Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta a España: Favoritterne

Vuelta a España: Favoritterne

31. august 2007 22:300

Årets Vuelta a España starter på lørdag og www.feltet.dk har derfor i den følgende artikel valgt at bringe en vurdering af løbets største favoritter. Der gives fra én til fem stjerner, hvor den rytter med fem stjerner vurderes til at være løbets største favorit.

Artiklen fortsætter efter videoen.
Franco Pellizotti (Liquigas) *
Italienske Liquigas har haft stor succes i denne sæson, hvor man både dominerede forårsklassikerne og Giro d’Italia. I sidstnævnte var Franco Pellizotti en afgørende faktor i Danilo di Lucas samlede triumf og i Vueltaen får Pellizotti nu chancen for at vise, at han også sagtens kan på egen hånd. Pellizottis store problem er, at han er meget ustabil i sine præstationer i de store løb, hvor han kan have verdensklasse den ene dag, for så at gå markant ned dagen efter og herudover kører han oftest en noget middelmådig enkeltstart. Skulle han få styr på disse forhold er han en outsider i løbet og med sin aggressivitet og glimrende afslutning en fin kandidat til at tage en etapesejr.

Damiano Cunego (Lampre) *
For et andet italiensk håb er jagten på etapesejre faktisk det eneste officielle mål med Vueltaen, men Damiano Cunego indeholder så meget potentiale, at man alligevel ikke helt skal fraregne ham en favoritrolle, hvis han starter hårdt ud og ligger til i klassementet halvvejs inde i løbet. Cunego har i etapeløbssammenhæng aldrig helt levet op til den store triumf i Giroen i 2004, men har senest i Deutschland Tour vist, at han stadig har talentet til at sidde med fremme på bjergetaperne. Sidder han med til stregen i en reduceret gruppe er der ikke mange, der slår ham i en spurt.

Juan Manuel Garate (Quick-Step) *
På trods af at han i 2001 vandt en etape i Vueltaen, har Garate aldrig kørt efter store resultater i hjemlandets store etapeløb. Fokus har derimod oftest været på Giro d’Italia, hvor han samlet er sluttet som nummer fire to gange. I år han satset anderledes og selvom han ikke viste det store i Tour de France, sluttede han efterfølgende som nummer to i Clasica San Sebastian og viste således at han var kommet godt ud af Touren. Garate har vundet sine få store sejre ved at ligge lidt bagude i klassementet, for så at udse sig én stor bjergetape, hvor han satser fuldt ud, men i en alder af 31 år er han fremme ved det tidspunkt i karrieren, hvor forhåbningerne om et flot resultat i klassementen skal til at blive indfriet.

Janez Brajkovic (Discovery) **
Brajkovic var én af sidste års åbenbaringer i cykelsporten, hvor den unge slovener gik fra den ene succes til den anden. I Vueltaen stillede han til start uden det store forventningspres på sine skuldre og overraskede positivt med meget aggressiv kørsel på løbets første bjergetaper. Siden gik han ned og sluttede et godt stykke nede i klassementet og i år vender han så tilbage efter en sæson, hvor han nok har kørt flere fine resultater ind, men hvor det også lader til at meget har været tilrettelagt omkring et godt resultat i Vueltaen. Brajkovic kombinerer gode evner i bjergene med en til tider glimrende enkeltstart, men omvendt kommer han til at kæmpe for sit holds støtte, da Discovery også stiller til start med Stijn Devolder og Tom Danielson, der begge også har potentialet til at gøre sig gældende i toppen.

Oscar Pereiro Sio (Caisse d’Epagne) **
Det er endnu ikke afklaret, hvorvidt Pereiro nogensinde får tildelt sejren i Tour de France 2006, eftersom Floyd Landis’ disciplinærsag ser ud til at trække i langdrag. I år var Pereiro tilbage på sit ”gamle” niveau i Touren og han sluttede på den 10. plads han to gange tidligere har kørt sig til. Modstanden er på papiret lidt mindre i Vueltaen og Pereiro kan ikke løbe fra, at han tidligere har vist et højere niveau selvom dette kun er sket i glimt. Blandt favoritterne vil han have stor fordel på enkeltstarterne, mens præstationerne i bjergene kan være ganske svingende. Caisse d’Epagne stiller ligeledes til start med en efterhånden godt brugt Vladimir Karpets og så den spændende bjergrytter David Lopez Garcia, så Pereiros rolle som kaptajn på det spanske hold er ikke sikret på forhånd.

Samuel Sanchez (Euskaltel) ***
Omvendt så fremstår Samuel Sanchez som Euskaltels helt store håb og det på trods af at nummer fem fra Tour de France, Haimar Zubeldia, også er med. Sanchez har som en af de få favoritter valgt at tilrettelægge sæsonen efter hjemlandets største etapeløb, men på trods af flere gode resultater, har han mere vist styrke som endagsrytter end i de store etapeløb. Han er den eneste på Euskaltel-holdet om hvem man kan forvente sejre på det højeste niveau og derfor vil det være en gedigen skuffelse, hvis ikke baskeren i denne udgave af Vueltaen tager det sidste skridt ind i top fem og i hvert fald snupper én etapesejr på vejen.

José Angel Gomez Marchante (Saunier Duval) ***
Gomez Marchante måtte i sidste øjeblik melde afbud til Touren grundet sygdom, men han kom sig hurtigt over den og viste allerede kort efter, at den gode form var bibeholdt, da han vandt endagsløbet Subida Urkiola. Spanieren har været plaget af flere uheld og afbud i denne sæson og det har forhindret ham i at bygge videre på den store succes han havde i 2006, hvor han vandt Vuelta al Pais Vasco. Omvendt har han ikke brugt så mange kræfter som flere af sine konkurrenter og det vil givet gavne mod slutningen af løbet, der gerne skal resultere i en forbedring af sidste års 5. plads.

Carlos Sastre (Team CSC) ****
Team CSC havde mere eller mindre bygget sit Tour de France-mandskab op omkring Carlos Sastre med henblik på at sikre den sympatiske spanier en plads på podiet. Det lykkedes ikke selvom Sastre sluttede på en godkendt 4. plads, men nu indledes jagten igen på en topplacering og med endnu et hold bygget op alene omkring ham, så vil det være et nederlag, hvis ikke det lykkes at slutte på podiet. Sastre er ikke og bliver næppe aldrig en vindertype og i alle seks år på CSC er det kun blevet til to sejre og man skal næppe forvente de store angreb fra hverken holdet eller Sastre, i hvert fald ikke indtil de sidste etaper som det skete i Touren.

Denis Menchov (Rabobank) ****
For Denis Menchov var Tour de France en følelsesmæssig rutschetur, hvor han først var udset som Rabobanks kaptajn, hvorefter han måtte indstille sig på en opgave som hjælper for Michael Rasmussen, der så siden blev taget ud af løbet iført den gule førertrøje. Menchov valgte derefter at udgå, tydeligt demoraliseret af begivenhederne. Siden har man ikke set russeren, så hvor han befinder sig både form- og mentalitetsmæssigt er svært at sige, men i topform er han både en glimrende bjergrytter og dygtig i tidskørsler og så er han i øvrigt den eneste på startstregen, der har en samlet sejr i Vueltaen på samvittigheden eftersom han ved en efterfølgende afgørelse fik tildelt sejren i 2005. Menchovs største problem er at han normalt aldrig undgår en større nedtur undervejs i de store etapeløb, men endnu vigtigere i år er den bagvedliggende motivation for at lave et godt resultat.

Cadel Evans (Predictor-Lotto) *****
Det er svært at komme uden om at Cadel Evans er Vueltaens helt store favorit. Evans har haft en fremragende sæson, hvor han har fået sit endelige gennembrud i de store etapeløb med sin 2. plads i Tour de France. Podiepladsen har tilsyneladende ikke tilfredsstillet australieren, der nu jagter den store triumf i form af den samlede sejr i Vueltaen. Han er den nok mest alsidige rytter blandt favoritterne, dygtig både på enkeltstarter og i bjergene og samtidig er der meget langt mellem de dårlige dage. Samtidig er Predictor-Lotto nu udelukkende bygget op omkring ham, hvilket har betydet at Robbie McEwen er blevet udeladt til dennes store utilfredshed. Skal man pege på en lille revne i Evans’ rustning må det være, at sæsonen efterhånden har været meget lang eftersom han allerede i marts måned kørte topresultater ind i Paris-Nice. Dette opvejes af, at årets rute er hårdest i starten af løbet, hvorfor Evans kan skaffe sig et forspring der.
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger