Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 7. juli 2006

Tour de France korte - 7. juli 2006

07. juli 2006 00:460
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Team CSC: Håber ikke på regn
- Frank Schleck: Jeg var bange
- Jens Voigt: Jeg havde ikke kræfterne
- Robbie McEwen: Min bedste Tour nogensinde
- Boygues Telecom: Forlænger med Voeckler
- Ivan Basso: Advokat utilfreds med Team CSC
- Sean Yates: Hamilton dopet hos CSC
- Thor Hushovd: Opgiver point-trøjen
- Feltet.dk: Bud på dagens vinder
- Egoi Martinez: 10 sekunders tidstraf
- T-Mobile: Hotel med humor
- Jens Voigt: Et klask som i en boksering

De korte nyheder opdateres løbende


Team CSC: Håber ikke på regn


Den danske Pro Tour mandskabs forhåbninger til morgendagens 52 km. lange enkeltstart i Rennes, går fortrinsvis til amerikaneren David Zabriskie, der regnes blandt favoritterne til etapesejren og måske endda til at overtage løbets førertrøje.

”Vi håber da, at han er en favorit. Men der er en anden faktor, og det er vejret. Hvis det regner, bliver det svært,” siger Kim Andersen til TV2.

Ifølge team-ejer Bjarne Riis kræves der ikke en sejr før end, at han er tilfreds.

”Hvis David kører i top tre eller top fem, er det flot, det samme er en placering mellem de 15-20 bedste for Carlos,” siger Riis til Ritzau.

”Jeg kan ikke svare på, hvor stærkt David kører i forhold til de andre. David skal nok køre stærkt, men folk som Floyd Landis og George Hincapie er også rigtig gode enkeltstartsryttere”, vurderer Riis.

Tilbage til toppenFrank Schleck: Jeg var bange


Frank Schleck har i år været slemt plaget af styrt. I Baskerlandet Rundt tidligere på året styrtede han og brækkede et par ribben. Op til de nationale mesterskaber styrtede han igen og brækkede denne gang næsen. I går styrtede han endnu engang, men slap denne gang heldigvis kun med lidt hudafskrabninger på albue og knæ. Men den luxembourgske rytter indrømmede efter dagens etape, at han er begyndt at blive lidt bange i etapeafslutningerne.

”Efter styrtet i går følte jeg mig ikke helt ovenpå og jeg kunne også konstatere, at jeg den sidste time virkelig var bange. Jeg ville virkelig ikke styrte i dag, så jeg blev bare helt væk (fra fronten, red.). Jeg overlevede i dag og i morgen bliver det langt bedre,” sagde Schleck til TV2.

Tilbage til toppenJens Voigt: Jeg havde ikke kræfterne


Det var meningen at Jens Voigt skulle have blandet sig i dagens angreb på 6. etape af Tour de France. Men den tyske rytter havde simpelthen ikke kræfterne til at køre væk fra feltet.

”Jeg var lidt under middel. Jeg havde faktisk planlagt at være med i et udbrud i dag, men jeg havde simpelthen ikke kræfterne til at være der. Det er lidt frustrerende når du har lyst til at kører og du kan se at de andre kører. Du ved det nu det gælder, du fortæller dine ben, at det er nu det gælder, men dine ben fortæller bare, ’nej det går ikke’,” sagde Voigt efter etapen til TV2.

I stedet endte Team CSC med at skulle jagte en stor udbrydergruppe med bl.a. Tom Boonen og Thor Hushovd.

”Det var vores egen skyld. Vi missede gruppen med 20 ryttere - som jeg sagde havde jeg ikke benene til at gå efter. Det var ikke godt så vi blev nødt til at køre det ind. Forhåbentlig sker det ikke igen. Til slut var vi dog lidt heldige fordi vi fik hjælp af Lampre rytterne. Så vi ikke skulle arbejde for hårdt. Vi kunne sparre et par af vores ryttere,” sagde Voigt, der i morgen regner Julich og Zabriskie som holdets to bedste bud på en etapesejr.

Tilbage til toppenRobbie McEwen: Min bedste Tour nogensinde


Det var naturligvis en meget tilfreds Robbie McEwen, der i dag kunne fejre sin tredje etapesejr i dette års Tour de France.

”Det er åbenlyst den bedste Tour jeg nogensinde har kørt. Sidste år vandt jeg også tre etaper, men først efter 13 etaper. Jeg er begyndt at blive lidt overtroisk, for som jeg sagde til min kone i morges, så vandt jeg i Giroen etaperne 2, 4 og 6 og her i Touren havde jeg vundet nummer 2 og 4, så jeg troede på, at jeg ville vinde i dag,” sagde Davitamon-Lotto rytteren efter etapen.

Robbie McEwen havde som på de foregående etaper stor ros til holdkammeraterne. ”Det var hårdt arbejde for holdet, for der var et par tidlige angreb og vi blev nødt til at hente dem. I spurten gjorde Gert Steegmans et perfekt stykke arbejde, som han gjorde det på fjerde etape. Den blev lidt lang i går, men det snakkede vi om efterfølgende og i dag var han super stærk. Det er som at sidde bag et lyntog, jeg skal bare sørge for at komme af på det rigtige stoppested ved målstregen,” lød det fra McEwen.

Tilbage til toppenBoygues Telecom: Forlænger med Voeckler


Det franske Bouygues Telecom mandskab har forlænget kontrakten med Thomas Voeckler for yderligere to år, så den nu udløber efter 2008.

Voeckler kørte i 2004 flere dage i den gule førertrøje i Tour de France og har i år bl.a. vundet det franske etapeløb Route du Sud og en etape i Baskerlandet Rundt.

Tilbage til toppenIvan Basso: Advokat utilfreds med Team CSC


Ivan Bassos advokat, Massimo Martelli, er bestemt ikke tilfreds med at hans klient er blevet suspenderet fra Team CSC og derved bortvist fra Tour de France. Det siger han i et interview med Politiken.

”Basso er blevet bortvist på basis af et stort rundt nul. Beslutningen blev taget efter summarisk læsning af et dokument, der ikke engang var blevet oversat fra spansk,” siger Martelli.

”Der tales om holdenes etiske principper, men det er Burundi-etik, vi er ude i. CSC burde ikke have bortvist Basso så forhastet og uden at kende beskyldningerne mod ham.”

Advokaten kender intet til, hvorvidt Ivan Basso er lig den ”Birillo”, der fremgår af dokumenterne beslaglagt hos den spanske læge Eufemiano Fuentes. Men han er ikke tilfreds med, at Ivan Basso endnu ikke har haft adgang til materialet.

”Når man bortviser en person, må han eller hun da i det mindste have lov at forsvare sig først,” siger Massimo Martelli.

Tilbage til toppenSean Yates: Hamilton dopet hos CSC


Den tidligere sportsdirektør hos Team CSC, Sean Yates, er overbevist om, at Tyler Hamilton var dopet i sin tid på Team CSC.

"Tyler var tydeligvis involveret i do­ping i sin tid hos CSC. Han udviklede sig og blev en fantastisk rytter. Nu er forklaringen kommet," siger Sean Yates til Ekstra Bladet.

Specielt en oplevelse under Dauphiné Libéré giver nu mening for Yates, der nu er sportsdirektør hos Discovery Channel.

"I Romandiet Rundt fløj han. Det gjorde han også i Tour de France. Han var helt fantastisk godt kørende. Men i Dauphiné fløj han ingen steder. Han kørte en decideret skidt enkeltstart, og jeg kan huske, at jeg forklarede det for mig selv med, at han var i gang med at opbygge styrke til Tour de France," forklarer Yates.

Ifølge presse beskrivelser af beviserne i sagen mod den spanske læge Eufemiano Fuentes, skulle Tyler Hamilton i 2003 netop i perioden omkring Dauphiné Libéré skulle have tappet blod med henblik på at få det implanteret under Tour de France.

Tilbage til toppenThor Hushovd: Opgiver point-trøjen


Efter deklasseringen på gårsdagens etape, er norske Thos Hushovd nu hele 41 point efter Robbie McEwen i point-konkurrencen. Det får sidste års vinder af den grønne trøje til at opgive håbet om en gentagelse i år.

”Det var en stor fejltagelse af juryen,” siger Hushovd til Velonews.com. ”Det er bare ærgerligt. Jeg vil ikke forsøge at vinde den grønne trøje længere, jeg vil blot forsøge at vinde etaper.”

Tilbage til toppenFeltet.dk: Bud på dagens vinder


Det er dagen inden løbets første store enkeltstart og ingen ønsker at bruge unødige kræfter. Sprinterholdene vil formentlig gøre alt for at holde sammen på tropperne og da der ingen nævneværdige stigninger er undervejs, så vil det nok lykkes for dem endnu engang.

Endnu er det ikke blevet til en etapesejr til Tom Boonen, men vi tror på, at det lykkes i dag. Verdensmesteren har endnu ikke helt fået timet sine spurter rigtigt, men dagens etape byder kun på 189 km. relativt ukomplicerede kilometer og Boonen kan således formentlig vente lidt mere støtte fra Quick Step mandskabet i dagens spurt.

Skulle det ikke lykkes for Boonen, er det formentlig fordi han er blevet slået af australske Robbie McEwen. Davitamon-Lotto rytteren har allerede hente to etapesejre og har hidtil været godt tilfreds med de lidt kaotiske etapeafslutninger som dette års Tour de France har budt på.

Du kan spille på dagens etape, klik her.

Tilbage til toppenEgoi Martinez: 10 sekunders tidstraf


Discovery Channels Egoi Martinez, der efter et styrt på gårsdagens etape tabte 1.17 min. til dagens vinder Oscar Freire, er blevet idømt yderligere 10 sekunders tidsstraf. Den spanske rytter skulle ifølge løbskommissærerne, have hjulpet sig selv lidt for meget via løbets servicebiler i kampen for at komme tilbage til feltet. Martinez lå før etapen på løbets samlede femteplads, men er nu helt nede som nummer 92.

Tilbage til toppenT-Mobile: Hotel med humor


T-Mobiles tre italienere fik en overraskende modtagelse på hotellet onsdag aften fortæller holdets hjemmeside. Eddy Mazzoleni, Giuseppe Guerini og Valerio Piva blev i hotelfoyeren mødt med tre antikke, brune kufferter med deres navne og en seddel med følgende påskrift:

"T-Mobile Team: På grund af den vanskelige situation ved fodboldverdensmesterskabet overnatter T-Mobile-medlemmerne Giuseppe Guerini, Eddy Mazzoleni og Valerio Piva i nat ude i haven. Mange tak for deres samarbejdsvilje."

Italienerne tog det med godt humør, og glæder sig allerede til den "italienske revanche": Søndag ved VM-finalen i Berlin, når Italien møder Frankrig.

Tilbage til toppenJens Voigt: Et klask som i en boksering


Den tyske CSC-rytter, Jens Voigt, beretter i sin Tour-klumme på Sport1.de, at der på dagens ellers rolige etape dog var et enkelt spændingsmoment.

"Set fra mit synspunkt var det i begyndelsen en ret kedelig etape. Men så var der pludeslig slagsmål i feltet," fortæller han.

Walter Beneteau fra Bouygues Telecom og David de la Fuente fra Saunier Duval var allerede i går på krigsstien overfor hinanden og blev tildelt bøder for ukorrekt optræden, men det fik altså ikke dæmpet gemytterne.

Bouygues Telecom kører bjergspurten for Pineau, som i øjeblikket er indehaver af bjergtrøjen, mens De la Fuente p.t. ligger på en andenplads i konkurrencen.

"I dag kører de to ved siden af hinanen, og pludselig knalder spanieren Beneteau en på lampen. Der lød et klask, ligesom i en boksekamp! Beneteaus briller og hjelm fløj næsten af, og han slog et slag med cyklen af bar overraskelse," fortæller Jens Voigt og fortsætter: "Beneteau tøvede ikke længe med at køre ned til kommissærbilen. Jeg tror, at de la Fuente bliver smidt ud."

Tilbage til toppen

Læs også
Optakt: 20. etape af Giro d’Italia
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ford RideLondon Classique(2.WWT) 24/05-26/05

Marcel Kint Classic(1.1) 25/05

Rund um Köln(1.1) 26/05

Rund um Köln(1.1) 26/05

Mercan Tour Classic Alpes...(1.1) 29/05

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 30/05-02/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 01/06

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 02/06-09/06

Classica Andorra Pirineus(1.1) 02/06

Women's Tour(2.WWT) 04/06-09/06

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?