Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta a España: Favoritterne

Vuelta a España: Favoritterne

18. august 2012 18:15Foto: Vuelta a Espana/Graham Watson

Rytterne bevæger sig i dag ud i Pamplonas gader på den indledende holdtidskørsel i Vueltaen, og Feltet.dk har benyttet lejligheden til at kigge nærmere på løbets favoritter.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Selvom manglen på store sprinternavne er åbenlys, så er der alligevel tale om det måske flottestefelt til Vueltaen i mange år for mængden af klassementsryttere er enorm og mange hold kommer til løbet i en stærkere opstilling end den de kørte med i Tour de France.

 

Fem tidligere Grand Tour-vindere er også til start, men det ændrer ikke ved, at den helt indlysende duel om sejren i første omgang handler om to ryttere, Chris Froome (Team Sky) og Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank). Kampen mellem disse to ryttere er ikke kun interessant fordi der er tale om to af verdens bedste etapeløbsryttere, men i høj grad også fordi begge har noget at skulle bevise.

 

Froome og Contador er dog ikke de eneste store navne der er til start og skulle de ikke leve op til forventningerne, står der en perlerække af ryttere klar til at tage over. Feltet.dk har som sædvanligt valgt at kategorisere favoritterne ved at give dem stjerner, hvor det er muligt at få op til fem stjerner, der kun gives til løbets helt store favoritter.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM): *

Årets mest markante individuelle cykelpræstation i år? Den stod Thomas de Gendt for, da han på den sidste bjergetape tog ud på et imponerende soloridt opad Passo del Stelvio. En overgang så det endda ud til at han ikke blot gik efter etapesejren, men også førstepladsen i klassementet, men til sidst gik tempoet ud af den stærke belgier.

 

Alligevel sluttede han som nummer tre i Giroen og det var der ikke mange der havde forudset. De Gendt har haft en god udvikling på sin karriere, hvor han år efter år har formået at lægge lidt til, men at han skulle være podiekandidat til de store etapeløb er alligevel overraskende, for han har tidligere mest været kendt for et godt fighterhjerte, offensiv kørsel og en glimrende enkeltstart.

 

Han har ikke haft travlt efter Giroen, men kørte Eneco Tour, hvor han udgik på den hårde slutetape til Geraardsbergen, så formen er næppe helt i top. Det kan den komme undervejs og under alle omstændigheder skal man nok få de Gendt at se i Vueltaen - den angrebsvillige belgier kan simpelthen ikke holde sig tilbage.

 

Denis Menchov (Katusha Team): *

Menchov skuffede i Touren, hvor Katusha havde knyttet sine forventninger op på, at den aldrende russer endnu engang kunne køre en topplacering hjem i klassementet. Det blev det ikke til for Menchov gik ned i bjergene og i stedet sluttede han som nummer 15 uden på noget tidspunkt at have vist flaget.

 

Det ser ikke ud til at Menchovs flirt med Touren får en lykkelig udgang på trods af en andenplads i 2010, men Vueltaen har omvendt altid passet Menchov bedre og derfor er der håb for de, der ønsker at se Ruslands største etapeløbsrytter gennem tiderne folde sig ud.

 

I Vueltaen lyder opgaven i første omgang på at hjælpe Joaquin Rodriguez frem til sejr og med ligeledes stærke Daniel Morenos tilstedeværelse, kan det blive svært for Menchov at gøre sig gældende. I Vueltaens kan kaptajnforholdet omvendt lynhurtigt skifte, for der ligger vanskelige bjergetaper meget tidligt i løbet.

 

Alejandro Valverde (Movistar): *

Ligesom Menchov starter Alejandro Valverde også ud som hjælperrytter for sin kaptajn, Juan José Cobo. Cobo er omvendt ikke det sikreste kort at spille, så det kan sagtens hænde, at Valverde bare skal holde sig til for at se, hvordan det går med Cobos titelforsvar og så ellers tage over, hvis Cobo selv kører sig ud af løbet.

 

Omvendt kan Valverde også finde sig selv i en situation, hvor andre holdkammerater overtager pladsen i hierakiet. Movistar stiller med et meget spændende hold, hvor både Quintana, Intxausti og Kiriyenka også pludselig kan vise sig at være holdets bedste bud i klassementet.

 

Valverde skuffede i Touren, hvor han manglede det sidste for at følge med, men han tog en flot etapesejr til Peyragudes, hvor han viste at han stadig holder niveau i bjergene efter sin tilbagekomst i foråret. Om det holder til en topplacering i en grand Tour er tvivlsomt, men mon ikke at han alligevel vil sætte sit præg på løbet.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Bauke Mollema (Rabobank): *

Som sædvanlig er der mange skuffelser fra Touren, der er ude efter revanche i Vueltaen og for hollandske Rabobank var der nærmest tale om en kollektiv nedtur kun stoppet af spanierens Luis Leon Sanchez’ smukke etapesejr i Foix.

 

Bauke Mollema var en af dem, der må påtage sig et stort ansvar for holdets Tour de France. Der var ellers store forhåbninger til Mollema, der viste god styrke i starten af løbet, men som styrtede og dermed røg ud af klassementet inden han helt udgik af løbet halvvejs. Han har til gengæld også vist, at formen er ved at være på plads igen efter en glimrende indsats i Clasica San Sebastian.

 

Mollema er en stærk bjergrytter og har på trods af sin størrelse også en ganske fin acceleration, så han bør ikke frygte de lette spanske ryttere på stigningerne.  I det hele taget bør han være begejstret for ruten, der ikke indeholder mange enkeltstartskilometer og en del kortere stigninger op til mål, for det er typisk på de lange stigninger og oppe i højden, at Mollema får sine problemer.

 

Rigoberto Uran (Team Sky): *

I mange år har den nu 25-årige colombianer Rigoberto Uran været betragtet som et af sportens største talenter, men først efter sit skifte til Team Sky i sidste sæson har han får alvor indfriet løfterne og i denne sæson alene har han allerede lavet flere opsigtsvækkende resultater.

 

I starten af august kom karrierens foreløbige højdepunkt, da han vandt sølv ved De Olympiske Lege. Godt nok dummede han sig i spurten mod Alexander Vinokourov, men nu er episoden ved at være bag ham og så han i stedet glæde sig over en højst overraskende medalje.

 

Han kommer til Vueltaen i topform, men ligesom landsmanden Sergio Henao skal han først og fremmest hjælpe Chris Froome frem til sejr og det kan koste i klassementet for Uran, der sluttede som nummer syv i Giroen og som på trods af gode resultater i de store etapeløb nok er bedre egnet som endagsrytter i de store klassikere.

 

Robert Gesink (Rabobank): **

Gesinks karriere er historien om et helt fantastisk talent, der formmæssigt skiftevis svinger mod toppen af bjergene og bunden af havet.

 

Kritikerne har været hårde ved Gesink, men der er en tendens til at glemme, at han stadig blot er 26 år gammel, og at han set gennem hele sæsonen altid er lykkedes med at lave nogle ganske pæne resultater. Han gør det bare aldrig, når der er nogen, der regner med ham, det vil sige primært i Tour de France, hvor han igen i sommers skuffede og måtte udgå efter en gennemført elendig indsats.

 

Det er efterhånden en del år siden Gesink sidst kørte Vueltaen, men han har gode traditioner i Spanien, hvor han aldrig er sluttet dårligere end nummer syv og han har behov for at gentage tidligere successer, hvis Rabobank fortsat skal have tiltro til at han bliver holdets store etapeløbsrytter.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Igor Anton (Euskaltel-Euskadi): **

Som så mange andre glemmer Igor Anton aldrig den 11. september, men modsat de fleste har han flere gode grunde til det. For udover terrorangrebet på World Trade Center, så var det også datoen, hvor Anton styrtede og udgik af Vueltaen i 2010, på et tidspunkt, hvor han ellers var i sit livs form og ganske dominerende.

 

Siden har han ikke helt kunne leve op til formen og selvom det blev til en meget imponerende etapesejr i Giroen i 2011 og en tilsvarende i Vueltaen senere på året, så er det berettiget at spørge om 2010-udgaven af Vueltaen var karrierens største chance for at vinde et af de store etapeløb.

 

Igor Anton er stadig kun 29 år og nærmer sig karrierens bedste år, så der er ingen grund til fuldstændigt at afvise den dygtige bjergrytter på det baskiske Euskaltel-Euskadi-mandskab, der kommer til Vueltaen i en offensiv formation (som sædvanlig), en opstilling der vil koste i holdtidskørslen, men måske være i stand til at åbne løbet senere i bjergene.

 

Juan José Cobo (Movistar): **

Det var svært at forudsige Cobos triumf sidste år for den kom ud af den blå luft og ingen ting havde indikeret, at han var på vej til at blive Grand Tour-vinder på det tidspunkt.

 

Ét år senere og situationen er stort set den samme, Cobo har intet væsen gjort af sig siden sejren i Madrid, men når han nu er forsvarende vinder, så er det bare svært at komme udenom om ham. Sidste år vandt han løbet på grund af sin suveræne etape til Alto d’Angliru, hvor han overtog førertrøjen, og derefter holdt den hele vejen hjem med den mindst mulige afstand til Chris Froome (13 sekunder).

 

Så hvad skal det blive til for Cobo, der stiller til start med Vueltaens nok stærkeste mandskab til rådighed? Alt eller intet er svaret, for Cobo er sportens mest uforudsigelige rytter, der på sine bedste dage er en fremragende bjergrytter, men som bare meget sjældent viser evnerne frem.

 

Jurgen van den Broeck (Lotto-Belisol): **

Det blev ikke til det helt store for Jurgen van den Broeck i Tour de France, hvor han sluttede på en kedelig fjerdeplads, uden at have været i nærheden at kæmpe med om podiepladserne. På trods af mange gode forsøg manglede van den Broeck hele tiden det sidste, og det så meget let ud for Froome og Wiggins at køre ham ind igen, når han kørte af sted.

 

Det er derfor også svært fuldt at tro, at han denne gang endelig kan få den podieplads han tørster efter. Det virker bare som om at han mangler det sidste, særligt i bjergene, hvor han altid er offensiv, men sjældent har bund i sine angreb.

 

Han har været helt fraværende siden Touren sluttede, så modsat eksempelvis Froome, så har han ikke behøvet at holde topformen kørende over De Olympiske Lege, hvor han i stedet har restitueret sig. Ruten er ikke perfekt til ham, men han undgår de lange sejre stigninger, der tidligere i karrieren har været den største udfordring.

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Joaquin Rodriguez (Katusha Team): ***

Rodriguez var utrolig tæt på at kunne skrive GT-vinder på visitkortet i foråret, da han sluttede som nummer to blot 16 sekunder efter Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp). En sejr havde været kulminationen på et helt forrygende forår, hvor Rodriguez også kunne fejre sin første klassikertriumf, da han fløj over stregen i Fleche Wallonne.

 

Rodriugez’ ægteskab med Katusha Team har været en af cykelsportens store fortællinger om hjælperytteren, der ville prøve sit eget talent af i en relativ høj alder og som tre år senere nu står som en af sporten absolutte stjerner.

 

I Vueltaen er modstanden større end i Giroen og derfor kan Rodriguez godt få det svært, når Team Sky og Saxo Bank-Tinkoff Bank sætter hårdt tempo for at minimere den lette spaniers voldsomme acceleration. Til gengæld kan han glæde sig over det begrænsede antal enkeltstartskilometer, der er hadedisciplin nummer ét for Rodriguez, ligesom Katusha er stærke nok til ikke at tabe meget tid på holdtidskørslen.

 

Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank): *****

Hele cykelverdenen venter med spænding på at se hvor dominerende Contador egentlig er. Med den slags retorik er det interessant at tænke over, at spanieren kun har været ude i mindre end seks måneder, men manglen på offensiv kørsel i Tour de France gjorde lige pludselig savnet af den angrebslystne Contador meget stort.

 

Spørgsmålet er så om han kan leve op til den store hype eller om han ganske simpelt mangler de løbskilometer, der kan finpudse den sidste del af formen. Feltet.dks bud er at det ikke bliver noget problem og at man i Vueltaen vil få en Contador at se, der bare bliver stærkere og stærkere for hver etape der går.

 

Om det så er nok er en anden sag. Der er næppe tvivl om at Contadors store konkurrent, Chris Froome, vil vinde tid både på holdtidskørslen og sikkert også på løbets eneste enkeltstart, så det er op til Contador at finde den nødvendige tid i bjergene. Det lover godt, Contador er måske cykelsportens mest interessante rytter, når han er i angrebsposition.

 

Chris Froome (Team Sky): *****

Ingen har mere at bevise I Vueltaen end Chris Froome og det på trods af en sæson, hvor han både sluttede som nummer to i Touren (og vandt en etapesejr undervejs) og desuden kørte sig til en olympisk medalje i London.

 

Forventningspresset skyldes primært Froome uindfriede potentiale, der i sidste års Vuelta og dette års Tour de France måtte indstille sig på at arbejde for Wiggins. Nu får han frie hænder og så skal han også bevise, at han kan vinde, når Wiggins ikke er til stede. Lykkes det ikke er rollefordelingen på Team Sky i hvert fald klar til næste års Tour de France og så må Froome igen indstille sig på at skulle på hårdt arbejde for sin kaptajn - eller finde et andet hold at køre for.

 

Froome har bevist at han er en af verdens fantastisk temporytter, han har et godt og skarpt hold til sin rådighed, så der er ingen tvivl om, at udfordringen for Froome kommer i bjergene, hvor han set over det sidste kalenderår har været verdens bedste. Er han stadig det og hvor mærket er han efter at have været i topform siden midten af juni med kun meget få pauser ind imellem?

 

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?