Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 16. juli 2006

Tour de France korte - 16. juli 2006

16. juli 2006 01:210
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Phonak: Den rigtige beslutning
- David Cañada: Brækket kravebenet
- Rik Verbrugghe: Brud på venstre lårben
- Salvatore Commesso: Det var min chance
- Matthias Kessler: Jeg tror, jeg var heldig…
- Bouygues Telecom: Det var en intelligent sejr
- Pierrick Fedrigo: Det kunne ikke gå galt
- Oscar Pereiro: Klar til at kæmpe til det yderste
- Team CSC: Glæder sig til hviledagen
- ProTour statistik: Voigt udbygger CSCs føringer
- Feltets brugere: Alt for mange sprinteretaper i Touren
- Tour de France: Ny rekord på vej
- Fränk Schleck: Fokuserer kun på Sastre
- Team CSC: Klar til at forsvare holdkonkurrencen
- Feltet.dk: Bud på dagens vinder

De korte nyheder opdateres løbende


Phonak: Den rigtige beslutning


Efter dagens etape over 181 km til Gap erklærede Phonaks team manager John Lelangue, at gårsdagens omdiskuterede taktik med at afgive den gule trøje var god. ”Det var den rigtige beslutning. Det gjorde, at vi ikke behøvede at arbejde så hårdt på dagens etape og kunne i stedet spare på kræfterne til den kommende uge,” sagde han.

Der var i øvrigt fint besøg i ledsagebilen på dagens etape. Den femdobbelte Tour-vinder, Eddy Merckx, var gæst og kunne fra bilen se sin søn, Axel, komme i mål som holdets bedste rytter på en 22. plads. Axel Merckx var desuden den eneste af Floyd Landis’ holdkammerater, der sad med favoritgruppen i mål.

Nu venter så løbets anden hviledag, inden det gælder det overordnede mål for hele Touren: At genvinde den gule trøje og bevare den resten af vejen til Paris.

Tilbage til toppenDavid Cañada: Brækket kravebenet


For Saunier Duval var dagen i dag meget dårlig. Allerede i løbets første time blev Gilberto Simoni sat af feltet og den italienske stjerne endte med at tabe over tyve minutter på dagens etape. Også David Millar havde en elendig i dag, og ifølge holdet skyldes det aircondition på hotellerne. Både Millar og Simoni er blevet syge med halsbetændelse, det samme som tidligere på ugen fik Iban Mayo til at udgå.

Det værste for Saunier Duval var dog det styrt, som David Cañada havde med 40 kilometer til mål. Ifølge Cañada skyldes uheldet, at de seks ryttere i udbruddet kom for hurtigt ind i et sving, hvilket fik Verbrugghe til at miste balancen. Derefter trådte Cañada for hårdt på bremsen, hvilket fik cyklen til at skride ud og tage Kessler med i faldet. Cañada var dog hurtigt på benene igen og kunne selv konstatere at højre kraveben var brækket.

Som prikken over i’et, blev indehaveren af bjergtrøjen, David de la Fuente, fuldstændig sat på plads op af dagens sidste stigning, hvilket gjorde, at de nærmeste konkurrenter til titlen kom endnu tættere på.

Tilbage til toppenRik Verbrugghe: Brud på venstre lårben


Seks måneders pause, det er den foreløbige vurdering fra Cofidis' læge, Christophe Cacciuttolo, ifølge holdets hjemmeside. Vebrugghe styrtede ind i et autoværn med små 40 kilometer til mål og ifølge Cacciuttolo har han fået et brud på venstre lårben. Derfor vil han være indlagt på hospitalet i lang tid.

Tilbage til toppenSalvatore Commesso: Det var min chance


Det har ikke været Lampre-Fonditals Tour de France indtil videre. I den første uge fik Bennati en anden og en tredjeplads. For to dage siden blev Ballan fanget i et spil, hvor Popovych og Freire tappede Lampre rytteren for kræfter, så det også kun blev til en andenplads. I dag var det så op til Commesso at tilfører holdet sin første sejr, men for Commesso blev det også ”kun” til en andenplads. Hvilket Commesso heller ikke var tilfreds med.

”Jeg ville så gerne have vundet etapen. Indtil videre har jeg arbejdet for holdet, men i dag havde jeg chancen. Selvom jeg gav alt, hvad jeg havde, så kunne jeg ikke vinde,” kom det fra en tydeligt skuffet Commesso her til aften.

Commesso fik dog et lille plaster på såret efter etapen, da han blev kåret til etapens mest aggressive rytter.

Tilbage til toppenMatthias Kessler: Jeg tror, jeg var heldig…


For T-Mobile var det en dag, som startede godt, men sluttede meget skidt. Matthias Kessler, som allerede har vundet en etape i årets Tour de France, var med i dagens rigtige udbrud, som endte med at holde hele vejen hjem, men med små 40 kilometer til mål var den tyske rytter involveret i et stort styrt og måtte lade sig falde tilbage til feltet igen.

Taget i betragtning at de to andre ryttere i styrtet, Canada og Verbrugghe, begge måtte udgå med skader, kunne Kessler alligevel godt vil tilfreds. ”At styrte ind i barrieren var virkelig uheldigt. Jeg er i god form og kunne måske have lavet et stort resultat i dag. Nu skal jeg lige komme mig over styrtet først, men når man hører, hvad der er sket med de andre ryttere i styrtet, tror jeg, at jeg var heldig.”

Kessler kan nu bruge morgendagens hviledag til at komme sig 100 procent, inden han skal hjælpe Klöden frem i klassementet på de hårde alpeetaper.

Tilbage til toppenBouygues Telecom: Det var en intelligent sejr


Bouygues Telecom manager, Jean-Rene Bernaudeau, var selvfølgelig super lykkelig efter at Fedrigo havde kørt en sejr hjem til holdet. ”Jeg er tilfreds med hvad Fedrigo har vundet. Han er en virkelig god rytter, som bare elsker at cykle, men det er sjældent han jagter sejre. I afslutningen var det en svær situation, for en rytter med hans erfaring, kunne have bukket under for presset,” udtalte Bernaudeau efter etapen.

”Jeg var virkelig nervøs for, at Commesso ikke ville arbejde de sidste to kilometer. For hvis det var sket, så ville vi have tabt, og det ville have været den værste dag i Touren for os, i stedet for er det den mest fantastiske dag.”

Bernaudeau mente efter etapen, at Commesso havde været den stærkeste rytter, men at Fedrigo havde været klogeste. ”Det var en sejr for intelligent kørsel mod stor styrke.”

Tilbage til toppenPierrick Fedrigo: Det kunne ikke gå galt


Efter et fantastisk flot udbrud lykkedes det Pierrick Fedrigo at slå Salvatore Commesso på stregen og dermed vinde en flot sejr til det franske Bouygues Telecom hold. Derfor var den franske rytter også yderst tilfreds.

”Endelig lykkedes det at holde hjem, modsat alle de andre gange hvor vi er blevet indhentet til sidst. På de sidste kilometer var jeg utrolig fokuseret og jeg kom ind på de sidste tusinde meter i hjul på Commesso. Der vidste jeg, at hvis jeg kunne undgå at gå i panik, så kunne det ikke gå galt. Og det hele gik bare op i en højere enhed,” udtalte Fedrigo efter etapen, hvor han blev tiljublet af tusindvis af landsmænd.

Fedrigo kom også ind på det uhyggelige styrt som ramte udbrydergruppen. ”I det øjeblik Verbrugghe styrter, ramte han min skulder, men jeg formåede at bevare balancen. Det var virkelig synd for dem, at det skulle slutte på den måde.”

Det hele omkring styrtet gik ellers så hurtigt, at Fedrigo ikke engang nåede at tænke over det, men med det samme bare fortsatte arbejdet med de to andre.

Tilbage til toppenOscar Pereiro: Klar til at kæmpe til det yderste


Caisse d’Epargne havde en hård start på etapen, men til sidst fik de lov til at slappe af, da andre hold tog over i kampen om at indhente udbryderne. På den sidste stigning sad Pereiro fornuftigt med, så det lykkedes ham at forsvare den gule trøje.

”I dag var en god dag. Jeg havde en god følelse hele dagen og mit hold arbejdede helt perfekt. I finalen var jeg klar over, at jeg havde forsvaret min trøje, og dermed skal køre endnu en dag i den. Jeg var lidt træt på den sidste stigning, men jeg sad alligevel nemt med i fronten af feltet. Jeg tror, at det er en indikering på, at jeg er i god form,” udtalte Pereiro efter etapen.

Efter morgendagens hviledag gælder det så Alperne, og Pereiro er stadigvæk optimistisk. ”Selvfølgelig vil jeg prøve at forsvare trøjen, så godt jeg kan, men jeg ved ikke hvordan det vil gå i Alperne. Men en ting er sikkert, jeg vil kæmpe til det yderste for at forsvare trøjen.”

Ellers havde dagen i dag været en kæmpe oplevelse for den spanske rytter. ”En dag i den gule trøje i Tour de France, det er en kæmpe oplevelse, som alle ryttere drømmer om at opleve.”

Tilbage til toppenTeam CSC: Glæder sig til hviledagen


Team-ejer Bjarne Riis var godt tilfreds med forløbet af dagens etape i Tour de France og glæder sig nu til morgendagens hviledag inden det går løs i alperne fra på tirsdag.

”Det var en okay etape for os. Der var andre der gjorde vores arbejde, så det var fint nok,” sagde Riis efter etape til TV2.

”Lige nu tænker vi på hviledagen i morgen, som jeg tror er tiltrængt for alle. Det glæder vi os til og så er vi klar til alperne. Vi tror på det og går ind til det med stor optimisme.”

Christian Vande Velde kørte ind på tredjepladsen på etapen, efter et angreb på etapens sidste kilometer.

”Det var et frækt tidspunkt, hvor han kører og det var lige ved at lykkes. Der var lige de to foran som han ikke lige nåede. Men det var et okay initiativ,” lød det anerkendende fra Riis.

Tilbage til toppenProTour statistik: Voigt udbygger CSCs føringer


Sejren til Jens Voigt i går var Team CSCs 14 sejr på ProTouren i denne sæson og dermed er det danske hold, klart det hold som har vundet flest sejre i denne sæson. Både Rabobank og Davitamon-Lotto har med tre sejre indtil videre i Touren begge avanceret kraftigt i stillingen.

Voigt scorede også yderligere 10 ProTour point i går, hvilket gør at Team CSC nu har vundet hele 436 points i denne sæson. Her er der i øjeblikket ikke nogen konkurrencen fra de andre hold. Quick Step-Innergetic er nærmeste udfordre, men de er hele 95 point efter.

ProTourens mest vindende hold
1.Team CSC14
2.Quick Step11
3.Davitamon - Lotto10
4.Rabobank8
5.Caisse d'Epargne-Illes Balears6

Feltet.dks ProTour holdrangliste
1.Team CSC436
2.Quick Step - Innergetic341
3.Discovery Channel Pro Cycling Team339
4.Lampre-Fondital331
5.T-Mobile Team325

Her finder du hele ProTour statistikken: Pro Tour statistik 2006

Tilbage til toppenFeltets brugere: Alt for mange sprinteretaper i Touren


Hele 80 procent af Feltet.dks brugere mener, at der er alt for mange sprinteretaper i Tour de France. En fjerdedel af disse brugere mener dog, at det skyldes rytterne ikke er aggressive nok til at udfordre sprinterholdende. Kun 13 procent mener, at det er okay med de mange sprinteretaper.

Feltet.dk har nu åbnet for en ny afstemning efter Pyrenæerne er overstået. ”Hvem er favorit til at vinde Touren nu?”

Du kan afgive din stemme ved at trykke på: Afstemning

Tilbage til toppenTour de France: Ny rekord på vej


Da Oscar Pereiro i går overtog den gule førertrøje, var det syvende gang i løbet af årets udgave, at trøjen skiftede ejer. Dermed kan Touren være på vej mod en ny rekord. I henholdsvis 1958 og 1987 prøvede otte forskellige ryttere at køre i den gule trøje.

Hvis rekorden i første omgang skal tangeres så kræves det, at det ikke er en af følgende ryttere som overtager trøjen, Thor Hushovd, George Hincapie, Tom Boonen, Serguei Gonchar, Cyril Dessel og Floyd Landis. Disse ryttere har nemlig allerede kørt i den gule trøje indtil videre.

Tilbage til toppenFränk Schleck: Fokuserer kun på Sastre


Selvom Fränk Schleck på kongeetapen i Pyrenæerne viste, at han kan sidde med favoritterne på de hårde stigninger, så passer han meget på ikke at lægge for meget pres på sig selv. Schleck vil primært kun fokusere på at stå til rådighed for Carlos Sastre.

”For mig handler det alene om Carlos. Jeg vil hjælpe ham alt det, jeg kan, og alt hvad det måtte kaste af sig til mig selv, det betragter jeg som en bonus, siger Fränk Schleck til Ritzau og fortsætter, Jeg forventer ingenting. Jeg vil ikke lægge noget pres på mig selv i forhold til, hvor godt jeg skal køre i Alperne, eller hvor i klassementet jeg skal slutte.”

I den samlede stilling ligger Schleck nummer 23 godt 10 minutter efter Oscar Pereiro.

Tilbage til toppenTeam CSC: Klar til at forsvare holdkonkurrencen


Efter at Jens Voigt på gårsdagens etape tog næsten 30 minutter i holdkonkurrencen, fører Team CSC nu suverænt foran Caisse D'Espargne. Næsten 16 minutter har CSC ned til det spanske hold, et forspring de har tænkt sig at forsvare og om muligt helt ind til Paris..

”Efter den turbulente og hårde start på Touren smed vi ambitionerne om at vinde holdkonkurrencen væk, men nu er de tilbage. Alle er vildt glade på Jens' vegne, og som hold betyder både sejren og føringen i holdkonkurrencen en masse,” sagde Christian Vande Velde til Ritzau efter etapen i går og Vande Velde fortsatte, ”Det er bare endnu et boost til moralen. Vi er et hold, der går op i holdkonkurrencen. Vi var stolte over at vinde Pro Touren sidste år, vi fører den i år, og nu fører vi også holdkonkurrencen i Touren. Den er vigtigt for os, og nu går vi helt klart efter at vinde den.”

Også Manager, Bjarne Riis, er på linie med sin amerikanske rytter. ”Nu fører vi, og vi vil da ikke bare smide det store forspring væk igen.” Over for DR Sporten sagde Riis i aftes, at holdet vil forsvare den ved at køre taktisk smart, så mon ikke vi ser Team CSC forsvare den via udbrud på dagens etape.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Bud på dagens vinder


Efter to lange og udmarvende etaper, venter i dag en yderst interessant etape fra Montelimar til Gap. Den 181 km. lange etape byder i modsætning til de to foregående etaper på flere hårde stigninger og det kan ikke udelukkes at løbets favoritter vil prøve hinanden af på den 5,2 km. lange Col de la Sentinelle stigning, hvis top er bare ni kilometer fra målstregen.

Dagens etapevinder skal dog som på de foregående etaper findes imellem en mindre udbrydergruppe, der tidligt får lov at køre væk fra feltet og her tror vi faktisk, at danske Michael Rasmussen vil befinde sig. Den danske rytter er på jagt efter bjergpoint og dagens etape er måske sidste mulighed for at køre helt frit inden han formentlig igen skal arbejde for Denis Menchov når feltet fra på tirsdag køre ind i alperne.

Du kan spille på dagens etape, klik her.

Tilbage til toppen

Læs også
Optakt: Omloop Het Nieuwsblad
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Le Samyn(1.1) 27/02

Strade Bianche(1.WWT) 02/03

Strade Bianche(1.UWT) 02/03

GP Criquielion(1.1) 02/03

Paris-Nice(2.UWT) 03/03-10/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 03/03

Tirreno-Adriatico(2.UWT) 04/03-10/03

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger