Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vanvittige van der Poel overlegen på ærgerlig danskerdag

Vanvittige van der Poel overlegen på ærgerlig danskerdag

06. marts 2021 16:30Foto: Sirotti

Mathieu van der Poel var fuldstændig ustyrlig i finalen i Strade Bianche, og da finalen skulle afgøres i Siena, var det også ham, der satte Egan Bernal og Julian Alaphilippe fuldstændig til vægs.

Artiklen fortsætter efter videoen.

En stærk frontgruppe med mange af forhåndsfavoritterne trak fra feltet med omkring 50 kilometer til mål, og denne gruppe skulle blive omdregningspunktet for den absolutte finale, som resten af feltets ryttere forsøgte at hente hele vejen til mål.

 

Danskerne var aktive undervejs, hvor Andreas Kron (Lotto Soudal) og Kasper Asgreen spillede ud med angreb i præfinalen før løbets afgørende sektioner, men da den afgørende del af løbet indfandt, var det uden nogle af de danskere i front.

 

På den andensidste grussektor viste Wout van Aert og Tom Pidcock svaghedstegn helt i front, mens forfølgergrupperne med blandt andre Jakob Fuglsang, som blev dagens bedste dansker, dog uden at være tilstede, hvor det virkelig gjaldt. En ærgerlig dag for danskerne.

 

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

 

På det sidste grusstykke Le Tolfe var det et angreb fra Mathieu van der Poel, der skilte fårene fra bukkene, og det gjorde altså forberedelsen til finalen, hvor han kom til sammen med Egan Bernal og Julian Alaphilippe. De kunne dog ikke slå van der Poel.

 

Løbsreferat:
175 ryttere stillede til start i ét af de fineste italienske endagsløb på kalenderen og et årligt højdepunkt for mange ryttere. Allerede fra start kørte rytterne igennem fra siden af løbskommissærbilen og angrebene var mange.

 

Tempoet var dog ligeledes højt, og på den første grussektor, kom ingen væk fra feltet. Det gjorde de til gengæld på anden sektor, og efter uafbrudte angreb kunne Simone Bevilacqua (Vini Zabu), Kevin Ledanois (Arkea-Samsic) og Philipp Walsleben (Alpecin-Fenix) at køre væk.

 

På tredje sektor fik de selskab af Samule Zoccarato (Bardiani-CSF) og Simone Petilli (Intermarché-Wanty), og efterfølgende kom også Filippo Tagliani (Androni), Samuele Rivi (EOLO) og Tosh van der Sande (Lotto Soudal) op til fronten.

 

Dermed var der et ottemandsudbrud afsted ude foran, hvis forspring steg til fire minutter, før feltet hen mod halvvejs i løbet pludselig begyndte at hæve tempoet markant, hvilket fik udbruddets forspring til at skrumpe ned under ét minut på vej ind på den sjette grussektor, hvor Petilli angreb og kørte væk fra de andre udbrydere.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL PARIS-NICE?

 

Petilli får selskab af nye udbrydere
Petilli fik efterfølgende igen selskab af Ledanois, Van der Sande, Walsleben og Zoccarato, mens Jumbo-Visma tog ansvaret nede i feltet og førte dem stille og roligt frem, mens også Deceuninck-Quickstep og UAE Team Emirates ville føre.

 

Loci Vliegen (Intermarché-Wanty) og Rudy Molard (Groupama-FDJ) lå på mellemhånd mellem feltet og frontgruppen, hvor de kæmpede for at komme op og hjælpe udbruddet og forbedre deres egne chancer. Petilli faldt ned til de to ryttere og hjalp dem det sidste stykke op til fronten.

 

Da feltet ramte den syvende sektor, San Martino in Grania, som var let stigende, var positionskampen ikke til at tage fejl af, Jumbo-Visma havde kontrollen først ind på sektoren, mens også Alpecin-Fenix fik placeret sig godt.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

På sektoren fik Alpecin-Fenix sat så højt et tempo i front, at der både var udskilning nede bagved, mens også udbruddet måtte lade livet til det høje tempo. Kun Vliegen fik accelereret og kørt væk fra resten af udbruddet, som blev hentet af det hurtige felt.

 

Andreas Kron angriber på San Martino
Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix) og Gonzalo Serrano (Movistar) angreb fra feltet og kørte op til Vliegen, som havde svært ved at hænge på. Mens Vliegen faldt fra, kom Andreas Kron (Lotto Soudal) op i et angreb til de to forreste, og dermed var der lavet en ny fronttrio.

 

Video: Andreas Kron angriber sammen med udbrudsduoen.

 

I feltet var Kasper Asgreen (Deceuninck-QuickStep) blandt de synlige i front i feltet, hvor han kørte allerforrest, mens Davide Ballerini (Deceuninck-QuickStep) fik en defekt og måtte lade sig falde tilbage.

 

Feltet havde kun givet Kron-udbruddet 20 sekunder, da de ramte asfalten, men en taktisk stilstand gav et åndehul. Det benyttede en større gruppe til at køre op til trioen i front, og her var Kasper Asgreen med sammen med flere profiler i løbet.

 

Video: Her ses den gruppe af ryttere, herunder Kasper Asgreen, som jagtede Andreas Kron.

 

Det gav anledning til en mindre stilstand i feltet, da alle umiddelbart var repræsenteret i gruppen med en rytter foran. Alligevel var det Jumbo-Visma, der tog fronten nede i feltet for at holde Wout van Aert med i toppen.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL PARIS-NICE?

 

Kron og Asgreen lukket ned på Monte Sante Marie
Udbruddet blev hentet på det hårde Monte Sante Marie-stykke, hvorefter Quinn Simmons (Trek-Segafredo) forsøgte sig endnu engang. Andreas Kron forsøgte et mindre modsvar, men måtte se Jumbo-Visma holde dem i en kort snor.

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

Imens faldt mange profiler fra nede bagved, herunder Jakob Fuglsang (Astana), som i en hård forcering missede den allerforreste frontgruppe. Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) satte et uhyggeligt tempo sammen med Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) og Wout van Aert.

 

Sammen med dem sad Egan Bernal (INEOS), Quinn Simmons (Trek-Segafredo), Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), Kevin Geniets (Groupama-FDJ), Tom Pidcock (INEOS), Michael Gogl (Qhubeka-Assos) og Greg Van Avermaet (AG2R), og dette dannede en ny superfrontgruppe, som forfølgergrupperne jagtede det bedste, de kunne.

 

Desværre var der ingen af de førnævnte danskere, der klarede sig med til frontgruppen, mens Jakob Fuglsang (Astana) kæmpede for at komme tilbage til fronten med Tim Wellens (Lotto Soudal), dog i en noget svær opgave. Danskeren var umiddelbart punkteret ud af frontgruppen tidligere.

 

 

Fuglsang kæmper for at komme tilbage
Jakob Fuglsang fandt sammen med en række andre ryttere nede bagved og kæmpede for at køre frontgruppen ind. I mellemtiden punkterede Simmons og et meget langsomt hjulskifte satte ham midlertidigt ud af aktion.

 

Fuglsang var tydeligt frustreret, mens et forspring på kun ti sekunder blev sværere og sværere at lukke for frontgruppen, som kæmpede hårdt for at komme op.

 

Video: Jakob Fuglsang måtte endda selv trække læsset flere gange i fronten af feltet.

 

Skænderierne fortsatte i forfølgergruppen, som gik i stå, mens forspringet begyndte at vokse igen. Simon Carr (EF Education-Nippo) satte sig i front i forfølgergruppen, men det så stadig svært ud grundet det dårlige samarbejde internt i gruppen.

 

Van Aert og Pidcock viser svaghedstegn
På den tredjesidste grussektor trak Julian Alaphilippe en forcering op af hatten, og det fik både Wout van Aert og Tom Pidcock til at falde fra og dermed vise de første svaghedstegn i dag. De to satte sig sammen for at jagte de sidste fem i front. Forceringen satte en endegyldig stopper for Fuglsang-gruppens drømme om at komme op igen.

 

Læs også
Hollænder vinder kongeetape - Tobias Lund mister førertrøjen

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL PARIS-NICE?

 

På den andensidste sektor, Colle Pinzuto, var forfølgergruppen næsten tilbage, mens Pidcock led på stigningerne. Hullet til frontgruppen blev dog lukket alligevel. 

 

Rytterne tankede ressourcer og vand inden den allersidste grussektor, som skulle afgøre, hvordan rytterne kom ind i finalen, som gik ind mod Siena-by og den berømte stigning op til torvet i Siena.

 

Vanvidshug fra van der Poel skaber finalen
På Le Tolfe var det van Aert, der kom først ind på sektoren, men det var Mathieu van der Poel, der satte et ordentligt slangehug ind og distancerede samtlige andre favoritter end Julian Alaphilippe. De to satte sig sammen efter Le Tolfe, mens Bernal satte sig på mellemhånd.

 

Video: Det afgørende hug fra van der Poel, der skabte finalesituationen.

 

Bernal kom tilbage til de to i front, og de var samlet som en trio i front, mens de fire andre holdt sammen som forfølgergruppe nede bag fronttrioen, hvor samarbejdet begyndte at glide gradvist bedre og bedre, således at de sammen kunne køre sammen på indkørslen til Siena. 

 

Mathieu van der Poel forsøgte at distancere sine konkurrenter inden finalen, men de hang på. De tre kom sammen ind på finalestigningen, hvor van der Poel igen tog fronten foran de to andre med forfølgergruppen ude af billedet til at køre med om sejren.

 

Van der Poel var den første til at angribe, og han satte Bernal af med det samme. Verdensmesteren Alaphilippe kæmpede det bedste for at følge med, men han måtte opgive. Dermed kunne van der Poel køre alene ind over stregen og tage den første sejr i Strade Bianche, som bliver én af de fineste i en karriere, der kommer ti at byde på mange flere sejre.

 

Julian Alaphilippe og Egan Bernal udgjorde resten af podiet. Med en knyttet næve blev han den første hollænder til at vinde den italienske nyklassiker på den dag, som ikke var god for danskerne. Bedste dansker blev Jakob Fuglsang, som sluttede som nummer ni.

DEL
INFO
Strade Bianche
Nyheder Profil Resultater
Mathieu Van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
Julian Alaphilippe
Nyheder Profil Resultater Statistik
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?