Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta korte - 28. august 2006

Vuelta korte - 28. august 2006

28. august 2006 00:400


- Thor Hushovd: Jeg var hurtigst
- Gerolsteiner: På vej i omdrejninger
- Stuart O´Grady: Går ikke efter pointtrøjen
- Francisco Ventoso: Tog en chance og det gav bonus
- Andrey Kashechkin: Jeg er i god form
- Team CSC: Håber på førertrøje til O´Grady
- Alessandro Petacchi: Kæmper mod farten i feltet
- Alejandro Valverde: Deltager ikke i massespurter
- Carlos Sastre: Glad for tidlig fyraften
- Mario de Sarraga: Fik sin bjergtrøje
- Feltet.dk: Følg 3. etape fra 15.00


De korte nyheder opdateres løbende


Thor Hushovd: Jeg var hurtigst


For anden dag i træk måtte Thor Hushovd nøjes med en andenplads, hvilket gjorde, at han øgede sin føring i den samlede stilling. Alligevel var han ikke helt tilfreds efter etapen.

”Jeg mener, jeg havde den bedste spurt i dag, for jeg lå lidt for langt tilbage 500 meter fra mål, da spurten startede. Men jeg fik farten op og sluttede perfekt. Det er lidt ærgerligt, for ellers havde jeg vundet etapen,” udtalte Hushovd efter etapen til NTB.

Ellers havde Hushovd store roser til sine holdkammerater, på trods af, at han ikke blev bedre placeret i spurten. ”Mit hold gjorde et fantastisk stykke arbejde i dag. Ingen tvivl om det. Nogen af dem førte i feltet i næsten 200 kilometer. Det siger sig selv, at det er hårdt, for det var utroligt varmt i dag.”

Tilbage til toppenGerolsteiner: På vej i omdrejninger


Gerolsteiner-rytterne er ved at komme i omdrejninger ovenpå en lidt stille start på årets Vuelta a España. Heinrich Haussler kom i mål på en 12. plads på dagens etape, og René Haselbacher kørte over målstregen lige efter som nummer 13.

Sportsdirektør Reimund Dietzen glædede sig da også over den opadgående kurve hos sine ryttere. "Tendensen er stigende. Vi er ved at komme i omdrejninger og nærmer os toppen," lød vurderingen efter 3. etape. Den positive indstilling gælder også i forhold til holdkaptajnen, Davide Rebellin, som i dag kom i mål i samme tid som etapevinderen. "Davide har stadig smerter i sit knæ. Men det gik ham betydeligt bedre end i går," sagde Dietzen om sin kaptajn, der styrtede på den indledende holdtidskørsel.

Tilbage til toppenStuart O´Grady: Går ikke efter pointtrøjen


Australske Stuart O´Grady har blandet sig i massespurterne på de første etaper af dette års Vuelta a Espana, men det er ikke fordi han har ambitioner om at blande sig i kampen om point-trøjen. Det slog han endnu engang fast efter dagens tredje etape, hvor han kom ind på tredjepladsen.

”Jeg går ikke efter den,” siger Team CSC rytteren til Cyclingnews. ”Jeg forsøgte bare endnu engang, for at tage førertrøjen. Jeg havde en rimelig god position da vi kørte ind på de sidste to kilometer og jeg kørte en rimelig god spurt. Der var bare to andre, der var stærkere end mig.”

Stuart O´Grady er 12 sekunder efter Thor Hushovd i det samlede klassement før morgendagens etape, der formentlig er sidste chance for at tage førertrøjen for den australske rytter, i det de første alvorlige bjerge venter allerede onsdag.

Tilbage til toppenFrancisco Ventoso: Tog en chance og det gav bonus


I sin debutsæson som professionel imponerede han ved at tage sejren i sin allerførste start på 1. etape af Tour of Qatar, men siden skulle Francisco José Ventoso (Saunier Duval-Prodir) vente over to år før han igen kunne køre først over stregen (4a. etape af Euskaltel Bizikleta). I dag hentede han så karrierens absolut største sejr, da han vandt tredje etape af Vuelta a Espana.

”Efter at jeg fejlede på gårsdagens etape, valgte jeg at tage en chance og accelererede tidligt (i spurten, red.) og det gav bonus,” sagde en meget glad Ventoso efter sejren. ”Jeg sagde til mig selv, at hvis jeg blev passeret før stregen, så havde jeg i det mindste gjort forsøget.”

Thor Hushovd (Credit Agricole) kom endnu engang ind på andenpladsen og forsvarede derved sin samlede føring, mens Ventoso rykkede frem på en samlet tredjeplads 12 sekunder efter nordmanden.

Tilbage til toppenAndrey Kashechkin: Jeg er i god form


Den kasakhiske rytter, Andrey Kashechkin, har tidligere i sæsonen vist godt form og derfor er forventningerne til den unge rytter også store, inden Vueltaen senere på ugen træder ind i bjergene. Men selv tager han den med ro.

“Det er dejligt, at vi er i gang. Det er dét bedste, der kan siges indtil videre. At køre et tre-ugers etapeløb er altid svært. Normalt kører du kun et per sæson og derfor vil vi gerne køre en god Vuelta. Jeg ved, at jeg har en god form fra Tyskland Rundt, hvor jeg kom ind i en god løbs rytme. Men nu må jeg vente, til bjergene kommer, før jeg ved, hvad jeg kan gøre. Jeg foretrækker at tage en dag ad gangen.”

Samme råd har Kashechkin til kaptajnen Alexandre Vinokourov. “Ligesom mig må vi vente at se, hvordan det går i bjergene. Fra starten af vil alle gerne køre klassement, men efterhånden som løbet skrider frem, vil de enkelte ryttere blive placeret, hvor de hører til.”

Selve årets rute, hvor bjergetaperne er spredt ud over hele løbet, passer Andrey Kashechkin rigtig godt. “Jeg kan godt lide, at der er bjergetaper i den første uge og ikke ligesom i Touren, hvor det ikke er muligt at skabe nogen udskilning i de første 10 dage. Her vil udskildningen ske hurtigt.”

Modsat Touren, hvor stigninger som regel er meget lange, med jævnestigningsprocenter, er Vueltaen som regel korte meget stejle stigninger. Dette er dog ikke noget om bekymrer Kashechkin. “Jeg tror ikke, jeg vil have nogen problemer. De er korte stigninger, men de kommer efter en uges kørsel, hvilket kan ændre tingende en del.”

Løbets to store favoritter er ifølge Kashechkin, Denis Menchov og Alejandro Valverde.

Tilbage til toppenTeam CSC: Håber på førertrøje til O´Grady


Stuart O´Grady avancerede til den samlede andenplads efter en tredjeplads på tredje etape af Vuelta a Espana. Og det danske mandskab har ikke opgivet håbet om at overtage førertrøjen igen efter at holdet mistede trøjen i går.

”Det var lidt af en transport-etape for de flestes vedkommende, men vi blandede os selvfølgelig i afslutningen. Stuart kørte en rigtig god spurt og fik bragt sig meget tæt på førertrøjen,” siger sportsdirektør Kim Andersen efter etapen.

O´Grady er 11 sekunder efter i det samlede klassement før morgendagens etape, der er den sidste inden de første bjerge melder sig på onsdag.

Tilbage til toppenAlessandro Petacchi: Kæmper mod farten i feltet


Milrams Alessandro Petacchi har svært ved at følge feltets rytme i Vueltaen. Det spanske etapeløb er det første Pro Tour-løb for den italienske supersprinter, siden han i maj brækkede knæet under Giro d’Italia, og han håber nu at kunne bruge Vueltaen til at komme i form til den sidste del af sæsonen.

”Jeg led hele dagen på grund af varmen og en kørerytme, jeg helt klart ikke besidder. Det kan kun blive bedre for mig,” sagde Petacchi efter søndagens etape.

Den manglende løbsrytme betød også, at den 32-årige Milram-rytter måtte melde hus forbi, da dagens etapevinder skulle findes i feltets massespurt. Petacchi forsøgte i stedet at hjælpe holdkammeraten Erik Zabel, men han sluttede noget skuffende kun som nummer ti.

”Alle, der kom bagfra på de sidste 500 meter, havde en enorm fordel. Mine holdkammerater udførte et godt stykke arbejde. Da jeg kørte ud fra Velos hjul, passerede de andre ryttere mig med dobbelt så høj fart,” bemærkede tyske Zabel efterfølgende.

Tilbage til toppenAlejandro Valverde: Deltager ikke i massespurter


Tilskuerne til gårsdagens anden etape af Vueltaen måtte se langt efter Alejandro Valverde i spurten. Faktisk har ledelsen på den hurtige spaniers hold, Caisse d'Epargne, besluttet at spare Valverdes evner til løbets mere krævende strækninger. Den 26-årige bjergsprinter er for mange den største favorit til den samlede sejr, og derfor blev han midt i feltet, mens de andre sprintere kæmpede om etapesejren i front.

”Selv om det var meget varmt og David Arroyo fik en punktering fem kilometer fra mål, havde vi en rolig dag. Alejandro Valverde havde aldrig til hensigt at deltage i massespurten i dag. Vi har besluttet ikke at løbe nogen unødvendige risici på de første flade etaper, da det i massespurterne til tider er umuligt at undgå den fare, de repræsenterer,” siger holddirektør Eusebio Unzue.

Tilbage til toppenCarlos Sastre: Glad for tidlig fyraften


Spansk TV har valgt at prioritere Fernando Alonsos duel mod Michael Schumacher i Formel 1 og har presset arrangørerne af Vuelta a Espana til at flytte weekend etaperne til om formiddagen. Noget der ikke genere Team CSC kaptajnen Carlos Sastre.

”Det er underligt,” sagde han efter 2. etape til Cyclingnews. "Vi sluttede lidt sent i går og stod meget tidligt op hertil morgen. Men når du slutter tidligt, så har du hele aftenen til at komme dig, få massage og slappe af. For os er det meget bedre.”

Tilbage til toppenMario de Sarraga: Fik sin bjergtrøje


Han var godt nok langt fra at hente etapesejren, men det kunne ikke ødelægge debutanten Mario de Sarraga (Relax-Gam) humør. Efter et tidligt udbrud kunne han allerede efter 2. etape opfylde målsætningen om at komme på podiet i hjemlandet største etapeløb.

”Med Milram og Davitamon-Lotto arbejdende bagude, vidste jeg godt at jeg ikke havde en chance,” sagde han efter etapen til Velonews.com.

”Jeg forsøgte kun at få et forspring for at hente bjergpoint. Jeg har været på podiet allerede i min første Vuelta, så jeg er meget tilfreds.”

Mario de Sarraga har før tredje etape et forspring på 7 point ned til Discovery Channels Benoit Joachim.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Følg 3. etape fra 15.00


Dagens etape i Vueltaen ligner endnu et sprinteropgør, selvom det er årets længeste etape i Vueltaen. Etapen går fra Córdoba til Almendralejo over 220 km.

Rytterne starter i et lettere kuperet terræn ligesom gårdagens etape. Allerede efter 6 km skal rytterne op over dagens første kategori 3 stigning - Alto de Villaviciosa og efter 30 km skal de over Puerto del Aire, som ligeledes er en kategori 3 stigning. Men derfra og til mål er der så heller ikke flere stigninger, som er kategoriseret. Det falder ud, og derfor ligner det endnu en sprinteretape. Det bliver derfor spændende at se om Paolo Bettini kan vinde endnu en etape sejr, og om Thor Hushovd kan forsvare førertrøjen?

Følg med kl. 15.00 på Feltet.dks live-opdatering.

Tilbage til toppen

Læs også
Medie: Movistar-legende tæt på Ineos
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger