider-rolle holdet havde indtaget efter Bassos exit inden starten, og det kostede i situationer, hvor mere ansvar skulle være taget.

Team Milram (5)
Uden Petacchi virkede holdet rådvildt og formåede ikke at sætte sit aftryk på løbet. Uden klassementsryttere satsede holdet på etapesejre særligt til den tyske veteran Erik Zabel, der dog ikke længere har den nødvendige klasse. Mod slutningen af løbet missede man flere af de store udbrud, men tog aldrig noget ansvar i forhold til at køre dem ind igen. Resultatet af dette blev at man kun tager et par 3. pladser og en uinspireret 2. plads i pointkonkurrencen til Zabel hjem fra Touren.

T-Mobile (11)
Tourens bedste hold. Historien fra CSC gentager sig hos T-Mobile, der havde feltets mest stabile klassementsrytter i Andreas Klöden. Desværre for Klöden insisterede T-Mobile gennem Alperne på at tage et absolut minimum af ansvar, hvilket var skuffende, idet holdet ofte sad i overtal. Den manglende brug af hjælperytterne er omvendt også det eneste negative man kan sige om T-Mobiles Tour, der ellers udviklede sig til en ren triumf for det tyske hold, der uden holdkaptajn og med kun syv mand i truppen vandt tre etapesejre, holdkonkurrencen og fik en mand på podiet.
DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de Suisse Women(2.WWT) 15/06-18/06

La Route d'Occitanie(2.1) 15/06-16/06

Tour de Suisse Women(2.WWT) 15/06-18/06

La Route d'Occitanie(2.1) 15/06-16/06

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?