Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 13. juli 2006

Tour de France korte - 13. juli 2006

13. juli 2006 01:020
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Andreas Klöden: Podium placering er inden for rækkevidde
- Cyril Dessel: Jeg troede, jeg havde forsvaret trøjen
- Floyd Landis: En drøm gik i opfyldelse
- Bjarne Riis: Jeg er godt tilfreds
- Carlos Sastre: En god dag
- Michael Rasmussen: Maksimal udbytte
- Gerolsteiner: En dag, der lykkedes
- José Azevedo: Dårlig dag for Discovery Channel
- Tysk TV: Tour uden Jan Ullrich koster seere
- Denis Menchov: Jeg har ventet på denne dag
- Bjarne Riis: Flot etape af Sastre
- Giovanni Lombardi: Adieu på Tourmalet
- Tour de France: Fint besøg hos Davitamon-Lotto
- Michael Boogerd: Det kan gå begge veje
- Feltet.dk: Følg dagens etape fra kl. 11.00
- Feltet.dk: Bud på dagens vinder

De korte nyheder opdateres løbende


Andreas Klöden: Podium placering er inden for rækkevidde


Selvom Andreas Klöden - med krampe i benene - måtte opgive at følge resten af favoritterne på den afsluttende stigning og dermed tabte 1½ minut, var han stadigvæk tilfreds efter etapen.

”Det var ærgerligt, at jeg ikke kunne følge med Landis og co. på de sidste kilometer. Til finalen havde jeg kun Mick tilbage som holdkammerat, og heller ikke han kunne klare tempoet, så jeg blev nødt til at klare finalen selv. Jeg har ikke nogen grund til at klage. Jeg vidste allerede inden etapen, at det ville blive en hård dag, hvor favoritterne ville løfte tempoet. Taget i betragtning at, at jeg kom til Frankrig som hjælperytter, gik det okay,” skriver Klöden her til aften i sin dagbog.

Selvom Klöden måtte se Menchov, Sastre og Evans gå forbi ham i den samlede stilling, er han overbevist om, at alt stadigvæk kan ske.

“Jeg tabte lidt i dag, men der er stadigvæk langt til Paris, og jeg vil blive ved med at give mig fuldt ud. De svære Alpe-etaper mangler stadigvæk og alt kan ske der. En podium placering er stadigvæk inden for rækkevidde.”

Tilbage til toppenCyril Dessel: Jeg troede, jeg havde forsvaret trøjen


Efter kun en dag i den gule førertrøje, måtte Ag2r rytteren, Cyril Dessel, i dag overgive den til Floyd Landis. Men da Dessel havde kæmpet sig i mål, troede han faktisk, at han lige havde klaret den på stregen.

”Ingen havde informeret mig om, at Landis havde vundet bonussekunder, så jeg troede, at jeg havde forsvaret trøjen, lige indtil at min sportsdirektør fortalte mig, at jeg havde tabt den. Jeg gav simpelthen alt, hvad jeg havde, og selvom det ikke gik, ærgre jeg mig ikke over det,” udtalte Dessel efter dagens etape.

Igennem hele etapen sad det franske Ag2r hold fremme og satte et hårdt pres på udbryderne, men til sidst måtte de give fortabt.

”Det var svært fra det øjeblik, at T-Mobile satte pres på, men jeg forsatte med at kæmpe for ikke at skuffe mine holdkammerater. De havde arbejdet fremragende. Men efterhånden som etapen skred frem blev mine ben tungere og tungere. Sådan er det bare, og det accepterer jeg.”


Cyril Dessel kæmpede bragt for førertrøjen / Foto: Sirotti


Dessel er nu toer i den samlede stilling, han er kun otte sekunder efter Landis.

Tilbage til toppenFloyd Landis: En drøm gik i opfyldelse


Da Floyd Landis i dag kunne iføre sig Tourens gule førertrøje var det også første gang, at det schweiziske Phonak hold er indehaver af det eftertragtede beklædningsstykke.


Floyd Landis ny mand i førertrøjen / Foto: Sirotti


Floyd Landis sluttede dagens etape på en tredjeplads, men med de tilhørende bonussekunder, lykkedes det ham altså at tage fire trin op ad klassementsstigen. Og det udløste selvfølgelig glæde på det schweiziske hold.

Team manager John Lelangue erklærede sig da også tilfreds. ”Overtagelsen af førertrøjen i dag ændrer ikke noget ved vores sæsonmål. For mig er denne dag endnu et skridt i retningen af målet, sejren i Tour de France. Jeg er naturligvis også meget lykkelig. Holdet har ydet et udmærket arbejde gennem sæsonen og i dette Tour de France. Holdet er 100 procent fit, og derfor kan vi netop nyde og fejre dagen i dag,” udtalte han.

Teamejer Andy Rihs var mere overstrømmende. ”Det er fantastisk. Med denne sejr blegner alle de tidligere. Det er nu ikke kun Europa, der følger os, men også Amerika og dermed resten af verden. Vi havde ikke planlagt, at vi allerede kunne overtage førertrøjen i denne fase af løbet. Går vores planer for anden fase ligeså godt, er det meget muligt, at vi kan tage trøjen med hjem til Schweiz og Amerika,” lyder de store ord fra den schweiziske cykelsportsfan med den store pengepung.

Floyd Landis selv er naturligvis også en glad mand. “Det har lige fra begyndelsen været min drøm at vinde Touren. Nu fører jeg løbet, og selvom jeg ikke har vundet nogen etape, så føles det skønt,” udtalte han efter etapen.

At han ikke havde holdkammerater omkring sig, da etapen gik ind I sin afgørende fase, er ikke noget, der bekymrer amerikaneren. ”Vi havde forud for etapen aftalt, at det ikke var nødvendigt, at alle holdkammeraterne sad med til sidst. Derfor havde jeg heller ingen problemer med at sidde alene, og mine holdkammerater kunne køre i deres eget tempo.”

Til gengæld erklærer han, at han ikke bekymrer sig over, om han nu vil bære trøjen hele vejen til Paris. ”Jeg tager en dag ad gangen. Jeg har altid drømt om at være være fører af ’Grande Boucle’. Nu er den drøm gået i opfyldelse. Målet er dog stadig den samlede sejr,” siger han og fortsætter: ”Det bliver meget krævende at kontrollere modstanderne. Afstandene er ikke store og i de kommende tage er der sikkert også andre hold, som vil prøve at tage trøjen. Hvis vi af taktiske grunde skulle afgive den, så ville det ikke være en ulykke. Det er ikke målet, at jeg skal bære trøjen længst muligt, hovedsagen er, at jeg har den den 23. juli på Champs Elysée i Paris.”

Tilbage til toppenBjarne Riis: Jeg er godt tilfreds


Team CSC’s manager, Bjarne Riis, var godt tilfreds efter Carlos Sastre’s femteplads på dagens etape, hvor han med 17 sekunders tidstab til etapevinderen Denis Menchov fra Rabobank nu også indtager en femteplads i den samlede stilling.

"Det var en fantastisk positiv dag for Carlos og resten af holdet. Det var virkelig godt at se ham med helt fremme, og han var rigtig godt beskyttet af sine holdkammerater på de kritiske steder. Det var vigtigt for os at komme godt igennem denne etape, og det må man bestemt sige, at vi gjorde. Jeg er rigtig godt tilfreds," sagde Bjarne Riis efter etapen.

Holdets luxembourgske Tour-rytter, Fränk Schleck, der kører sit første Tour de France, kom ind på en imponerende ottendeplads. Dermed tog han også et spring opad i det samlede klassement, hvor han nu ligger på en 20. plads, 8:37 minutter efter Floyd Landis fra Phonak holdet.

Til gengæld måtte man sige farvel til Giovanni Lombardi, som tidligt på etapen valgte at stå af efter at have døjet med maveproblemer i et par dage.

"Det er selvfølgelig et stort tab, at vi nu skal undervære Lombardi, for han var helt sikkert en vigtig mand at have - især på de kommende etaper. Men vi kæmper videre, og heldigvis har vi nu udsigt til et stort resultat. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at den sidste del af løbet bliver ekstremt spændende," erklærede Bjarne Riis.

Tilbage til toppenCarlos Sastre: En god dag


Team CSC’s nye Tour-kaptajn, Carlos Sastre, viste sig udnævnelsen værdig på dagens hårde etape i Pyrenæerne. Sastre kom i mål på en femteplads, og det var først henimod slutningen af etapen, at han måtte slippe frontgruppen, så tidstabeet var bestemt begrænset for den lille spanier.

"Jeg er glad. Jeg gjorde mit bedste. Jeg sad med frem til to kilometer før mål. Til slut var jeg træt og kunne ikke følge med, men det var en god dag, og jeg er virkelig motiveret," sagde Carlos Sastre til TV2 Sporten umiddelbart efter etapen.

Carlos Sastre avancerede også i det samlede klassement, hvor han nu indtager en femteplads.

Tilbage til toppenMichael Rasmussen: Maksimal udbytte


Rabobank-rytteren Michael Rasmussen var ovenud tilfreds med dagens udbytte af etapen efter Michael Boogerd og danskeren hårde arbejde tidligere på etapen. Det store udbytte kom, da Denis Menchov krydsede stregen som dagens etapevinder.

”Jeg er maksimalt tilfreds med udbyttet på dagens etape, det kan ikke være bedre. Nu skal vi se stillingen, der har vi i hvert fald blevet sat nogle ting på plads i dag, men der er i hvert fald muligheder”, smiler Michael Rasmussen efter dagens etape.

I bjergkonkurrencen avancerede danskeren også til en samlet 4. plads 31 point efter Saunier Duvals David De La Fuente, som har 80 point.

Tilbage til toppenGerolsteiner: En dag, der lykkedes


Levi Leipheimer meldte sig med en flot præstation på dagens etape tilbage i topform. På dagens etape blev det til en andenplads efter russiske Denis Menchov. "Det var forbandet tæt på. Menchov var kun et nøk bedre," sagde Leipheimer efter etapen, som desværre mistede så meget tid på enkeltstarten i lørdags, at han formentlig nu er helt ude af kampen om de øverste pladser i det samlede klassement. "Men i dag mærkede jeg, at kræfterne og først og fremmest modet er tilbage," tilføjede han.

Markus Fothen forsvarede sin hvide ungdomstrøje endnu en gang, og udbyggede den endvidere i forhold til Damiano Cunego på andenpladsen. "Det var endnu engang en hammer hård etape. Jeg er meget glad for, at jeg kunne forsvare trøjen. Det bliver ganske vist svært, men jeg har nu et vanskeligt stykke mere bag mig på vejen til Paris,” lød det fra den 24-årige tysker.

I det samlede klassement ligger holdets tre frontspidser også ganske godt med. Markus Fothen er bedst placerede med en tiendeplads, 4:17 minutter efter Floyd Landis. Levi Leipheimer avancerede til en 13. plads. Han har 5:39 minutter op til Landis, mens Georg Totschnig indtager en 16. plads, 6:47 minutter efter.

Tilbage til toppenJosé Azevedo: Dårlig dag for Discovery Channel


Portugisiske José Azevedo blev bedste Discovery Channel rytter på dagens hårde etape i Pyrenæerne, men hele 4.10 min. efter dagens vinder Denis Menchov. Og det var langt fra tilfredsstillende for det amerikanske mandskab, der ellers havde store forventninger til George Hincapie og Yaroslav Popovych.

”Det var en dårlig dag for Discovery Channel,” lød det godt og godt fra Azevedo til Eurosport. ”Jeg falder fra fordi jeg ikke kan følge med, ikke fordi jeg var alene, men Hincapie og Popovych var ikke gode i dag.”

Azevedo er også det amerikanske mandskabs bedste rytter i klassementet, 7.27 min. efter Floyd Landis.

Tilbage til toppenTysk TV: Tour uden Jan Ullrich koster seere


Selvom de tyske tv-kanaler, ARD og ZDF, som deler dækningen af Tour de France, har måtte konstatere, at interessen hos de tyske seere er faldt betragteligt med suspensionen af Jan Ullrich, så har de ikke umiddelbart nogen planer om at stoppe deres transmission. De har dog visse betingelser for forlængelsen af transmissionsaftalen, som løber til udgangen af næste år.

ARD vil fremover kun dække Touren, hvis cykelsporten gør et helhjertet forsøg på at bekæmpe manipulationer, siger den ansvarlige for dækningen af det franske cykelløb, Fritz Raff, overfor dpa. Hans kollega hos ZDF, chefredaktør Nikolaus Brender, tilføjer: ”Vi ønsker en ren sport - og det gælder i øvrigt alle sportsgrene.”

Transmissionen fra Tour de France vil ifølge Raff kun blive fortsat, ”hvis cykelsporten inden da lader sig underkaste stramme kontroller.”

De er begge enige om, at fjernsynet spiller en vigtig rolle for cykelsportens udbredelse. “Uden tv ville professionel cykelsport ikke have den udbredelse, den har i dag,” erklærer Raff. Hvis sporten til gengæld ikke formår at tage ved lære af dette års Tour, så burde offentligheden overveje, ”om de fortsat ønsker at transmittere fra en sportsgren, hvor der åbenbart sker institutionel doping,” lyder det fra Brender. Det er naturligvis afgørende, hvem der fremover vil danne spidsen i det franske løb. ”Det ville godt, hvis det var en 'Saubermann' (helt ren rytter, red.), som også med sit hold tager forholdsregler i kampen mod doping - hvis det så er en tysker, vil det selvfølgelig være endnu bedre.”

Tilbage til toppenFloyd Landis: Ikke meningen at tage førertrøjen


Otte bonussekunder sikrede amerikanske Floyd Landis førertrøjen i Tour de France, på dagens kongeetape i Pyrenæerne.

”Vi har sagt fra starten af sæsonen at vi går efter sejren, men der er stadig lang vej til mål. Jeg kunne ikke have været mere tilfreds med, hvordan dagens etape forløb,” sagde Landis efter etapen, hvor han sluttede som nummer tre.

Alligevel afslørede Phonak rytteren, at det ikke var meningen at tage førertrøjen allerede på dagens etape.

”Vi ville gerne have ventet med at få den, men jeg ville begynde at slække på farten for ikke at få den,” forklarede Landis.

Tilbage til toppenDenis Menchov: Jeg har ventet på denne dag


Denis Menchov vandt årets første rigtige store bjergetape, da han slog Levi Leipheimer og Floyd Landis i spurten om etapesejren. Efter etapen var det naturligvis en glad russer TV2 Sporten snakkede med.

”Jeg er tilfreds. Jeg har ventet på denne dag de sidste to uger, så jeg er meget tilfreds. Nu må vi se, hvad de kommende dage byder på, men det har været hårdt i dag”, forklarede Denis Menchov efter etapen.


Menchov vinder / Foto: Sirotti


Dagens sejr var den 3. etapesejr til Rabobank, da Oscar Freire tidligere har vundet to etaper.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Flot etape af Sastre


Carlos Sastre viste stor styrke på dagens kongeetape i Pyrenæerne. Team CSC ryttere kom i mål som nummer fem ganske kort efter vinderen Denis Menchov. Team-ejer Bjarne Riis var da også godt tilfreds med sin spanske rytters indsats

”Carlos kører godt og sidder med, hvor han skal, men må desværre lige slippe til sidst. Men han kører en flot etape og viser styrke selvom han endda var styrtet på en nedkørsel. Det var en flot etape,” sagde Riis anerkendende til TV2.

”Jeg vidste godt han var godt kørende og jeg håbede på, at han kunne sidde med helt fremme. Jeg ved ikke om jeg er overrasket, men jeg vil til gengæld sige, at det var utrolig flot kørt af Frank, der blev nummer otte på etapen og viste stor styrke. Det er vigtigt for Carlos fremover, at han har en stærk mand der,” sagde Riis, der ikke virkede specielt bekymret over, at holdet i dag måtte sige farvel til Giovanni Lombardi

”Det er selvfølgelig uheldigt. Lombardi har haft diarre siden i går aftes. Det er selvfølgelig ærgerligt at være nede på seks, men resten de er okay og de skal nok hjælpe så godt de kan. Det skal nok gå,” lød det fra Riis.

Tilbage til toppenGiovanni Lombardi: Adieu på Tourmalet


Team CSC måtte i dag sige farvel til Giovanni Lombardi. På vej op ad Col du Tourmalet blev han forholdsvis hurtigt sat, og til sidst valgte han altså at stå af cyklen. Lombardi har haft problemer med maven de sidste døgn, og kampen med HC stigningen var altså for meget for den erfarne italiener.

”Han har haft lidt ondt i maven, og benene var bare ikke til det i dag. De var helt tomme,” forklarede holdets sportsdirektør, Kim Andersen, til TV2 Sporten.

Giovanni Lombardi har været professionel siden 1992, men kom først til Team CSC sidste sæson.

Team CSC har nu kun seks ryttere tilbage, idet de jo mistede kaptajnen dagen før prologen og på enkeltstarten måtte sige farvel til Bobby Julich.

Tilbage til toppenTour de France: Fint besøg hos Davitamon-Lotto


Davitamon-Lotto holdet får fint besøg i dag på den første rigtige bjergetape. Den flamske ministerpræsident Yves Leterme kommer til Pyrenæerne og skal deltage i 11. etape fra Val d’Aran til Pla-de-Beret som passager i følgevognen sammen med sportsdirektør Hendrik Redant. Efter etapen besøger ministerpræsidenten rytterne på hotellet.

Tilbage til toppenMichael Boogerd: Det kan gå begge veje


Under hele gårsdagens etape så man den hollandske mester, Michael Boogerd, sidde med helt fremme i feltet, og så faktisk ud til at have overskud.

”Jeg følte det var en hård dag. Det blev en hård etape på grund af vejret. Men havde ellers ikke nogen problemer med at sidde fremme. Nogen gange gør jeg det godt i bjergene, mens jeg andre gange falder helt igennem, i dag var midt i mellem,” udtalte Boogerd efter at være kommet i mål på gårsdagens etape.

Boogerd har tidligere vundet to etaper i Tour de France og er spændt på, hvordan han holder sig fremme på dagens etape.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Følg dagens etape fra kl. 11.00


Du kan følge 11. etape fra klokken 11.00 ved at trykke på "LIVE" i menuen til ventre på Feltet.dks forside.

11. etape går fra Tarbes til Val d'Aran/Pla de Beret over 206, 5 kilometer.
Gårsdagens etape kan betragtes som en blød forberedelse til dagens strabadser for der er tale om en etape, der meget vel kan udvikle sig til det helt store, når rytterne gennemkører denne klassiske etape i Pyrenæerne.

Fem voldsomme stigninger står for døren og særligt den indledende stigning op ad Col du Tourmalet kan blive et drama uden sidestykke. Afslutningen på Puerto de Beret er blevet kritiseret for at være for let, men efter 206 hårde bjergrige kilometer vil det kun være de absolut stærkeste, der sidder i front ved målstregen.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Bud på dagens vinder


I dag vil favoritterne ikke længere have mulighed for at gemme sig. Med fem meget hårde bjerge, der bl.a. fører feltet over den legendariske opstigning af Col de Tourmalet, vil etapen uundgåeligt ende op i en kamp imellem løbets stærkeste ryttere, selvom et udbrud selvfølgelig kan komme dem i forkøbet om etapesejren. De fleste regner danske Michael Rasmussen som dagens store favorit. Det virker da også meget sandsynligt, at Rabobank rytteren vil forsøge sig med et af sine berømte lange udbrud, som formentlig også vil danne grundlaget for endnu en sejr i bjergkonkurrencen.

Det er dog tvivlsomt om den danske rytter vil få ret lang snor af feltet, da han formentlig fortsat regnes med blandt favoritterne i klassementet. Til gengæld tror vi på, at Michael Rasmussens holdkammerat Denis Menchov kan udnytte den danske rytters offensive kørsel og gemme sig i feltet indtil dagens sidste stigning til Pla de Beret. Den russiske rytter viste i optaktsløbet Dauphiné Libéré med en sejr på Mont Ventoux, at formen er i orden og vi tror derfor på en sejr til Menchov på dagens etape.

Skulle det ikke lykkes for Menchov er det måske fordi, at tyske Andreas Klöden har viser, at han har ramt lidt af den form, der i 2004 sikrede ham en samlet andenplads i Tour de France. T-Mobile virkede i hvert fald meget målrettede på gårsdagens etape i fronten af feltet til trods for, at den daværende førende rytter Serguie Gonchar flere gange undervejs viser svaghedstegn, og selvom denne sæson bestemt ikke er gået som Klöden havde ønsket, melder flere ryttere i feltet om klar formfremgang for den tyske rytter under dette års udgave af verdens største cykelløb.

Du kan spille på dagens etape, klik her.

Tilbage til toppen

Læs også
Vingegaard "i super form" set på Mallorca
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Estonia(2.1) 23/05-25/05

Ford RideLondon Classique(2.WWT) 24/05-26/05

Marcel Kint Classic(1.1) 25/05

Rund um Köln(1.1) 26/05

Mercan Tour Classic Alpes...(1.1) 29/05

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 30/05-02/06

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?