Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 10. juli 2006

Tour de France korte - 10. juli 2006

10. juli 2006 00:520
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Tom Boonen: Jeg kan ikke sprinte mere
- Præmier: Davitamon-Lotto mest vindende hold
- Jens Voigt: Kører til de skubber mig af cyklen
- Tour de France: Sidste tour for Robert Lelangue
- Floyd Landis: Sidste Tour med smuldrende hofte
- Thor Hushovd: Feltet ser frem til hviledagen
- Jakob Piil: Vil tilbage i Touren
- Phonak: Sastre en farlig mand
- Erik Breukink: Urealistisk at Rasmussen kører klassement
- Stuart O´Grady: Klar til at forlænge
- Feltets brugere: Armstrong var den største
- Stuart O’Grady: Jeg er klar til at gå i udbrud

De korte nyheder opdateres løbende


Tom Boonen: Jeg kan ikke sprinte mere


Stort set samtlige ryttere i feltet ville ganske sikkert være uhyre begejstrede, hvis de, som Tom Boonen, kunne se tilbage på en første uge af Tour de France med fire dage i den gule førertrøje og to podieplaceringer. Men for verdensmesteren har den første uge været alt andet end tilfredsstillende. Han har nemlig ingen etapesejre. Derfor var det en skuffet Boonen, der gjorde status efter endnu en misser i spurten i dag.

”Jeg kan ikke spurte mere. Jeg tror faktisk ikke jeg gider køre spurterne mere. Jeg bliver virkelig nødt til at vente og se om det kommer tilbage til mig i de kommende dage. I dag havde jeg det dårligere end på de andre Tour-etaper. Pludselig så jeg et skilt, hvor der stod 200 meter, og da havde jeg allerede startet min spurt; endnu en fejl. Jeg fatter det ikke. Der er noget helt galt,” sagde Boonen til den belgiske radiostation Sporza.

Tom Boonen kom til Frankrig med en drøm om at vinde den grønne trøje men efter den første uges utallige nederlag, er den grønne trøje ikke længere et tema for Boonen.

”Lige nu er den grønne trøje helt ligegyldig; jeg kunne ikke være mere ligeglad med den. Jeg har brug for et par dage midt i feltet, og det er det jeg har tænkt mig at tage. Jeg har været presset til at gøre alt for mange ting allerede i år. Nu vil jeg bare gøre som jeg har lyst til,” sluttede en desillusioneret Boonen.

Tilbage til toppenPræmier: Davitamon-Lotto mest vindende hold


Med imponerende tre sejre indtil videre er Davitamon-Lotto holdet også det hold, som har kørt flest præmiepenge ind indtil videre i årets Tour de France. Lige efter det belgiske hold kommer T-Mobile holdet. Men med den styrke T-Mobile har vist på de seneste etaper, ligner det også et hold, som vil toppe denne liste, når rytterne kører indtil Paris.

For Team CSC er det en trist liste at kigge på. Holdet har endnu ikke rigtig vist sig fremme, og hverken på prologen eller enkeltstarten, blev det til de ventede etapesejre til David Zabriskie. Derfor er holdet også helt nede på en 17. plads med kun 8,800 Euro.

Præmieliste pr. 10 juli
1.Davitamon-Lotto 36,700
2.T-Mobile 33,620
3.AG2R 23,950
4.Crédit Agricole 20,780
5.Cofidis 17,930
6.Quick Step 16,550
7.Rabobank 15,810
8.Française de Jeux 14,700
9.Discovery 14,550
10.Bouygues 14,180
11.Liquigas 13,720
12.Gerolsteiner 13,090
13.Lampre 10,720
14.Caisse d'Epargne 9,280
15.Saunier Duval 9,020
16.Milram 8,980
17.CSC 8,880
18.Phonak 5,700
19.Euskaltel 5,540
20.Agritubel 1,400

Tilbage til toppenJens Voigt: Kører til de skubber mig af cyklen


Selvom tyske Jens Voigt har haft et par hårde dage, og selvom han sluttede på en absolut sidsteplads på lørdagens enkeltstart til Rennes, så er der intet, der tyder på, at den angrebsivrige CSC-rytter har mistet kørelysten - Tværtimod.

I sin dagbog på Sport1.de fortæller han, at da har planlagt i hvert fald at køre til han bliver 38. ”I går (lørdag, red.) kørte Vladislav Ekimov sig til en 22. plads. Og det som 40-årig! Jeg har egentlig ikke planer om at køre så længe, men man skal jo aldrig sige aldrig. Jeg har jo fire børn, der skal have mad, og et hus at betale. Derfor kører jeg, indtil man skubber mig af cyklen. Men alvorligt talt, så er 40 temmelig gammel. Men jeg vil da køre, til jeg bliver 38. Mario Cipollini blev verdensmester som 36-årig. Så længe jeg er sund og rask og har lysten, så bliver jeg ved,” siger han.

Tilbage til toppenTour de France: Sidste tour for Robert Lelangue


Når Tour de France feltet søndag den 23. juli ruller ind i Paris er det samtidig også sidste - og 29. gang - at Robert Lelangue deltager.

Og hvem er han så? Kig nøje på den røde løbsdirektørbil, hvor Jean-Marie Leblanc sidder. Robert Lelangue er chaufføren. Der har han siddet siden 1986, hvor chaufføren for den daværende løbsdirektør, Jacques Goddet, kørte galt og kom til skade. Lelangue overtog jobbet, og da Jean-Marie Leblanc ikke længe efter blev løbsdirektør, fulgte Robert Lelangue med. Men den nu 66 årige Lelangue har ikke altid været chauffør, fortæller Sportwereld.be.

”Jeg er en af de ganske få personer, der har set touren i alle dens facetter. Som professionel rytter kørte jeg Touren i 1963 for Solo-Terrot holdet og blev 3.er på sidste etape på Parc des Princes i Paris. Senere var jeg chauffør i to år for den legendariske journalist fra den belgiske TV-kanal RTBF, Théo Mathy”, fortæller Lelangue.

Derefter blev Lelangue sportsdirektør - for selveste Eddy Merckx. Og vandt med ham to udgaver af Tour de France. I slutningen af 70’erne havnede han hos det spanske hold KAS, der blandt andre havde den sidste belgiske tourvinder Lucien Van Impe i stalden.

For Robert Lelangue er det ikke kun fordi, det er hans afskedstour, at dette års udgave af Tour de France er speciel. Hans søn, 36 årige John Lelangue, er såmænd holdmanager hos Phonak, der med amerikaneren Floyd Landis måske har det bedste vinderkort på hånden.

Tilbage til toppenFloyd Landis: Sidste Tour med smuldrende hofte


Floyd Landis har de sidste to år kørt med store smerter i sin højre hofte. Han har smerter, når han går og kan kun stige op på cyklen fra den ene side. Phonak-kaptajnen lider af en knoglesygdom (Osteonecrosis), som betyder, at hofteknoglen smuldrer. Sygdommen opstår på grund af manglende blodforsyning. Landis’ læge, David Chao, der også er læge for NFL-klubben San Diego Chargers, siger ifølge New York Times Magazine, at han ikke ville tro på, at Landis var en topatlet, der kører Tour de France, når man ser på røntgenbillederne af hans højre hofte. Til efteråret skal han derfor opereres og have indsat en ny hofte. Hvis det står til ham selv, så er det ikke et farvel til cykelsporten. Han har jo allerede kørt to sæsoner med store smerter, så han regner heller ikke med, at en kunstig hofte vil afholde ham fra at køre videre.

Diagnosen fik den amerikanske rytter i november måned 2004, men det er indtil nu lykkedes ham at holde den skjult for alle, inklusive hans holdkammerater på det schweiziske Phonak-hold.

"Lægerne har sagt, at jeg skal have en ny hofte, når smerterne bliver for store. Og det lyder jo godt, men hvor store er for store," siger Landis til magasinet. På spørgsmålet om, hvordan det føles med sådan en dårlig hofte, svarer han ganske enkelt: "Det gør meget ondt." Med tanke på, hvor mange smerter professionelle cykelryttere ellers er vant til at kapere, er det ikke svært at forestille sig, at hans svar må være en underdrivelse af rang.

Han har også formået at skjule sygdommen for sit schweiziske hold. Ved lægeundersøgelsen inden kontraktunderskrivelsen bed han tænderne sammen, mens holdlægen undersøgte den dårlige hofte. Den specielle position på enkeltstartscyklen og hans gangster-agtige gang, som holdkammeraterne ofte drillede ham med, var altså et forsøg på at undgå, at folk opdagede, at han rent faktisk humpede. "Jeg var slet ikke så cool, som de troede," fortæller han.

Sidste år sluttede han sit første år som Tour-kaptajn for Phonak på en niendeplads, hvilket også for en helt rask rytter er et flot resultat. I år gælder han som en af de største kandidater til den samlede sejr, efter at Jan Ullrich og Ivan Basso blev suspenderet, og på lørdagens enkeltstart blev det til en andenplads, foran alle de øvrige favoritter, en plads, han også indtager i det samlede klassement, inden Tour-feltet skal i gang med de rigtige bjerge.

"Jeg er meget tilfreds. Også selvom jeg ved, at der stadig er lang vej til Paris. Jeg har ikke den dårligste tid, men de første bjergetaper vil give os et bedre indtryk," erklærede han før den Tourens hviledag.

Tilbage til toppenThor Hushovd: Feltet ser frem til hviledagen


Efter kun godt en uge på cyklen holder Tour de France i dag hviledag. Ifølge Thor Hushovd er det noget, som hele feltet ser frem til.

”Jeg har snakket med flere ryttere, og alle har sagt, at de havde tunge ben og glædede sig til i dag,” udtaler Hushovd til Verdens Gang og tilføjer, ”Vi cykler i 20 dage, så det er kun menne-skeligt at have tunge ben.”

Dagen i dag står for nordmanden i afslapningens tegn og han skal kun ud og trille en lille tur for at holde stængerne i gang.

”Kroppen er vant til at cykle fire-fem timer hver dag. Det bliver mærkeligt bare at sidde på cyk-len i en time. Derudover kommer jeg til at tilbringe flest mulige timer i sengen med benene højt.”

Selvom at Robbie McEwen indtil videre har vist sig som den suverænt stærkeste rytter i spur-terne, har man ikke opgivet at Hushovd kan vinde flere etapesejre.

”Lige nu er McEwen verdens bedste spurter. Thor har ikke hans acceleration i øjeblikket. Men Touren er lang og rytterne bliver slidt ned i Pyrenæerne. Og eftersom afstanden mellem Robbie og Thor er stor i kampen om den grønne trøje, har det øget Thors chancer for at komme med i et udbrud,” siger norsk TV2s cykelekspert, Johan Kaggestad.

Tilbage til toppenJakob Piil: Vil tilbage i Touren


Selvom Jakob Piil igen år må se skuffet med fra sidelinjen i Tour de France, så er danskeren opsat på at vende tilbage i det franske etapeløb. Han ser sågar de seneste dopingafsløringer som en fordel.

”Der forsvinder jo tilsyneladende en masse ryttere, som har snydt, og så virker det da mere interessant at køre med igen. Chancerne må jo nødvendigvis blive større for, at jeg kan markere mig i Touren,” forklarer Jakob Piil til BT.

Foreløbig er denne sæsons store mål Vuelta a Espana, og danskeren glæder sig til et forhåbentligt renere løb.

Tilbage til toppenPhonak: Sastre en farlig mand


Lørdagens 52 km. lange enkeltstart gav det første fingerpeg om, hvem vi skal holde øje med i dette års Tour de France. Opmærksomheden retter sig således naturligt mod T-Mobile, der har 6 mand mellem de 14 bedste i klassementet og Phonak med løbets formentlig største favorit, Floyd Landis. Phonaks team-manager John Lelangue er dog ikke indstillet på at røbe taktikken for Pyrenæerne.

”Jeg er sikker på, at T-Mobile også følger med i, hvad jeg måtte sige om det tema. Men vi har bestemt gjort os vore overvejelser, og i øvrigt er jeg af den klare overbevisning, at Carlos Sastre er en meget farlig mand for os i den samlede stilling,” siger Lelangue til Berlingske Tidende.

Tilbage til toppen
Erik Breukink: Urealistisk at Rasmussen kører klassement


Efter det store tidstab på enkeltstarten lørdag, mener Rabobanks team-manager Erik Breukink, at det er urealistisk, at Michael Rasmussen kører efter klassementet.

”Michael kan få sine dage. Men det vigtigste for os er Menchov. Michael bliver i det spil en vigtig brik i bjergene,” siger han til BT. ”Vi kan sende ham i front, og vi kan kalde ham tilbage for at hjælpe Menchov. Husk på, at eksempelvis Discovery har fire ryttere, der bliver stærke i bjergene, og derfor er det vigtigt at have et stærkt hold mod dem.”

Michael Rasmussen har dog ikke helt opgivet klassementet og mener bestemt, at det er realistisk, at han ender blandt de 10 bedste i løbet.

Tilbage til toppen
Stuart O´Grady: Klar til at forlænge


Stuart O´Grady havde egentlig skrevet kontrakt med Giancarlo Ferretti forud for denne sæson. Men sponsoren var der ikke, og alle planerne faldt på gulvet. I stedet ringede O´Grady til Bjarne Riis, og de to blev hurtigt enige om en kontrakt. Nu er O´Grady klar til at forlænge med det danske Pro Tour mandskab.

”Jeg satser meget på at forlænge aftalen inden længe og gerne med mere end et enkelt år denne gang,” siger han til BT og afslører samtidig, at han og Bjarne Riis allerede et par gange har snakket sammen om en forlængelse.

Tilbage til toppenFeltets brugere: Armstrong var den største


I løbet af i går kunne man på Feltet.dk stemme om, hvem så har været den største rytter, der hid-til har vundet Tour de France. To ryttere skilte sig ud og det var Lance Armstrong og Eddy Merckx, som fik henholdsvis 39 procent og 35 procent af stemmerne. Dermed har brugere bestemt, at man med syv sejre i Touren simpelthen bare er den største. På en tredjeplads kom Fausto Coppi lige foran Miguel Indurain, men begge disse ryttere var sat langt tilbage og begge fik kun 8 procent.

Feltet.dk har nu åbnet for en ny afstemning, hvor man skal give Team CSC karakter for den før-ste uge. Selvom undervisningsministeriet har udviklet en ny karakterskala, har vi i denne af-stemning valgt at bruge 13 skalaen.

Du kan afgive din stemme ved at trykke på: Afstemning

Tilbage til toppenStuart O’Grady: Jeg er klar til at gå i udbrud


Team CSC har været ramt af adskillige uheld allerede i dette års Tour de France, men nu ser det ud til, at holdets australske sprinter, Stuart O’Grady er godt på vej til at komme sig efter sit alvorlige styrt på tredje etape. Faktisk har han det så godt, at han i sin dagbog på cyclingnews.com nu igen begynder at tro på, at han klarer sig hele vejen igennem årets Tour.

”I dag var der endnu engang forbedring at spore med hensyn til min ryg. Den er blevet meget bedre og nu begynder jeg at tro på, at det er muligt at nå til Paris. Noget jeg aldrig ville have troet for fire dage siden,” skriver Stuey altså i sin dagbog, og fortsætter de gode nyheder:

”Det er ikke længere utopi at tro, at jeg vil prøve at komme med i et hug.”

Tilbage til toppen

Læs også
Historisk dansk sejr i Holland
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Paris-Nice(2.UWT) 03/03-10/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 03/03

Tirreno-Adriatico(2.UWT) 04/03-10/03

Miron Ronde van Drenthe(1.WWT) 10/03

Tour de Taiwan(2.1) 10/03-14/03

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger