Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Uno-X-dansker måtte udgå to gange i streg: Jeg havde ingenting at bidrage med

Uno-X-dansker måtte udgå to gange i streg: Jeg havde ingenting at bidrage med

18. april 2023 21:30Foto: James York

Jacob Hindsgaul har fået en ærgerlig start på Ardenner-ugen, men både håber og tror på, at han og Uno-X kan levere flotte resultater i Fléche Wallone og Liege-Bastogne-liege. Det fortæller han i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Jacob Hindsgaul havde inden Ardenner-ugen høje forhåbninger til sit eget niveau, men har halvvejs igennem, og to DNF'ere måttet sande, at han ikke har ramt det ønskede niveau endnu.

 

Det fortæller Uno-X Pro Cycling-rytteren i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

 

"For mit vedkommende, der gik det helt ad helvede til i Brabantsje Pijl, jeg tror, at jeg kom lidt skævt ind i det, med ikke særlig friske ben, og havde ikke rigtigt noget som helst at bidrage med, for at være helt ærligt," siger han.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Hindsgaul kunne fra bussen af se sin danske holdkammerat Jonas Gregaard, redde lidt af æren for det norske cykelhold, da han formåede at komme ind som nummer 12 i den belgiske semiklassiker.

 

"Gregaard kørte supergodt den dag, det gjorde at vi redde skårene lidt, kan man jo så trods alt sige."

 

Den lange dansker havde ellers høje forventninger til Brabantsje Pijl, hvor løbets noget kringlede natur, ofte kan give uventede ryttere chancen.

 

"Jeg tænkte, at det var nok det løb, hvor der var største chance for alle, det er lidt et løb, hvor alt kan ske, og finalen blev åbnet tidligt, når man kommer ind på omgangen, og der er en masse grupper, og det kunne måske give en chance," forklarer han. 

 

Der skal dog mere, end blot høje forventninger til for at køre finale i det kuperede løb, hvor også vejret spillede danskeren et puds.

 

"Jeg havde ikke ben til noget som helst, slet ikke at køre noget godt cykelløb, så det var egentlig en ganske forfærdelig dag, med dårlige ben, og ikke noget at skyde med. Det var pissekoldt, og det var egentlig bare en af de der dage," ærgrer han sig.

 

Uno-X's bedste resultat blev som bekendt Gregaards 12.plads, i løbet der blev vundet af Dorian Godon (AG2R Citröen Team). Tudor Pro Cyclings Alexander Kamp stod for dagens bedste danske præstation, da han blev nummer seks i løbet.

Artiklen fortsætter under billedet

image

Jacob Hindsgaul under dette års Saudi Tour Foto: Sprintcycling

 

Søndag skulle Hindsgaul forsøge at tage revanche i Amstel Gold Race, hvor hans egen præstation da også indikerer markant bedre ben end i løbet før.

 

"Så Amstel i går (søndag, red.) personligt følte jeg, at det var en del bedre end Brabantsje Pijl. Jeg fik siddet fornuftigt fremme det meste af dagen, og så løb jeg tør for krudt hvorefter jeg udgik, inden finalen rigtig gik i gang.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Hindsgauls fine arbejdsindsats på trods, måtte det norske hold tage til takke med en 56.plads til Frederik Dversnes, da uheldet var ude for holdet, kort tid efter Hindsgaul slog ud.  

 

"Jeg havde stadig fire stærke folk i feltet da jeg udgik, og de røg jo så alle sammen på røven der, med 55 igen, så var vi jo ligesom helt ude af det cykelløb.  Ja så efter det har vi ikke rigtig noget at skulle have sagt, vi mister muligheden for at køre om en top-10-placering, og det var en røvdag over hele linjen, kan man sige," fortæller han.

 

Den 22-årige dansker var dog fortrøstningsfuld da Feltet.dk snakkede med ham omend, han ærgrede sig over at holdets chance måtte slutte så brat.

 

"Det var noget bedre i Amstel, der kunne jeg bidrage lidt til holdet, og så er det ærgerligt at de alle sammen ryger på røven."

 

Holdkammeraten, der er skabt til Mur de Huy

Uno-X og Hindsgaul skal i denne uge, forsøge at forbedre resultaterne i sidste uge. Først onsdag hvor det norske mandskab satser på, at et norsk stortalent vil skaffe dem et flot resultat på muren i Huy.

"Nu må vi kigge lidt frem mod Fléche og Liège. Vi har Tobias Johannesen, der er er vores mand til Fléche, han er ligesom skabt til denne finale."

 

"Han røg jo desværre også ned, og har fået lidt knops, men vi håber, at det ikke er noget, der kommer til at påvirke ham for meget, så han kan være med i finalen, så det er bare at se frem mod det."

 

For Hindsgaul bliver Fléche Wallone, som slutter med den frygtede mur i Huy, der stiger med over ni procent på lige over en kilometer, qua Johannesens tilstedeværelse et løb i hjælperens rolle.

 

"Hvis Tobias føler sig klar i Fléche, så er det da ham, der kan lave resultatet, så det bliver alle mand på dæk for ham, lige umiddelbart. Det handler jo om at få ham til at spare så mange kræfter," fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet

image

Uno-X-rytteren i aktion i Drome Classic 2023 Foto: James York

 

Det er dog ikke kun at hente flasker, og at køre den 23-årige nordmand rundt i feltet, som Hindsgaul og de øvrige hjælperyttere skal fokusere på onsdag.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

"Når vi rammer bunden af den (Mur de Huy), hvor den begynder at blive rigtig stejl, og vejen er smal, så er vores job at han sidder i top-10 der, så er det rimelig simpelt derfra. Det er det, det kommer til at handle om for os," forklarer han.

 

Det er nemlig, hvis du spørger Hindsgaul, ganske simpelt. For at køre med om sejren i Fléche Wallone, bliver du nødt til at sidde med, helt fremme.

 

"Kommer du ind som nummer 20-25 stykker, jamen så kører du ikke i top-10, fordi det er svært at køre frem, når det er så stejlt, så det bliver det, det kommer til at handle om."

 

Det belgiske endagsløb med den ikoniske afslutning, køres onsdag. Du kan læse Feltet.dk's optakt til løbet, hvor en vis slovener løber med favoritværdigheden, her.

 

På forkant med fænomenerne

Søndag skal rytterne ud på forårets sidste klassiker i Ardenner-ugens dronning Liege-Bastogne-Liege. Et løb, hvor Hindsgaul sidste år ramte morgenudbruddet, og dermed fik sat sit præg på løbet.

 

En taktik, der, hvis man spørger den unge dansker, muligvis skal forsøges igen.

 

"Det kan der være mulighed for, det tænker jeg. Der bliver et par stykker, der måske skal søge det lidt, og så er det igen et rigtig langt løb, hvor alle de kræfter, som man kan spare sig, i løbet af dagen, kommer til at have en stor betydning i finalen," siger han.

 

Hvor han selv skal forsøge at ramme morgenudbruddet, har Hindsgaul andre forventninger til flere af hans holdkammerater, inklusiv de to danskere Anthon Charmig og Jonas Gregaard, der dog begge er medtagede efter Amstel Gold Race.

 

"Nu røg Gregaard jo også på røven i går (søndag), han kunne sikkert også godt komme til at lave et godt resultat. Men vi håber da på, at der er tid til, at kroppen spiller på det tidspunkt, både for Gregaard og Tobias. Charmig røg også ned, og er også lidt forslået, så jeg tror det er lidt det samme for ham.

 

Læs også
To dobbelt-sejre til ColoQuick i weekenden

 

Tilstedeværelsen af Tadej Pogacar, der vandt Amstel Gold Race i overlegen stil, og den forsvarende vinder af løbet, Remco Evenepoel, gør at Hindsgaul, Uno-X og resten af feltet, må opfinde en taktiker, der kan give en fordel mod de to supertalenter.

 

"Man kan sige, at hvis der er nogen andre end Evenepoel og Pogacar, så bliver man næsten nødt til, lige meget af hvem det er at komme dem i forkøbet på en eller anden måde. Men det er en svær opgave, det er der ingen tvivl om," siger han.

 

En opgave, som han gerne sender videre til nogle af de ryttere på holdet, der forventes at køre i løbets præfinale.

 

"Jeg forestiller mig, at der er nogle af vores finalefolk, der får en opgave med at køre lidt med noget tidligere.  Det kan jo være en mulighed, så det må vi se lidt på."

 

DEL
INFO
Jacob Hindsgaul Madsen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Fleche Wallonne
Nyheder Profil Resultater
Liège - Bastogne - Liège
Nyheder Profil Resultater
Brabantse Pijl
Nyheder Profil Resultater
Amstel Gold Race
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?