Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 12. juli 2006

Tour de France korte - 12. juli 2006

12. juli 2006 02:200
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Iban Mayo: Jeg har problemer med halsen
- Andreas Klöden: Vi er klar til at reagere på angreb
- Team CSC: Voigt i udbrud, men kunne ikke følge med
- Cyril Dessel: Nu vil jeg fokusere på Bjergkonkurrencen
- Michael Rasmussen: Det var spild af tid
- Juan Miguel Mercado: En vigtig sejr
- Bouygues Telecom: Brochard udgået
- Phonak: Axel Merckx forlænger
- Feltets brugere: Lav karakter til Team CSC for første uge
- Carlos Sastre: Venter angreb fra Rasmussen og Mayo
- Carlos Sastre: I tvivl om egne evner
- Johan Bruyneel: Tror ikke på Landis
- Følg 10. etape fra kl. 12.30
- Feltet.dk: Bud på dagens vinder
- Jens Voigt: Påkørt af motorcykel
- Phonak: Afventer de andre holds taktik
- Jean-Marie Leblanc: Vred og skuffet
- Gerolsteiner: Leipheimer tabte yderligere tid
- Dopingtest: 59 ryttere testet før tirsdagens etape

De korte nyheder opdateres løbende


Iban Mayo: Jeg har problemer med halsen


For godt en måned siden, i Critérium du Dauphiné Libéré, viste Iban Mayo stor styrke, da han vandt løbets kongeetape, hvor han blandt andet slog Alejandro Valverde i en mand til mand duel. Derfor var der mange som troede på, at Mayo i år kunne være en udfordre til klassementet i Touren. Men med et tidstab på over 24 minutter på dagens etape, kan man glemme alt om det. Ifølge Mayo skyldes dagens problemer sygdom.

”Jeg har haft problemer med halsen de seneste dage. Jeg mærkede lynhurtigt, at jeg ikke havde benene i dag, så jeg tog det med ro og sparede på kræfterne,” udtalte Mayo efter etapen til spanske journalister.

Selvom klassementet er slut, tror Mayo stadigvæk på, at han kan lave et resultat senere i løbet. ”Jeg tror det er over i løbet af en dag eller to og så har vi jo stadigvæk alperne.”

Tilbage til toppenAndreas Klöden: Vi er klar til at reagere på angreb


Efter en helt dag i front af feltet, med et hold som vel og mærket kun er på syv ryttere, var kaptajn Klöden her til aften yderst tilfreds.

”Dagens etape var ikke nem for os. Vi blev nødt til at arbejde hele dagen, for at holde tempoet oppe, uden nogen hjælp fra de andre hold. For mig var dagens rute perfekt til at holde rytmen i gang. Min ben føles gode og jeg har et stærkt hold til at køre for mig,” skriver Klöden her til aften i sin dagbog på holdets hjemmeside.

Klöden ser frem til morgendagens etape, som han ser som en af de to sværeste etaper i årets Tour de France.

”Nu skal vi se hvordan ryttere som Landis og Menchov har det. Jeg forventer, at de viser sig frem i morgen, men vi vil være klar til at reagere på et hvert angreb.”

Tilbage til toppenTeam CSC: Voigt i udbrud, men kunne ikke følge med


Med i det afgørende udbrud var Jens Voigt, men tyskeren måtte slippe på den anden af dagens tre kategoriserede stigninger. I stedet kom David Zabriskie hjem som bedst placeret Team CSC-rytter på 23. pladsen.

"Det var en relativt rolig dag for favoritterne i forhold til, at vi ramte de første bjerge. Jens sad med i de helt rigtige udbrud, men der blev kørt for hårdt til, at han kunne følge med. Han valgte at lade sig falde tilbage og spare på kræfterne i stedet. I morgen bliver det benhårdt, og det skal blive særdeles interessant at se, hvor langt vi kommer med Carlos (Sastre, red)", sagde sportsdirektør Kim Andersen efter etapen.

Tilbage til toppenCyril Dessel: Nu vil jeg fokusere på Bjergkonkurrencen


Efter en fantastisk hård start på etapen - med tonsvis af udbrudsforsøg - lykkedes det til sidst en gruppe at komme afsted, der i blandt AG2R rytteren Cyril Dessel.

”I dag var der vores plan at komme med i et udbrud og til sidst lykkedes det sammen med 12 andre ryttere. Det er sandt, at man skal have gode ben for at sidde med i det rigtige udbrud, men en smule held er også vigtig. Sammen med de gode ben, havde jeg det held i dag.”

Dessel fandt hurtigt ud af, hvem som han skulle holde sig til, hvis han skulle være med til at afgøre etapen.

”På dagens første stigning så jeg, at det var Mercado, jeg skulle holde øje med, da han var den bedste mand i udbruddet. Selvom det var meget svært og jeg led en del ved det, blev jeg ved med at kæmpe, for at sidde sammen med ham, men det var det eneste rigtige at gøre. På dagens sidste nedkørsel blev vi nødt til at arbejde stenhårdt, fordi vi kunne se, at Landaluze hele tiden kom tættere på.”

Den 31-årige Dessel har i år vundet Middelhavet Rundt, hvilket indtil videre er hans klart største resultat i sin karriere. Men efter i dag fører han både det samlede klassement og bjergkonkurrencen.

”Jeg ville gerne have vundet etapen, men Mercado vidste, hvad han skulle gøre, så han blev siddende på mit hjul. Da han startede sin lange spurt, prøvede jeg alt, hvad jeg kunne, men kunne ikke svare igen. Jeg gik glip af sejren, men havde alligevel en fantastisk dag.”

Dessel ved allerede nu godt, at han ikke kan holde første pladsen i den samlede stilling, men bjergkonkurrencen vil han fighte for. ”Fra nu af vil jeg fokusere på bjergkonkurrencen og nyde den tid jeg har i den gule førertrøje.”

Tilbage til toppenMichael Rasmussen: Det var spild af tid


Michael Rasmussen angreb fra starten af dagens etape, men han fik ikke lov til at køre af sted.

”Spild af tid. Det var godt nok kedeligt. Etapen forløb hurtigt, og der var egentligt noget at tage sig til hele tiden, men i sidste ende ændrer det ikke noget”, sagde Michael Rasmussen efter etapen til TV2 Sporten.

I stedet for tog han 10 bjergpoint på den sidste stigning, hvor han kørte over, som nummer 8 lige foran feltet.

”Jeg måtte samle op, hvad de lå på vejen, mere var der egentligt ikke i det”, tilføjede Michael Rasmussen, som nu er 42 point efter løbets førende rytter Cyril Dessel i bjergkonkurrencen.

Tilbage til toppenJuan Miguel Mercado: En vigtig sejrEn vigtig sejr (Foto: Sirotti)


I dag lykkedes det Wild Card holdet Agritubel at få en etapesejr, da Juan Miguel Mercado kom først over stregen foran Cyril Dessel (AG2r), som dog kunne trøste sig med, at han overtager bjergtrøjen og den gule førertrøje.

”Jeg måtte køre stærkt i spurten, og jeg vinder til sidst,” sagde en meget glad Mercado efter sejren og tilføjer: ”Men at vinde i Tour de France, og det er noget helt specielt. Det er helt fantastisk og denne meget vigtig sejr.”

Samlet rykker Mercado frem i klassementet til en samlet anden plads.

Tilbage til toppenBouygues Telecom: Brochard udgået


Laurent Brochard fra det lille Bouygues Telecom hold stillede ikke til start på 10. etape. Holdet meddeler, at den tidligere verdensmester de seneste dage har kæmpet med rygsmerter. Han lå før dagens etape på en 49. plads, 5:42 minutter efter Serguei Gonchar.

Tilbage til toppenPhonak: Axel Merckx forlænger


Team manager John Lelangue meddeler her til formiddag, at han har forlænget kontrakten med Axel Merckx med endnu et år. ”Merckx kører også for vores hold næste år. Jeg er overbevist om, at hans erfaring og personlighed vil være med til at udvikle vores hold yderligere,” siger han.

34-årige Axel Merckx kører næste år sin 15. sæson som professionel. ”Jeg føler mig stadig i stand til at lave resultater, og på det her hold er det stadig sjovt at lave det hårde arbejde,” siger han og forklarer, at det også har været en medvirkende årsag, at han selv har mulighed for at få indflydelse på sit løbsprogram.

Til gengæld siger han også, at det ikke bliver til flere år på landevejen. “Efter 2007 er det slut. Så er det på tide at prioritere familien og livet efter elitesporten.” Axel Merckx har været professionel siden 1993 og har I løbet af årene vundet etapesejre i Giro d'Italia og der Dauphiné Libéré, mens han i 2003 var den samlede vinder af Tour de L’Ain. Han betegner selv bronzemedaljen fra linjeløbet ved OL i Athen som sin største præstation.

Team manager John Lelangue har i øvrigt sat sig som mål at få kontrakten med de øvrige otte Phonak ryttere forlænget under Tour de France.

Tilbage til toppenFeltets brugere: Lav karakter til Team CSC for første uge


Hele 62 procent af Feltet.dks brugere mener, at Team CSC skal have karakteren 7 eller derunder, for den indsats de har leveret i den første uge. Det var resultatet af den afstemning, som har kørt de seneste dage. Dermed kan man kun sige, at der er rigeligt plads til forbedringer i de sid-ste to uger af løbet.

Feltet.dk har nu åbnet for en ny afstemning. ”Er der for mange sprinteretaper i Tour de France.”

Du kan afgive din stemme ved at trykke på: Afstemning

Tilbage til toppenCarlos Sastre: Venter angreb fra Rasmussen og Mayo


Der spekuleret en del i dagens taktik og hvem der tager initiativ på dagens første bjergetape. Mange fokuserer på, at der er langt fra toppen af Col de Marie Blanque til målstregen i Pau. Carlos Sastre (Team CSC) forventer dog angreb på dagens etape.

”De to etaper i Pyrenæerne er ikke de allersværeste, men der er stadig masser af muligheder til at komme væk. Folk som Iban Mayo og Michael Rasmussen er hårde ryttere, der måske vil tage chancen,” siger Sastre til BT.

Tilbage til toppenCarlos Sastre: I tvivl om egne evner


Efter Ivan Bassos farvel til Tour de France er det nu op til Carlos Sastre at forsøge sig i klassementet for Team CSC, men det er ikke den opgave han har forberedt sig på og derfor ved han ikke om han er helt klar til opgaven, siger han til Politiken.

Den spanske rytter fortæller, at han har forberedt sig på at skulle tage lange seje føringer og det var han optimalt forberedt til. ”Men jeg havde ikke trænet specielt frem mod, at jeg f.eks. skulle være skarp og eksplosiv i et udbrud og en finale. Det var der slet ikke lagt op til, og derfor har jeg indtil nu lige manglet det sidste i at kunne køre, som jeg gerne ville, og som jeg har været vant til,” fortæller Sastre, der dog fortsat tror på, at han kan få noget positivt ud af dette års Tour de France.

Tilbage til toppenJohan Bruyneel: Tror ikke på Landis


Floyd Landis tidligere team-manager på Discovery Channel, Johan Bruyneel, tror ikke på Phonaks historie om, at Landis skulle lide af en sygdom, der reelt skulle betyde, at den amerikanske rytter skulle have skiftet sin ofte ud.

”Det ser ud som om, de vil fabrikere en heltehistorie ud af det,” siger Bruyneel ifølge Berlingske Tidende. ”Alle griner af Phonak, for det er helt igennem uprofessionelt, at Floyd Landis skulle køre med en hofte, der står for at skulle skiftes ud. Jeg tror ikke på det.”

Ifølge Phonak har Floyd Landis været plaget af skaden i tre år og han vil kort efter Tour de France gennemgå en operation, hvor han får indsat en kunstig hofte.

Tilbage til toppenFølg 10. etape fra kl. 12.30


Tour-feltet møder i dag de første bjerge i Pyrenæerne. På vejen til den klassiske Tour-by, Pau, skal der prøves kræfter med Col de Soudet og Col de Marie-Blanque, og selvom der efter den sidste stigning stadig er 40 km til mål, skal de blive interessant at se, om der allerede i dag vil komme et fingerpeg om, hvem af favoritterne, der har de bedste bjergben med til Frankrig.

Feltet.dk er naturligvis med lige fra etapens begyndelse, og det betyder, at vi starter live-opdateringen allerede klokken 12.30.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Bud på dagens vinder


Endelig er feltet nået frem til årets første bjergetape i dette års Tour de France. Dagens etape byder på tre kategoriserede stigninger, hvor Col de Soudet byder på de største stigningsprocenter i dette års udgave af Tour de France. Alligevel skal man formentlig ikke forvente den store udskilning blandt favoritterne til den samlede sejr, da der fra toppen af dagens sidste stigning Col de Marie Blanque restere hele 42 km. før rytterne når frem til målet i Pau.

Hvem der kåres som dagens etapevinder er således rimelig uforudsigeligt. Det er faktisk ikke usandsynligt, at et par af de mest hårdføre sprinterne som Erik Zabel (Milram) og Thor Hushovd (Credit Agricole) kan reducere tidstabet på de to stigninger, så de kan nå frem til en spurt om etapesejren på det sidste flade stykke ind mod mål. Omvendt kan en gruppe ryttere uden den store betydning for det samlede klassement også få lov at få et tilstrækkeligt forspring til, at de kan holde hele vejen hjem. Ryttere som David Moncoutie (Cofidis) og Christopher Horner (Davitamon-Lotto) er allerede langt bagefter i klassementet og kunne måske godt ventes at forsøge et angreb på dagens etape.

Vi tror dog at dagens etape bliver afgjort i en spurt i en større favoritgruppe, og her tror vi, at George Hincapie (Discovery Channel) er et godt bud på dagens vinder. Den amerikanske rytter viste ved et par lejligheder i Amgen Tour of California, at han kan vinde en spurt når de bedste sprintere har måtte give fortabt på stigningerne og vi tror at Hincapie igen i dag viser nogle af de sprinterevner han var kendt for i sine unge dage.

Du kan spille på dagens etape, klik her.

Tilbage til toppenJens Voigt: Påkørt af motorcykel


Team CSC oplever virkelig noget i årets Tour de France, og flere af rytterne har allerede smagt den bitre smag af styrt. På gårsdagens etape havde det nær kostet Jens Voigt en tur i asfalten, at føreren af en motorcykel snorksov på sin vej gennem feltet.

“Jeg blev ramt af en motorcykel i dag (i går, red.). Midt på etapen gik der en bølge gennem feltet. Som en fiskestime lavede alle den samme bevægelse. Jeg sad helt yderst og glædede mig over, at der ikke skete noget. Men så gav det et ’BANG’ og jeg fik et ordentligt skub fremad,” fortæller han i sin dagbog på Sport1.de og fortsætter: ”Da jeg vendte mig om, så jeg, at det var en kameramotocykel, som havde ramt mig. De snorksov! Heldigvis styrtede jeg ikke.”

Der var dog ingen undskyldning at hente, og det har han ikke tænkt sig at lade passere ubemærket. ”Det bedste var dog, at de kørte forbi mig uden et ord og uden at undskylde. Jeg lagde mærke til, hvem det var, men føreren var der ikke, da vi kom i mål. Jeg går lige en tur forbi igen i morgen.”

Efter at holdkammeraterne fra Team CSC havde tjekket hans baghjul, kunne han heldigvis fortsætte etapen uden yderligere problemer.

Tilbage til toppenPhonak: Afventer de andre holds taktik


Team Phonak er fulde af optimisme forud for løbets første rigtige bjergetape, når det i dag går løs i Pyrenæerne. Med Floyd Landis godt placeret i det samlede klassement kan man tillade sig at være afventende.

"Naturligvis har vi en strategi. Men vi vil indledningsvist se, hvordan de konkurrerende hold forholder sig," erklærer kaptajnen, som i Pyrenæerne først og fremmest håber på god støtte fra Koos Moerenhout, Victor Hugo Peña og Miguel Angel Perdiguero. Sidsnævnte var bedst placerede Phonak-rytter på gårsdagens etape, hvor han kom ind på en 14. plads.

Tilbage til toppenJean-Marie Leblanc: Vred og skuffet


Jean-Marie Leblanc, der i år for sidste gang står i spidsen for Tour de France er vred på Manolo Saiz. "Denne herre har ødelagt min sidste Tour. Han har vist, at han har løjet for mig i alle disse år," erklærer han overfor den spanske avis, AS.

Han tror dog på, at Tour de France 2006 er blevet "bedre" efter udelukkelsen af Astana-Würth holdet og de tre kaptajner, Jan Ullrich, Ivan Basso og Francisco Mancebo, selvom han erklærer, at han er "meget skuffet" over Ullrich, som han altid har beundret.

Derudover får den nu abdicerede syvdobbelte Tour-vinder Lance Armstrong også et par kommentarer med på vejen. Tourbossen minder om, at Armstrongs urinprøve fra 1999 ved efterfølgende tests viste spor af epo. "Jeg har aldrig sagt, at Touren fortjente en anden vinder end. Jeg har aldrig sagt, at der fandtes doping fra 2000 og derefter. Det jeg har sagt er, at laboratorierne har påvist, at der i analysen af Armstrongs prøver fra 1999-udgaven var epo. Og jeg ville gerne spørge ham, hvorfor han aldrig har forklaret det," lyder det fra den snart fratrådte Jean-Marie Leblanc.

Tilbage til toppenGerolsteiner: Leipheimer tabte yderligere tid


David Kopp var dagens lyspunkt for Team Gerolsteiner på gårsdagens etape. Med en niendeplads var han igen holdets bedst placerede. "Udmærket. David viser sig regelmæssig blandt de forreste i spurterne. Måske lykkes det ham endda en dag at komme endnu længere frem," erklærede sportsdirektør Christian Henn efter tirsdagens 169,5 kilometer fra Bordeaux til Dax.

Det lykkedes også 24-årige Markus Fothen at forsvare sin hvide trøje fra ungdomskonkurrencen. Ganske vist mistede han 13 sekunder på etapen, og det betød, at han nu ligger på en niendeplads i det samlede klassement.

Desværre måtte holdets kaptajn, Levi Leipheimer, endnu engang lide den tort at miste tid til de øvrige kaptajner. Leipheimer havde en defekt 1,2 km før mål og blev efterfølgende af løbsjuryen tilkendt et tidstab på 26 sekunder i forhold til etapevinderen, Oscar Freire, idet han blev tilkendt samme tid som den gruppe, han sad i ved styrtet.

Tilbage til toppenDopingtest: 59 ryttere testet før tirsdagens etape


Tirsdag morgen var UCI’s dopingkontrollanter endnu engang på uanmeldt besøg. Denne gang blev der taget blodprøver fra 59 ryttere. Syv hold blev testet (Bouygues Telecom, Rabobank, Phonak, Milram, Liquigas, Euskaltel, Caisse d'Epargne), og aller ryttere fik lov at starte, idet ingen af prøverne vist anormale værdier. Det var anden gang i år, at Tour de France fik besøg af UCI’s dopingkontrollanter.

Tilbage til toppen

Læs også
Optakt: 1. etape af Tirreno-Adriatico
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Miron Ronde van Drenthe(1.WWT) 10/03

Tour de Taiwan(2.1) 10/03-14/03

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger