Utah-vinder: Jeg troede, jeg ville dø

08. august 2016 11:10Foto: A.S.O.

Lachlan Morton kunne efter syvende etape af Tour of Utah stille sig øverst på podiet, da han både vandt etapen og løbet samlet. Men det krævede, ifølge hovedpersonen, en masse kræfter.

Efter syvende etapes 125,7 kilometer skulle en vinder af Tour of Utah kåres, og det endte med at blive australske Lachlan Morton fra Jelly Belly P/B Maxxis, der både løb med etapesejren og den samlede sejr i det amerikanske løb.

”Jeg har aldrig gået så dybt før. Jeg troede, jeg ville dø derude. Jeg havde mine øjne lukkede i en længere periode (på Empire Pass, red.),” fortæller Lachlan Morton ifølge CyclingQoutes.com

Inden sidste etape af Tour of Utah lå australieren nummer to i løbet, 22 sekunder efter Andrew Talansky. Men det endte altså med en australsk sejr.

”Vi havde et kort på hånden i dag, og det var ’all in’ på sidste stigning.  Jeg så Andrew (Talansky, red.) trække sig, og derefter kørte Adrien (Costa, red.) til siden. Det var tid til at tage en beslutning, og nogle gange handler det om ikke at give sig,” siger han og fortsætter: ”Jeg vidste, at der var 10 eller 15 hurtige kilometer før stigningen, så chancerne for os til at komme tilbage var ret høje. Der var en bekymring, men hvis du vil vinde et løb, skal du også være villig til at tabe det først,” fortæller den 24-årige australier.

Morton endte med at krydse målstregen 31 sekunder før nærmeste forfølger, hvilket sikrede ham sejren. Efter den flotte etapesejr og samlede sejr i Tour of Utah, var det også en glad vinder.

”Jeg har haft et par hårde år, siden jeg kørte her sidst. Og at gå øverst på podiet er meget specielt,” afslutter australske Lachlan Morton.