Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 2. juli 2006

Tour de France korte - 2. juli 2006

02. juli 2006 00:280
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Casper: Den smukkeste dag i mit liv
- Gerolsteiner: Fabian Wegmann i den prikkede
- David Moncoutie: Laver grin med tradition
- Bjarne Riis: Tilfreds med etapens forløb
- Hincapie: Det var ikke planlagt
- Hushovd: På hospitalet - men måske klar til i morgen
- Nygaard: Rytterne skal svare på spørgsmålene
- Stuart O´Grady: Ikke klar til massespurterne
- CSC Strategi: Sastre opfordret til kaptajn rolle
- Levi Leipheimer: Føler sig ikke på toppen
- Afstemning: Hvordan klarer Rasmussen sig?
- Gerolsteiner: Gul trøje inden for rækkevidde
- George Hincapie: Skuffet efter prologen!

De korte nyheder opdateres løbende


Casper: Den smukkeste dag i mit liv


”Det er den smukkeste dag i mit liv,” således udtalte den 28-årige Jimmy Casper efter at have vundet dagens etape i Tour de France. Cofidis rytteren har aldrig tidligere vundet en etape i Touren før, og derfor er dagens sejr også den største i hans karriere.

”Kort før opløbet var jeg ikke placeret ret godt, så jeg besluttede at afvente, og se hvad der ville ske i afslutningen. Pludselig åbnede et hul for mig, og derefter kørte jeg en perfekt spurt.”

Med sejren og bonussekunder er Casper nu fremme på en 37. plads, 23 sekunder efter den gule trøje.

Tilbage til toppenGerolsteiner: Fabian Wegmann i den prikkede


Fabian Wegmann strålede om kap med sommersolen efter dagens etape. Han er nemlig igen indehaver af den prikkede bjergtrøje, og det er noget, der passer den 26-årige tysker, som også havde æren sidste år.

"Denne trøje er noget helt specielt, og det er naturligvis fedt at bære den endnu engang," sagde Wegmann, der i dag vandt den eneste bjergspurt på den 184,5 kilometer lange etape, Cote de Heiligenstein.

Faktisk var det ifølge team manager, Hans-Michael Holczer, også planen. "Man kan godt sige, at det lidt var planen. Da vi i morges talte om det, og jeg så det funklende blik hos Fabian, var sagen klar. Og det passede jo," erklærede Holczer.

Det stod dog ikke i kortene, at hans forehavende skulle lykkes. "Egentlig følte jeg mig ikke så godt kørende. Det var også hårdt at komme frem til frontgruppen. På stigningen gik det dog bedre, end jeg havde troet," fortalte Wegmann.

Kaptajnerne Levi Leipheimer og Georg Totschnig kom i mål uden tidstab, og det var også en af de vigtige opgaver på de hektiske første etaper af løbet, og specielt ved massespurter som i dag.

Sebastian Lang, som ligger på en fjerdeplads, er fortsat bedste rytter fra Team Gerolsteiner.

Tilbage til toppenDavid Moncoutie: Laver grin med tradition


I år er det svenske Thomas Lövkvist, der er den yngste rytter i feltet, og derfor var det også ham, der skulle læse den traditionsrige ed op forud for dagens etape. En ed, der bliver læst op hvert år.

”Talende på vegne af alle min kolleger påtager jeg mig at respektere sportsmanship og etikken fra den store konkurrence, som vi skal til at deltage i og at vise loyalitet i alle forhold. Vi beder tilskuere, medierepræsentanter, arrangører og sponsorer at stole på os,” læste svenskeren op ifølge Ritzau.

Men ovenpå dopingskandalen forleden, så synes den franske rytter David Moncoutie, at disse ord ikke kunne stå alene, derfor valgte han at kommentere dem: ”Denne ed er lidt hyklerisk, selvom den handler om de sande værdier i sporten” og tilføjer: ”Jeg har aldrig rigtig troet på de ord, og jeg begynder ikke at tro på dem i år.”

Tilbage til toppenRiis: Tilfreds med etapens forløb


Manager Bjarne Riis var en tilfreds mand efter årets første etape af Tour de France. "Det blev en god etape for os. Den udviklede sig som forventet - sprinterholdene var interesseret i at holde det samlet, så det syv-mands udbrud, der blev etableret tidligt blev hentet ind efter planen", sagde Bjarne Riis efter etapen.

Team CSC havde O´Grady på en syvendeplads i massespurten, hvilket Riis også var tilfreds med. "Vi kørte for at bringe Stuart O'Grady i position, og han kørte for så vidt en fin spurt. Der var ingen grund til at tage nogen chancer for at køre ham i position, for mens kampen om den gule trøje er så hård som den er lige nu, så slås alle for at komme op foran i etapeafslutningerne. Så der kommer formentlig etaper om nogle dage, der vil passe bedre til Stuart", vurderede Riis videre.


Foto: Sirotti


Tilbage til toppenHincapie: Det var ikke planlagt


Efter den store skuffelse i går, kunne Discovery Channel rytteren, George Hincapie, efter dagens etape lade sig hylde som den nye føre af Tour de France.

”I går var jeg meget skuffet, da jeg meget gerne ville have haft den gule trøje,” udtalte Hincapie efter dagens etape til Eurosport. Muligheden for trøjen åbnede sig dog, da udbryderne blev indhentet kort før dagens sidste indlagte spurt, så Hincapie kunne tage to vigtige bonussekunder. ”Det var ikke planlagt. Men da jeg så, at sprinterne ikke kørte efter dem, så angreb jeg spurten og vandt to sekunder, som gjorde forskellen.”

Hincapie vil endnu ikke se sig selv som holdets kaptajn, men havde følgende kommentar til spørgsmålet. ”Jeg er i godt form, så vi må afvente at se.”

I morgen er det så op til Discovery Channel holdet at forsvare Hincapies gule trøje, men det er jo noget holdet har stor erfaring i igennem de forrige syv år.


Foto: Sirotti


Tilbage til toppenHushovd: På hospitalet - men måske klar til i morgen


Efter afslutningen på dagens etape mødte der alle seere et frygteligt syn, da Thor Hushovd lå på jorden med blod over det hele. Det viste sig at han havde ramt en tilskuer i spurten, hvilket havde resulteret i en syv centimeter lang flænge i armen.

”Han blødte kraftigt og er blevet kørt på hospitalet for at blive syet. Lægerne tror han bliver klar til morgendagens etape,” udtalte Hushovds træner, Atle Kvålsvoll, til norsk TV2 efter etapen.

Så er det bare at håbe på, at lægen får ret, så Hushovd i morgen kan prøve at generobre den gule førertrøje, som Hincapie erobrede i dag.


Foto: Sirotti


Tilbage til toppenNygaard: Rytterne skal svare på spørgsmålene


Modsat ved tidligere dopingsager, hvor rytterne har lukket sig inde, og ikke har ville snakke om det, har Team CSC lagt en strategi, som er direkte modsat af det.

Jeg har givet vores ryttere besked på, at de skal stille op til interviews og tale om sagen", udtalte CSC's presechef, Brian Nygaard, inden dagens etape til TV2 sporten. Den eneste måde rytterne ifølge Nygaard kan få journalisterne til at tale om noget andet, er ved køre godt.

Tilbage til toppenStuart O´Grady: Ikke klar til massespurterne


Team-manager Bjarne Riis på Team CSC var efter Ivan Bassos farvel til Tour de France, klar til at give sin australske sprinter, Stuart O´Grady, fri til at kæmpe med om den grønne point-trøje. Men den australske rytter, føler sig ikke klar til at tage kampen op.

”Jeg fortalte ham at jeg ikke ønskede at gå ind i kampen om den grønne trøje. Jeg har simpelthen ikke hovedet til det lige nu,” skriver han i sin dagbog på Cyclingnews.

”Jeg kom her med intentionen om at skulle beskytte Ivan i hans kamp for at vinde Touren og jeg så virkelig frem til det. Mentalt er jeg ikke forberedt på at gå ind i kampen om den grønne-trøje.”

Stuart O´Grady sluttede sidste år som nummer to i point-konkurrencen i Tour de France.

Tilbage til toppenCSC Strategi: Sastre opfordret til kaptajn rolle


Hvad gør man, når alle ens planer og målsætninger falder til jorden i løbet af få minutter, man står sammen og finder en ny kaptajn. Dette er, hvad rytterne på Team CSC har gjort, og de har peget på Carlos Sastre som ny kaptajn.

”Allerede nu kan jeg imidlertid godt røbe, at Carlos Sastre bliver manden, der skal køres for i klassementet. Det er simpelthen de andre ryttere, der har opfordret ham til at påtage sig den rolle. Han skal lige vænne sig til tanken, for Carlos kom jo hertil med det ene, overordnede formål ligesom alle andre, at Ivan skulle hjælpes til sejren. Men jeg er helt sikker på, der kan komme noget meget positivt ud af den plan B,” udtaler Bjarne Riis til Politiken

Ud over det nye klassements sats på Sastre vil holdet også være klar til at satse på de indledende etaper. ”De andre på holdet får ikke lige så bundne opgaver, som de ellers ville have haft. Og med den form, aggressive typer som Jens Voigt og Stuart O'Grady har afsløret på det seneste, tror jeg, vi kan regne med at se dem en hel del i front på den første halve snes etaper.”

Tilbage til toppenLevi Leipheimer: Føler sig ikke på toppen


Levi Leipheimer kørte en skuffende prolog i går i Strasbourg, hvor han hjemkørte en lidt anonym 36. plads. Selvom sportsdirektør hos Gerolsteiner, Christian Henn, hurtigt var ude med en forklaring om, at prolog-disciplinen ikke lige passede den amerikanske rytter, så fortalte Leipheimer selv, at han ikke føler sig på toppen.

”Jeg har faktisk ikke haft det så godt de seneste par dage, og i dag var heller ikke helt godt,” siger han til Jyllands-Posten.

Efter udelukkelsen af flere af løbets største favoritter peges der nu på Gerolsteiner-rytteren som den rytter, der kan tage løbets samlede sejr. Og Leipheimer er da også godt klar over, at hans tyske mandskab nu skal tage ansvar i feltet.

”Pludselig skal vi til at holde øje med nogle helt andre ryttere. Jeg føler også et større pres på min egen person,” siger Leipheimer.

Tilbage til toppenAfstemning: Hvordan klarer Rasmussen sig?


Med løbets to største favoritter ude af Touren, har det samlede klassement åbnet sig. Hvordan vil dette afspejle sig i Michael Rasmussens muligheder i det samlede klassement.

Du kan afgive din stemme ved at trykke på: Afstemning

Tilbage til toppenGerolsteiner: Gul trøje inden for rækkevidde


Sebastian Lang havde den gule førertrøje indenfor rækkevidde, men måtte til slut tage til takke med en fjerdeplads. Lang var længe indehaver af bedste tid, og da sidste rytter havde været ude på ruten manglede der bare fem sekunder til den overraskende vinder fra det høje nord. Der var dog overhovedet ingen traurige miner hos den 26-årige tysker.

"En fjerdeplads er et super resultat. Mit mål var egentlig en plads i top ti. Det lykkedes, og det var bare en skam, at jeg blev slået så knapt," sagde han efter den 7,1 km lange prolog.

Der var også stor tilfredshed hos team manageren, Hans-Michael Holczer. Efter alle fredagens genvordigheder udtrykte han glæde over, at det nu var det sportslige, der var i højsædet. "Efter det, vi oplevede i går (i forgårs, red.), var det en skøn start. Sebastian lå længe forrest, og repræsenterede os på fornemmeste vis. Det kan vi godt være bekendt," lød det fra Holczer.

Tilbage til toppenGeorge Hincapie: Skuffet efter prologen!


Det var en meget skuffet George Hincapie, der måtte se sig slået af norske Thos Hushovd, med bare 73 hundrededele på dagens prolog i Strasbourg.

”Jeg ville virkelig gerne have haft denne sejr. Jeg har trænet meget specifikt mod dette, så jeg er skuffet,” sagde han efter prologen til Reuters.

De seneste syv år har George Hincapie været ved Lance Armstrongs side i Tour de France, men står nu som en af de nye ledere af Discovery Channel.

”Jeg vil køre denne Tour dag for dag. Denne leder-status, er ny for mig,” lød det fra den 33-årige amerikaner.

Det amerikanske mandskab holder dog fortsat kortene tæt ind til kroppen, når det gælder holdets nye klassementshåb. Man satser således fortsat på at George Hincapie, Yaroslav Popovych, José Azevedo og Paolo Savoldelli skal udfylde hullet efter den syvdobbelte Tour de France vinder.

”Jeg tror at vi ikke før efter de to etaper i Pyrenæerne vil være klar over, hvem der er stærkere end hvem på vores hold,” siger team-manager Johan Bruyneel til Velonews.com.

Den belgiske team-manager ønsker dog på ingen måde, at det amerikanske mandskab skal tage ansvaret i feltet, som vi har set de foregående år.

”Jeg synes ikke vil har nogen forpligtigelse til at vinde. Det havde vi tidligere og det er svært at have med at gøre. Jeg vil bestemt foretrække, at det er andre ryttere på andre hold, der skal leve med det pres,” siger Johan Bruyneel.

Tilbage til toppen

Læs også
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Antwerp Port Epic / Sels ...(1.1) 19/05

Ronde van Limburg(1.1) 20/05

Veenendaal-Veenendaal(1.1) 18/05

Tour of Hellas(2.1) 15/05-19/05

Orlen Nations GP(2.NCUP) 15/05-19/05

Antwerp Port Epic / Sels ...(1.1) 19/05

Ronde van Limburg(1.1) 20/05

Tour of Estonia(2.1) 23/05-25/05

Ford RideLondon Classique(2.WWT) 24/05-26/05

Marcel Kint Classic(1.1) 25/05

Rund um Köln(1.1) 26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?