Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 6. juli 2006

Tour de France korte - 6. juli 2006

06. juli 2006 00:340
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Gerolsteiner: Kopp firer, Fothen forsvarede ungdomstrøjen
- Jerome Pineau: Bjergtrøjen har ændret mit liv
- Tom Boonen: Jeg ventede for længe
- Oscar Freire: Selv overrasket over sejren
- Fränk Schleck: Ærgerligt tidstab
- Gerolsteiner: Leipheimer måske kunde hos Ferrari
- Erik Zabel: Skuffet men fattet
- Bjarne Riis: Tror på Landis og Klöden
- Bjarne Riis: Enkeltstart ikke afgørende for Sastre
- Feltet.dk: Bud på dagens vinder

De korte nyheder opdateres løbende


Gerolsteiner: Kopp firer, Fothen forsvarede ungdomstrøjen


David Kopp fik Gerolsteiners bedste placering på dagens etape, da han på dagens etape kørte sig ind på en flot fjerdeplads. Samtidig forsvarede Markus Fothen sin hvide trøje fra ungdomskonkurrencen.

"David hentede et super resultat. Hvis ikke Peter Wrolich havde manglet i finalen til at køre spurten for ham, så kunne det måske være blevet til endnu mere," sagde en tilfreds Christian Henn efter den 225 kilometer lange etape fra Beauvais til Caen.

Peter Wrolich styrtede godt tre kilometer før mål, men slap fra mødet med asfalten uden de store skrammer. Styrtet påvirkede dog også kaptajnen, Levi Leipheimer, som blev standset af styrtet. Han fik dog hurtigt assistance af sine holdkammerater. Under Markus Fothens tempoarbejde lykkedes det at komme i mål i samme tid som etapevinderen, og Fothen forsvarede dermed også sin førsteplads i ungdomskonkurrencen.

"Styrtet 3,5 kilometer før mål gav os en masse arbejde, for Levi skulle køres tilbage til feltet. Men det lykkedes godt, og alt er ok," lød vurderingen fra 24-årige Markus Fothen.

Tilbage til toppenJerome Pineau: Bjergtrøjen har ændret mit liv


For anden dag i træk lykkedes det i dag Bouygues Telecom rytteren, Jerome Pineau, at forsvare sin føring i kampen om bjergtrøjen. En trøje han håber og forventer, at han kan beholde, indtil rytterne rammer bjergene midt i næste uge.

”Dagen i dag startede meget taktisk, men vores plan fungerede godt. Jeg ville gerne beholde trøjen på mine skuldrer og jeg vidste, at med hjælp fra mine holdkammerater, så skulle det nok lykkedes. Med ryttere som Brochard og Rous ved min side, får man ikke bedre hjælp. De har en del erfaring og ved lige, hvad man skal gøre,” udtalte Pineau efter etapen til løbets hjemmeside.

Bjergtrøjen har ifølge Pineau ændret hans liv. ”Før var der ikke nogen som genkendte mig, men nu støtter folk mig, især på dagens etape eftersom jeg er fra Normandiet.”

Tilbage til toppenTom Boonen: Jeg ventede for længe


Fire gange tidligere har Tom Boonen prøvet at vinde en etape i Tour de France, men indtil videre i år har han ikke rigtigt været tæt på. Selvom han blev toer på dagens etape, var han heller ikke rigtig tæt på i dag.

”Jeg er meget stolt af mit hold, som var fantastisk i dag. De kontrollerede feltet hele dagen og var også klar i finalen. Jeg lavede dog en fejl de sidste 400 meter. Jeg sad på hjulet af Steven De Jongh og råbte, at han skulle starte spurten, men han hørte mig ikke og ventede derfor en lille smule. Jeg blev i tvivl og ventede også, inden jeg startede min spurt. Jeg tror, at det var i det øjeblik, at jeg tabte etapen,” udtalte Boonen efter dagens etape.

På trods af endnu en skuffelse er Boonen stadigvæk glad, fordi at han forvarede sin gule trøje. ”Det har været en god dag, fordi jeg er begyndt at nyde at have den gule trøje. Jeg har også indset, at det ikke er muligt at vinde alt.”

Med dagens andenplads er Boonen nu kun et point efter McEwen i kampen om den grønne trøje.

Tilbage til toppenOscar Freire: Selv overrasket over sejren


”Det er altid vigtigt at vinde en etape i Touren. Indtil videre i Touren har jeg ikke været god nok til at positionere mig godt nok, altså indtil i dag. Jeg tog ikke nogen chancer de sidste 300 meter. Jeg startede min spurt meget tidligt og selvom der var en masse vind, tror jeg, at jeg overraskede dem, og det hjalp mig til sejren,” udtalte Freire efter etapen inden han indrømmede, at sejren også kom som en overraskelse for ham selv.

I kampen om den grønne trøje er Freire nu også med helt fremme på en tredjeplads kun syv point efter McEwen. Alligevel er det ikke første prioritet, at Freire skal vinde den trøje.

”Boonen og McEwen har et helt hold til at hjælpe dem med at vinde den grønne trøje, mens jeg er lidt anderledes stillet. Rabobank har et hold til den samlede stilling og selvom den grønne trøje er vigtig, er det ikke vores vigtigste mål, det er nemlig den gule trøje for Menchov. Derudover ved jeg, at det er meget svært at vinde den alene.”

Freire håber, at han kan vinde endnu en etapesejr, inden han begynder at fokusere på VM.

Tilbage til toppenFränk Schleck: Ærgerligt tidstab


Fränk Schleck led et uhyre ærgerligt tidstab på den 225 kilometer lange femte etape af Tour de France fra Beauvais til Caen, da han styrtede bare 3½ kilometer før målet. Et par kilometer forinden punkterede desuden Stuart O'Grady, og de to holdkammerater kunne køre i mål 2.07 efter feltet.

"Det var en forholdsvis begivenhedsløs etape for os, hvis man ser bort fra Fränks styrt. Det var sort uheld, at han skulle miste tid på en af de flade etaper, men det er umuligt at gardere sig imod. Heldigvis tyder alt på, at han er ikke kommet noget til", sagde sportsdiretør Kim Andersen efter etapen.

Tilbage til toppenGerolsteiner: Leipheimer måske kunde hos Ferrari


Team Gerolsteiner har indtil nu kunne holde sig ude af den verserende snak om stjerneryttere, der har kontakt med diverse dopinglæger, men team manager Hans-Michael Holczer måtte til morgen indrømme, at hans amerikanske kaptajn, Levi Leipheimer, måske også har haft kontakt med den omstridte sportsmediciner Michele Ferrari.

Leipheimer boede sidste år under et træningsophold på Tenerife på same hotel som Ferrari. ”Men han har forsikret mig, at han ikke samarbejder med italieneren,” erklærede Holczer før starten på dagens etape.

Tilbage til toppenErik Zabel: Skuffet men fattet


"På denne afslutning med 2% stigning havde jeg håbet på et godt resultat. I går (tirsdag, red.) var jeg kun otte point fra den grønne trøje, og jeg var meget optimistisk. Nu er jeg igen langt tilbage," lød det fra Erik Zabel efter gårsdagens etape. "Resultatet af dagens etape er skuffende. Men verden går ikke under af den grund," fortsatte den 35-årige seksdobbelte vinder af Tourens pointtrøje.

Zabel havde heller ikke den mest heldige start på dagen. På grund af et væddemål med sine italienske holdkammerater om udfaldet af semifinalekampen mellem Tyskland og Italien måtte tyskeren køre etapen med det italienske flag malet på overarmen.

En defekt kort før opløbet kostede derudover en god placering på etapen, og han kom i mål som nummer 166 ud af 172.

Det italienske flag kan vaskes af, og i dag er der atter en mulighed for den erfarne rytter, som i morgen kan fejre sin 36. års fødselsdag.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Tror på Landis og Klöden


Med flere af løbets største favoritter ude af Tour de France, tror den danske Team-ejer Bjarne Riis nu på Floyd Landis (Phonak) og Andreas Klöden (T-Mobile) som de to største favoritter til at tage den samlede sejr.

”Det må blive Landis. Han ser skarp ud. Han har tabt sig, og han kører godt,” siger Bjarne Riis til Ekstra Bladet.

”Klöden kører godt og ser absolut ikke ud til at have nogle problemer. Og så har han et meget stærkt hold i ryggen,” siger Riis, der ikke kan forestille sig, at Michael Rogers, der lige nu ligger som nummer to i klassementet, kan blande sig når de hårdeste stigninger melder sig.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Enkeltstart ikke afgørende for Sastre


Den danske team-ejer Bjarne Riis mener ikke, at lørdagens enkelstart i Rennes bliver afgørende for Carlos Sastres muligheder i klassementet.

”Ikke nødvendigvis. For Carlos Sastre er bestemt stadig en mulighed, men jeg tror da, at han sætter to-tre minutter til i lørdagens temporæs, uden at det forringer hans muligheder afgørende sammenlagt,” siger Riis til Politiken. ”Først i bjergene vil det vise sig, hvor stærkt vi egentlig står.”

Bjarne Riis tror dog til gengæld på at holdet kan få en mand i den gule førertrøje, efter netop den lange enkeltstart. ”David Zabriskies form er glimrende, og lever han op til sin vanlige tempostandard, kan han måske både vinde etapen og erobre den gule førertrøje. Han er jo kun 23 sek. fra den lige nu”.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Bud på dagens vinder


Med to etapesejre har Robbie McEwen (Davitamon-Lotto) vist at han er feltets stærkeste sprinter, ikke mindst når de foregår så kaotisk som det har været tilfældet i dette års Tour de France. McEwen er således også det naturlige bud på vinderen af dagens etape, der ikke byder på de store udfordringer undervejs.

Bliver det igen i dag, til den ventede massespurt, må verdensmesteren Tom Boonen (Quick Step-Innergetic) fortsat regnes for McEwens største konkurrent, selvom det endnu ikke er lykkedes for løbets førertrøje indehaver at hente en etapesejr i dette års udgave af Tour de France.

Dagens 225 km. lange etape kunne da også blive dagen, hvor det endelig lykkes for en mindre udbrydergruppe at holde hjem. Varmen er begyndt at sætte sig sine spor og skulle et par af de ryttere, som ikke er en fare i klassementet komme af sted i et udbrud, så er Quick Step-Innergetic måske ikke interesseret i at arbejde for hårdt for at hente udbryderne, da ryttere som Thor Hushovd og Robbie McEwen ikke vil have mulighed for at hente bonussekunder på målstregen. Jerome Pineau har været meget aktiv i løbets indledende fase og kunne godt tænkes igen dag at gå i offensiven.

Du kan spille på dagens etape, klik her.

Tilbage til toppen

Læs også
Optakt: Strade Bianche
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Strade Bianche(1.UWT) 02/03

GP Criquielion(1.1) 02/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 03/03

Paris-Nice(2.UWT) 03/03-10/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 03/03

Tirreno-Adriatico(2.UWT) 04/03-10/03

Miron Ronde van Drenthe(1.WWT) 10/03

Tour de Taiwan(2.1) 10/03-14/03

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger